جشنواره دانههای مروارید در خانیمن کامفیروز + فیلم
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - - جوکار با اشاره به اینکه برنج کامفیروز نه تنها در میان استانهای جنوبی؛ بلکه در برخی استانها مانند اصفهان نیز شناخته شده و محبوبیت دارد، گفت: یکی از ویژگیهای قابل توجه برنج کامفیروز به طبع گرم آن مربوط میشود که باعث شده این برنج به نوعی کاربری دارویی هم داشته باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گفته او، برخلاف سایر برنجها که طبیعتشان سرد است و پس از مصرف آنها با نوعی رخوت و کرختی مواجه میشویم، مصرف برنج کامفیروز چنین حالاتی را ایجاد نمیکند و کاملاً انرژی زاست.
شهردار خانیمن، یکی از اهداف برگزاری این جشنواره را برندسازی و توسعه بازار برنج کامفیروز برای استانهای مرکزی و شمالی کشور عنوان کرد و گفت: هدف دیگر برگزاری این جشنواره، ایجاد اشتغال، بهبود کسب و کارها و همچنین معرفی ظرفیتهای گردشگری کامفیروز و شهر خانیمن در حوزههای کشاورزی و طبیعتگردی بود.
جوکار در ادامه سخنان خود گفت: دراین جشنواره که با استقبال پر شور مردم همراه بود برخی از هنرمندان صاحبنام کشور همچون سید جواد هاشمی، علیرضا روزگار و بهنام برار نیز حضور داشتند.
او با بیان اینکه بهره برداری از آزاد راه شیراز اصفهان مسیر دسترسی به شهر خانیمن را بسیار تسهیل کرده است، گفت: از آنجا که فاصله شهر خانیمن تا آزادراه تنها 8 دقیقه میباشد علاقهمندان به بازدید از این منطقه میتوانند از این مسیر برای دسترسی بهتر استفادهکنند.
شهردار خانیمن مزیت دیگر بهرهبرداری از آزادراه را کاهش فاصله شهر خانیمن با شهرهای تهران و اصفهان دانست و گفت: این مسیر فرصتی را فراهم کرده تا برنج کاران این شهر بتوانند بازار مصرف تولیدات خود را گسترش داده و برای حضور در بازار استانهای شمالی و پایتخت کشور برنامه ریزی کنند.
به گفته جوکار، این آزادراه، مسیر گردشگران مناطق مرکزی و شمالی کشور برای حضور در کامفیروز و بهره مندی از جاذبههای طبیعی این منطقه مانند جنگلهای زاگرس، رودخانه کُر، شالیزارهای سرسبز برنج و دریاچه سد درودزن را نیز تسهیل میکند.
شهردار خانیمن در پاسخ به اینکه سهم و نقش مدیران دستگاههای اجرایی برای توسعه بازار و برندسازی برنج کامفیروز را چگونه ارزیابی میکنید و از آنها چه انتظاری دارید، گفت: در این راستا دیدارهایی را با مسئولان استان داشتیم و اهمیت و ضرورت موضوع را تبیین کردیم، در این شرایط انتظار داریم مسئولان از قدرت چانهزنی خود برای تحقق اهداف این جشنواره بخصوص در حوزه گردشگری استفاده کنند و برای رونق این منطقه مساعدت داشته باشند.
جوکار در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شهرداری خانیمن با فراهم کردن فضا و زیرساختهای مورد نیاز برگزاری جشنواره، 20 غرفه را هم به صورت رایگان در اختیار تولیدکنندگان برنج و دیگر مشاغل قرار داد؛ اظهارداشت: کشاورزان منطقه کامفیروز از مشکل کمبود آب رنج میبرند که امید میرود مسئولان استان در این خصوص تدبیری بیاندیشند. به گفته وی، مباحث مربوط به تامین کود و سم زمینهای کشاورزی از دیگر دغدغههای کشاورزان است که امید میرود با مساعدت مسئولان کود یارانهای در اختیار کشاورزان منطقه قرار بگیرد.
در همین ارتباط بیژن طالبی، رییس شورای اسلامی شهر خانیمن کامفیروز نیز طی سخنانی اظهارداشت: به لطف وجود رودخانه کر، منطقه کامفیروز به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده و کامفیروز شمالی به مرکزیت خانیمن دارای یک شهر، 16 روستا و بیش از 13 هزار نفر جمعیت است.
او با بیان اینکه شغل اکثر مردم منطقه، کشاورزی است، اما به دلیل خشکسالیهای مکرر با مشکلات جدی مواجه شدهاند، گفت: همین موضوع زمینه مهاجرت عدهای از کشاورزان به شهرهای شیراز، مرودشت و دیگر مناطق استان را فراهم کردهاست.
طالبی یکی از اهداف مهم برگزاری جشنواره «خانیمن سرزمین دانههای مروارید» را معرفی منطقه و ظرفیتهای طبیعی و گردشگری آن عنوان کرد و ادامه داد: این منطقه ظرفیتهای زیادی دارد که یکی از آنها برنج است؛ اما آب و هوا و خاک مستعد این منطقه باعث شده با سایر انواع محصولات نیز در این منطقه با کیفیت بسیار بالا به عمل بیاید و در بازارهای داخلی به مصرف برسد.
رییس شورای اسلامی شهر خانیمن با اشاره به اینکه در کامفیروز سه نوع بذر برنج با عناوین «پایه بلند یا لنجان»، «صدری» و «پاکوتاه» مورداستفاده قرار میگیرد؛ ابرازداشت: آزمایشهای علمی نشان داده که تنها برنج دارای طبیعت گرم در استان فارس برنج کامفیروز است و همین موضوع به آن خاصیت دارویی داده است.
