پیام فارس

آخرين مطالب

نسخه اکونومیست برای فقیرترین اقتصاد جهان سیاسی

نسخه اکونومیست برای فقیرترین اقتصاد جهان
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اکو ایران / نشریه اکونومیست در سرمقاله این هفته خود تحلیل می‌کند که فقیرترین قاره جهان باید از گذشته خود و گرایش ارتدوکس دولت گرایی که اکنون بیشتر جهان را در برگرفته است جدا شود و از تجارت، رشد و بازار آزاد استقبال کنند.
هفته‌نامه اکونومیست تحلیل می‌کند که آفریقا در سال‌های آینده مهم‌تر از هر زمان دیگری در عصر مدرن خواهد بود. انتظار می‌رود سهم آن از جمعیت جهان در طول دهه آینده به 21 درصد برسد؛ درحالی که در سال 1800، یازده درصد، در 1950، حدود 9 درصد و در سال 2000 سیزده درصد بوده است. با پیرشدن جمعیت سایر نقاط جهان، این قاره منبعی مهم برای نیروی کار خواهد بود، چراکه نیمی از جوانانی که در سال 2030 به بازار کار وارد می‌شود آفریقایی هستند.
این فرصت بزرگی برای فقیرترین قاره جهان است. ولی اگر 54 کشور آفریقایی می‌خواهند از آن استفاده کنند باید کاری استثنایی انجام دهند: از گذشته خود و ارتدوکس دولت گرایی که اکنون بیشتر جهان را در برگرفته است جدا شوند و از تجارت، رشد و بازار آزاد استقبال کنند: آنها نیاز به یک «انقلاب سرمایه‌داری» دارند.
شکاف آفریقا
اگر به گذشته آفریقا نگاه کنید از برخی مشکلات آن، چون جنگ ویرانگر در سودان و برخی نقاط روشن آن، چون اشتیاق جهانی به آفروبیتز آگاه می‌شوید. اما چیزی که به راحتی قابل تشخیص نیست واقعیت شوکه کننده اقتصادی است، که اکونومیست آن را «شکاف آفریقا» نامیده است. درحالی که آمریکا، اروپا و آسیا در دهه گذشته تحت تاثیر تحولات تکنولوژی و سیاست قرار داشته اند، آفریقا تاحد زیادی به عقب رفته است. درآمد سرانه آن که در سال 2000 یک‌سوم سایر نقاط جهان بوده است، اکنون به یک‌چهارم رسیده است. تولید سرانه نیز احتمالا در سال 2026 تفاوتی با سال 2015 نخواهد داشت. نیجریه و آفریقای جنوبی بسیار بد عمل کرده‌اند، و تنها چند کشور چون ساحل عاج و رواندا از این روند مستثنی بوده‌اند.
ضعف‌های قاره سیاه
پشت این ارقام، کارنامه ناامیدکننده‌ای از رکود بهره‌وری نهفته است. کشورهای آفریقایی بدون اینکه توسعه پیدا کنند دچار تغییرات ناگهانی شده‌اند. مردم درحالی از روستاها به شهر مهاجرت می‌کنند که بدون انقلاب‌های کشاورزی یا صنعتی دچار تحولات اجتماعی می‌شوند. و بخش خدمات که بیشتر مردم در آن فعال هستند نسبت به مناطق دیگر بهره‌وری کمتری دارد.
زیرساخت‌های ضعیف نیز کمکی به این کشورها نمی‌کند. و با وجود همه بحث‌ها درباره استفاده از فناوری دیجیتال و انرژی پاک برای جهش به جلو، آفریقا فاقد تجهیزات قرن بیستمی است که برای پیشرفت در قرن بیست‌و یکم لازم است. مشکل دیگری که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته نیز این است که آفریقا به نوعی یک بیابان شرکتی است؛ این منطقه کمتر از هر منطقه دیگری شرکت‌هایی با درآمد حداقل یک میلیارد دلاری دارد که بیشتر به بازارهای پراکنده و پیچیده آن مرتبط است تا اینکه صرفا به ریسک مربوط باشد. آفریقا سه درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهد، درحالی که کمتر از یک درصد سرمایه خصوصی آن را جذب می‌کند.
