پیام فارس

آخرين مطالب

آتلانتیک: چرا سوریه برای روسیه مهم است؟ سیاسی

آتلانتیک: چرا سوریه برای روسیه مهم است؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تابناک /متن پیش رو در تابناک منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سایت آتلانتیک در مقاله‌ای می‌گوید سوریه برای مسکو اهمیت بسزایی دارد و جنگ اوکراین خللی در حمایت آن ایجاد نمی‌کند. 

سوریه فقط یک پایگاه نظامی برای روسیه نیست بلکه سنگ بنایی برای داشتن موقعیت قدرت بزرگ است.
«نیکول گراجوسکی» در مقاله‌ای که در سایت تحلیلی آتلانتیک منتشر شد نوشت: نیرو‌های شورشی (تروریستی) روز شنبه به حلب حمله کردند و مرکز شهر را در یک حمله برق آسا سه روزه به تصرف خود درآوردند که به نظر می‌رسید کاهش تسلط مسکو بر سوریه را نشان می‌دهد. اما تعهد روسیه به سوریه عملاً تزلزل نکرده و روسیه واقعاً منحرف نشده است. 
پیشروی شورشیان سوریه به رهبری گروه حیات تحریر الشام (HTS)، نشان دهنده تنزل توجه روسیه نیست. روسیه نه تنها به خروج از سوریه فکر نمی‌کند، بلکه به نظر می‌رسد آماده است تا سرمایه گذاری خود را در آنجا دو برابر کند، حتی اگر مجبور باشد برای این کار به نیرو‌های مورد حمایت ایران و همکاری قدرت‌های منطقه‌ای تکیه کند.
سوریه برای مسکو مهم است، زیرا مداخله در آنجا در سال 2015 به پوتین اجازه داد تا روایت افول روسیه را که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به وجود آمده بود، تغییر دهد.
روسیه دیگر کشوری نخواهد بود که «باراک اوباما» آن را به عنوان یک قدرت منطقه‌ای رو به زوال رد می‌کرد - بلکه حامی حکومت اسد بوده و به این ترتیب، کتاب نفوذ در خاورمیانه را بازنویسی می‌کند. 
مداخلات شرق تحت رهبری آمریکا، مانند حمله به عراق و کارزار ناتو در لیبی این دولت‌ها را متلاشی نموده و هرج و مرج ایجاد کرد. مداخله روسیه نتیجه معکوس خواهد داشت و حاکمیت و نظم منطقه‌ای سوریه را حفظ خواهد کرد.
برای درک موقعیت نظامی روسیه در سوریه، باید گفت زمانی که مسکو برای اولین بار در سپتامبر 2015 در آنجا مداخله کرد، این کار را با ردپایی شگفت‌آور و برنامه‌ای بلندمدت برای مدرن‌سازی و تقویت ارتش سوریه انجام داد. مسکو تنها 2500 تا 4500 پرسنل را به سوریه اعزام کرد که بر نیروی هوایی، پدافند هوایی و نیرو‌های ویژه تمرکز داشتند، در حالی که برای تامین نیروی زمینی به ایران و نیرو‌های نیابتی آن متکی بود.
نیروی هوایی روسیه که از پایگاه هوایی حمیمیم اقدام می‌کرد، از عملیات زمینی پشتیبانی می‌کرد. بمب افکن‌های دوربرد در روسیه به همراه موشک‌های کروز ناو‌های جنگی روسیه در دریای مدیترانه، مواضعی را در عمق سوریه هدف قرار دادند. مسکو همچنین سیستم‌های دفاع هوایی پیشرفته از جمله S-400s، S-300s را همراه با قابلیت‌های جنگ الکترونیکی ارائه کرد.
مسکو تعدادی یگان‌های عملیات ویژه، پلیس نظامی، مستشاران و تیم‌های توپخانه را به سوریه فرستاد. اما برای بازپس گیری قلمرو از شورشیان، تقریباً به طور کامل به شبکه‌ای از نیرو‌های تحت حمایت ایران، از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یگان‌های حشد الشعبی عراق، فاطمیون افغان، زینبیون پاکستان و حزب الله متکی بود.
