پیام فارس

آخرين مطالب

هزینه سفره هفت سین در نوروز 1404 چقدر است؟ اقتصادي

هزینه سفره هفت سین در نوروز 1404 چقدر است؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تجارت نیوز / قیمت بسیاری از کالاها از مواد خوراکی گرفته تا انواع پوشاک، در نوروز 1404 افزایش چشمگیری پیدا کرده است. از آنجایی که چیدن سفره هفت سین سنت دیرینه ایرانیان است، این پرسش ایجاد می‌شود که هزینه سفره هفت سین چقدر دارد؟
پایان سال که در روزگاری نه‌چندان دور همراه با بوی عید و حال‌وهوای بهاری بود، این روزها بیش از هر چیز، بوی گرانی را تداعی می‌کند. هزینه چیدن سفره هفت سین، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین آیین‌های باستانی، امسال در محدوده یک میلیون تومان قرار دارد. با توجه به افزایش قیمت بسیاری از کالاها در روزهای پایانی سال، ممکن است بسیاری از خانواده‌ها از چیدن سفره هفت سین خودداری کنند. با وجود این شرایط، این پرسش ایجاد می‌شود که هزینه چیدن سفره هفت سین در نوروز 1404 چقدر است؟
هزینه سفره هفت سین در آستانه نوروز 1404
هفت سین که روزگاری نماد سرزندگی و شکوفایی بهار بود، حالا بیش از هر زمان دیگری به نماد گرانی و سنگینی هزینه‌های نوروز تبدیل شده است.
بازار



بررسی بازار شب عید حاکی از آن است که سبزه، به‌عنوان نماد طراوت و سرزندگی شناخته می‌شود، با قیمت 50 هزار تومان در بازار عرضه می‌شود. همچنین یک خانواده ایرانی باید برای خرید 100 گرم سماق 65 هزار تومان و برای خرید یک لیتر سرکه 90 هزار تومان بپردازند.
امسال سمنو و سیب، به‌عنوان سین‌های جدایی‌ناپذیر سفره هفت سین، به ازای هر کیلوگرم به ترتیب با قیمت‌های 150 هزار تومان و 70 هزار تومان در بازار به فروش می‌رسند. هر کیلو سیر و سنجد، به‌عنوان گران‌ترین سین‌های سفره هفت سین امسال، به ترتیب با قیمت‌های 298 هزار تومان و 220 هزار تومان در اختیار مردم قرار می‌گیرند.
ماهی قرمز که همواره به‌عنوان نماد پویایی و حیات شناخته می‌شود، امسال بین 15 هزار تا 20 هزار تومان برای هر عدد قیمت‌گذاری شده است. بنابراین یک خانواده ایرانی برای تهیه ماهی قرمز سفره هفت سین خود، باید حداقل 30 هزار تومان و حداکثر 40 هزار تومان برای دو عدد ماهی قرمز پرداخت کنند.
با احتساب تمام این هزینه‌ها، چیدن سفره هفت سین 983 هزار تومان هزینه دارد؛ رقمی که به نسبت سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. افزایش هزینه‌ها باعث شده تا بسیاری از خانواده‌ها خریدهای ضروری‌تر را اولویت قرار دهند و حتی این سنت دیرینه را اجرا نکنند.
با این حال، چیدن سفره هفت سین فقط یک سنت نیست، بلکه بخشی از هویت و فرهنگ ملی ایرانیان محسوب می‌شود. بنابراین دولت باید تلاش کند تا قیمت‌ها را کنترل کند و مردم بتوانند نیازهای خود را برآورده کنند. اینگونه سنت‌های باستانی هم حفظ می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/937738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش مدیرعامل بورس تهران به مزایده پرابهام در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس/ شفافیت در بازار سرمایه متهم شد