رشد اقتصادی؛ بهترین راه کاهش فقر
اما رهبران آفریقا باید چه کنند؟ از منظر نشریه اکونومیست، اولین قدم این است که باید دهه‌ها ایده‌های بد را کنار بگذارند؛ از تقلید از بدترین جنبه‌های سرمایه‌داری دولتی چین گرفته تا رویکردی که احتمال شکست تولید را در عصر اتوماسیون مطرح می‌کند. جریانی از تفکر توسعه معتقد است تا زمانی که تلاش‌هایی برای مهار بیماری‌ها و تغذیه کودکان وجود نداشته باشد رشد نمی‌تواند فقر را کاهش دهد یا اصلا اهمیتی ندارد. اما تقریبا در همه شرایط، رشد اقتصادی سریع‌تر بهترین راه برای کاهش فقر و اطمینان از این است که کشورها منابع کافی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی را دارند. بنابراین رهبران آفریقا باید رشد اقتصادی را جدی بگیرند. آنها باید روحیه خودباوری را در مدرن‌سازی تقویت کنند؛ روحیه‌ای که در قرن بیستم در آسیای شرقی و امروز در هند دیده می‌شود. چند کشور آفریقایی مانند بوتسوانا، اتیوپی و موریس در مقاطع مختلف توافق‌هایی را ایجاد کردند که پروفسور استفان درکون از دانشگاه آکسفورد، «معاملات توسعه» می‌نامد: یک پیمان ضمنی میان نخبگان که سیاست را به معنای افزایش اندازه اقتصاد می‌دانند، نه فقط یک نبرد برای تقسیم منابع و امتیازات. آفریقا برای پیشرفت بیشتر، به چنین توافقاتی میان نخبگان نیاز دارد.
در عین حال، دولت‌ها باید یک اجماع سیاسی به نفع رشد ایجاد کنند. درباره آفریقا، خبر خوب این است که کنشگران قدرتمند خواهان پویایی اقتصادی هستند. نسل جدید از آفریقایی‌ها که دهه‌ها پس از استقلال به دنیا آمده‌اند به شغل‌شان بسیار بیشتر از استعمار اهمیت می‌دهند. به گفته اکونومیست، کاهش «شکاف آفریقا» مستلزم نگرش‌های جدید اجتماعی نسبت به تجارت است؛ مشابه نگرش‌هایی که موجب رشد چین و هند شد. آفریقایی‌ها به جای تعهد بیش از حد به شغل‌های دولتی و شرکت‌های کوچک می‌توانند با سرمایه گذاران ریسک‌پذیر بیشتری کار کنند. همه کشورهای آفریقایی، به زیرساخت‌های بیشتر، رقابت آزاد بیشتر و مدارس بسیار بهتری نیاز دارند.
لزوم ادغام بازارهای آفریقایی
کار بسیار مهم دیگر، ادغام بازارهای آفریقایی است، به‌طوری که شرکت‌ها بتوانند مزیت ناشی از مقیاس بیشتری کسب کنند و به اندازه‌ای برسند که سرمایه گذاران خارجی را جذب کنند. این شرایط به معنای پیشبرد برنامه‌ها برای مناطق سفر بدون ویزا، یکپارچه سازی بازارهای سرمایه، اتصال شبکه‌های داده و در نهایت تحقق رویای یک منطقه آزاد تجاری است.
به گفته اکونومیست، عواقب ادامه دادن به شرایط موجود برای آفریقا وخیم خواهد بود. اگر «شکاف آفریقا» بزرگ‌تر شود، آنها تقریبا همه اقشار بسیار فقیر جهان را تشکیل می‌دهند، که فاجعه‌ای اخلاقی است و از طریق جریان‌های مهاجرت و بی‌ثباتی سیاسی ثبات را در سایر نقاط جهان نیز تهدید می‌کند. اما دلیلی برای قطع امید وجود ندارد. وقت آن است که رهبران آن حس جاه طلبی و خوش‌بینی را کشف کنند. آفریقا نیازی به پس انداز ندارد؛ این قاره به پدرسالاری قناعت و فساد کمتر، و سرمایه‌داری بیشتر نیاز دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/900464/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چند عادت ساده روزانه که عامل سردرد می‌شوند

