پیام فارس

آخرين مطالب

آمار قابل تامل از نگهداری دلار توسط مردم اقتصادي

آمار قابل تامل از نگهداری دلار توسط مردم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تسنیم / محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه برآورد می‌شود 40 تا 50 میلیارد دلار ارز خانگی در کشور وجود داشته باشد گفت: ورود این سرمایه‌ها به حوزه تولید می‌تواند بخش عمده‌ای از نیازهای تأمین مالی اقتصاد ایران را مرتفع کرد.
وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و وجود تورم ماندگار در سال‌های گذشته گفت: باوجود این شرایط، عملاً مردم برای مصون‌سازی بخشی از دارایی‌های خود از تورم، به سرمایه‌گذاری‌هایی روی آورده‌اند تا به شکلی متناسب با تغییرات تورمی، بتوانند خود را کاملاً هماهنگ کنند. یکی از این ظرفیت‌ها حوزه ارز و دیگری حوزه طلا است و مشابه این موارد که عملاً می‌توانند حتی مسکن را نیز تا حدی شامل شوند، به‌گونه‌ای که متناسب با تورم، تغییرات ارزش آن‌ها همسو و همراه شود.
این کارشناس اقتصادی در تشریح و تبیین چرایی این موضوع عنوان کرد: دلیل اصلی این رویکرد، ایجاد تورم در فضای عمومی جامعه بوده است. البته، اقداماتی می‌بایست در دولت قبل انجام می‌شد تا به گردش درآوردن این منابع در چرخه تولید اقتصادی کشور کمک شود، اما متأسفانه این منابع به چرخه‌ای خارج از تولید و صرفاً توزیعی که به آن اشاره شد، تبدیل شده‌اند.
پورابراهیمی یادآور شد: به‌خاطر دارم که در سال‌های نزدیک به دو دوره دولت قبل، موضوع سپرده ارزی مطرح شد. در آن زمان، مردم سپرده‌های ارزی خود را در بانک‌ها نگه می‌داشتند و در ازای نگهداری ارز خود، نرخ سود متناسبی با سپرده‌های ارزی دریافت می‌کردند. همچنین، موضوع تسویه تسهیلات نیز بر اساس عدد ارزی صورت می‌گرفت.
وی ادامه داد: ما، به ناگاه در یکی از دولت‌ها، رفتاری کاملاً دور از منطق، هم از نظر قانونی و هم از نظر منطقی، رخ داد که عملاً از آن زمان به بعد، این رفتار تأثیر منفی بر عملکرد مردم گذاشت. این رفتار نامناسب به این صورت بود که هنگامی که مردم برای دریافت سپرده ارزی خود مراجعه می‌کردند، درحالی‌که حق قانونی آن‌ها دریافت ارز خود بود، با نرخ زمان سپرده، تسویه ریالی انجام می‌شد. این امر باعث شد بخشی از این ظرفیت‌ها به سمت بازارهای غیررسمی و نگهداری ارز در منازل یا اشکال مشابه سوق پیدا کند.
 پورابراهیمی درباره آمارهایی که خصوص میزان دلار و ارز نگهداری شده توسط مردم ارائه می‌شود، اظهار کرد: برآورد می‌شود که تقریباً نزدیک به 40 تا 50 میلیارد دلار ظرفیت ارزی خانگی وجود دارد که این برآورد هرچند قطعی نیست، اما عددی جدی و قابل‌توجه است.
 وی بر ضرورت ورود سرمایه‌های خانگی به بازار تولید تأکید و بیان کرد: اگر هر کدام از این ظرفیت‌های اقتصادی به چرخه تولید اقتصادی کشور بازگردد، قطعاً می‌تواند بخش عمده‌ای از نیازهای تأمین مالی اقتصاد ایران را مرتفع کرد.
 این کارشناس مسائل اقتصادی در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه قدرت خرید به واسطه درآمد جاری ایجاد می‌شود، گفت: اگر بخشی از فعالیت‌های اقتصادی به چرخه وارد نشوند و نرخ رشد اقتصادی میانگین و پایین باشد، عملاً اقتصاد کشور کوچک شده و درآمدها کاهش‌یافته است. متناسب با کاهش درآمدها، مصرف نیز کاهش پیدا کرده و طبیعتاً رابطه متقابل بین این دو وجود دارد.
 وی اشاره کرد: درآمد زمانی ایجاد می‌شود که بتوانیم خلق ثروت جدیدی کنیم، یعنی اقتصاد را بزرگ‌تر کرده و تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور را افزایش دهیم. هیچ اقتصادی بدون سرمایه‌گذاری نمی‌تواند تولید بیشتری انجام دهد. این سرمایه‌گذاری می‌تواند از همین دارایی‌های غیرمولد، دارایی‌های راکد، ارزهای خانگی و امثال این‌ها ایجاد شود و به همین جهت بسیار حائز اهمیت است که بتوانیم این منابع را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/921784/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ به دنبال چه نوع توافقی است؟

خوش‌بوکننده هوا برای سلامتی خطر دارد/ آیا می‌توان بطور طبیعی بو زدایی کرد؟

تحویل روزانه گازوئیل به نیروگاه‌ها به 51 میلیون لیتر رسید

بدهی 51 همتی مشترکان بدحساب‌ به صنعت برق!