در نهایت کرملین به دنبال آن بود که ارتش عربی سوریه (SAA) را به یک نیروی جنگی حرفه‌ای تبدیل کند که بتواند به طور مستقل امنیت حکومت اسد را تامین کند و بنابراین منابع را برای نوسازی ساختار‌های فرماندهی ارتش عربی سوریه، بهبود هماهنگی میدان نبرد و تجهیز واحد‌ها به تسلیحات پیشرفته روسی اختصاص داد.
به نظر می‌رسد رویکرد روسیه در خصوص سوریه پایدار باشد، زیرا در سال 2022 با آغاز جنگ اوکراین حضور نظامی خود در سوریه را تنظیم کرد. مسکو تعدادی هواپیما و یک سامانه پدافند هوایی اس-300 را در اوکراین مستقر کرد، اما پایگاه هوایی حمیمیم همچنان فعال بود. مهمتر از آن، کرملین حضور حداقلی خود را در زمین کاهش داد و بیشتر از قبل به نیرو‌های تحت حمایت ایران تکیه کرد و برخی از پست‌های فرماندهی خود را به آنها منتقل کرد.
هنگامی که گروه تحریر الشام برای اولین بار به حلب حمله کرد، سرعت و غافلگیری پیشروی، زمان مناسبی را برای مسکو برای هماهنگی با نیرو‌های زمینی یا سازماندهی پشتیبانی هوایی موثر در مقیاس مورد نیاز برای مقابله با چنین حمله بزرگی باقی نگذاشت.
با این حال این موضوع روسیه را از سوریه خارج نمی‌کند. این کشور قبلاً از سوریه برای بازسازی نفوذ خود در خاورمیانه استفاده کرده است و خود را به عنوان یک میانجی اساسی در میان ایران، ترکیه، کشور‌های خلیج فارس، ایالات متحده و اسرائیل قرار داده است. مسکو همچنین قرارداد‌های اقتصادی را برای بازسازی سوریه تضمین کرده است.
مسکو احتمالاً به دنبال تقویت همکاری نظامی با ایران از جمله یافتن نقشی برای نیرو‌های عراقی در سوریه خواهد بود. گزارش‌ها حاکی از آن است که این اتفاق در حال حاضر رخ داده است.
روسیه احتمالا سعی خواهد کرد با ترکیه که از برخی از گروه‌های شورشی (تروریستی) حمایت می‌کند، مذاکره کند. از روز شنبه، مسکو به طور نامشخصی از انتقاد از ترکیه به خاطر فعالیت‌های شورشیان اجتناب کرده است. این امر نشان می‌دهد که روسیه در حال آماده‌سازی یک ابتکار دیپلماتیک است – شاید ابتکاری که به روسیه اجازه می‌دهد تا حضور خود را در برخی از مناطق سوریه حفظ کند و در عین حال منافع ترکیه در شمال غرب را نیز رعایت کند.
اگر روسیه از نظر نظامی تضعیف نمی‌شد، به دنبال چنین ترتیبی نبود. شورشیان نسبت به سال 2015 بسیار مجهزتر و هماهنگ‌تر هستند.
همانطور که جنگ در اوکراین برای روسیه تبعات زیادی داشته است، کرملین آن را جایگزین جاه طلبی‌های خود در خاورمیانه نمی‌داند. به این دلیل که سوریه فقط یک پایگاه نظامی نیست. این کشور سنگ بنایی برای روسیه جهت داشتن موقعیت قدرت بزرگ است، موضوعی که می‌تواند گستره دیپلماتیک خود و مخالفت خود با مداخله گرایی غرب را نشان دهد. 
این مهم توضیح می‌دهد که چرا روسیه به سرمایه‌گذاری در سوریه ادامه می‌دهد، حتی با وجود جنگی پرهزینه در اوکراین. مسکو ممکن است تاکتیک‌های خود را اصلاح کند، اما رها کردن سوریه به معنای تسلیم چیزی بسیار باارزش‌تر از سرزمین است: موقعیت روسیه به‌عنوان یک شریک ضروری در خاورمیانه.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/887049/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درگیری‌های خونین در سوریه

