پیام فارس

آخرين مطالب

گزارش «خبرجنوب» به مناسبت روز زمین پاک ، به نام زمین پارس اجتماعي

گزارش «خبرجنوب» به مناسبت روز زمین پاک ، به نام زمین پارس
  بزرگنمايي:

پیام فارس - زمین پاک موهبتی است که حفظ آن می تواند زندگی را برای ساکنان اش زیباتر کند. برای ساکنانی که وقتی هم از دنیا بروند باید زمین را به آیندگان تحویل بدهند و بعد بروند. اما وضعیت نامناسب فعلی زمین در کشور و از جمله فارس به نحوی است که زندگی را در آینده ای نه چندان دور برای آیندگان ما سخت می کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مصرف بی رویه آب های زیرزمینی، بی توجهی به نوع کاشت و برداشت و هزاران هزار اشتباهی که سوءمدیریت ها به آن ها دامن زده، زنگ هشدار را برای زمین فارس به صدا درآورده است. اما رییس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز در این خصوص به «خبرجنوب» می گوید: اوضاع خوب نیست و شاید می بایست با منابع موجود در استان مهربانانه تر برخورد کنیم. دکتر سیدمحمدجعفر ناظم السادات تصریح می کند: بی انصافی است شرایطی را پیش آورده ایم که زمین در منطقه ای مانند فارس، برای آیندگان نه چندان دور مکانی که باید نباشد. این استاد تمام دانشگاه شیراز می گوید: استان فارس در بخش مرکزی ایران جا دارد و به نسبت در یک فاصله دور از دریاست، سرمایه های محیط زیستی آن بیشتر همان کوه های زاگرس هستند که ابرها را به بالا می فرستند و باعث بارش در سطح استان می شوند .
دکتر ناظم السادات تصریح می کند: ما برای اینکه محیط زیست پایداری داشته باشیم نیاز به این است که مصرف آب در سطح استان، با آورد آب از بارش هماهنگ و نزدیک به هم باشد. چرا که انتقال آب از جای دیگر و دریاها، به بخش های بزرگی از استان هم اقتصادی نیست و هم اینکه به محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان آسیب زیادی می زند .
رییس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز می گوید: بنابراین ما باید برای زندگی و زنده ماندن در استان فارس باید گسترش کشاورزی، صنعت و جمعیت را بر پایه اندازه آب و بارش در هر منطقه تنظیم کنیم.
دکتر ناظم السادات اضافه می کند: اما شوربختانه این امر از سوی مدیران استان مورد توجه نیست؛ برای نمونه شهر شیراز به عنوان پایتخت استان، هر روز از گسترش فیزیکی بیشتری برخوردار است .
او تصریح می کند: بنده از شماری از مسئولین پرسیده ام آب مورد نیاز مردم این شهر در آینده از کجا تامین خواهد شد و در عین حال کم و بیش پاسخ قانع کننده ای شنیده ام و بنابر این برای داشتن یک زندگی پایدار در شهر شیراز بدون آب، آینده روشنی را نمی بینم.
دکتر ناظم السادات می گوید: این شهر در آینده ای نه چندان دور، نمی تواند با آب های انتقال یافته از سد درودزن یا منطقه سپیدان، زندگی دل انگیزی را به ساکنان اش پیشکش نماید. این استاد تمام دانشگاه شیراز اضافه می کند: پیش از هر خیابان کشی و یا توسعه فیزیکی شهر مسئولین در شهرداری، شرکت آب منطقه ای، آبفا و محیط زیست باید روشن نمایند که آب پایدار برای گذران زندگی مردم، از کجا و برای چند سال و به چه اندازه فراهم شده است و یا می شود.
او تصریح می کند: در شهرهایی مانند ارسنجان که آب شور زیرزمینی در حال پیشرفت است، شهرسازی و ساخت آپارتمان ها رو به افزایش است؛ روشن نیست که مردم از چه منبع آب پایداری باید بهره مند گردند و البته در دیگر شهرستان های استان نیز کم و بیش با چنین پدیده هایی روبرو هستیم، بطوریکه گسترش کشاورزی، صنعت و شهرها بر پایه ارزیابی کارشناسانه آب و محیط زیست استوار نیست و 10 سال دیگر با بی آبی روبرو می شویم.
رییس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز می گوید: چنین رفتارهایی زمین پاک را با آسیب های بسیار بزرگی روبرو می سازد؛ تبدیل زمین های منابع طبیعی به برج های ساختمانی و افت سطح آب زیرزمینی و خشک شدن جنگل ها، شور شدن زمین های کشاورزی و بحران کمبود خاک حاصلخیز از جمله این آسیب هاست .
دکتر ناظم السادات ضمن تاکید بر آسیب های جبران ناپذیری که به زمین زده شده عنوان می کند: با این شیوه بهره برداری از آب و انتقال نمک آب های زیرزمینی به سطح خاک، بسیاری از دشت های آباد کنونی به زمین های غیر قابل کشت در استان تبدیل خواهند شد. این استاد تمام دانشگاه شیراز در خصوص راهکارهای توقف و یا کنترل این وضعیت به " خبرجنوب" می گوید: ممکن است راه سخت باشد، اما نباید در جا زد و برای پیشگیری از این وضعیت کاری نکرد، بلکه باید فکری به حال این قضیه کرد و دلسوزان در هر منطقه و ناحیه ای از کشور و فارس وارد میدان شوند و راه های پایداری زندگی و داشتن زمین پاک را به یکدیگر بیاموزند. دکتر ناظم السادات اضافه می کند: معتقدم نیاز است که تمرکز قدرت از یک جا کم شود و به مردم واگذار شود.
بطوریکه گروه های محلی بتوانند برای همان منطقه و محل تصمیم بگیرند و در بهسازی آن مشارکت کنند. او می گوید: بسیاری از توصیه هایی که از مرکز در زمینه آب و محیط زیست می شود، در راستای پایداری کشور و محیط زیست نیست، چون در قانون اختیارات مردم در حفظ و نگهداری منابع آب بیشتر به وزارت نیرو واگذار شد و در طی این قانون صاحبان قنات و حقابه داران رودخانه ها و چشمه ها، از میدان بیرون رفتند.
دکتر ناظم السادات عنوان می کند: در این خصوص پراونه های چاه یکی پس از دیگری در امتداد قنات در پای چشمه، و حتی در وسط رودخانه ها داده شد، تا ذخیره آبی کشور از چند صد متری خاک بیرون آورده شود و بیشتر آن تبخیر و به فضا رود. این استاد تمام دانشگاه شیراز، حفر چاه کف رودخانه در مناطق مختلف از جمله سیوند فارس را نامطلوب و باعث ویرانی زمین می داند که برای بی توجهی های ادامه دار باید فکری شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947764/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با مصرف این روغن‌ها پیر نمی‌شوید

