پیام فارس

آخرين مطالب

7 اکتبر آغاز یک دوره مقالات

7 اکتبر آغاز یک دوره
  بزرگنمايي:

پیام فارس - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حادثه هفتم‏ اکتبر قدرت‌های جهانی را به این واقعیت رساند که بدون حل مسئله فلسطین، خاورمیانه روی آرامش نخواهد دید. این مسئله هم با سرکوب فلسطینی‌ها حل نخواهد شد. همچنان که تاکنون حل نشده است.
7اکتبر سال گذشته کمتر کسی انتظار داشت هنگامی که بیدار می‌شود، خبر یک تهاجم تمام‌عیار به اسرائیل را بشنود؛ تهاجمی که برای اولین بار از سال 1948 به درون مرزهای آن حکومت کشیده شده بود؛ حمله‌ای که دقیقاً 50سال پس از جنگ رمضان و در آستانه بزرگترین عید یهودیان یعنی «یوم کیپور» آغاز شد.
در این روز رسانه‌های اسرائیل برنامه‌ای پخش نمی‌کنند، فرودگاه بسته است، اتوبوس و مترو متوقف و مغازه‌ها نیز تعطیل هستند. حمله از جانب حماس انجام شد. از محدوده و‌ نوار ساحلی کوچک غزه ولی پرتراکم که به صورت یک زندان بزرگ درآمده بود و از تمام جهات تحت محاصره اسرائیل و وابسته به آن بود. عبور از موانع بسیار پیچیده و ورود اولیه بیش از 3000رزمنده و افزایش تعداد آنان در ادامه ورود به شهرک‌های یهودی‌نشین همه را متعجب کرد؛ عملیاتی که شاید به مخیله هیچ‌کس خطور نمی‌کرد.
ولی این تازه آغاز ماجرا بود. آنان به پایگاه‌های نظامی و شهرک‌نشینان و یک برنامه کنسرت حمله کردند. هنگامی که ماجراها قدری فروکش کرد، معلوم شد نزدیک به 1200اسرائیلی یا شهروندان دیگر کشورهایی که در آنجا بودند، کشته شدند. چند صد نفر نیز اسیر و به غزه برده شدند تا در تونل‌های آنجا نگهداری شوند.
این حمله سرآغاز دوران جدیدی در خاورمیانه شده و لبنان و ایران را هم به‌نحوی جدی درگیر خود کرده و هنوز که یک سال از آن می‌گذرد، به نقطه پایدار نرسیده است. حادثه هفتم‌اکتبر قدرت‌های جهانی را به این واقعیت رساند که بدون حل مسئله فلسطین، خاورمیانه روی آرامش نخواهد دید.
این مسئله هم با سرکوب فلسطینی‌ها حل نخواهد شد. همچنان که تاکنون حل نشده است. به همین دلیل، آمریکایی‌ها برخلاف گذشته، طرح راه‌حل دودولتی را روی میز گذاشته‌اند. غزه در عمل نابود شده؛ ولی مردم آن همچنان ایستاده‌اند و حماس هم قادر به تداوم حیات خود است.
حزب‌الله ضربات بسیار سختی خورده و رهبران اصلی آن ترور شده‌اند. ایران نیز وارد درگیری مستقیم با اسرائیل شده است. این جنگ سطح جدیدی از فن‌آوری نظامی و جاسوسی را به نمایش گذاشت. مهمترین اثر آن که تا حدی هم بازگشت‌ناپذیر است؛ سقوط کامل اخلاقی اسرائیل است. در واقع، در حدود 80سال گذشته اسرائیل سعی کرده با سنگر گرفتن پشت هولوکاست غرب و اروپا را به گروگان سیاسی، نظامی و اخلاقی خود درآورد و تقریباً هر جنایتی خواسته، انجام داده است.
غرب نیز این بار گناه را به دوش دیگران انداخته و هزینه آن را از جیب مردم این منطقه و فلسطینیان می‌پردازد. اسرائیل سعی کرد در آغاز این جنگ بار اخلاقی جنگ را بر دوش فلسطینی‌ها بیاندازد؛ ولی در ادامه چنان جنایاتی کرد که در عمل نزد افکار عمومی حتی غربی‌ها به‌شدت منفور شد و شکافی بزرگ میان مواضع دولت‌های غربی با مردم آنان در موضوع اسرائیل پدیدار شد که به‌طور قطع، در آینده عمیق‌تر خواهد شد و اسرائیل را با بحران حمایتی مواجه می‌کند؛ حمایتی که بدون آن قادر به ادامه جنایات خود نیست. نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت و اقدامات جنگی ممنوع از اهم اتهامات اسرائیل است.
استقبال علنی برخی از آلمانی‌ها در خیابان‌های برلین از حملات موشکی ایران به اسرائیل شواهدی مهم از این بروز رویکرد است. نکته مهمی که از ابتدا مطرح بود و اکنون هم تشدید شده، این پرسش بود که آیا ممکن است نتانیاهو از این حمله اطلاع نداشته باشد؟ در واقع، طرح‌کنندگان این پرسش به‌طور ضمنی می‌گفتند که این «تله نتانیاهو» است که با اقدام حماس خود را از خطر برکناری نجات دهد.
این ادعا اکنون پررنگ‌تر شده است؛ زیرا با توجه به قدرت اطلاعاتی آنان به‌ویژه در غزه و بعد هم در ترور اعضای حزب‌الله و رهبری حماس و با توجه به نتایج کنونی میدان جنگ، از روی نتیجه می‌توان گفت که نتانیاهو از این حمله سود برده است. اما این استدلال چندان دقیق نیست. نه اینکه آن را به‌کلی بتوان رد کرد؛ ولی کافی هم نیست.
بااین‌حال، بیایید فرض کنیم که دقیقاً همین‌گونه باشد. در این صورت، یک رژیم چقدر باید ضدانسانی باشد که چنین وضعی را علیه مردم خود ایجاد کند تا نخست‌وزیر فاسد خودش را نجات دهد؟

