پیام فارس

آخرين مطالب

شیوع زخم‌های مزمن؛ یک اپیدمی بی‌سر و صدا / معضل «زخم بستر» در بیماران بستری علمي

شیوع زخم‌های مزمن؛ یک اپیدمی بی‌سر و صدا / معضل «زخم بستر» در بیماران بستری
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / یک متخصص بیماری‌های پوست و استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره بروز زخم‌های مزمن و علل آن توضیحاتی ارائه داد.
دکتر پروین منصوری با بیان اینکه زخم‌ها از نظر «فرم‌ ظاهری» و «زمان بهبود» به 2 دسته تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: اگر دو مولفه «فرم‌ظاهری» و «زمان بهبود» را برای دسته‌بندی زخم‌ها در کانون توجه قرار دهیم، زخم‌ها به دو گروه «مزمن» و «حاد» تقسیم می‌شوند. زخم‌ها در تمام بدن شایع هستند و می‌توانند عوارض ناتوان‌کننده‌ای برای مبتلایان همراه داشته باشند. زخم‌ها انواع مختلفی دارند و به طور مثال می‌توان به زخم‌های «مکانیکی»، «حرارتی»، «فشاری»، «دیابتی»، «شریانی»، «زخم‌های ناشی از جراحی‌ها» و «زخم‌های ناشی از مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد انعقادی» اشاره کرد.
پیش‌بینی‌های شیوع زخم تا سال 2030 میلادی
وی درباره افزایش شیوع زخم‌های مزمن تصریح کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که شیوع زخم‌های مزمن در تمام کشورها رو به افزایش است. شیوع زخم‌های مزمن به نحوی است که این پدیده به یک اپیدمی آرام و بی‌سروصدا تبدیل شده و جمعیت‌های مختلفی را در سراسر جهان درگیر کرده است. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که میزان رشد سالیانه زخم‌های مزمن از سال 2023 تا 2030 معادل 4.15 درصد باشد. همچنین بررسی‌ها بیانگر این است که کشورهای در حال توسعه، بیشترین عوارض و میزان مرگ و میر ناشی از زخم‌های مزمن را تجربه می‌کنند؛ چرا که میزان امکانات بهداشتی و درمانی در این کشورها نسبت به کشورهای پیشرفته کمتر است و تشخیص زودهنگام زخم‌های مزمن میسر نیست.
تحمیل هزینه‌های سرسام‌آور بر شبکه بهداشتی
این استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره هزینه‌های تحمیلی زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها گفت: زخم‌های مزمن، همواره از چالش‌های نظام سلامت به حساب می‌آیند و این موضوع در تمام تاریخ پزشکی به چشم می‌خورد. هزینه‌های هنگفت و تحمیلی ناشی از زخم‌های مزمن بر سیستم بهداشتی و درمانی کشورها بسیار زیاد است. ایالات‌متحده در گزارشی درباره شیوع زخم‌های مزمن در این کشور نوشت، 8 میلیون شهروند آمریکایی به زخم مزمن مبتلا هستند و هزینه‌های درمانی این افراد حدود 30 میلیون دلار است.
دبیر بخش بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه عوامل مختلفی سبب بروز زخم‌های مزمن می‌شوند، خاطرنشان کرد: هنگامی که بنا به هر دلیل در بدن زخم ایجاد شود و بیش از 4 هفته زمان برد و طی این مدت بهبودی صورت‌ نگیرد، آن زخم به عنوان زخم مزمن در نظر گرفته می‌شود. زخم‌های مزمن از چالش‌های نظام سلامت محسوب می‌شوند و هزینه‌های فراوانی را به سیستم بهداشتی و درمانی کشورها تحمیل می‌کنند. «دیابت»، «افزایش جمعیت سالمندان» و «جراحی‌ها» از عوامل ایجاد زخم‌های مزمن هستند.
ابتلای 25 درصد از دیابتی‌ها به زخم مزمن
ارتباط مستقیم چاقی و دیابت
وی درباره بروز زخم دیابتی خاطرنشان کرد: زخم‌ دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند. آمار و ارقام بیانگر این است که حدود 25 درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. حدود 15 درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و 15 درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. متاسفانه پدیده چاقی در میان جمعیت جوان رو به افزایش است و میان چاقی و دیابت ارتباط مستقیم وجود دارد؛ بازهم تاکید می‌کنم که دیابت می‌تواند زمینه‌ساز بروز زخم مزمن شود.
معضل «زخم بستر» در بیماران بستری
منصوری با بیان اینکه جمعیت سالمندان در سطح جهان رو به افزایش است، تصریح کرد: سالمندان با عوارض متعددی مواجه می‌شوند و شاید به دلیل مسائل مختلف در مراکز درمانی بستری شوند. زخم‌های «فشاری» یا «بستر» از دیگر علل بروز زخم‌های مزمن هستند. مرگ و میر ناشی از زخم بستر در ایالات متحده تا 60 هزار نفر گزارش شده است. بررسی‌ها بیانگر این است که حدود 3.5 تا 69 درصد بیماران بستری ‌شده در بیمارستان‌ها به زخم بستر مبتلا می‌شوند.
نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم
او با اشاره به نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم‌های مزمن تصریح کرد: از دیگر علل بروز زخم‌های مزمن، افزایش عمل‌های جراحی چه به دلیل مسائل پزشکی و چه به دلیل مسائل زیبایی است. با توجه به نقش عمل‌های جراحی در بروز زخم، عمل‌های جراحی می‌بایست با تکنیک‌های علمی و تحت نظر افراد متخصص انجام شود. در این زمینه نه تنها تخصص کادر پزشکی از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ بلکه تجهیزات اتاق عمل نیز باید مناسب باشد تا بتوان از بروز زخم‌های حاد جراحی که به زخم‌های مزمن تبدیل می‌شوند، جلوگیری کرد.
دبیر بخش بالینی کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: زخم‌های عروقی به 2 دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شوند. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌ - عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.
منصوری با بیان اینکه تغذیه در روند درمان زخم‌های مزمن بسیار نقش دارد، تصریح کرد: کادر درمان می‌بایست به موضوع تغذیه بیماران مبتلا به زخم‌ها توجه کنند. پروتئین، ویتامین‌ها و زینک در روند بهبود زخم‌ها بسیار نقش دارند و سوءتغذیه می‌تواند روند بهبود زخم را تحت تاثیر قرار دهد. 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/883431/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان امروز/ «قبله واحد» در گفتمان وفاق ملی

