پیام فارس

آخرين مطالب

وقتی هوش مصنوعی جایگزین نفت می‌شود؛ فصل تازه رقابت‌ها در حاشیه خلیج فارس کلید خورد/ عربستان و امارات؛ بازارهایی ناب برای شرکت‌های غربی اجتماعي

وقتی هوش مصنوعی جایگزین نفت می‌شود؛ فصل تازه رقابت‌ها در حاشیه خلیج فارس کلید خورد/ عربستان و امارات؛ بازارهایی ناب برای شرکت‌های غربی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش اقتصادنیوز، موسسه مطالعاتیispionline با انتشار یادداشتی مدعی شد، در حالی که هدف اصلی کشورهای حوزه خلیج فارس از توسعه بخش‌های بومی هوش مصنوعی (AI) تنوع اقتصادی است، این تحول تأثیرات استراتژیک بزرگی برای منطقه و جهان گذاشته است.
به ادعای ناظران با اینکه هوش مصنوعی هنوز در مراحل اولیه پیشرفت قرار دارد، بسیاری از اقتصاددانان، متخصصان کسب‌وکار، سیاست‌مداران و تحلیلگران بر این باورند که هوش مصنوعی به‌شدت نحوه زندگی و کسب و کارها را تغییر خواهد داد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از آنجا که هوش مصنوعی به‌عنوان یک فناوری عمومی (GPT) مطرح می‌شود، مشابه برق یا موتورهای احتراقی داخلی، برخی از نظریه‌پردازان معتقدند که قدرت جهانی کشورها به میزان پذیرش و استفاده آن‌ها از این فناوری‌ها بستگی دارد. به همین دلیل است که رقابت برای پیشی گرفتن در زمینه هوش مصنوعی میان دو اقتصاد بزرگ جهانی، چین و ایالات متحده، شدت گرفته است.در حالی که بخش زیادی از تحلیل‌ها در مورد ژئوپولیتیک هوش مصنوعی بر رقابت میان قدرت‌های بزرگ متمرکز است، برخی کشورهای دیگر نیز در تلاش‌اند تا جایگاه خود را در رقابت جهانی هوش مصنوعی پیدا کنند. بعضی کشورها سعی دارند از رقبای پیشرفته‌تر عقب نمانند، در حالی که دیگر بازیگران در جستجوی دستیابی به بخش خاصی از هوش مصنوعی هستند که بتوانند در آن برجسته شوند. به‌عنوان مثال، تایوان یکی از تولیدکنندگان اصلی تراشه‌های نیمه‌هادی است که برای پردازش‌های پیچیده در هوش مصنوعی ضروری است.به نوشته این موسسه مطالعاتی، کشورهایی که توانایی و منابع لازم برای دسترسی به داده‌ها، استعدادها، انرژی ارزان و قدرت محاسباتی در باب هوش مصنوعی را دارا هستند، قادرند اکوسیستم‌های بومی هوش مصنوعی شان را توسعه دهند. این روند به‌ویژه در کشورهای حوزه خلیج فارس مشهود است. به‌ویژه، امارات متحده عربی و عربستان سعود، دو بازیگری هستند که در بخش‌های مرتبط با هوش مصنوعی، از جمله ساخت مراکز داده، سرمایه گذاری های بزرگی انجام داده‌اند.

پیام فارس

رونمایی از جانشین نفت تاریخ مدرن اقتصاد کشورهای حوزه خلیج فارس عمدتاً بر تلاش جهت تنوع اقتصادی و دور شدن از منابع نفتی متمرکز بوده است. در حالی که شوک نفتی سال 1973 باعث افزایش درآمدها شد، بحران‌های اقتصادی جهانی و تورم پس از آن، آسیب‌پذیری اقتصادهای تک‌محصولی را نمایان ساخت. در دهه‌های اخیر، کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌دنبال اقتصادی مستقل و در عین حال متکی به فناوری و دانش بوده‌اند.امروزه سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه فناوری، به‌ویژه در زمینه هوش مصنوعی، نقش مهمی در استراتژی‌های مرتبط با تنوع اقتصادی کشورها ایفا می کند. به‌عنوان مثال، قطر در قاب استراتژی هوش مصنوعی خود تأکید دارد که این فناوری برای تبدیل شدن به یک جامعه مبتنی بر دانش حیاتی است. این بازیگر باور دارد که در صورت عدم تجهیز به چنین دانش و فن آوری، دوحه از رقابت جهانی عقب خواهد ماند.همزمان در سراسر منطقه، هوش مصنوعی در بخش‌های مختلفی مانند بهداشت، مالی، حمل‌ونقل و خدمات دولتی خود را جا کرده است. کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌ویژه در تلاش هستند تا بخش‌های رقابتی خود را در این حوزه فعال کرده تا کمتر وابسته به نفت باشند.

