پیام فارس

آخرين مطالب

دور ریز روزانه 8 تن برنج! سیاسی

دور ریز روزانه 8 تن برنج!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - خراسان /بررسی ها می گوید، محصولات کشاورزی از مزرعه تا مصرف نهایی حدود 30 درصد دورریز دارد. محاسبات رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور به طور مشخص درباره برنج، می گوید: ما ایرانی ها روزانه 8 تن برنج را هدر می دهیم.
چقدر غمگین است وقتی فکر کنیم در شرایطی که محصولات کشاورزی و غذایی، با صرف هزینه و سرمایه های طبیعی گران قیمت، به ثمر می رسد ، محصولی همچون برنج، به سادگی در سفره مردم به اشکال مختلف اسراف و دور ریز می شود. در این زمینه روز گذشته رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور آماری ارائه کرده که روزانه حداقل 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود و این آمار جدای از آمار ضایعات است.
30 درصد هدررفت از مزرعه تا مصرف
اما ماجرای هدر رفت مواد غذایی منحصر به یک محصول همچون برنج نیست. عباسی نماینده مجلس و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس می گوید: برآورد می‌شود در حوزه محصولات کشاورزی از مزرعه تا مصرف نهایی حدود 30 درصد دورریز وجود دارد. حدود 20 سال گذشته پژوهشی در مورد نان انجام و مشخص شد از ابتدا تا انتها حدود 25 درصد هدررفت نان وجود دارد.
اسراف روزانه یک میلیون و 600 هزار قاشق برنج
بازار
خیلی از ما ممکن است در شمار کسانی باشیم که دور ریز غذای برنج در سفره هایمان یک موضوع کاملا عادی تلقی شود. اما این موضوع عادی زمانی دردناک است که نتیجه این بی توجهی ها و عادی شدن مسئله، به یک فاجعه تبدیل می شود. این فاجعه را حسینی رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور توضیح می دهد: بر اساس آمار، هر یک قاشق برنج معادل 5 گرم برنج خام است. قطعاً هر ایرانی در سفره یک قاشق برنج دور می‌ریزد. 8 تن برنج در روز معادل یک میلیون و 600 هزار قاشق است. نسبت این عدد به 85 میلیون نفر، معادل 5 دانه برنج به‌ازای هر نفر در سفره است.
او در توضیحاتش تاکید می کند که این محاسبه، جدای از آمار ضایعات است. حسینی می گوید: هر فردی برای جلوگیری از اسراف باید به‌اندازه برنج مصرف کند. قطعاً در مکان‌های عمومی مانند رستوران، دانشگاه و پادگان‌ها دورریز بیشتر است. زراعت برنج،‌ کار بسیار پر زحمتی است و باید در مصرف آن دقت ویژه‌ای شود.
تامین غذای 15 میلیون نفر با اسراف ها
 ​​​​​​​اجازه بدهید، در این آمار و ارقام کمی بیشتر فرو برویم و فاجعه اسراف مواد غذایی را بیشتر بشکافیم. در فروردین گذشته «رسانه مسئولت اجتماعی» در گزارشی نوشته است: بررسی‌ها نشان می‌دهد حجم مواد غذایی هدر رفته در ایران به اندازه‌ای است که با آن می‌توان غذای 15 میلیون نفر را در سال تأمین کرد. هر روز به ‌ازای هر نفر، 134 کیلوکالری غذا در ایران هدر می‌رود. ضایعات سالانه مواد غذایی در ایران معادل 35 میلیون تن با ارزش تقریبی 15 میلیارد دلار است. درحالی که در اتحادیه اروپا با 27 کشور عضو، تنها 9 ‌میلیون تن موادغذایی درسال راهی زباله‌ها می‌شود. در واقع، از 100 میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کشور 35 میلیون تن در سال هدر می‌ رود. در این زمینه می‌توان به 30 درصد ضایعات در نان، 25 تا 30 و حتی 50 درصد ضایعات در میوه‌ها و سبزیجات، 10 درصد ضایعات در برنج، 25 درصد ضایعات در خرما و... اشاره کرد.
هر کیلو برنج با مصرف 2500 لیتر آب
در کنار این آمار و ارقام خوب است این را هم بدانیم که برای تولید هر کیلوگرم برنج، حداقل 2500 لیتر آب، مصرف و حدود یک کیلوگرم گاز گلخانه‌ای تولید می‌شود . بنابراین، هر کیلوگرم برنج دور ریخته شده، معادل اتلاف منابع آبی و افزایش آلودگی هواست. 
واردات سالانه یک تن برنج
البته همزمان با آمار 8 تن هدر رفت برنج که رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور آن را محاسبه کرده، معاون وزیر جهاد کشاورزی رقم هدر رفت برنج در سفره های مردم را یک میلیون تن دانسته و گفته است: این رقم معادل واردات سالانه برنج است.
اپیدمی جهانی اسراف غذا
به طور متوسط سالانه در جهان حدود400 میلیارد دلار مواد غذایی به هدر می‌ رود و در این بین میزان هدررفت این محصولات در اقتصاد ایران بسیار بالاتر از نرخ‌های جهانی است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارش جدید خود به بررسی وضعیت مصرف مواد غذایی در نقاط مختلف جهان پرداخته و در این گزارش از فاجعه‌ای بسیار بزرگ در هدررفت مواد غذایی سخن گفته است.
بر اساس اعلام این سازمان در حالی که گزارش‌ها نشان می‌دهد بیش از 800 میلیون نفر در جهان، با مشکلات تغذیه و گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند، ساکنان دیگر کشورها در سال بیش از 400 میلیارد دلار مواد غذایی را هدر می‌دهند. در حالی که تنها با انتقال بخشی از هدررفت کشورهایی که با دسترسی دشوار به غذا رو‌به‌رو هستند، امکان سیر کردن بسیاری از این گرسنگان وجود داشت. رسانه مسئولیت اجتماعی می نویسد: فائو اعلام کرده که هدررفت روزانه غذا در ایران به ازای هر فرد 134 کیلو کالری است که مجموع این هدررفت در سال حدودا به اندازه 60 درصد از درآمدهای نفتی کشور ارزش دارد.آن چه وضعیت ایران را نامطلوب‌ تر می‌کند، هدررفت بالای محصولات کشاورزی است.
هدر رفت سالانه 4 میلیارد مترمکعب آب با اسراف غذا
همان طور که در ابتدای این گزارش به نقل از عضو کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان شد، آمارها نشان می‌دهد که نزدیک به 30 درصد از کل محصولات کشاورزی تولید شده در ایران پیش از آن که به دست مصرف‌کننده نهایی برسد بنا به دلایل مختلف کنار می‌رود و این یعنی هدررفت این محصولات در ایران حدودا دو برابر میانگین جهانی است.با توجه به قرار گرفتن ایران در یک جغرافیای کم آب، ‌چگونگی مدیریت زمین‌های کشاورزی و استفاده بهینه از محصولات آن ها اهمیت زیادی برای محیط زیست کشور دارد اما عددها نشان می‌دهد که با تلف شدن 30 درصد محصولات کشاورزی ایرانی، سالانه حدود چهار میلیارد مترمکعب آب نیز به هدر می‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947769/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاتب اعظم ترامپ