او در بخش دیگری از سخنان خود سطح زیر کشت برنج کامفیروز را 5500 هکتار اعلام و خاطرنشانکرد: در کنار مزارع برنج 1750 هکتار انواع باغات را داریم که محصولات آن به دلیل کیفیت بالا به پایتخت صادر میشود.
طالبی، سابقه کشت برنجدر کامفیروز را بیش از 1380 سال اعلام و خاطرنشانکرد: سنگقبرهایی در این منطقه وجود دارد که حدود 14 قرن قدمت دارند و موید این موضوع هستند.
رییس شورای اسلامی شهر خانیمن همچنین خواستار توجه بیشتر مسئولان به ظرفیتهای این منطقه شد و ادامهداد: امیدواریم با بهرهبرداری از آزاد راه شاهد خروج کامفیروز از بن بست باشیم.
طالبی با اشاره به اینکه سرانه کشت برنج به ازای هر نفر جمعیت خانیمن رقمی در حدود دو تا دو هزار و پانصد مترمربع برنج میباشد، ابرازداشت: با توجه به تغییر نسلها، اندازه زمینها کوچک و کوچکتر شده و همین چالش باعث میشود تا امکان کشت محصول دیگری غیر از برنج در این زمینها فراهم نشود؛ چراکه کشت هر محصول دیگری صرفه اقتصادی لازم را برای کشاورزان در پی نخواهد داشت.
او با بیان اینکه میزان بارندگی کامفیروز به طور میانگین 450 تا 500 میلی متر در سال میباشد و از این حیث یکی از مناطق پربارش استان محسوب میشود؛ اظهارداشت: با توجه به افزایش جمعیت و ثابت ماندن سطح زیرکشت، مسئولان باید برای آینده کامفیروز یک فکر اساسی بکنند؛ چراکه مشکلات معیشت اشتغال در آینده بیشتر خود را نشان خواهد داد.
رییس شورای اسلامی شهر خانیمن با تاکید بر ضرورت تغییر نگاه مسئولان به مساله کشت برنج، تصریحکرد: با توجه به اینکه از تکنولوژیهای روز در بحث کاشت برنج استفاده میشود، حفظ منابع و کاهش مصرف آب در اولویت کار کشاورزان است و مکانیزهشدن کشت برنج باعث شده نه تنها هدررفت آب را مانند گذشته نداشته باشیم؛ بلکه با مصرف آب کمتر، بهرهوری بیشتری را هم تجربه کردهایم.
به گفته طالبی حدود 80 درصد کشت برنج منطقه به صورت مکانیزه انجام میشود و برخلاف گذشته که کشت برنج 6 ماه طول میکشید؛ در حال حاضر این کار ظرف 75 روز انجام و محصول برنج برداشت میشود.
او همچنین با اشاره به اینکه حدود سه و نیم تن برنج در هکتار برداشت میشود؛ ابرازداشت: در بخش قلعه نو که نزدیک سد درودزن است حدود 900 هکتار زمین کشت نمیشود.
به گفته طالبی، حدود 3 هزار هکتار زمین از قبل از انقلاب به دلیل احداث سد درود زن بلاکشت باقی مانده که اگر مسئولان مساعدت کنند و جداول این محدوده مکانیزه شود امکان بازگشت این زمینها به چرخه کشت و بهبود معیشت مردم وجود دارد.
در حاشیه این مراسم محمدعلی مصلحیفر، مدیرکل دفتر هماهنگی امور گردشگری استانداری فارس نیز با اشاره به اینکه حوزه گردشگری به عنوان دومین صنعت پولساز جهان شناخته میشود؛ ابرازداشت: یکی از بخشهای مهم صنعت گردشگری به اقتصاد گردشگری مربوط میشود که با برگزاری رویدادهای مختلف میتوان این حوزه را شکوفا کرد.
او با تاکید براینکه استان فارس ظرفیتهای بسیار زیادی برای برگزاری رویدادها و جشنوارههای مختلف دارد؛ تصریح کرد: یکی از این جشنوارهها، جشنواره برنج خانیمن است که در کنار جشنوارههایی مانند گل نرگس خفر، انار فاروق و... میتواند رونق اقتصاد گردشگری فارس را به همراه داشته باشد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور گردشگری استانداری فارس یکی از الزامات رونق اقتصاد گردشگری را توسعه و تامین زیرساختها عنوان کرد و ادامه داد: علاوه براین ارتقاء سطح این رویدادها از حوزههای محلی به حوزههای استانی، ملی و فراملی نیز باید مورد توجه باشد تا به جذب گردشگران داخلی و خارجی منجر شود.
مصلحیفر، تلفیق توانمندیها و ظرفیتهای بخش خصوصی و دولتی برای تامین زیرساختها را ضروری دانست و ادامه داد: حوزه تبلیغات نیز نباید در این چرخه مغفول بماند و جا دارد در زمینه معرفی برنج کامفیروز رویدادهای بیشتر تبلیغات عمیقتری انجام شود.
او در پایان سخنان خود از تدوین تقویم رویدادهای گردشگری استان خبر داد و گفت: این مهم با هدف معرفی ظرفیتها و جذب گردشگر انجام میشود.
دانلود فیلم اصلی کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کد ویدیو
-
پنجشنبه ۶ دي ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴:۳۳
-
۷ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/894523/