پیام فارس

خلیج فارس میدان تازه رقابت ها در حوزه فن آوری منطقه خلیج فارس به‌طور فزاینده‌ای در حال تبدیل‌شدن به میدان رقابت ها در زمینه هوش مصنوعی است. در سال 2023، امارات متحده عربی با توسعه مدل Falcon توسط موسسه نوآوری فناوری (TII) وابسته به ابوظبی توجه‌ها را به خود جلب کرد. در این میان سرمایه‌گذاری 1.5 میلیارد دلاری مایکروسافت در شرکت هوش مصنوعی ابوظبی جی 42 در آوریل 2024 بود که تحلیلگران را مجذوب کرد.پایه های این توافق در ماه اوت 2024 با اعلام طرح‌های همکاری جدید میان مایکروسافت و جی 42، بیشتر تقویت شد.عربستان سعودی نیز در تلاش است تا خود را به‌عنوان یک مرکز نوآوری در زمینه هوش مصنوعی نمایش دهد. برای این منظور، پادشاهی در زیرساخت‌های هوش مصنوعی سرمایه گذاری های عظیمی انجام داده است، از جمله ایجاد یک صندوق 40 میلیارد دلاری برای فناوری و همکاری با استارتاپ‌ها و شرکت‌های پیشرفته.به ادعای ناظران در حالی که هدف اصلی کشورهای حاشیه خلیج فارس از توسعه هوش مصنوعی، تنوع‌بخشی به اقتصادهای خود است، این تحول پیامدهای استراتژیک گسترده‌ای دارد:یکی از نتایج حاصل از رقابت ها، جبران معایب جمعیتی است، بدین معنا که کشورهای حاشیه خلیج فارس که از نظر جمعیتی نسبت به رقبای خود در منطقه درگیر محدودیت هایی هستند، می‌توانند از هوش مصنوعی و سیستم‌های خودران برای جبران این ضعف استفاده کنند. در زمینه نظامی، استفاده از پهادهای بدون سرنشین و خودران می‌تواند مشکلات مربوط به نیروی انسانی را حل کرده و توانایی این گروه از کشورها را در برابر رقبای پرجمعیت افزایش دهد. در نهایت باید گفتف استفاده از پهپادهای خودران در آینده می‌تواند تأثیر بسزایی در تعیین نتیجه جنگ‌ها داشته باشد. کشورهایی که بتوانند از توانمندی‌های هوش مصنوعی در جنبه‌های نظامی بهره‌برداری کنند، در موقعیت برتری خواهند بود.علاوه بر این، استفاده از هوش مصنوعی در حملات سایبری می‌تواند تهدیدات منطقه‌ای را تشدید کند. کشورهای خلیج فارس باید از هوش مصنوعی برای تقویت دفاع سایبری خود و مقابله با تهدیدات احتمالی استفاده کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/940187/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تولید بیش از 110 میلیون نشاء گلخانه‌ای در بیضا

به این دلایل هیچ‌وقت سراغ چیپس نروید

ریزش بورس آمریکا به خاطر ترس از رکود

پیش‌بینی جدید مشاوران املاک درباره قیمت مسکن در سال 1404

طلای جهانی حوالی رکورد جاخوش کرد

هوای بهاری در سیزده‌بدر؛ آسمان فارس کمی ابری و افزایش دما

پنجره نقل‌وانتقالاتی سپاهان باز شد/ بن یدر در راه سپاهان

باز شدن پنجره نقل‌وانتقالاتی سپاهان و حل مشکل بن یدر

تصادف مرگبار در فارس 4 کشته و 1 مجروح برجای گذاشت

دیدار مدیران باشگاه فرهنگیورزشی پلیمرخلیج فارس باامام جمعه خرم آباد و نماینده ولی فقیه در لرستان

