پیام فارس

آخرين مطالب

بی در و پیکری پلتفرم‌ها صدای اهل سینما را هم درآورده است/ بازی شبکه نمایش خانگی با روح و روان مردم اجتماعي

بی در و پیکری پلتفرم‌ها صدای اهل سینما را هم درآورده است/ بازی شبکه نمایش خانگی با روح و روان مردم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، چند سالی است که vod ها یا همان پلتفرم‌های نمایش خانگی پا به عرصه رقابت با صداوسیما گذاشته‌اند و هر بار با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم کردند که یکی از مشکلاتشان دست‌وپنجه نرم کردن با صداوسیما بود تا بتوانند در کنار این سازمان به تولید محتوا بپردازند و تحت سلطه آن قرار نگیرند.
در این بین ساترا تحت نظر سازمان صداوسیما توانسته تقریباً سایه بزرگ خود را روی پلتفرم‌ها بیندازد و با وجود اینکه همچنان اشخاص و افرادی درباره ماهیت ساترا پرسش دارند و آن را صد درصد قبول ندارند، اما ساترا عملاً نظارت روی عملکرد اکثر پلتفرم‌ های فیلم و سریال را در دستور کار خود قرار داده است. حالا اینکه این نظارت به خوبی انجام می شود یا خیر پرسش دیگری است که باید بدان پرداخته شود.
موضوع مهم‌تر بازار بزرگی است که این پلتفرم‌ها پیدا کرده‌اند. شبکه‌های خصوصی ده‌ها سال است که در کشورهای غربی وجود دارند و هیچ‌گاه تا به امروز در ایران این‌چنین جدی گرفته نشده بودند و در کشورمان سال به سال، بازار این میدان داغ‌تر از قبل می شود.
حالا با گسترده‌تر شدن بازار سکوهای نمایش خانگی و افزایش روزافزون مخاطبان آنها، پلتفرم‌ها در حال تغییر ذائقه سینمایی مردم و همچنین تغییر دستمزد و پرداخت ها به فعالین این عرصه از جمله کارگردانان و بازیگران هستند به طوریکه صداوسیمای عریض و طویل با آن همه بودجه و نیروی انسانی توان نگه داری هنرمندان خود را ندارد و عمده چهره ها مایل هستند تا در محصولاتی که توسط پلتفرم ها تولید می شود حضور داشته باشند.
تغییر دستمزدهای هنرمندان و تغییر ذائقه مردم موضوعی است که اگر در چهارچوب مشخص شده قرار گیرد می‌تواند فرصتی مغتنم باشد و اگر از ریل خارج شود تبدیل به تهدید شود. اما تا اینجای کار و طبق آنچه از سخن فعالین دنیای صوت و تصویر مشخص است فعلا اهتمامی جهت کنترل اوضاع، پرداخت ها و تولیدات پلتفرم ها وجود ندارد تا جایی که بسیاری از منتقدین و حتی خود هنرمندان نسبت به این موضوع اعتراض دارند.
سلیم غفوری قائم مقام معاونت سیما در نشست خبری که در فروردین ماه سالجاری در این سازمان برگزار شد در پاسخ به این سوال خبرنگار ایسکانیوز که چرا رسانه ملی همانند گذشته چهره سازی نمیکند گفت: با موجی به صورت روزانه و هفتگی مواجهیم که از مجریان تلویزیون برای همکاری با vod ها دعوت می شوند.
وی ادامه داد: برخی vod ها و سکوهای نمایش خانگی نرخ تولید برنامه را برهم زدند و دستمزد بیشتری می دهند و تغییر نرخ ها باعث شده در آنجا بستر کار ادامه پیدا کند.
همچنین مجید پتکی بازیگر سینما و تلویزیون کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز در حاشیه جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: شرافت و انگیزه‌ای که من در بچه‌های فیلم کوتاه می‌بینم بسیار بلند است اما این موضوع در سینما دیده نمی‌شود و در سینما هر کسی کار خودش را به درستی انجام نمی‌دهد و شاید دلیل آن پول بسیار هنگفتی است که در پلتفرم‌ها در حال گردش است.
می‌توان برای سکانس به سکانس آثار تولیدی پلتفرم‌ها، گاف پیدا کرد
بازیگر سینما و تلویزیون کشورمان اظهار کرد: آن چیزی که در پلتفرم‌ها منتشر می‌شود را اگر بخواهیم بر روی پرده سینما و با دقت ببینیم می‌توان برای سکانس به سکانس آن گاف پیدا کرد.
رضا منتظری روزنامه‌نگار و منتقد سینما در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز در این خصوص گفت: در مورد ترویج خشونت در حوزه نمایش خانگی و همچنین پول پاشی در این حوزه حرف بسیار است که به امروز و دیروز و به این پلتفرم یا آن پلتفرم معطوف نمی‌شود. به یاد دارم که سال‌ها قبل یکی از اولین محصولاتی که در حوزه نمایش خانگی تولید شد به واسطه ورود پول‌های پرشائبه و کثیفی بود که بعداً هم با ورود دستگاه قضایی، سرمایه‌گذار آن پروژه دستگیر شد و جنجال‌های رسانه‌ای زیادی بر سر آن پروژه برپا شد و بعدها هم در پروژه‌های دیگری شاهد اتفاقات مشابهی بودیم.
منتظری با طرح این پرسش که این همه دستگاه، نهاد و سازمان‌های نظارتی با ساختاری عریض و طویل مانند وزارت فرهنگ و ارشد اسلامی تا بعدترها که ساترا به وجود آمد، اینان چه نقشی می‌توانند در هر دو مورد محتوا و دستمزدها داشته باشد؟ ادامه داد: گویی شبکه نمایش خانگی تبدیل به حیات خلوتی برای پولشویی شده است و بحث فیلمسازی و سریال سازی بیشتر از اینکه جنبه فرهنگی، هنری و ترویج فرهنگ و هنر را داشته باشد گویا به محلی برای افرادی که می‌خواهند از آنجا منافع کاملاً اقتصادی ببرند تبدیل شده است.

