پیام فارس

آخرين مطالب

سوپر دلال‌ها، سوپر انقلابی شدند سیاسی

سوپر دلال‌ها، سوپر انقلابی شدند
  بزرگنمايي:

پیام فارس - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
زهرا طیبی| در روزهای افسردگی فاندبگیران ایرانی، بعد از قطع شدن بودجه‌شان، هوشنگ امیراحمدی، دلال ناکام ایرانی که گاهی مثل باد موضع عوض می‌کند، در گفت‌وگو با یک برنامه اینترنتی، ادعا کرده که «مقامات کشور از آرمان‌های انقلاب عبور کرده‌اند.» ادعایی که بیشتر به یک طنزپردازی شباهت دارد و ماقبل از نقد است. این اولین بار نیست که امیر احمدی، ادعاهایی این‌چنینی مطرح می‌کند. او گاهی در ادعای انقلابی‌گری، از کسانی که برای انقلاب هزینه دادند، جلو می‌زند و از پاپ هم کاتولیک‌تر می‌شود، گاهی هم برانداز می‌شود و پلاکارد «من براندازم» دست می‌گیرد. نقطه مشترک این موضع‌گیری‌ها، یک چیز است؛ به خطر افتادن منفعت او. امیر احمدی به دلالی در روابط ایران و آمریکا معروف است و در این موقعیت، هر اتفاق، رویداد و شخصیتی که بتواند در دلالی به او موضوعیت دهد، مثبت است و از آن تعریف می‌کند. هرچه هم که مانع او برای رسیدن به این هدف شود، تبدیل به دشمن خونی‌اش می‌شود. ادعای تازه او در مورد مقامات کشور هم چیز عجیبی نیست اگر این را در نظر بگیریم که اینجا هم منافع او به خطر افتاده است و امیر‌احمدی نگران حق دلالی‌اش است. نکته عجیب همزمانی ادعای او با ادعای برخی تندروها در داخل است، این همزمانی سؤالات و شبهات زیادی را مورد توجه قرار می‌دهد.
من با همه رؤسای جمهور ایران کار کردم
مهرماه سال 87، آمریکا مجوز تأسیس دفتر شورای آمریکائیان-ایرانیان را صادر کرد. مجوز این دفتر مستقیماً از جانب دفتر کنترل دارایی‌های خارجی و با هماهنگی وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شد. رئیس آن هم هوشنگ امیراحمدی بود. هدفش از تأسیس موسسه هم تلاش برای بهبود روابط میان ایران و آمریکا بود. هوشنگ امیراحمدی بیشتر از 40 سال است که در آمریکا زندگی می‌کند و قبل از پیروزی انقلاب از ایران خارج می‌شود و آنطور که خودش می‌گوید، در سال 65 یک ماه و نیم به ایران می‌آید. اما اولین حضور جدی او در ایران در همان سال‌هایی اتفاق می‌افتد که سازمان شورای آمریکا-ایران به رهبری او تأسیس شده بود و برای بهبود روابط با آمریکا به ایران می‌آید. البته 4 سال قبل از تأسیس این سازمان، هوشنگ امیراحمدی در انتخابات ریاست جمهوری 84 نام‌نویسی می‌کند. زمانی هم که خبرنگار از او می‌پرسد‌ هدفتان از ثبت‌نام چه بوده، می‌گوید: «بگذارند ما در صحنه بیاییم. اینها هر چه بیشتر ردصلاحیت بکنند، همان قدر منزوی‌تر می‌شوند. ما گناهی نداریم جز این که ملی و مردمی هستیم. اگر من را ردصلاحیت بکنند، من گناهکار می‌شوم یا شورای نگهبان؟ معلوم است که شورای نگهبان. مردم به من می‌گویند کار بدی کردی یا به شورای نگهبان؟» امیراحمدی البته با همین تصور در انتخابات‌های 96 و 92 هم نام‌نویسی می‌کند که صلاحیتش مورد تأیید قرار نمی‌گیرد. امیر‌احمدی بعد از نام‌نویسی در انتخابات ریاست جمهوری هم می‌گوید: «من به نفع کسی کنار نمی‌روم اما فکر می‌کنم در مرحله نهایی احمدی‌نژاد به نفع من کنار برود. با ایشان صحبت می‌کنم این کار را انجام بدهد. برای این که من بهتر از ایشان کار می‌کنم، قدرت بیشتری هم دارم از لحاظ مردمی، ارتباطات بین‌المللی‌ام هم بهتر است.»