سرمقاله آرمان امروز/ فرصت بی‌نظیر دیپلماتیک

سرمقاله آرمان ملی/ عربستان و بهبود روابط با ایران

نکات مراقبتی از بیماران مصروع

در هوای سرد بیشتر سرما می‌خوریم؟

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین میزان رسید

طلای جهانی به خواب زمستانی رفت

اما و اگرها از افزایش قیمت تخم‌مرغ

اختلال در بانک مهر ایران

جدیدترین قیمت خودروهای بهمن موتور امروز پنجشنبه 6 دی ماه 1403 منتشر شد

نماز در مسجد جامع اهل سنت پیرانشهر تا بازدید واحد تولیدی هموطن مسیحی

کشنده بایک X9 به ناوگان پخش فراورده‌های نفتی می‌پیوندد

فراخوان جدید ثبت‌نام حج برای ودیعه‌گذاران اعلام شد

زمان پرداخت عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1403

اعلام زمان ثبت نام بدون کنکور دانشگاه‌ها ویژه ورودی بهمن 1403

بهمن پودری را دستکم نگیرید!

سردار قاسمی: مردم کشورهای حاشیه خلیج فارس از حضور بیگانگان در منطقه ناراضی هستند

ساعت بازی استقلال و چادرملو اردکان +ترکیب احتمالی استقلال

سرمقاله روزنامه جوان/ دشمنان سوریه و یک درس

سرمقاله اعتماد/ فراموشی گام اصلی FATF و بمب گردشگری

حراج FATF در دیدار مقام آمریکایی با سرکرده تروریست‌های سوریه

ترانزیت 20 میلیون تن کالا از ایران تا انتهای سال

پیش‌بینی‌ قیمت ارز‌های دیجیتال در سال 2025

روند نزولی معاملات مسکن در یک ماه اخیر

وعده‌های فتح‌ در پس تحولات سوریه آشکار است

فیلم| شور و نشاط با موسیقی محلی در رقابت های کشتی فرنگی انتخابی تیم ملی در شیراز

جشنواره دانه‌های مروارید در خانیمن کامفیروز + فیلم

اطلاعیه صندوق بازنشستگی کشوری درباره آغاز ثبت نام وام بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته

زلزله 3.5 ریشتری فارس را لرزاند

به فارس کیدذ جدید خوش آمدید

تاریخ و ساعت بازی امروز استقلال و چادرملو اردکان | اخبار ورزشی

مسجد جامعی: سبک ویژه بانوان هنرمند قرآنی طراحی شده است + فیلم

اینفوگرافی/ آشنایی با بزرگترین باغ‌وحش‌های جهان

تحصیل 20 درصد از دانش آموزان فارس در مدارس غیر دولتی

تحولات سوریه به صلح حدیبیه شباهت دارد

5 خط ریلی فارس و تاثیر مهم آن در برقراری ارتباط شمال به جنوب

سرمقاله وطن امروز/ تبعات ناواقع‌نمایی از «مذاکره»

کم‌کاری به بهانه «تحریم»؛ دیروز واکسن و آب خوردن، امروز ناترازی و آلودگی

سرمقاله هم میهن/ خوب، ناقص، مبهم

انتقاد «کیهان» از تلاش دولت برای رفع فیلترینگ

نحوه کمک‌رسانی به فرد در حال تشنج

زمان قطعی برق شیراز امروز پنجشنبه 6 دی (خاموشی برق)

وقوع زمین لرزه در شیراز

فعالیت کارکنان دولت در استان سمنان در روزهای پنج شنبه تا پایان بهمن ماه 1403 بصورت دورکاری خواهد بود

غبار روبی حرم مطهر حضرت سید علاءالدین حسین با حضور مسئولان فارس

ارزش سهام عدالت 1 میلیون تومانی‌ها چقدر است؟

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید با ایثارگران قم

آسفالت یک میلیون و 300 هزار مترمربع از معابر روستاهای اطراف شیراز

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جایگاه ارزیابی در چرخه سیاستگذاری

سرمقاله کیهان/ مقامات ترکیه این توصیه را جدی بگیرند