پیام فارس

آخرين مطالب

ممنوعیت ورود بانوان با لباس محلی به باغ ارم شیراز، شایعه یا واقعیت؟ اجتماعي

ممنوعیت ورود بانوان با لباس محلی به باغ ارم شیراز، شایعه یا واقعیت؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - موضوع ورود بانوان با به اماکن گردشگری فارس پس از انتشار ویدئویی در فضای مجازی بر سر زبان‌ها افتاد و روایت مطرح شده درباره ممنوعیت ورود بانوان با این لباس‌ها به باغ ارم شیراز، سوءتفاهم‌هایی برای بانوان جامعه عشایری و بویژه قشقاییان استان به دنبال داشت که مدیر باغ ارم در این باره توضیحاتی ارائه داد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در ویدئویی که پایان هفته گذشته در فضای مجازی دست به دست شد، اینگونه روایت شد که از ورود بانویی با لباس قشقایی فارس به باغ گیاه‌شناسی ارم تحت مدیریت دانشگاه شیراز ممانعت شده و دلیل ممنوعیت ورود، پوشیدن این لباس اصیل بوده است.
بر اساس اعلام یکی از فعالان فرهنگی عشایر فارس، این موضوع با دلخوری جامعه عشایری فارس، بویژه ایل قشقایی مواجه شد تا جایی که بزرگان ایل قشقایی پاسخ به این مساله پیش آمده را از دانشگاه شیراز مطالبه کردند.
رحمان جوکار مدیر باغ گیاه‌شناسی ارم دانشگاه شیراز در این باره اظهار کرد: اتفاق رخ داده، به شکلی دیگر روایت شده و مساله ممنوعیت حضور این بانو با لباس قشقایی نبوده است.
ورود بانوان با لباس محلی‌ به باغ ارم آزاد است
این مدیر بیان کرد: بانوی پوشنده لباس محلی، هنگام ورود به باغ ارم بیان کرده بود که قصد تهیه مستندی تلویزیونی را دارد و مسئولان ورودی باغ از او معرفی نامه کتبی از صدا و سیما و حراست دانشگاه شیراز، درخواست کردند.
او ادامه داد: بانو و همراهش که چنین نامه‌ای برای ارائه نداشتند، با ناراحتی به کارکنان ورودی باغ ارم اعتراض و سپس این ویدئو را ضبط و منتشر کردند.
مدیر باغ گیاه‌شناسی دانشگاه شیراز افزود: پس از انتشار این ویدئو بزرگان و سران ایل قشقایی به باغ ارم مراجعه کردند و نشستی با آن‌ها داشتیم که مساله تشریح شد و این دغدغه آن‌ها ختم به خیر شد و بانویی که از ورود او ممانعت شده بود نیز به باغ ارم آمد و دید که چنین مساله‌ای نیست.
جوکار گفت: به صراحت اعلام می‌کنم هیچگونه ممنوعیت ورود افراد با لباس‌های محلی ایرانی از هر قوم و قبیله‌ای به باغ گیاه‌شناسی ارم وجود ندارد.
مدیرباغ گیاه‌شناسی ارم شیراز افزود: روزانه بانوانی با لباس‌های محلی ترکی، لری، بلوچی و دیگر پوشش‌ها از باغ ارم دیدن می‌کنند و هیچ ممانعتی هم برای ورود آن‌ها نیست. 
جوکار ادامه داد: اگر لباس‌های محلی بدون روسری باشد یا لباس عروسی باشد، ممکن است با نظر برخی عوامل از ورودشان ممانعت شود، اما ممنوعیتی برای ورود بانوان با لباس محلی وجود ندارد.
او گفت: پیشنهاد می‌کنم روزی بدون هیچ هماهنگی در باغ ارم بمانید، بانوان بسیاری را با لباس‌های ترکی و لری می‌بینید که از فارس یا دیگر استان‌های کشور مانند چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد برای دیدن باغ آمده‌اند.
مدیر باغ گیاه شناسی دانشگاه شیراز اظهارکرد: بسیاری از بانوان سالمند از یاسوج یا نقاط دیگر فارس می‌آیند که اصلا لباسی غیر از همان لباس‌های محلی برای پوشیدن ندارند و کسی هم مانع حضور آن‌ها نمی‌شود.
جوکار گفت: مساله پیش‌آمده ناشی از سوءتفاهمی بود که بر اساس قانون، تهیه فیلم و مستند در اماکن گردشگری نیازمند مجوز و معرفی‌نامه است؛ چنانکه برنامه تلوزیونی خوشا شیراز نیز با ارائه مجوز، هر هفته در باغ ارم ضبط می‌شود.
لباس عشایری سنت و اصالت فرهنگی جامعه عشایری است
عفت آبسالان از فعالان جامعه عشایری فارس و عضوی از ایل خمسه هم گفت: لباس عشایری سنت و اصالت فرهنگی جامعه عشایری است و بانوان از آن نگهداری می‌کنند.
او گفت: بانوان قشقایی و دیگر اقوام فارس با این لباس اصیل خود وارد جامعه می‌شوند و می‌خواهند که با این لباس به اماکن گردشگری نیز بروند.
این فعال عشایری گفت: لباس اقوام عشایری فارس پوشیده و باحجاب است و اگر مانعی برای حضور آن‌ها ایجاد شود، باید ایراد آن به روشنی توضیح داده شود. لباس عفیفانه و اصیل اقوام ایرانی، بخشی از هویت و اصالت آن هاست و حراست و حفاظت از آن به مثابه نگهداری از میراث ملی کشور است.
باغ ارم به عنوان یکی از زیباترین باغ‌های ایران در خیابان ارم شیراز واقع شده است. تاریخ ساخت و بنیان‌گذار اولیه باغ ارم شیراز، به‌درستی مشخص نیست ولی توصیف‌هایی از آن در سفرنامه‌های متعلق به سده دهم و یازدهم هجری آمده است. این باغ در روزگار سلجوقیان و آل اینجو پابرجا بوده است. هرچند هیچ اطلاعاتی راجع به آن وجود ندارد؛ به غیر از یکی از غزلیات حافظ که از روی آن می‌توان فهمید آل اینجو اختیار باغ را در دست داشته‌اند.
برخی تاریخ ساخت این باغ را دوره سلجوقی می‌دانند؛ زیرا در آن روزگار، اتابک قراچه، حکمران فارس، اقدام به ساخت باغ تخت و چند باغ دیگر در شیراز کرده بود و ممکن است این باغ نیز به درخواست وی ساخته شده باشد.
باغ ارم در سال 1353 در فهرست آثار ملی و در سال1390 (2011) در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و هم‌اکنون با عنوان باغ گیاه شناسی، با برخورداری از انواع مختلف درختان و درختچه ها، گل‌ها و گیاهان متنوع، به یکی از مقاصد گردشگری فارس و ایران تبدیل شده است.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/875735/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأمین اعتبار پروژه راه‌آهن شیراز- بوشهر تسریع شود