امیراحمدی مدعی است با همه چهره‌ها و مقامات ایرانی دوستی دیرینه‌ای داشته است. او در سال‌های دهه 80 و 90 ادعاهایی در مورد دیدار با مقامات و چهره‌های سیاسی ایران مطرح می‌کند، ادعاهایی که صحت و سقم برخی از آن‌ها محل تردید است. او مدعی است که دیداری در سال 76 با ناطق نوری داشته است و ناطق نوری هم از او پلنی برای بهبود روابط میان ایران و آمریکا خواسته است. او از هر روشی برای اظهار آنچه در سیاست داخلی ایران اثرگذار است، استفاده کرده. برای مثال، او مدعی است در دیداری که با محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت داشته، «پیامی از جانب آمریکا آورده بود که چندان رسمی هم نبوده است. پیام هم این بود که اگر آمریکا بتواند به احمدی‌نژاد اعتماد کند، آیا پاسخ آن‌ها در اینجا مثبت خواهد بود؟» امیراحمدی بعد از تأسیس شورای آمریکائیان و صدور مجوز از جانب آمریکا، اقداماتی انجام داد. او البته از عدم ارتباط میان ایران و آمریکا بهره می‌برد و عملاً نقش دلال را در روابط میان ایران و آمریکا ایفا می‌کند. دلالی‌ای که البته برای امیراحمدی نتایج مطلوبی به همراه نداشت. حتی سفر او به ایران و دیدار با احمدی‌نژاد واکنش‌های منفی‌ای میان سیاسیون اصولگرا و اصلاح‌طلب به همراه داشت. همه این موارد باعث شد تا امیراحمدی به «دلال ناکام مذاکره میان ایران و آمریکا» معروف شود. تلاش‌های او برای ادامه مسیر دلالی در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی همزمان با شروع مذاکرات برجام ادامه پیدا می‌کند، تا آنجا که مدعی می‌شود روابط خوبی با حسین فریدون، برادر رئیس‌جمهور، دارد. امیراحمدی در مصاحبه‌ای مدعی شد: «من با همه رؤسای‌جمهور بوده‌ام و از همه هم بزرگ‌تر هستم. با هیچ‌کس هم دشمنی ندارم. همیشه هم خودم هستم. حتی اگر هم علاقه یکطرفه باشد، همه‌شان را دوست دارم. همین الان هم آقای روحانی دوست من است. با برادرش، حسین فریدون سال‌ها دوست بوده‌ام.» اما از آنجا که مذاکرات در قالب 5+1 امکان دلالی را از امیراحمدی می‌گرفت، شروع به زدن ساز مخالف کرد.
برانداز نیستم، مخالف حکومت روحانیونم
امیراحمدی بعد از انتخاب دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری و دود شدن امکان مذاکره با آمریکا، فرمان را برمی‌گرداند چون جهت باد عوض شده است. تیرماه 98 سلطنت‌طلب‌ها تجمعی مقابل دفتر نایاک برگزار می‌کنند. نایاک یا شورای همکاری ایرانیان آمریکا، سازمانی بود که در سال 2002 به ریاست تریتا پارسی، با هدف جلوگیری از بروز جنگ علیه ایران تأسیس شد. سلطنت‌طلب‌ها مدعی بودند که این سازمان به نفع جمهوری اسلامی لابی‌گری می‌کند. تیرماه 98 هم تجمع چند نفر از چهره‌های سلطنت‌طلب مقابل این سازمان به همین منظور صورت می‌گیرد. از قضا هوشنگ امیراحمدی نیز در میان تجمع‌کنندگان حضور داشت. او البته پلاکاردی هم با عنوان «من براندازم» در دست گرفت. حضور او در این تجمع درست در نقطه مقابل ادعاهایی بود که امیراحمدی کمتر از سه چهار سال قبل از آن داشت. بعد از حاشیه‌ساز شدن حضور امیراحمدی و اعلام براندازی‌اش، برخی از چهره‌های نزدیک به امیراحمدی در اظهار نظری طنزآلود مدعی شدند: «امیراحمدی مخالف جمهوری اسلامی نیست؛ اما مخالف حکومت روحانیون در جمهوری اسلامی است و حتی تمایل داشته با همکاری سپاه به حکومت روحانیون در جمهوری اسلامی خاتمه دهد.» حمایت او از براندازی چندان هم عجیب به نظر نمی‌رسد، اگر این نکته را در نظر بگیریم که نایاک رقیبی برای دلالی امیراحمدی بوده است. این سازمان هم مثل «شورای آمریکائیان ایران» برای ادامه فعالیت‌هایش از آمریکایی‌ها بودجه می‌گرفته است. این برای امیراحمدی که در یک دهه گذشته برای دلالی مذاکره میان ایران و آمریکا تلاش کرده، قطعاً مطلوب نبود. با فرض صحت این ادعا که نایاک برای جمهوری اسلامی دلالی کرده، هم این گزاره اثبات می‌شود که امیراحمدی میدان را به رقیبی دیگر باخته است. در این موقعیت، حضور او و حتی حمایتش از براندازی، به امید به دست آوردن منفعتی تازه در روزهای روی کار آمدن جمهوری‌خواهان رادیکال است و در این میان ضربه‌ای هم به رقیب می‌زند.
