پیام فارس

آخرين مطالب

رویداد رمزآتی؛ از ضرورت شفافیت در قانون‌گذاری تا توسعه در صنعت رمز ارز گفتگو

رویداد رمزآتی؛ از ضرورت شفافیت در قانون‌گذاری تا توسعه در صنعت رمز ارز
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اقتصاد آنلاین / در نشست تخصصی رمزآتی که پیرامون چالش‌های قانون‌گذاری در صنعت رمز ارز برگزار شد، تعدادی از فعالان این حوزه به بررسی چالش‌ها و مشکلات جاری پرداختند. این نشست با هدف روشن‌سازی مسیر توسعه و تدوین مقررات لازم برای صنعت رمز ارز، پیش از رویداد اصلی برگزار شد. رویداد ملی رمزآتی در 17 و 18 آذر ماه، با حضور اعضای تیم اقتصادی دولت و سایر مسئولان کشوری برای تبیین این مسائل برگزار خواهد شد.
در نشست خبری و تخصصی رویداد رمزآتی که به همت گروه رسانه‌ای اقتصادآنلاین برگزار شد، فعالان و کارشناسان حوزه رمزارز بر ضرورت قانون‌گذاری مناسب و شفاف در این حوزه تأکید کردند. محمدمهدی الحسینی، مدیرعامل اقتصادآنلاین و دبیر اجرایی رویداد رمز آتی، در ابتدا به ضرورت برگزاری این نشست تخصصی پرداخت و گفت: «صنعت رمز ارز این روز‌ها در حال تغییر دادن معادلات اقتصادی دنیاست و همه ما شاهد رشد و پیچیدگی سریع این حوزه هستیم. به همین خاطر، نیاز به بحث و تبادل‌نظر، شفاف‌سازی و تدوین قوانین مشخص در این زمینه کاملاً حس می‌شود. اینجا کنار هم جمع شدیم تا در نشست خبری همایش "رمزآتی" یک فضای واقعی برای تبادل اطلاعات و دیدگاه‌ها ایجاد کنیم و پایه‌گذار گفتمان‌های مؤثری باشیم که جامعه و اقتصاد ما واقعاً به آن نیاز دارد.»
او ادامه داد: «شعار این همایش از صفر تا بی‌نهایت است. چون هدف ما این است که از ابتدایی‌ترین اصول تا بلندپروازانه‌ترین ایده‌ها و راهکار‌ها را با هم مرور کنیم. موضوعات مختلفی داریم که از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند؛ از جمله چالش‌های مقررات‌گذاری، مسائل قانونی مرتبط با استخراج و همچنین موضوع امنیت در دارایی‌های دیجیتال.»
الحسینی همچنین با اشاره به تنوع نظرات در حوزه رمزارزها، بر ضرورت اتخاذ تصمیمات قاطع در جهت مشخص کردن مسیر رگولاتوری تأکید کرد