این ویتامین خطر زوال عقل و دیابت را کاهش می‌دهد

در آستانه حضور ترامپ در کاخ سفید، ترامپ تجارت جهانی را تهدید می‌کند

مرغان دریایی مهاجر در شیراز

پیروزی تیم‌ جوانان ایران مقابل بزرگسالان پیکان – آفتاب نو | اخبار ورزشی

امام جمعه شیراز: کاخ سفید را حسینیه خواهیم کرد | به اذن خدا قدرت در عالم دست به دست می‌شود

درویش: سرمربی بعدی پرسپولیس یا اروپایی است یا اهل آمریکای جنوبی

القسام: اکثر اسرای صهیونیست در شمال غزه مفقود شده‌اند

تصویب طرح جامع بافت تاریخی شیراز، گره از ساماندهی پیرامون حرم گشود + فیلم

جراحت شدید یکی از کارکنان بیمارستان مسجدسلیمان در پی حمله همراه بیمار

کلپایگانی: احیای بافت‌های تاریخی حیات جدید به محله‌های تاریخی می‌بخشد

شوت‌های رسولی، ریباندهای اسماعیل زاده | افرا ورزش

حمله همراه بیمار به یکی از کارکنان بیمارستان مسجد سلیمان

امام جمعه شیراز: ان‌شاءالله کاخ سفید را حسینیه خواهیم کرد

پیروزی تیم‌ ملی جوانان ایران مقابل بزرگسالان پیکان

آیین خشت‌گذاری احداث مدرسه 3 کلاسه روستای لچوی شهرستان زهک

دستگاه‌های اجرایی و موسسات دولتی و غیردولتی فارس تعطیل شدند

کدام استان‌ها شنبه 22 دی تعطیل هستند؟‌

مدارس و ادارات فارس فردا تعطیل شد

از رفیق پوتین تا اپورتونیست خائن

شایع‌ترین بیماری پوستی در زمستان را بشناسید

ارز مجازی طلا نیست

سیاست جدید ارزی به 4 میلیارد دلار کم‌اظهاری صادرات پایان می‌دهد؟

‌بزرگراه زابل ـ زاهدان پس از 22 سال افتتاح شد

نسخه اکونومیست برای فقیرترین اقتصاد جهان

غول فناوری لنوو در عربستان کارخانه می‌سازد

در ماجرای مداح هنجارشکن رزمایش وحدت اتفاق افتاد

در ماجرای مداح هنجارشکن، رزمایش وحدت در سیستان و بلوچستان اتفاق افتاد

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، جمعه 21 دی + اکران «هفتاد سی» و قیمت بلیت

در جلسه سفیر سابق ایران در قطر با مسئولین ارشد فارس چه گذشت؟

امام جمعه زاهدان: بدبینی بین شیعه و سنی از تبلیغات دشمن است

مساوی و باخت تیم های فوتبال بانوان فارس در لیگ دسته یک کشور

رفع مشکلات مترو نیاز به حمایت‌ های دولت و مجلس دارد

ضرورت مشخص کردن برنامه اقتصادی استان فارس/مدیران قوی پای کار بیایند

برگزاری شانزدهمین هفته فیلم و عکس در کرج

هیوندای خودرو برقی 18 هزار دلاری معرفی کرد| آغاز رقابت کره ای ها با چینی ها

الزام عرضه ارز حاصل از صادرات خود در مرکزمبادله از اول بهمن

تحقق یک آرزوی دیرینه در کشور با ایجاد وکالت تخصصی/دادگاه شهدای حرم در شیراز برگزار می‌شود

در تلاش هستیم تا دادگاه شهدای حرم در شیراز برگزار شود/تحولات بنیادین در مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قضاییه

شیراز در زمینه های مختلف توسعه‌ای پیشرفت قابل توجهی داشته است

مشکلات مناطق زلزله زده فراشبند ریشه‌ای برطرف شود

بازدید از طرح های توسعه حوزه سلامت فارس

پیروزی تیم‌ملی فوتبال جوانان مقابل بزرگسالان پیکان

در تلاش هستیم تا دادگاه شهدای حرم در شیراز برگزار شود

شهادت عزت ابدی است که در تاریخ می‌ماند

رونمایی رسمی از مرموزترین موشک پدافندی ایرانی

دلایل زایمان زودرس و ناباروری از زبان متخصص زنان

نسخه کامل طب ایرانی برای درمان فشار خون

راه‌اندازی قطار مسافری تهران- وان

جابه‌جایی بیش از 103 میلیون مسافر با حمل و نقل عمومی جاده‌ای