پیام فارس

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر شاهد بودم که بسیاری از رسانه‌ها به صورت دغدغه‌مند هشدار داده‌ و معترض بودند که نظارت درستی بر پلتفرم‌ها وجود ندارد تصریح کرد: سوال این است که پلتفرم‌ها به چه نهاد و یا ارگانی مرتبط می‌شوند؛ البته این سوال مربوط به جنبه محتوایی نیست و بحث اساس این تولیدات است که چطور می‌شود یک فردی به منافع اقتصادی فکر نکند و سرخوشانه یک بودجه هنگفتی را روی تولید این محصولات بگذارد .
این منتقد سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه متاسفانه از نظر محتوایی بخش کثیری از تولیدات شبکه نمایش خانگی به شدت اثرات مخربی برای جامعه دارد و وضعیت فاجعه آمیز است اظهار کرد: ترویج خشونت می‌تواند تاثیر عمیقی بر روح و روان آحاد جامعه به خصوص نسل جوان و نوجوان داشته باشد.
وی بیان کرد: نشان دادن روابط بی‌پروای آدم‌ها که نه به هویت ملی ما و نه به هویت دینی ما ارتباطی دارد و نه به سبک زندگی ایرانی اسلامی ما ارتباطی پیدا می‌کند که در اصل با یک ابتذال مفرط علیه سبک زندگی ایرانی اسلامی و هویت ملی مواجهیم و مشخص نیست روابط مالی و پول‌های هنگفت رد و بدل شده در مراحل تولید چنین آثاری است که به این اتفاق منجر شده یا اینکه اساساً اتفاق دیگری در حال رقم خوردن است.
منتظری تصریح کرد: در شبکه نمایش خانگی بخصوص از دوران کرونا به بعد، اتفاقی در حال رقم خوردن است که بخش کثیری از جامعه که قبلاً از سینما استفاده می‌کردند، ناخودآگاه به سمت استفاده از پلتفرم‌ها سوق داده شدند و در این بین به جای اینکه نظارت جدی‌تر دنبال شود از آن کاسته شد.
وی با اشاره به اینکه ما در شبکه نمایش خانگی یا با یک سری از آثار با خشونت های آشکار و پیدا و روابط نامتعارف اجتماعی، اخلاقی و عرفی مواجه هستیم و یا با یک سری رئالیتی شو مواجهیم که اسمش طنز و کمدی است اما در واقع ابتذال و فاجعه‌ای تمام عیار و ضد فرهنگی هستند که هیچ گونه سنخیت و قرابتی با شخصیت یک ایرانی ندارند.
این منتقد سینما ادامه داد: سوال این است که آیا این سریال‌ها و تاکشوها که در بستر نمایش خانگی عرضه می‌شوند تا این اندازه صرفه اقتصادی دارند که همه به دنبال آن می‌روند و یا آیا منافع دیگر و یا اهدافی در پس پرده وجود دارد که شاید یکی از آن اهداف تخریب هویت، فرهنگ ملی و دینی ما باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما در اغلب این تولیدات یا با یک طبقه متوسط رو به بالایی مواجه هستیم که ماشین‌های گران قیمت، خانه‌ها و زندگی‌های لوکس و اشرافی دارند که رسماً هیچ ارتباطی با زیست واقعی جامعه ما ندارد یا با یک سری افراد بدبخت و بیچاره روبرو هستیم که جز خشونت، یاس و ناامیدی در زندگیشان چیز دیگری نیست.
منتظری با بیان اینکه نمی توان وجود بزهکاری در جامعه را رد کرد گفت: اما اینکه آنقدر به صورت غلو شده این موضوع به تصویر کشیده شود اتفاقی است که هزاران علامت سوال در ذهن هرکسی ایجاد می‌کند. اینکه چگونه عده ای حاضر هستند دستمزدهایی فوق العاده زیاد به بازیگران این آثار بدهند و توازن اقتصادی در حوزه فرهنگ و هنر را بر هم بریزند و چنین آثاری را تولید کنند که اغلب آنان هم با شکست کاملاً جدی مواجه می‌شوند و مخاطب چندانی ندارند.
وی ادامه داد: نیاز است تا دستگاه‌های نظارتی، امنیتی و قضایی ورود جدی به بحث پلتفرم‌ها داشته باشند و نظارت جدی‌تری در روند تولید این پروژه‌ها اتفاق بیفتد و نهادهای نظارتی که اصلاً برای این کار شکل گرفته‌اند که نظارت بر محتوای پلتفرم‌ها داشته باشند تا هر محتوایی به خورد مردم داده نشود از آنان سوال شود که چطور بعضی از رئالیتی شوها و سریال‌ها مجوز به دست می‌آورند که در بستر پلتفرم‌ها عرضه شوند زیرا اثرات مخرب آنها فاجعه بار است.
این منتقد سینما در پایان بیان کرد: گویا برخی از این آثار در خدمت نفوذ فرهنگی و آن جنگ نرمی می‌باشند که بارها و بارها نسبت به آن هشدار داده شده است.
انتهای پیام/

