پیام فارس

آخرين مطالب

رئیس اتحادیه مواد غذایی: کالا‌های اساسی 100 درصد افزایش قیمت داشته‌اند اقتصادي

رئیس اتحادیه مواد غذایی: کالا‌های اساسی 100 درصد افزایش قیمت داشته‌اند
  بزرگنمايي:

پیام فارس - انتخاب /رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران درباره رشد قیمت اقلام مواد غذایی گفت: کالا‌های اساسی حدود 100 درصد افزایش قیمت داشته است. حبوبات، چای، برنج، روغن و خرما شامل این افزایش قیمت می‌شوند. در حال حاضر فقط کمبود روغن در بازار داریم. البته برای برنج ایرانی هم قیمت دستوری گذاشته‌اند که بازار را به چالش کشیده است. این اتفاق یک مشکل بزرگ در بازار ایجاد کرده است. 
رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران درباره رشد قیمت اقلام مواد غذایی گفت: کالا‌های اساسی حدود 100 درصد افزایش قیمت داشته است. حبوبات، چای، برنج، روغن و خرما شامل این افزایش قیمت می‌شوند. در حال حاضر فقط کمبود روغن در بازار داریم. البته برای برنج ایرانی هم قیمت دستوری گذاشته‌اند که بازار را به چالش کشیده است. این اتفاق یک مشکل بزرگ در بازار ایجاد کرده است. 
رضا کنگری در گفت و گو با «انتخاب» درباره‌ی رشد قیمت چای بیان کرد: با توجه به محدودیت واردات چای شرایط قیمتی بهم ریخت. در فصل برداشت چای ایرانی دستور دادند به ازا 2 کیلو چای واردات، 1 کیلو چای ایرانی باید بخریم، این سیاست باعث شد حواله خرید و فروش شود. چای اقتصاد تخصصی هم دارد و یک سری برند‌های مطرح در آن وجود دارد که ظرفیت تقاضای آن خیلی بالاست. چای دو غزال و شهرزاد و احمد و. کیفیت‌هایشان یکی نیست. برند‌های مطرح نیز خط تولیدشان کاهش یافته است. در واردات چای به درستی این مسائل دیده نشد. آمار‌های این بازار نیز غلط است. 
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران، درباره رشد قیمت اقلام مواد غذایی، درباره‌ی قیمت دستوری برنج و زیان واحد‌های صنفی گفت: قیمت دستوری کیلویی 130 هزار تومان برای برنج ایرانی، نمی‌تواند قیمت تمامی برنج‌ها باشد. برنج درجه 1 بازار، طبق فاکتور‌های واحد‌های صنفی، 180 هزار تومان خریداری شده است. چالش اینجاست که ما چطور این کالا را 180 تومان بخریم، اما 130 تومان بفروشیم؟ اگر واحد‌های صنفی را تحت فشار بگذاریم، تمام کاسب‌های درجه 1 که امین و معتمد بازار هستند، از چرخه‌ی صنوف خارج می‌شوند. یک سری از واسطه‌گر‌ها در این شرایط رأس صنوف قرار می‌گیرند. مثلاً برنج پاکستانی را در کیسه‌ی برنج درجه یک ایرانی میریزند. برنج هم مانند چای یک کالای تخصصی است و مردم نمی‌توانند به راحتی هنگام خرید، ایرانی یا خارجی بودن آن را تشخیص دهند. این مشکلات باید آسیب‌شناسی شود. روی چه معیاری گفته‌اند برنج 130 تومان به فروش برسد وقتی واحد صنفی در حال ضرر است؟ 
بازار
او افزود: آماری دقیقی از تعطیلی واحد‌ها صنفی نداریم، اما می‌توان ادعا کرد که تعدادی از واحد‌ها جواز کسبشان را باطل کرده‌اند، برخی هم واحدشان را برای فروش گذاشته‌اند. 
کنگری درباره‌ی چالش‌های مالیاتی برای واحد‌های صنفی گفت: امسال واحد‌ها به علت مالیات بر ارزش افزوده دچار زیان جدی شدند. طبق پیگیری‌های ما، مجلس در حال رسیدگی به این موضوع برای صنوف است. این طرح از سال 87 به صورت آزمایشی اجرایی شد و سال 1400 مصوب شد. آن زمان حساب‌های بانکی وصل به مالیات نبود و برای پیدا کردن فراریان مالیات، به صورت زنجیره‌ای ارزش افزوده را اخذ کردند. یعنی تولید‌کننده از خریدار ارزش افزوده بگیرد، خریدار از نفر دوم و سوم تا به دست مصرف‌کننده‌ی نهایی برسد. واحد‌های صنفی با سامانه مودیان از بین خواهند رفت. با توجه به اینکه هر روز شاهد تورم هستیم، مسأله‌ی تورم در این سامانه دیده نشده است. سامانه‌ی فوق می‌گوید هر خرید و فروشی را باید در سامانه ثبت کنید. بنده امروز یک خودکار را صد هزار تومان می‌خرم، اما چهار ماه دیگر پانصد هزار می‌شود. سازمان مالیاتی می‌گوید خودت اظهار کردی چهارصد هزارتومان سود کردی و باید 25 درصد مالیات بدهید. من وقتی کالا را پانصد تومان فروختم، باید دوباره همان کالا را پانصد و ده تومان بخرم و با پرداخت 25 درصد مالیات، در اصل در حال ضرر هستم.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/935784/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ میخواهد صدر اخبار باشد