جمهوری اسلامی در سایه قرآن و تأسی به سیره معصومین مدافع مظلومین عالم است

عاملیت مسئولان مدرسه در خودکشی دانش آموز کازرونی منتفی است

عمان ردای میانجی پوشید؛‌ فرش قرمز سلطان نشین برای آشتی ایران، عربستان، بحرین و مصر

درگیری مسلحانه قاچاقچیان با پلیس داراب/ کشف بیش از 400 کیلوگرم تریاک

به قدرت رسیدن مجدد ترامپ چه پیامی برای ایران دارد؟

هشدارهای جدی درباره کاهش کیفیت زندگی ایرانی‌ها

آیا خلیج فارس برای طوفان دوم ترامپ آماده است؟

رسانه‌های اسرائیل: نتانیاهو زیرزمین‌نشین شده است

ترامپ پیش‌بینی‌ناپذیر

چگونه ترامپ، جهان را به هم می‌ریزد؟

بداقبال و بداقبال‌تر

روش تشخیص کیست تخمدان

تأثیر غلظت خون در بروز سکته مغزی

تأثیر سرما در ایجاد خشکی پوست

چرا مردان بیشتر خودکشی می‌کنند؟

جهش 40 درصدی سهام تسلا با پیروزی ترامپ

پیش بینی قیمت دلار 23 آبان 1403

رابطه ترامپ با اقتصاد ایران

نایب رئیس کمیسیون انرژی: مشکلات ناترازی انرژی متوجه دولت‌های گذشته است

مدارس شیراز فردا چهارشنبه 23 آبان ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس شیراز چهارشنبه 23 آبان 1403

فوران استعداد زیر چتر بی حمایتی!

افزایش تعامل با جهان، کلید توسعه پرشتاب هلدینگ خلیج فارس است/ مذاکره با 16 شرکت خارجی توسط شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

فیلمبرداری مبتذل از زن صیغه‌ای داستان شد!+جزئیات شرم آور

کشف سکه‌های 700 ساله در جهرم

حساب و کتاب یک باک بنزین سوپر؛ سوپر فوب خلیج‌فارس 1.2 دلار بعبارتی هر لیتر 80 هزار تومان!

رونمایی چند سکه تاریخی چندصدساله

درخواست شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی از وزیر صمت درباره صادرکنندگان قیر

بزرگداشت حجت الاسلام والمسلمین غیاثی کرمانی در قم برگزار می‌شود

پیش نشست همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر انقلاب برگزار شد

رونمایی از چند سکه تاریخی چندصدساله

ناکامی سوداگران مرگ در انتقال 425 کیلوگرم تریاک در داراب

مصرف آب مردم این استان دو برابر میانگین کشوری است

رتوش خاموشی

خاموشی‌ها و فراموشی‌ها

آماده‌باش بی‌سابقه در پاریس برای بازی با اسرائیل

تفاوت بین صرع و تشنج

خطر ابتلا به سکته مغزی در بیماران دیابتی

علائم سکته مغزی خاموش

شبیه سازی عملکرد کلیه ها

سکته مغزی چطور رخ می‌دهد؟

دمنوش عجیب با استفاده از فلفل، زنجبیل و سیر!

فواید سبزی برای بیماران دیابتی

7 اولویت دولت چهاردهم در حوزه مسکن و ساختمان

گزارشی از حکایت گران فروشی و کم فروشی نان

اولتیماتوم به نیسان آبی تا پایان 1403

راه ماندن خریداران کم‌توان در بازار خودرو

جزئیات قیمت بنزین سوپر وارداتی

درگیری مسلحانه قاچاقچیان با پلیس داراب/ ناکامی سوداگران مرگ در انتقال 425 کیلوگرم تریاک

کشف سکه‌هایی با قدمت 700 سال در جهرم