چرا مدعیان اصلاحات از دیدارهای مردمی رئیس‌جمهور هراس دارند؟

سرمقاله آرمان ملی/ مذاکره با آمریکا روی میز تهران

سینه‌چاکان دیروز برجام دچار زوال حافظه درباره ترامپ

مصرف آسپرین در مبتلایان به فشار خون بالا

اهمیت مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج های فامیلی

پیشگیری از لک صورت با مصرف ضد آفتاب

مکملی برای درمان موثر بیماری‌های ریوی

مانع جدیدی در مسیر صعود بیت‌کوین

چرا در پاییز خاموش شدیم؟

بازار طلای جهانی آرام شد

استراحت بورس در مسیر سبز

هوای برفی و بارانی برای 22 استان

هواشناسی 1403/9/7؛ بارش برف و باران در 22 استان

رونمایی از تجهیزات جدید نیروی دریایی ارتش به مناسبت 7 آذر

فروش نقدی 4 محصول بهمن دیزل آغاز می‌شود

اسطوره الهلال داور کره‌ای را متهم به دزدی کرد!

آغاز فروش نقدی 4 محصول گروه بهمن از امروز + جزئیات

اسطوره الهلال به داور کره‌ای حمله کرد!

ثبت‌نام حدود 80 هزار نفر در پرسش مهر ریاست‌جمهوری؛ ارسال آثار تا 15 بهمن ادامه دارد

پیش بینی وضعیت آب و هوا فردا پنجشنبه 8 آذر ماه 1403 | هواشناسی ایران 24 ساعت آینده

بارش برف و باران در 22 استان

هواشناسی ایران امروز؛ بارش برف و باران در 22 استان

چلچراغ آیه‌ها در شیراز

اینفوگرافی/ جذاب‌ترین سفرنامه‌های منصور ضابطیان به بهانه تولد او

سرمقاله سازندگی/ نقش لاریجانی

سرمقاله هم میهن/ مازوت‌سوزی سیاست

آلودگی هوا چه اثرات مضری دارد؟

راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی

فشار خون؛ بیماری با عوارض بسیار زیاد

کمیسیون تلفیق بودجه واردات بنزین را ممنوع کرد

آغاز بررسی لایحه بودجه در صحن مجلس از 11 آذر

آغاز حراج جدید سکه از ساعت 12 امروز

قالیباف: درآمد خانواده‌ها دچار ناترازی شده است

قضاوت داوران کره‌ای در دیدار پرسپولیس مقابل الشرطه

هشدار هواشناسی به 22 استان/ منتظر بارش برف باشید

فرصت طلایی برای دریافت وام 50 میلیون تومانی بدون ضامن بانک مهر ایران

فیلم | مراسم سی و دومین سالگرد درگذشت پرویزدهداری مرد اخلاق فوتبال ایران در شیراز

پیام استاندار خراسان شمالی به مناسبت ورود شهدای گمنام

هواشناسی ایران1403/9/7؛ بارش برف و باران در 22 استان

امروز؛ بارش باران و رعد و برق در 22 استان کشور

فعالیت سامانه بارشی در 21 نقطه کشور

بارش برف و باران در 22 استان کشور

باران و رعد و برق در 22 استان

هواشناسی به 22 استان هشدار داد

حمله باورنکردنی اسطوره الهلال به داور کره‌ای!

مناسبت روز/ چهار شنبه، 7 آذر

«رویداد توانا» بستری برای توانمندسازی مسئولان گروه های جهادی است

«فارس» سرزمین یاقوت های سرخ ایران

سرمقاله خراسان/ بایسته‌های مذاکره