پیام فارس

آخرين مطالب

بومرنگ تعرفه‌های ترامپ سیاسی

بومرنگ تعرفه‌های ترامپ
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایرنا / متن پیش رو در ایرنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
کانادا، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و مکزیک، بیشترین آسیب را از رژیم جدید تعرفه‌ای آمریکا علیه صنعت خودروسازی متحمل خواهند شد و تورم ایجاد شده در نتیجه این تهاجمی‌ترین اقدامی که تا به امروز توسط «ترامپ» و در نقاب «میهن‌پرستی» آغاز شده، مشکلی است که می‌تواند به پاشنه آشیل راهبرد صنعتی ترامپیستی در این کشور تبدیل شود.
بازار
به گزارش تارنمای روزنامه لا وانگواردیا (La Vanguardia) اسپانیا، سخنگوی دولت آلمان دیروز جمعه گفت که برای پاسخی که اروپا در حال آماده شدن در برابر تعرفه‌های 25 درصدی اعمال شده توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا بر واردات خودرو است، «هیچ گزینه‌ای از روی میز (گفت‌وگو) حذف نشده است».
«رابرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان، روز پنجشنبه با قاطعیت بیشتری گفت: ما در برابر ایالات متحده سر فرود نمی‌آوریم، اتحادیه اروپا اکنون باید به تعرفه‌ها پاسخ قاطعانه‌ای بدهد.
آلمان، اقتصاد پیشرو اروپا، به عنوان یکی از کشورهایی که بیشترین آسیب را از این اقدام متحمل می‌شود، دلایل خود را برای خشم و آزردگی دارد؛ اما زلزله تعرفه‌ای که توسط ترامپ به راه افتاده است، سیستم جهانی و همه شرکت‌های خودروسازی از تویوتا گرفته تا پورشه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
چین نیز پیشتر اعلام کرد که با اقدامات متقابل پاسخ خواهد داد و چنان که «مارک کارنی» نخست وزیر کانادا به طور خلاصه گفت: واضح است که ایالات متحده دیگر شریک قابل اعتمادی نیست.
«واضح است که ایالات متحده دیگر شریک قابل اعتمادی برای اروپا نیست»در استراتژی صنعتی متمرکز بر تعرفه‌های ترامپ، حرف از میهن‌پرستی است اما این سیاست، تورم بیشتری را برای آمریکا به همراه خواهد داشت.
کانادا و آلمان همراه با ژاپن، کره جنوبی و مکزیک، کشورهایی هستند که بیشترین آسیب را از این رژیم جدید تعرفه‌ای متحمل خواهند شد. این تهاجمی‌ترین اقدامی است که تا به امروز توسط ترامپ آغاز شده است، جنبشی که اکوسیستم جهانی خودرو را تحت کنترل قرار می‌دهد و نشان‌دهنده حمله مستقیم به دهه‌ها جهانی‌سازی تجاری است. یک تغییر اساسی در سناریویی که پیامدهای فوری آن، طبق اعلام و اذعان بخش خودرو، به شکل کاهش تولید و افزایش قیمت در ایالات متحده خواهد بود. شرکت سرمایه‌گذاری «برنشتاین» (Bernstein) تخمین زده است که هزینه کلی برای تولیدکنندگان خودرو می‌تواند به 110 میلیارد دلار در سال برسد.
بر اساس مدل صنعتی ترامپ، این تعرفه‌ها که از سوم آوریل (14 فروردین) اعمال می‌شود، خودروسازان (و تولیدکنندگان قطعات خودرو از سوم ماه مه) را مجبور به تولید در ایالات متحده کرده و باعث می‌شود «شغل‌ها به خانه بازگردند» و هیچ استثنایی در نظر گرفته نمی‌شود. در این چارچوب، حتی جنرال موتورز و فورد آمریکایی نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت، زیرا آنها بخشی از تولید خود را در مکزیک و کانادا متمرکز کرده‌اند. بسیاری از تحلیلگران هشدار می‌دهند که دست گذاشتن روی صنعت خودرو با توجه به اهمیت آن به عنوان بخش مرکزی اقتصاد، بازی با آتش است.
بازی با آتش؛ در استراتژی صنعتی متمرکز بر تعرفه‌های ترامپ، حرف از میهن‌پرستی است اما این سیاست، تورم بیشتری را برای آمریکا به بار خواهد آوردخطر بزرگ این سیاست تعرفه‌ای ترامپ برای آمریکا به شکل افزایش شدید تورم است. حدود 46 درصد از خودروهای جدید فروخته شده در این کشور، وارداتی به ارزش 240 میلیارد دلار است.
کاخ سفید تخمین می‌زند که تعرفه‌های 25 درصدی درآمد سالانه 100 میلیارد دلاری را برای دولت فدرال ایجاد می‌کند، این در حالی است که هزینه این سیاست ممکن است بیشتر باشد؛ به شکل کاهش فروش، از دست دادن شغل و آسیب به مصرف‌کنندگان. خلاصه اینکه تورمِ بیشتر حتی اگر اسمش را میهن‌پرستی بگذارند، مشکلی است که می‌تواند به پاشنه آشیل این استراتژی صنعتی ترامپیستی تبدیل شود.
در حال حاضر برآوردهای مختلف، افزایش قیمت خودرو در آمریکا را بین چهار هزار تا 12 هزار دلار پس از اجرایی شدن تعرفه‌ها نشان می‌دهند. بانک سرمایه‌گذاری چند ملیتی آمریکایی «بانک آمریکا» این افزایش را به طور متوسط 10 هزار دلار برای هر خودرو تخمین می‌زند و تاکید می‌کند که فروش می‌تواند حدود 3 میلیون دستگاه کاهش یابد (از مجموع 16 میلیون خودروی فروخته شده در سال 2024 در این کشور).
«جان الکان» رئیس شرکت خودروسازی چندملیتی «استلانتیس» (Stellantis) گفت: ما نگران پیامدهای این اقدام بر تقاضا و این موضوع هستیم که آیا تولید ما در ایالات متحده مقرون به صرفه باقی می‌ماند.
طبق اعلام شرکت تحقیقات بازار Cox Automotive، اگر تعرفه‌ها از هفته آینده اجرایی شود، سردرگمی که در زنجیره تامین ایجاد می‌شود، به اختلال در تولید در آمریکا منجر شده و این به معنای کاهش تولید حدود 20 هزار خودرو بوده که حدود 30 درصد کمتر از تولید فعلی است.
هیوندای، تویوتا، فولکس واگن، سوبارو و مزدا احتمالا شرکت‌هایی خواهند بود که بیش از همه از تعرفه‌های 25 درصدی واردات خودرو در آمریکا متضرر می‌شوند.
به عنوان نمونه، هیوندای کره‌ای سال گذشته (2024) یک میلیون خودرو به آمریکا وارد کرد که بیش از نیمی از فروش این شرکت در این کشور است. طبق برآورد «گلدمن»، سود مزدا می‌تواند 59 درصد کاهش یابد و حتی تسلا نیز به طور کامل نجات نخواهد یافت. اگر چه به نظر می‌رسد که شرکت تسلا در میان تولیدکنندگان آمریکایی، از موقعیت بهتری برخوردار است، با این حال خودروهای الکتریکی آن نیز از تعداد زیادی قطعات خارجی استفاده می‌کنند که تحت تاثیر تعرفه‌ها قرار خواهند گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/940114/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نفتکش استار 1 و وینتگ در آب‌های خلیج فارس توقیف شدند