در ادامه سید حامد سید قربانی، سردبیر اقتصادآنلاین و دبیر علمی این رویداد از دلایل سنگ‌اندازی‌های دولت پرده برداشت و گفت: «قانون‌گذار در مواجهه با پدیده‌های نوظهور اقتصادی معمولاً ابتدا با با عینک انکار با مسائل برخورد می‌کند، اما پس از رشد آن بازارها، وارد مرحله سرکوب می‌شود. اکنون ما از مرحله انکار عبور کرده‌ایم و قانون‌گذار به‌جای گسترش و توسعه بازار، به‌ سمت سرکوب این بازار رفته است. سیاست‌گذار باید از مرحه انکار و سرکوب عبور کند و با اتخاذ نگرش توسعه‌ای به این بازار شرایطی را فراهم کند تا دولت، کاربران و صرافی‌ها از منافع این بازار استفاده کنند.»
او همچنین اشاره کرد: «هدف ما این است که با برگزاری این همایش به سیاست‌گذار این پیام را بدهیم که نمی‌توانید این صنعت را سرکوب کنید، بلکه این صنعت را باید به رسمیت بشناسید و با نگاه توسعه‌ای به آن نگاه کنید تا بازی برد، برد تعریف شود که کسب‌وکارهای فعال در این حوزه، معامله‌کنندگان و دولت با هم بیشترین منفعت را از این حوزه ببرند.»
بردیا احمدنیا، مدیرعامل صرافی والکس، با اشاره به نبود متولی در صنعت ارز دیجیتال، اظهار داشت: «موضوع چارچوب‌گذاری رمزارز نباید تک‌محوری و از جانب یک نهاد، بلکه باید فرانهادی باشد. متأسفانه در کشور ما همه اقدامات دستوری اعمال می‌شود. رمزارز پدیده‌ای است که مجبور به پذیرش آن هستیم و باید آن را به رسمیت بشناسیم تا در نهایت برای آن قانون‌گذاری کنیم.»
احمدنیا همچنین به نبود مدل‌سازی در اقتصاد کشور اشاره کرد و این موضوع را یکی از موانع اصلی در راه قانون‌گذاری مؤثر دانست. او معتقد است که باتوجه‌به پتانسیل بالای بازار رمزارزها، ایجاد یک چارچوب قانونی مناسب و شفاف می‌تواند به رشد و توسعه این بازار کمک شایانی کند و حتی به اقتصاد کشور نیز رونق بخشد.
مدیرعامل صرافی والکس، به اهمیت رقابت با بازارهای خارجی اشاره کرد و گفت: «تنها صنعتی که به‌طور جدی رقیب بازارهای خارجی است، همین صنعت رمز ارز است. متأسفانه در ایران هیچ زیرساخت و مقرراتی وجود ندارد و هزینه‌های بیزینس افزایش یافته است. نبود فضای رقابتی باعث شده ما نتوانیم مدل کسب‌وکار مشابه صرافی‌های خارجی ایجاد کنیم. سرمایه‌گذاری کافی وجود ندارد و دخالت‌های دولت هزینه‌ها را افزایش داده است. با وجود این محدودیت‌ها، ما عملکرد خوبی داشتیم، اما برای رشد بیشتر نیاز به حمایت و قوانین شفاف داریم.»
احسان قاضی‌زاده، مدیرعامل صرافی بیت مکس، در ادامه مراسم اظهار کرد: «در هر پدیده نوظهور در اقتصاد دیجیتال، حقوق مردم به‌درستی مورد توجه قرار نگرفته است. مثلاً در موضوع رمز پویا، تعداد بالای پرونده‌های مرتبط باعث شد که در نهایت زیرساخت‌های لازم فراهم شود. درست است که کسب‌‌وکارهای مجازی آسیب‌هایی را به همراه دارند؛ اما نباید منافع آنها را نادیده گرفت. متأسفانه، برخی از ارکان حاکمیت مشکلات سایر حوزه‌ها را به این بازار مرتبط می‌دانند و وقتی مشکلات صرفاً برای صنعت کریپتو محدود می‌شود، این نوعی کم‌لطفی است.»
قوانین ناکافی و سردرگمی در مقررات‌گذاری
سهند حمزه‌ای، مدیرعامل صرافی آبان تتر، در این نشست ضمن اشاره به کلاهبرداری‌های این حوزه و تبعات آن برای صرافی‌ها گفت: «وقتی یک موبایل‌فروش کلاهبرداری کرد، آیا همه موبایل‌فروش‌ها را تعطیل کردند؟ پس چرا وقتی یک صرافی تخلف می‌کند، تهدید متوجه کل بازار می‌شود؟»
به گفته حمزه‌ای نبود رویکرد اصولی برای مجازات و پاداش در این حوزه باعث شده است که هیچ منطقی برای اعمال قوانین در آن وجود نداشته باشد.
علی جهانی، مدیرعامل صرافی بیت پین، نیز با تأکید بر نبود قوانین مشخص گفت: «در سال‌های گذشته، می‌توان به‌جرات گفت که به صورت چراغ خاموش و حتی با فداکاری از منابع خود برای جلوگیری از ضرر مردم ایران استفاده کرده‌ایم. مردم اعتماد دارند و سرمایه‌های خود را به‌جای انتقال به صرافی‌های خارجی، در صرافی‌های داخلی نگه می‌دارند. مجلس باید الزاماتی را وضع کند تا ما در چارچوب آن فعالیت کنیم. در شرایط کنونی، هیچ قانون مشخصی در این حوزه وجود ندارد. ما حتی قوانین نانوشته‌ای مانند واریز وجه 72 ساعته یا محدودیت 25 میلیونی را رعایت می‌کنیم. ما از مردم و کاربران تأیید گرفتیم، اما از دولت نه. شما قانون بگذارید؛ اگر تخلف کردیم، جریمه کنید، نه اینکه با دخالت بدون پشتوانه و بدون اطلاع قبلی ریسک این بازار را افزایش دهید.»
لزوم تعیین نهاد مشخص برای مدیریت بازار رمز ارز
مسعود صادقی، مدیرعامل ثروتینو، یکی از نکات کلیدی این نشست را چنین بیان کرد: «باید یک نهاد مشخص برای مدیریت این بازار تعیین شود. نباید میان نهادهای مختلف درگیری و تعارض باشد که هرکدام چیزی بگویند و دیگری چیزی متفاوت. چه نهادی باید قانون‌گذاری کند؟»
سروش حسین‌زاده، مدیرعامل نیپوتو، با انتقاد از سنگ‌اندازی‌های موجود در مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال، اظهار داشت تا زمانی که این مشکلات حل نشود، نمی‌توان به رفع مسائل حوزه رمزارز امیدوار بود.
حسین‌زاده گفت: «ما با پدیده‌های نوظهور به‌طورکلی مشکل داریم و دیر پذیرش می‌کنیم. بیش از 40 درصد از سهم اقتصاد کشوری مثل چین از اقتصاد دیجیتال است، اما در کشور ما این رقم کمتر از 5 درصد است. ابتدایی‌ترین مسئله اینترنت است و جوانان ما به دلیل مشکلات مهاجرت می‌کنند. این موضوعات اگر حل نشود کشور ما نمی‌تواند به اقتصاد دیجیتال خود تکیه کند. نگاه سنتی به این حوزه وجود دارد و حاکمیت پدیده‌های نو را دیر می‌پذیرد.»
امیررضا فتحی، کوفاندر صرافی تبدیل، با اشاره به کلاهبرداری‌های موجود در این حوزه گفت: " alt="پیام فارس" width="100%" />

مراد آبادی، فعال حوزه رمز ارز، از نگاه کاربران نکاتی را بیان کرد و گفت: «کارمزدهای برداشت و واریز در داخل کشور به‌مراتب بیشتر از خارج است! علیرغم اینکه به دولت ایراداتی وارد است، اما صرافی‌ها در این چند سال نتوانستند زیرساخت‌ها را متناسب با تغیرات دنیا به روز کنند.»
حمزه‌ای در پاسخ به نقد مرادآبادی گفت: «دغدغه ما فراتر از این موارد است و حول محور موجودیت خودمان می‌چرخد. ما نمی‌توانیم ای‌نماد دریافت کنیم و اجازه استفاده از برخی خدمات را نداریم و مجبوریم از سرویس‌های واسط استفاده کنیم که باعث افزایش کارمزدها در داخل شده است. همچنین ما بر سر بقا و یا حذف با دولت‌مردان مذاکره می‌کنیم که خود همین موضوع هزینه‎‌های ما را افزایش می‍‌دهد.»
گفتنی است این نشست تخصصی با هدف گردآوری و بررسی چالش‌های موجود در صنعت ارز دیجیتال به منظور زمینه‌سازی برای رفع این مشکلات در رویداد اصلی برگزار شد. رویداد ملی رمزآتی در 17 و 18 آذر ماه، با حضور اعضای تیم اقتصادی دولت و سایر مسئولان کشوری برای تبیین این مسائل برگزار خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/878766/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فارن‌افرز: تاب‌آوری محور مقاومت را نباید دست‌کم گرفت

صبر؛ کارت بازی پوتین با ترامپ

تأثیر مزاج رنگ ها در دکوراسیون منزل

تاریخچه اولین بیمارستان‌های ایران

تعریف علمی شوک عصبی

بهترین رنگ برای اتاق خواب کودکان

مهم‌ترین علائم آسیب دیدگی زانو

اهمیت گرم کردن بدن قبل از ورزش

طلایی‌ترین درمانگر سیستم گوارشی

کاهش وزن با طب سنتی یا مدرن؟!

