راهکار وفاق ملی
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش سایت خبری پرسون، هدایت ا... آقایی فعال سیاسی اصلاح در یادداشتی نوشت: طی دهه های گذشته برخی نقیصه ها در خصوص اقشار، اقلیت ها و قومیت ها وجود داشته است و برخوردها به نحوی بوده که در برخی موارد نسبت به زنان، قومیت ها و اقلیت های مذهبی مطابق قانون رفتار نمی شده است. این مشکل نه فقط در ظاهر بلکه در برخی باورها و رفتار شخصی وجود داشته که هنوز هم این مشکل را داریم.
البته به یمن گسترش ارتباطات، بیداری مردم و مبارزات مدنی که تاکنون صورت گرفته نسبت به گذشته تفاوت های زیادی ایجاد شده است. امروز دیگر نحوه برخورد با یک اهل سنت، اقلیت مذهبی یا زنان در افکار مردم ارتقا پیدا کرده ولی هنوز این نقیصه در مواردی خود را نشان می دهد. کاری که دولت آقای پزشکیان انجام می دهد البته بی سابقه نیست. چرا که ما در دولت های گذشته هم از خانم ها در سطح وزیر داشتیم هر چند که از اهل سنت خیلی کم بوده که در این دوره انجام شده است.
به هر جهت این قدم های که برداشته می شود بیشتر نمادین است، اما به طور واقعی زمانی اتفاق می افتد که به جایی برسیم که به جای اینکه سهمیه ای در نظر گرفته شود یا به طور مشخص از این اقشار بگذارند و به طور طبیعی اینها راه پیدا کنند. یعنی در انتخاب استانداران در برخی استان های مشخص بتوانیم بیشتر از اهل سنت استفاده کنیم. یا خانم ها به طور طبیعی بتوانند در کابینه حاضر باشند و حتی نیمی از کابینه را تشکیل دهند و امروز که بیش ترین فار غ التحصیلان دانشگاهی از خانم ها هستند می تواند این سهم خیلی بیشتر و بالاتر باشد. این زمانی اتفاق می افتد که همه باورها به آن سمت باشد. البته این کاری هم که دولت آقای پزشکیان انام می دهد جای تقدیر و تشکر دارد و بالاخره یک قدم مهم و نمادینی است که می تواند راه را برای آن منظور باز کند.
از طرفی روشی که دولت آقای پزشکیان در باب وفاق ملی در پیش گرفته در اصل وفاق دولتمردان گذشته و فعلی است و به نحوی بخشی از کسانی که در سایه در صحنه بودند و کنشگر سیاسی هستند آنها هم مشارکتی از طریق تصدی پست های اجرایی داشته باشند. اما به نظر می رسد این روش چندان پاسخگو نیست به خاطر اینکه ممکن است مجموعه دستگاه اجرایی را هم با کندی روبه رو کند. مردم به یک دیدگاه رای دادند و انتظار دارند آن دیدگاه هم جوابگو باشد. لذا مخلوطی از دیدگاه ها در دستگاه اجرایی خیلی مفهوم ندارد. این منجر به وفاق بین مردم و حاکمیت نمی شود. بلکه وفاق بین مردم و حاکمیت زمانی اتفاق می افتد که حقوق، مطالبات و آزادی ها مردم به رسمیت شناخته شده و حاصل شود.
منبع: آرمان ملی
-
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۴:۴۵
-
۴ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/873381/