استندآپ کمدی جدید امیراحمدی
هر راهی که دلال‌ها را به هدفشان، یا همان سودشان برساند مطلوب است و متقابلاً هرچه آن‌ها را از رسیدن به این هدف محروم کند، مغضوب است. امیراحمدی هم به رسم دلال‌ها به این اصول پایبند بوده است. او انتقادات تندی علیه محمدجواد ظریف مطرح می‌کند، وزیر خارجه را به دروغگویی متهم می‌کند و مدعی می‌شود ظریف «ارزشی برای مردم ایران قائل نیست.» ادعاهایی که به نظر می‌رسد بیشتر از آنکه به خاطر نگرانی برای مردم ایران باشد، ریشه در به نتیجه رسیدن مذاکرات برجام و مسدود شدن راه‌های دلالی امیراحمدی دارد. او ادعاهای عجیب و غریب از این سیاق کم ندارد، از جمله اینکه در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران مدعی شد: «مردم ایران را شست‌وشوی مغزی دادند و از طرف آمریکا هیچ تهدیدی متوجه ایران نیست و ترامپ یا بایدن هیچ فرقی ندارند.» و پس از آن از مردم خواست که بروند و رأی دهند. امیراحمدی در جایی دیگر مدعی شد: «تنها راه نجات ایران، به راه افتادن جنبش فاشیستی است.» امیراحمدی گاهی در منتهی‌الیه انقلابی‌گری ظاهر می‌شد و در روزهایی هم در لیبرال‌ترین شکل خود در مورد ایران و روابطش با آمریکا صحبت می‌کرد. حالا اما به نظر می‌رسد او نقاب انقلابی‌گری‌اش را دوباره به چهره زده است و در ادعایی طنزآمیز، مقامات ارشد کشور را نیز از دایره انقلابی‌گری خارج کرده است. امیراحمدی البته در ادامه هم ادعایی مطرح می‌کند که انگیزه او از این حملات جدیدش را روشن می‌کند. او به مقامات کشور توصیه می‌کند که از برجام خارج شود. دلیل آن هم واضح است؛ مسیر دیپلماسی که پیش از این هم توسط ایران مورد توجه بود، مانعی جدی برای دلالی او به شمار می‌رفت. حالا در این موقعیت که منفعتش به خطر افتاده، مقامات ارشد کشور هم از دایره انقلابی‌گری خودخوانده احمدی خارج می‌شوند.
با منفعت‌طلبان هم‌صدا نشوید
ادعای هوشنگ امیراحمدی یک وجه قابل توجه دیگری نیز دارد. این ادعا در شرایطی مطرح می‌شود که برخی جریانات اقلیت و تندرو، ادعاهایی مشابه را مطرح کردند و برخی از این جریانات هم در مقابل افرادی که این اظهارات را به یک جریان خاص منصوب می‌کردند، سکوت کردند. سکوتی که مشخص نبود نشانه تأیید است یا بی‌اهمیت دانستن ادعاها. اما خروجی مطرح کردن چنین سخنانی متهم کردن مقامات کشور، دامن زدن به دوقطبی‌ها و رادیکال کردن فضای سیاسی است. همزمانی و مشابهت ادعاهای این‌چنینی حالا از زبان چهره‌ای منفعت‌طلب، این سؤال را به وجود می‌آورد که آیا جریاناتی در داخل که این ادعاها را مطرح می‌کنند و به دنبال محکوم کردن مقامات کشور به کوتاه آمدن از مواضع انقلابی‌اند، متوجه هستند که ممکن است صداهایی در خارج از ایران برای دامن زدن به این اختلافات با آن‌ها همراه شوند؟ در این موقعیت، طبیعتاً سه فرض مطرح می‌شود؛ یا این ادعاها آگاهانه و با نیت رادیکال کردن فضا مطرح می‌شود که حجت برای برخورد با آن‌ها تمام است، یا از سردلسوزی است که آن هم درست در مقابل عقلانیت انقلابی قرار دارد. فرض سوم هم این است که چون خواسته آن‌ها پیش نمی‌رود، این مجوز را دارند که مقامات کشور را به غیرانقلابی بودن محکوم کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/917321/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جوان: ترامپ دل اصلاح‌طلبان را برده است