دیدار مدیران باشگاه فرهنگی ورزشی پلیمرخلیج فارس باامام جمعه خرم آباد و نماینده ولی فقیه در لرستان

آرامگاه حافظ

چرا ما دور اهل بیت علیهم السلام جمع شده ایم؟

وضعیت آب و هوا فارس فردا چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404 | پیش بینی هواشناسی فارس 24 ساعت آینده | آب و هوای فارس در روز سیزده بدر + هواشناسی شیراز

بیش از 2.5 میلیون نفر از اماکن گردشگری فارس دیدن کردند

تردد روان در تمامی محورهای فارس

پیام استاندار فارس به مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران

فارس، رکورددار مصرف بنزین کشور در ایام نوروز

یوم الله 12 فروردین، همراهی ملت ایران به سوی پیشرفت و توسعه

این ماده مغذی دوست حافظه و دشمن آلزایمر است

در سال گذشته چند نفر وام فرزندآوری گرفتند؟

آمار تولید و فروش خودروهای مونتاژی در سال گذشته

یک میلیون و 620 هزار تردد در جاده‌های فارس ثبت شد

باز شدن پنجره نقل‌وانتقالاتی سپاهان/ مشکل بن یدر حل شد

واژگونی خودروی سواری با یک کشته و چهار مصدوم

مرگ عابر سر صحنه تصادف در بیضا

جاده جدید امپراطور شاهراه چین یا میدان نبرد جهانی؟!

دندان درد یکی از مشکلات شایع در ایام نوروز

شکوفه‌های گلابی وحشی در روستای الیف کازرون + تصاویر

توقیف 2 نفتکش متخلف خارجی توسط نیروی دریایی سپاه

ماجرای دیدار امام خامنه‌ای با شهید مهدی باکری در مشهد

2 کشته و 270 مجروح در حوادث رانندگی فارس در روز دهم فروردین‌

توقیف دو نفتکش خارجی در خلیج فارس تایید شد

حمایت تمام قد مردم نی ریز از نظام و انقلاب در سال 1358

رمزگشایی از راه ابریشم دیجیتال/ یارگیری چین و آمریکا در غرب آسیا؛ پای خلیج فارس به رقابت‌های هوش مصنوعی باز شد

نزدیک به دو میلیون نفر شب اقامت تا 10 فرودین ماه در فارس ثبت شد/ استقبال از موج سوم سفرهای نوروزی

نفتکش استار 1 و وینتگ در آب‌های خلیج فارس توقیف شدند

اولین تصاویر از دو نفتکش توقیف شده توسط سپاه در خلیج فارس

توقیف دو نفتکش قاچاق سوخت توسط سپاه پاسداران

یک کشته و 7 مصدوم در تصادف 3 دستگاه خودرو در محور بیضا

توقیف دو نفتکش قاچاق سوخت با بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل در خلیج فارس

تصادف شدید پراید و نیسان 4 کشته برجای گذاشت

تعطیلی ادارات استان فارس پنجشنبه 14 فروردین 1404/ آیا پنجشنبه 14 فروردین 1404 ادارات شیراز تعطیل است؟

یک کشته و 9 مصدوم در حادثه رانندگی در محور‌های مواصلاتی فارس

یک کشته و 9 مصدوم در 2 حادثه رانندگی در محور‌های مواصلاتی فارس

کاهش کلسترول خون با مصرف این ماده غذایی

توقیف دو نفتکش متخلف در آب‌های خلیج فارس توسط سپاه

سپاه پاسدارن دو نفتکش خارجی با 25 خدمه را توقیف کرد | ملیت آنها چیست؟

توقیف 2 نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه (+عکس)

اقامه نماز عید فطر با حضور گسترده مردم اهل سنت تربت جام