اولین تصاویر از دو نفتکش توقیف شده توسط سپاه در خلیج فارس

توقیف دو نفتکش قاچاق سوخت توسط سپاه پاسداران

یک کشته و 7 مصدوم در تصادف 3 دستگاه خودرو در محور بیضا

توقیف دو نفتکش قاچاق سوخت با بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل در خلیج فارس

تصادف شدید پراید و نیسان 4 کشته برجای گذاشت

تعطیلی ادارات استان فارس پنجشنبه 14 فروردین 1404/ آیا پنجشنبه 14 فروردین 1404 ادارات شیراز تعطیل است؟

یک کشته و 9 مصدوم در حادثه رانندگی در محور‌های مواصلاتی فارس

یک کشته و 9 مصدوم در 2 حادثه رانندگی در محور‌های مواصلاتی فارس

کاهش کلسترول خون با مصرف این ماده غذایی

توقیف دو نفتکش متخلف در آب‌های خلیج فارس توسط سپاه

سپاه پاسدارن دو نفتکش خارجی با 25 خدمه را توقیف کرد | ملیت آنها چیست؟

توقیف 2 نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه (+عکس)

اقامه نماز عید فطر با حضور گسترده مردم اهل سنت تربت جام

تصاویر دو نفتکش توقیف‌شده در خلیج فارس

نقدی بر روش تعیین آغاز ماه در برخی کشور‌های اسلامی

صدور اطلاعیه سپاه در خصوص توقف 2 نفتکش در خلیج فارس

توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه + عکس

توقیف 95 دستگاه خودرو در جاده جهرم

مصرف این میوه زمان خواب شما را منظم می‌کند

آمار استثنایی ستاره والیبال ایران: او تمام نشدنی است

توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط سپاه پاسداران

توقیف دو نفتکش در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه

دو نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه توقیف شد

فوری| دو نفتکش خارجی توسط سپاه پاسداران توقیف شد

توقیف 2 نفتکش در خلیج فارس با 3 میلیون لیتر سوخت قاچاق

توقیف 2 نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط سپاه

توقیف دو نفتکش توسط سپاه

توقیف دو نفتکش خارجی ازسوی نیروی دریایی سپاه + عکس

توقیف دو نفتکش در خلیج فارس توسط سپاه + جزییات

توقیف 2 نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه

تصادف پراید با نیسان در محور خرامه-سروستان با 4 کشته و یک مصدوم

امدادرسانی به 310 مصدوم ناشی از حوادث ترافیکی

4 کشته و یک مصدوم در تصادف مرگبار جاده خرامه - سروستان

بهمن 1403؛ بازگشت ترامپ و این‌بار امضای بخش‌نامه فشار حداکثری با دعوت به مذاکره

همه راه‌ها دوباره به چین می‌رسد

این دمنوش برای سلامت پوست معجزه می‌کند

آیا مواد قندی باعث ایجاد سرطان می‌شود؟

بیش از 4 میلیون و 168 هزار جلد سند روستایی و شهری صادر شد

استراتژی چین برای تسلط بر بنادر جهان

طلا، دلار یا مسکن، بهترین سرمایه‌گذاری در سال 1404 چیست؟

آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می‌شود؟

اسیر آزاده فلسطینی که به 18 بار حبس ابد محکوم شده‌ بود، کیست؟

افزایش 17 درصدی تردد بین استانی فارس در سفرهای نوروزی 1404

یادبود مدیر دلسوز طبیعت: سالروز درگذشت دکتر حمزه ولوی، مدافع خستگی‌ناپذیر محیط زیست فارس یازدهم فروردین؛ سالروز درگذشت مدیر فقید محیط زیست فارس

پیش بینی هواشناسی شیراز 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا فارس فردا سه شنبه 12 فروردین ماه 1404 | آب و هوای شیراز در روز 13 بدر + هواشناسی فارس

توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط سپاه

فوری/ 2 نفتکش در خلیج فارس توقیف شد؛ سپاه اطلاعیه صادر کرد

توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه

فوری/ توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه