راهکار مجلس برای حل مشکلات صادرات قیر ایران
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - سال هاست که کشورهای مختلف دنیا به این نتیجه رسیده اند که کیفیت قیر را در هیچ نقطه دیگری از دنیا نمیتوان پیدا کرد. صنعتی که با کمترین میزان حاشیه در حال فعالیت بوده و اکنون به عنوان بزرگترین صادرکننده قیر در دنیا شناخته می شود. طبق آخرین آمارهای منتشر شده نزدیک به 10 درصد از قیر صادراتی در دنیا سهم این صنعت از کشور ماست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
با این حال ناملایماتی در زیرساخت های صارداتی و همچنین تامین مواد اولیه باعث شده است تا میزان فعالیت واحدهای تولیدکننده قیر در کشور در کمترین میزان ممکن باشد. مشکلی که در صورت رفع آن می توانیم شاهد افزایش میزان تولید و در نتیجه افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور باشیم.
نمایشگاه قیر، آسفالت، عایق ها، بتن، سیمان و ماشین آلات وابسته می تواند فرصت مناسبی برای هم صحبتی و همفکری بیشتر واحدهای تولیدکننده و ارتباط آن ها با مسئولین تصمیم گیر کشوری باشد. این نمایشگاه از 13 تا 16 آذربا استقبال مناسب از سوی شرکت های تولیدکننده برگزار شد و مسئولین از وزارت صمت و مجلس شورای اسلامی نیز برای ارتباط بیشتر با تولیدکنندگان در این رویداد حاضر شدند.
با توجه به حضور محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در نمایشگاه قیر و آسفالت در مورد این مشکلات از او پرس و جو کردیم تا در مورد راهکار مجلس برای رفع این موانع بیشتر آگاه شویم.
رضایی کوچی در مورد نحوه برگزاری نمایشگاه قیر و آسفالت 1403 گفت: هر سال که از نمایشگاه بازدید میکنیم نسب به سال قبل پیشرفت هایی حاصل شده است. امسال شاهد آن هستیم که شرکت ها هدف را بر آن گذاشته اند تا ابتدا نیازهای داخل کشور تامین گردد و سپس بازارهای صادراتی مورد هدف قرار گیرند زیرا با توجه به کیفیت بالایی قیر ایران همیشه از کشورهای دیگر مشتریانی برای آن هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سطح کیفیت قیر در کشور هنوز جای ارتقا دارد گفت: محدودیت هایی در زمینه خوارک یا مواد اولیه تولید قیر وجود دارد. در حال حاضر تامین مواد اولیه برای واحدهای تولیدی دارای مجوز به صورت یکسانی انجام نمی شود و به همین سبب اکثر این واحدها با حداقل ظرفیت در حال فعالیت هستند. باید به سمتی حرکت کنیم تا از حداقل مواد اولیه برای تولید قیر استفاده کنیم. برای مثال تولید قیرهای گوگردی یکی از راهکارهای صرفه جویی در مصرف مواد اولیه است چرا که اضافه کردن گوگرد به قیر تا 30 درصد کاهش استفاده از مواد اولیه را به همراه خواهد داشت.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در ادامه گفت: خوشبختانه کیفیت تولید قیر در کشور افزایش پیدا کرده است. البته مرکز تحقیقات اداره راه و شهرسازی هم در کنار واحدهای تولیدی می تواند باعث افزایش کیفیت قیر در کشور شود.
کیفیت آسفالت فقط به کیفیت قیر مرتبط نیست
وی در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به کیفیت بالای تولید قیر در کشور، آسفالت های شهری ما کیفیت خوبی ندارند بیان کرد: این مسئله یک زنجیره است و تولید قیر تنها یک حلقه از این زنجیره را شامل می شود. از تولیدکننده قیر تا اپراتوری که در کارخانه آسفالت مشغول به فعالیت است باید استانداردهای لازم و دانش کافی را داشته باشند. همچنین آسفالت پس از خروج از کارخانه تا لحظه انجام پروژه نیاز به نگهداری های خاصی دارد و حتی اپراتور پروژه آسفالت کاری هم میتوانند در کیفیت نهایی نقش داشته باشد.
راه حل مجلس برای کمک به صادرات قیر
این نماینده مجلس شورای اسلامی در مورد راهکار مجلس برای کمک به صادرکنندگان قیر کشور گفت: مجلس در حال حاضر یک فراکسیون با نام حمایت از اتاق بازرگانی و اصناف و با رویکرد ایجاد زیرساخت برای افزایش صادرات و تسهیل روند برگشت ارز حاصل از صادرات، تشکیل داده است. قسمت عمده ای از این مشکلات به ضمانت نامه های بانکی و مشکلات حقوقی ما در دیگر کشورهای دنیا بر می گردد.
رضایی کوچی افزود: در حال حاضر مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی و مرکز پژوهش های مجلس را برای دریافت راهکارهایی به جهت حضور در بازارهای دنیا فعال کرده ایم تا این مشکلات به زودی مرتفع شود. به نظر بنده این موضوع باید از جهت دیپلماسی حل شود. بنا را بر آن داریم تا در فراکسیون حمایت از اتاق بازرگانی و اصناف از وزیر امورخارجه، وزیر اقتصاد و تمام کسانی که در صادرات و تجارت نقشی دارند دعوت کنیم تا با همفکری یکدیگر موانع را از سر راه برداریم.
منبع:+
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰:۵۲
-
۲ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/919125/