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/863738/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واگذاری بیشتر اماکن تاریخی شیراز به بخش خصوصی

آشنایی با هری گرگ، دروازه‌بان اهل ایرلند شمالی؛ ناجی جان مسافران سانحه مونیخ، گران‌ترین بازیکن منچستر یونایتد و ستاره…

بزرگ‌ترین معامله بورس در سال 1403 رقم خورد؛ پتروشیمی پردیس، سهامدار 2.2 درصدی هلدینگ خلیج فارس شد

اتصال نیروگاه هنگام به خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی

اطلاعیه اتوبوسرانی تهران برای زیارت اهل قبور در آخرین پنجشنبه و جمعه سال

رئیس اتحادیه مواد غذایی: کالا‌های اساسی 100 درصد افزایش قیمت داشته‌اند

واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری آغاز شد

فعال شدن صدور تاییدیه همتا برای رجیستری گوشی‌های آیفون

کاهش جمعیت بیکار در کشور

نشست‌ «هوای زندگی» ویژه ماه مبارک رمضان در حرم مطهر حضرت شاهچراغ برگزار می شود

دیدار مبلغان اعزامی از قم با نماینده ولی فقیه در فارس + تصاویر

مراجعه 12 هزار نفر از شهروندان اراکی به آرامستان در پنجشنبه آخر سال

خودکشی قاتلی که 8 نفر را در شیراز و اصفهان به کام مرگ رسانده بود

20 هزار تن گوشت مرغ از فارس به دیگر استان‌ها و خارج از کشور صادر شد

جدیدترین رقم صادرات نفت ایران فاش شد | رمزگشایی از صحبت‌های امروز رئیس‌کل

جوابیه شرکت شهرک‌های صنعتی فارس درباره تجمع اهالی روستای گچی

مناسب‌ترین ورزش‌ها برای افراد مسن کدام هستند؟

عرضه 48 هزار بلیت قطار استرداد شده؛ فروش بلیت همچنان ادامه دارد

سهم 80 درصدی مصرف گاز زمستانه در بخش خانگی

مهم ترین نکات استفاده از کالابرگ الکترونیکی

جزئیات طرح اجرای سوخت گیری از طریق شبکه بانکی اعلام شد

برگزاری بازارچه کارآفرینان نیکوکار در آستانه نوروز + عکس

پیش بینی آب و هوای فارس برای فردا جمعه 24 اسفند 1403

تصادف وحشتناک پژو پارس و سمند یک کشته بر جای گذاشت

دیدار پشت در‌های بسته علیه ایران

سرمقاله جام جم/ آمریکا و عملیات رسانه‌ای علیه ایران

تفاوت جالب اشک گرم و سرد!

رونق نمایشگاه‌های بهاره در آستانه نوروز

آخرین جزئیات طرح کالابرگ؛ یارانه کالابرگ تا چه زمانی اعتبار دارد؟

تاریخ دقیق واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد

کف هزینه ساخت مسکن در تهران مشخص شد

پیش بینی آب و هوای شیراز فردا جمعه 24 اسفند 1403

محفل بزرگ قرآنی بندرعباس در شب میلاد با سعادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام

لاوروف محتوای بخشی از نامه ترامپ به رهبری را فاش کرد

پروژه انتقال آب از خلیج فارس به کرمان یک راهکار استراتژیک است

اهداء اعضای جوان 19 ساله، امیدی دوباره به بیماران نیازمند بخشید

طرح نوروزی جمعیت هلال احمر فارس در 162 نقطه فارس آغاز شد

سرمقاله جوان/ هدف ترامپ از مذاکره تحکمی چیست؟

سرمقاله شرق/ ماه و پروین

نحوه صحیح امحاء داروهای تاریخ گذشته و بلااستفاده

آیا بورس ایران میزبان ETF بیت‌کوین خواهد شد؟

آمارهای رئیس بانک مرکزی؛ از میزان رشد اقتصادی تا کاهش میزان تورم

وضعیت غم‌انگیز اسرای فلسطینی؛ شکنجه تا روزه بدون افطار

صادرات 20 هزار تن گوشت مرغ از فارس به سایر استان‌ها و خارج از کشور

اجتماع یکهزارنفری خانواده شهدا و ایثارگران بمناسبت22 اسفند «روز بزرگداشت شهید»

بازدید سرزده استاندار فارس از بازار وکیل در آستانه عید نوروز

سرمقاله همشهری/ چرا مذاکره با آمریکا گره تحریم را کورتر می‌کند؟

6 علت سردی پاها

حجت‌الاسلام زرندی: در مواجهه با مردم به سبک زندگی اهل‌بیت تأسی شود

خلاصه بازی شهر راز شیراز 0 – نیروی زمینی 0