مذاکره یا بازی سلطه؟

دیپلماسی روی دور تند

رئیس جمهور: شکایت نمی‌کنم و کسی حق شکایت از طرف من را ندارد

تحریف سخن رهبری برای تضعیف رئیس‏‌جمهور

توافق تاریخی در شام!

بهترین روش برخورد با کودکانی که اضافه وزن دارند

وزیر جهاد کشاورزی: بازار شاهد وفور کالاهای مصرفی مردم است

استفاده از هواپیمایی جایگزین در جهت جلوگیری از تاخیرات پروازهای نوروزی

رشد 4 برابری حق بیمه تولید شده «ملت» در 11 ماهه 1403

امارات در نقش میانجی جدید؟

دیپلمات پیشین: سیاست همسایگی بابت تحریم‌ها شکست خورده است

غلط نامه‌رسانی با قَرقاش!

ارتباط با اروپا و آژانس اولویت سیاست خارجی در 1404

عواملی که به کبد شما آسیب می‌رساند

تصویر منتشر شده از 200 هزار تومانی‌های جدید

نصب دوربین‌های پلاک‌خوان در جایگاه‌های سوخت

رفتارهای زیبا از ویژگی های انسان های خودساخته است

زیارت اهل قبور در پنجشنبه آخر سال - قم

ترامپ مرد مذاکره نیست

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، پنجشنبه 23 اسفند + ساعت اکران موسی کلیم الله

معتادان متجاهر تا پیش از نوروز از سطح شیراز جمع‌آوری می‌شوند

زیارت اهل قبور در پنجشنبه آخر سال - خرم آباد

گام‌های محرومیت‌زدایی در مناطق کم‌برخوردار فارس

خدمت به خانواده شهدا یک تکلیف الهی و انسانی است

مقاومت پای دین دستور خداوند است

موقع افطار به این غذاها لب نزنید

تداوم افزایش نرخ جهانی طلا

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

معمای «4 چرخه تثبیت و جهش ارزی» در 8 سال

گزارش صداوسیما از قیمت میوه شب عید در بازار تهران

واگذاری بیشتر اماکن تاریخی شیراز به بخش خصوصی

آشنایی با هری گرگ، دروازه‌بان اهل ایرلند شمالی؛ ناجی جان مسافران سانحه مونیخ، گران‌ترین بازیکن منچستر یونایتد و ستاره…

بزرگ‌ترین معامله بورس در سال 1403 رقم خورد؛ پتروشیمی پردیس، سهامدار 2.2 درصدی هلدینگ خلیج فارس شد

اتصال نیروگاه هنگام به خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی

اطلاعیه اتوبوسرانی تهران برای زیارت اهل قبور در آخرین پنجشنبه و جمعه سال

رئیس اتحادیه مواد غذایی: کالا‌های اساسی 100 درصد افزایش قیمت داشته‌اند

واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری آغاز شد

فعال شدن صدور تاییدیه همتا برای رجیستری گوشی‌های آیفون

کاهش جمعیت بیکار در کشور

نشست‌ «هوای زندگی» ویژه ماه مبارک رمضان در حرم مطهر حضرت شاهچراغ برگزار می شود

دیدار مبلغان اعزامی از قم با نماینده ولی فقیه در فارس + تصاویر

مراجعه 12 هزار نفر از شهروندان اراکی به آرامستان در پنجشنبه آخر سال

خودکشی قاتلی که 8 نفر را در شیراز و اصفهان به کام مرگ رسانده بود

20 هزار تن گوشت مرغ از فارس به دیگر استان‌ها و خارج از کشور صادر شد

جدیدترین رقم صادرات نفت ایران فاش شد | رمزگشایی از صحبت‌های امروز رئیس‌کل

جوابیه شرکت شهرک‌های صنعتی فارس درباره تجمع اهالی روستای گچی

مناسب‌ترین ورزش‌ها برای افراد مسن کدام هستند؟

عرضه 48 هزار بلیت قطار استرداد شده؛ فروش بلیت همچنان ادامه دارد

سهم 80 درصدی مصرف گاز زمستانه در بخش خانگی