مجله بریتانیایی: آیا ترامپ واقعاً می‌خواهد به ایران حمله کند؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا به ناگهان قطع شد؟

باخت و صعود؛ معجزه فجر سپاسی در لیگ آزادگان

فارن افرز: منازعه یمن چیزی بیش از یک جنگ نیابتی است

چرا دچار ابر بحران انرژی شدیم؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت: تندروها دچار نوعی جهل مقدس هستند

پشت پرده پیامک‌های حجاب؛ زنان چگونه شناسایی می‌شوند؟

شاهرگ اقتصاد اسرائیل در تیررس انصارالله یمن

هر آنچه لازم است درمورد لیزر موهای زائد بدانید

نکاتی در مورد جراحی کاهش وزن

کدام بخش بیشترین سهم از وام‌های بانکی را برد؟

بالا و پایین بیکاری در ایران؛ وضعیت کدام استان قرمز است؟

بررسی هزینه‌فایده تغییر ساعت رسمی در ایران

آیا صادرات نفت ایران صفر شدنی است؟

چرا با کاهش نرخ دلار، اجناس ارزان نمی‌شوند؟

بانک مرکزی: تسهیلات جدید 485 هزار میلیارد تومانی در راه است

پیگیری اتصال بانک‌ها به سامانه املاک و اسکان

ایزدخواه: بانک‌های دولتی به مراتب بهتر از بانک‌های خصوصی عمل کرده‌اند

با حقوق یک روز کارمند در هند چه می‌توان خرید؟

زمانی بود که ایرانخودرو در انگلستان مرکز مهندسی خودرو داشت

اولین تیم صعودکننده به لیگ برتر مشخص شد

مداحان پرچمداران معرفت، اخلاق و بصیرت در جامعه هستند

سلام فجرسپاسی به لیگ برتر

رجب‌زاده مُچ ویسی را خواباند

درخشش پیکان در برابر سایپا؛ آخرین قدم ها تا رسیدن به لیگ برتر!

خصوصیات اخلاقی متولدین اردیبهشت ماه

بحران سرمایه اجتماعی نادیده گرفته شده در گفتمان ملی

اعتاب مقدس و حوزه علمیه دو پایگاه نشر معارف قرآن و عترت

استاندار فارس : نباید سرمایه ای ارزشمند مانند ورزشگاه پارس معطل بماند

احتمال تکرار خاطره تلخ؛ بازگشت نفت 50 دلاری؟

خط مذاکره باز است

افتتاح آبکش آهنین

تالاسمی مینور و ماژور چیست؟

آیا فردی که تالاسمی مینور دارد می‌تواند با فردی مشابه با خودش ازدواج کند؟

وزارت راه و شهرسازی: کمیسیون مسکن و عمران حذف نشده است

50 هزار شیبا رایگان بدون قرعه کشی فقط با ثبت نام بگیر ( فرصت محدود )

آیا اپراتورها بی‌سر و صدا تعرفه اینترنت را بالا برده‌اند؟

رئیس انجمن‌های صنفی کارگران: اتباع در ایران کارفرما شده‌اند

ایران شیعی به برکت علی‌بن‌موسی الرضا

مراسم اولیه بازی نفت مسجدسلیمان و فجر سپاسی شیراز

صحنه‌ای عجیب از بازی کودک اهل زاهدان با خرس سیاه +فیلم

آسیب‌شناسی زیارت از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی

رونمایی از اولین تیم صعودکننده به لیگ برتر؛ سرمربی استقلال باخت و لیگ برتری شد!

فجرسپاسی لیگ برتری شد/ پیکان برنده جدال خودروسازان

گام بلند پیکان به سوی لیگ برتر با شکست سایپا

فجر سپاسی باخت و به لیگ برتر صعود کرد!

«فجر سپاسی» لیگ برتری شد

نجات یک قلاده کفتار از چاهی در مرودشت

برگزاری همایش آموزشی بیمه دی با هدف توسعه دانش فنی شبکه فروش شرق کشور

ویکی پدیاجستجو