گام اول یا گام آخر؛ انتقاد روزنامه اصلاح طلب از وزیرخارجه

زن‌کشی در سایه نظم جنسیتی

فرمانده افسانه‌ای گردان‌های قسام که بود؟

رونمایی از سوپرانقلابی‌های کراواتی

سناریوهای منطقه‌‏ای ترامپ در قبال ایران

چَک افسری دولت ترامپ به فاندبگیرها

دیپلمات پیشین: ترامپ به دنبال مذاکره با ایران خواهد بود

تخریب ظریف؛ رمز تندروها

اگر صبحانه نخورید چه اتفاقی برای بدن می‌افته؟

خواص بی‌نظیر پوست این میوه؛ از تقویت استخوان تا سیستم گوارش

این پنج علامت در چهره یعنی کمبود ویتامین دارید

میزان عیدی کارمندان دولت تعیین شد

افزایش 300 میلیون لیتری ذخایر بنزین کشور

قیمت طلا و سکه تا چه زمانی رشد می‌کند؟

بارش باران از چهارشنبه در تهران

پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 15 بهمن ماه 1403 / دلار طالب رکورد جدید / دلار تا کجا اوج می گیرد؟

آخرین وضعیت قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 14 بهمن 1403 + جدول

خبر داغ شبانه یکشنبه 14 بهمن درباره حقوق بازنشسته ها | طرح اصلاحیه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان | اجرای احکام و پرداختی‌های همه بازنشستگان بدون فوت وقت تا قبل از سال نو

مجاهدین غزه با صبر و ایمان رژیم صهیونیستی را به زانو افکندند/ رنگ شادی و شعف جهان اسلام را در بر خواهد گرفت

اطلاعیه فوری؛ مدارس و ادارت فردا دوشنبه 15 بهمن 1403 نیز تعطیل شد

پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت قیر، آسفالت، سیمان و بتن گشایش یافت

خلاصه اخبار نیم روزی یکشنبه 14 بهمن 1403 | خلاصه اخبار امروز

فال حافظ امروز دوشنبه 15 بهمن | فال حافظ آنلاین با تفسیر اختصاصی

پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا دوشنبه 15 بهمن ماه 1403 | هواشناسی البرز و کرج طی 24 ساعت آینده

موصلی: 2100 سری جهیزیه بین زوج‌های جوان در فارس توزیع شد

شهردار شیراز:برای توزیع متوازن خطوط مترو در شیراز تلاش می شود

تصادف شدید خواننده نوجوان عصر جدید

فال قهوه امروز دوشنبه 15 بهمن 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر

مبلغ یارانه نقدی در ماه بهمن اعلام شد / اعلام زمان واریز یارانه بهمن 1403

ثالت اقلیدی: مسجد تاریخی مشیر شیراز مرمت می‌شود

جدول لیگ برتر هفته هجدهم + نتایج هفته هجدهم

دادستان فارس: تخریب محیط زیست باید پایان یابد

نامه قدردانی اسیر صهیونیست از رزمندگان گردان‌های قسام

پیش بینی وضعیت آب و هوا اصفهان فردا دوشنبه 15 بهمن ماه 1403 | هواشناسی اصفهان طی 24 ساعت آینده

اخبار پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا دوشنبه 15 بهمن ماه 1403 | هواشناسی تهران طی 24 ساعت آینده

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 15 بهمن ماه 1403 / طلا ارزان می شود؟ دلار قیمت طلا را پایین می کشد؟

برنامه قطعی برق چهارمحال‌ و بختیاری‌ دوشنبه 15 بهمن + جدول

فوری/ خبر مهم سخنگوی دولت از رقم نهایی عیدی کارمندان | واریز فوق العاده 4 میلیون و 200 هزار تومانی دولت برای کارکنان در بهمن ماه

قیمت دلار، یورو و پوند امروز یکشنبه 14 بهمن 1403/ افزایش قیمت دلار+ جدول

مدارس البرز فردا 15 بهمن تعطیل شد

مدارس مشهد فردا دوشنبه 15 بهمن 1403 تعطیل شد؟

پیکان 1-3 فولاد: برد شگفت‌انگیز تیم سوم جهان

پیش بینی بورس دوشنبه 15 بهمن 1403 / بازار سهام در برزخ انتظار؛ طلوع جدیدی در راه است؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 15 بهمن 1403

مدارس کدام استان‌ها دوشنبه 15 بهمن تعطیل خواهد بود؟

پیش بینی وضعیت آب و هوا فارس فردا دوشنبه 15 بهمن ماه 1403 | هواشناسی فارس و شیراز طی 24 ساعت آینده

پیش بینی قیمت طلا و سکه 15 بهمن 1403

3 پروژه جدید بهداشتی و درمانی در شیراز به بهره برداری رسید

عطایی مچ اکبری را خواباند؛ پیروزی در خانه حریف