متقاضیان وام‌های دانشجویی بخوانند

خرید خانه در کدام کشورهای منطقه آسان‌تر از ایران است؟

اسلام انسان را به عقلانیت، علم و فهم تشویق می‌کند

نوشیدن آب سرد باعث کبد چرب می‌شود؟

نوجوان اهل قم خادم حضرت معصومه (س) حافظ و قاری کل قرآن + فیلم

طرح ملی میوه شب عید زیر ذره بین استاندار فارس

اجتناب از فروپاشی کامل؛ ارزیابی عهدنامه ترکمنچای

زیاده روی در مصرف آجیل‌ها و افزایش وزن

رفع حصر از کروبی، حصر برای احمدی‌نژاد

باورهای غلط در مورد کبد چرب

رشد 25 درصدی قیمت طلای سرخ

توزیع میوه و مرغ منجمد تنظیم بازار در فارس ادامه دارد

خیریه رهروان اهل بیت(ع) تبریز پای کار نیازمندان

بارش‌های بهاری از اواخر امشب آغاز می‌شود

تشکیل جلسه قرارگاه نوروزی مدیریت بحران در فارس

ماتم عظمی

هدف آمریکایی‌ها از شایعه حمله به ناو اطلاعاتی زاگرس چه بود؟

از چه ساعتی در روز دیگر نباید قهوه بنوشیم؟

عذرخواهی «جواد خیابانی» از وزارت جهاد کشاورزی

قیمت گوشت قرمز در اولین روز سال 1404

توزیع 2 هزار بسته عیدانه بین نیازمندان با مشارکت خیرین فارس

واژگونی رانا با یک کشته و ٢ مجروح در محور خرمبید-آباده

کاهش ذخیره خونی گروه‌های A و O در فارس

فروردین 1403؛ ماهی که کاظم صدیقی نقل محافل بود

در مذمت احساس کوچک‌بینی؛ از شکلات دبی تا سریال معاویه

مهم‌ترین علائم کبد چرب

چرا روسیه زیرتحریم‌های سنگین دچار مشکلات اقتصادی ما نشد؟

وزیر نیرو: 36 بسته برای بهینه سازی مصرف برق در سال جدید تعریف شد

امام جمعه اردبیل: ترامپ اهل حمله نیست

تداوم بارش باران تا دوشنبه در برخی نقاط فارس/مراقب برخورد صاعقه باشید

ملت ایران با حضور در راهپیمایی روز قدس، ندای مظلومیت فلسطین را به گوش جهانیان می رسانند

توضیحات مدیرکل میراث فارس درباره حواشی سال تحویل در حافظیه

مادر شهیدان والامقام «علی و محمود سعادتی زارع» آسمانی شد

دیپلمات پیشین: آیا رابطه متعارف با آمریکا ضرورتی دارد؟

آزمایش خون و تیروئید

قیمت مرغ در بازار

تداوم رکوردشکنی مصرف بنزین در کشور

جواد خیابانی: دیدن وزیر جهادکشاورزی 600 میلیون تومان آب می‌خورد؛ وزارت جهاد: دروغ است!

امام جمعه شیراز: دولت، امنیت سرمایه‌گذاری مردم را تأمین کند / زبان تهدید آمریکا، دیگر کارآمد نیست

822 فقره پرونده تخلفات در تعزیرات فارس تشکیل شد

سانسور چینی در عربستان و امارات

ثبت نخستین فوتی تصادفات جاده‌ای در استان مرکزی+تصویر

جریمه 155 میلیارد ریالی متخلفان در تعزیرات حکومتی فارس

استان فارس در صدر شدیدترین تصادفات نوروزی

مراقب این عضو حیاتی بدن باشید!

بازار سرمایه چه روزهایی در نیمه نخست فروردین ماه فعال است؟

روایت زندگی خادم اهل‌بیت (ع) در قاب شبکه خاوران

«گفتند نمی‌شود»

کشتار بی‌رحمانه و وحشیانه مردم غزه به دست صهیونیست‌ها محکوم است