تقوا انسان را از تکبر و غرور دور میکند
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا جلال مرادی در خطبههای این هفته مسجد جامع سنندج اظهار کرد: بزرگترین و سنگینترین تکبرها، تکبر بر خداوند در خودداری از قبول حق و عدم اقرار به آن در پرسش است.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم تکبر از صفات بسیار نکوهیده بشر شمرده شده است، افزود: در برخی آیات به کلمه متکبر تصریح شده است، آیاتی که دوزخ را جایگاه متکبران معرفی میکند.
وی تکبر را مانع ورود مسلمان به بهشت دانست و بیان کرد: حدیث صحیحی از پیامبر (ص) روایت شده است که میفرماید «کسی که ذرهای غرور و کبر در دل داشته باشد، وارد بهشت نمیشود» بنابراین هر مسلمانی که دارای این بیماری است باید در فکر درمان آن باشد، و بجای کبر و غرور راه تواضع و فروتنی را در پیش گیرد، و بداند که آنکسی نزد خداوند متعال از همه گرامیتر است که اهل تقوای بیشتری باشند.
امام جمعه دیواندره اضافه کرد: هر کس از تقوا برخوردار باشد، سزاوار آن است که گرامیتر، بهتر و برتر باشد و تقوا و تکبر با هم سازگار نیستند و کسی که اهل تقوا باشد، از خصلت غرور و تکبر مبراست.
ماموستا مرادی اضافه کرد: مسلمانان باید راه تزکیه نفس را در پیش گیرند و در مقابل با خواهر و برادر مسلمانشان احساس بزرگ بینی و غرور نکنند، تا به مرور زمان این بیماری علاج شود و جای خود را به تواضع و فروتنی بدهد.
وی افزود: دلیل غرور جهل است و لو اینکه تحصیل کرده باشد جاهل کسی است که به قرآن و مفاهیم آن نا آشنا باشد و شخص مغرور خود را از دیگران برتر میداند چون که نمیفهمد، برتر از همه خداوند است که او را هر ستایشی لایق است.
وی گفت: از نمونههای تکبر و غرور تکبر فرعون بود که در اوج قدرت قرار داشت و ندای «انا ربکم الاعلی» را سر میداد خداوند او را در حقیرترین حالت میراند.
کد خبر 6282153
-
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۸:۵۴
-
۱ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/875296/