استقرار سامانه یکپارچه سوخت در تمام نیروگاه‌ها تا 18 ماه آینده

عبور از روزهای سخت و دلجویی رییس‌جمهور از وزیر نیرو

هزینه سبد معیشت کارگران 40 میلیون تومان اعلام شد

ولوو: فروش خودرو در سال 2025 کاهش می‌یابد

خبر فوری تعطیلی مدارس و ادارات فردا شنبه 20 بهمن 1403 / کدام مدارس و ادارات 20 بهمن 1403 تعطیل شد؟

موضع دمشق به تداوم حضور نظامی روسیه در سوریه

مدارس گیلان فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس رشت فردا شنبه بیستم بهمن 1403

دشمن در تلاش برای منفی جلوه‌دادن انقلاب اسلامی و حاکمیت آن است

پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز جمعه 19 بهمن از تلویزیون و پخش آنلاین

مدارس و ادارات این استان شنبه (20 بهمن) تعطیل شد

تجربه برجام می‌گوید مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نمی‌کند

مجموعه عکس‌/ زنان در راهپیمایی‌های بهمن 57

وضو گرفتن و نحوه آن در کجای قرآن آمده؟

مدارس لرستان فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس خرم‌آباد فردا شنبه بیستم بهمن 1403

سقوط خودرو به کانال آب در جاده خاوران

جدیدترین جدول قیمت طلا امروز جمعه 19 بهمن 1403/ افزایش قیمت طلا

کنسرت محمد اصفهانی در کرمان لغو شد

مدارس مازندران فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس ساری فردا شنبه بیستم بهمن 1403

راهپیمایی 22 بهمن نماد حضور مردم در دفاع از عزت و اقتدار ایران اسلامی است

امروز آخرین مهلت ثبت نام آزمون زبان MSRT در بهمن 1403

اطلاعیه فوری تعطیلی شنبه 20 بهمن/ مدارس تهران و مازندران غیرحضوری شد؟

مدارس مرکزی فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس اراک فردا شنبه بیستم بهمن 1403

قیمت سکه و طلا امروز جمعه 19 بهمن

قیمت لباسشویی امروز 19 بهمن 1403

برنامه سینماهای اصفهان، امروز، جمعه 19 بهمن + اکران «هفتاد سی» در اصفهان و قیمت بلیت

مدارس هرمزگان فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس بندرعباس فردا شنبه بیستم بهمن 1403

جدول جدید قیمت دلار آزاد و دیگر ارزها امروز جمعه 19 بهمن ماه 1403 | آخرین وضعیت ارزها در این هفته

قیمت دلار امروز جمعه 19 بهمن

قیمت سکه و طلا امروز جمعه 19 بهمن؛ تغییر باورنکردنی قیمت سکه

صدیقی: ملت ایران 22 بهمن به تهدیدهای آمریکا پاسخ می‌دهد

فوری/ ارومیه فردا 20 بهمن تعطیل شد

زمان پخش سریال آبان + داستان و اسامی بازیگران

رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد

هزار میلیارد تومان برای احیای مجموعه تاریخی زندیه در شیراز اختصاص یافت

الکتروماد 23 بهمن ماه عرضه اولیه می شود

مدارس همدان فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس همدان فردا شنبه بیستم بهمن 1403

رضایت شیرازی‌ها از اکران‌های چهارمین شب جشنواره فیلم فجر

ضرورت حضور جانانه و باشکوه در راهپیمایی 22 بهمن

ثبت نام داوطلبان انتخابات میان‌دوره‌ای در تبریز تا 24 بهمن

جدول خاموشی برق شیراز فردا شنبه 20 بهمن 1403 | برنامه قطعی برق فارس فردا شنبه 20 بهمن 1403

مدارس یزد فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس یزد فردا شنبه بیستم بهمن 1403

انس و الفت با قرآن کریم آرامش را به زندگی افراد هدیه می‌دهد

رهبر معظم انقلاب: مذاکره با آمریکا عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست... دلیل؟ تجربه! / مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد/ با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد + فیلم

تصادف مرگبار تریلی با 2 پراید با 5 کشته

تهران از امروز تا یکشنبه سرد و یخبندان می شود

جدول خاموشی برق تهران فردا شنبه 20 بهمن 1403 | برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 20 بهمن 1403