پیام فارس

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/879866/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پشت‌پای مجلس به وفاق

کابینه وفاداران، نه هم حزبی‌های استخوان‌دار

همشهری زیر تیغ شورا

سعید جلیلی باز حذف شد!

تحول در تلویزیون؟... کدام تحول؟

اعتماد ابتکار به ترامپ

زمستان سخت پزشکیان؛ کمبود گاز در آغاز فصل سرد

در مصرف سویا زیاده‌روی نکنید!

راهکارهایی برای حفظ سلامت استخوان‌ها

باورهای اشتباه درباره مصرف کله پاچه و پای مرغ

انتقاد کارشناس صنعت خودرو: افزایش قیمت خودروی داخلی در حالی است که مشتریان از کیفیت آنها راضی نیستند

اظهارات دبیر انجمن خودروسازان ایران درباره واگذاری سهام خودروسازان به بخش خصوصی

تصویب دستورالعمل بانک‌های تخصصی تا یک ماه آینده

افزایش قیمت سکه و طلا؛ نوسان دلار در کانال 68 هزار تومان

ربع‌ سکه 1403 چند قیمت خورد؟

بهره برداری طرح تولید بنزین یورو 5 پالایشگاه شیراز

هشدار سطح زرد برای تردد در آب‌های خلیج فارس صادر شد

مهر مشروط حسابرس بر صورت‌های مالی بیمه البرز

احداث 546 خانه محروم در فارس به مناسبت هفته بسیج

آیا طرح ترافیک جدید تهران رد شد؟

پیش‌‌بینی بورس فردا 29 آبان مهر ماه 1403

افتتاح 5 هزار نیروگاه خورشیدی حمایتی مقیاس کوچک در فارس

دبیری با تولیت آستان حرم حضرت معصومه (س) دیدار کرد

هشدار سطح زرد برای تردد در آب‌های خلیج فارس

تنب کوچک کجاست؟

کامیون حامل 50 میلیارد لنت ماشین قاچاق در جهرم توقیف شد

بی در و پیکری پلتفرم‌ها صدای اهل سینما را هم درآورده است/ بازی شبکه نمایش خانگی با روح و روان مردم

بانک‌ها تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن فارس را پرداخت نکردند

توقیف کامیون حامل 50 میلیارد لنت ماشین قاچاق در جهرم

ضرورت ارائه خدمات با کیفیت به مراجعان مراکز درمانی در فارس

پاییز خاص «فخاس»؛ ضرباهنگ رشد پایدار درآمدی، از فروردین تا مهر 1403

نشتی کپسول گاز آمونیاک در مرودشت 3 نفر را مسموم کرد

راه‌اندازی خط تولید بنزین یورو 5 در پالایشگاه شیراز

میزبانی فارس از المپیاد ورزشی بازنشستگان منطقه چهار سازمان تامین اجتماعی

وعده تکمیل 14 هزار مسکن مهر ناقص شهر‌های جدید

تخریب 500 متر از مستحدثات غیرقانونی محلات خلیج فارس

برتری سپاهان ب مقابل بهمن در اصفهان رقم خورد

مادر شهیدان حسنی به دیدار حق شتافت

واژگونی پراید یک کشته و 3 مجروح بر جای گذاشت

آغاز کمپین اطلاع‌رسانی بیماری HIV در کیش

استاندار فارس: تولید بنزین یورو پنج، کاهش مشکلات زیست محیطی را در پی دارد

در میانۀ جنگ و آتش‌بس؛ تحلیل «زیدآبادی» از سفر لاریجانی

علیه کاسبان ترس

چگونه با افسردگی مقابله کنیم؟

آیا واقعا به 10 هزار قدم پیاده‌روی در روز نیاز داریم؟

چه بازی هایی در افزایش قد کودکان موثرند؟

اثرات مخرب تلفن همراه بر چشم

سن مناسب برای جراحی زانو

جدیدترین روش درمان متاستازهای کبد

پیشرفت‌های پزشکی در زمینه درمان سرطان