رژیم فستینگ برای کاهش وزن

چای سبز بهتر است یا چای سیاه؟

پیش‌بینی ایسنا از بازار بازار طلا و سکه

پیش‌فروش بلیت 10 شرکت ریلی مسافری از فردا 26 آبان

رویداد رمزآتی؛ از ضرورت شفافیت در قانون‌گذاری تا توسعه در صنعت رمز ارز

روایت ایسنا از مقاومت‌هایی برای تصویب طرح ساماندهی نیروهای شرکتی

پیش بینی نفت 40 دلاری درصورت لغو طرح کاهش تولید اوپک پلاس

آخرین وضعیت از قیمت جهانی طلا

شتاب ژاپن برای احیای صنعت تراشه

چشم بازار لوکس به واردات خودرو جانبازی

معاون وزیر راه و شهرسازی: دولت گذشته مسکن مهر را بدون آب و برق به مردم تحویل داد

خودرو از قیمت گذاری دستوری خارج می شود؟

ورزش فارس نیازمند توسعه زیرساخت هاست

چرا فاطمه(س) پاره تن رسول خدا(ص) بود؟

مردم اصفهان در کمک به جبهه مقاومت هم پیشتازی کردند

1770 واحد مسکن مهر پردیس تا پایان امسال تحویل می‌شود

صنایع برای حمایت از ورزش پای کار بیایند

باید گردشگری ورزشی را توسعه دهیم

هر صنایع‌دستی ما می‌تواند سفیر مناسبی برای فرهنگ و هنر ایران باشد

مسکن مهر در دولت گذشته بدون‌آب و برق و فاضلاب به مردم تحویل داده شد!

آمادگی مجلس برای حمایت از تولید صنایع‌دستی با تخصیص اعتبارات ویژه

محور مقاومت در برابر ظالمان عالم ایستادگی خواهد کرد

واکنش وزارت بهداشت به ضرب‌وشتم پرستاران بیمارستان کازرون

مهر تأیید مرکز پژوهش‌ها بر کاهش ذخایر سوخت نیروگاهی در 6 ماهه نخست 1403

مردم اصفهان پیشتاز در کمک به جبهه مقاومت

برگزاری دومین جشنواره ملی انار ایج و رودبال در اول آذرماه

سربازی ولایت و اطاعت از امام زمان مهم‌ترین درس از زندگی حضرت زهرا (س) است

پیروزی وارش نوشهر در آغاز لیگ یک فوتبال بانوان کشور

درماندگی غربی‌ها برای حل مسائل

جهاد اسلامی فیلم جدیدی از یک اسیر صهیونیست منتشر کرد

شهادت دو اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل/ فرمانده حماس و یک اسیر غزه

نیروی انتظامی در امنیت اخلاقی دقت ویژه داشته باشد

رژیم صهیونیستی از هزار جبهه مقاومت سیلی سختی خورده

امام جمعه اصفهان: خبرگان رهبری در کمیسیونی محرمانه سه نفر را شناسایی و اولویت‌بندی کرده‌اند

صدور پروانه بهره‌برداری فاز نخست شهر بین‌المللی سلامت شیراز

کمیسیون محرمانه سه نفره رهبر آینده را شناسایی می‌کند

22 مقاله برتر در پنل‌های تخصصی همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر انقلاب + اسامی

شهادت 3 تن از نیرو‌های تیپ 33 المهدی جهرم در سیستان و بلوچستان

کشته شدن فردی که به مردم شیراز تیراندازی کرده بود

تحلیل های مبتنی بر معارف قرآن رواج داده شود