لغو قانون تغییر ساعت به هدررفت 1200 مگاواتی برق دامن زد!

ریزش بورس دولت روحانی با مردم چه کرد؟

پیش بینی بورس چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند

همایش منطقه‌ای ثبت پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید در فارس

شیراز، یکی از تمیزترین کلان‌شهرهای کشور است

معاون فرهنگی شهردار شیراز: دنبال تحقق الگوی شهری خردمحور و داده‌محور هستیم

جشن امضای 7 ساعته کتاب «نیست» در شیراز

نوسازی ماشین‌آلات جمع‌آوری پسماند در بافت شیراز

آخرین روند پیشرفت پروژه خط انتقال آب از خلیج فارس به فارس

بارش باران بهاری در استان فارس

لیست تیم ملی ساحلی برای جام جهانی مشخص شد

توقیف پژو حامل 294 کیلو تریاک در نی‌ریز

ادای احترام به خانواده شهدای ارتش

دستگیری سارقان 8 کیلوگرم زعفران در مرودشت

معجزه آب گرم! روشی که درد زایمان را کم می‌کند

رباط صلیبی در چه صورتی نیاز به عمل دارد؟

گزارش «دیلی‌میل» از سونامی چاقی در جهان

رکورد ارزش معاملات بورس دومین بار متوالی در 1404 شکست

ماهیچه گوسفندی میلیونی شد

برای نیروگاه اتمی برق بوشهر چقدر هزینه شده است؟

نذر کتاب فارسی ها به 28 هزار جلد رسید

برگزاری دوره آموزشی دبیران اقامه نماز هلال‌احمر کشور

نکته شنیدنی سردار فدوی درباره توانمندی های سپاه

امام جمعه شیراز: ظرفیت‌ها برای جذب سرمایه‌ها به کار گرفته شوند/ به مردم اعتماد کنیم

افزایش 3 میلیون لیتری ظرفیت تولید ستاره خلیج فارس

عباس عراقچی اهل کجاست؟

649 هزار تن محصول روی میز عرضه

اختصاص قیر رایگان برای 80 روستای ساری در سال‌جاری

حرم‌های اهل بیت (ع) آماده ایام شهادت امام صادق (ع) کردند+ تصاویر

زعفران‌های میلیاردی قاچاق به مقصد نرسیدند

دعوت اسکواش باز شیرازی به اردوی تیم ملی دختران زیر 15 سال

رونمایی از نشریه مدام در شیراز

روز زمین پاک؛ «پسماند» مهمترین آلاینده زمین

دیدار فرماندار استهبان با معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس

برپایی نمایشگاه طرح بوم دانش آموزی در اقلید

چرا اسرائیل نمی‌خواهد مذاکرات ایران و آمریکا به نتیجه برسد؟

نکاتی درباره بلوغ زودرس در نوجوانان

نکاتی درباره اختلالات روانی در کودکان

اختلال در صفحه رشد به چه معناست؟

افزایش ظرفیت فروش مشاغل خانگی در دستور کار دولت

عارف: آماده آغاز عصری تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم

روح‌الامینی: آقای عارف! گزارش‌های کمی آمار یک شمشیر دو لبه است، به هر جهت که دل‌تان خواست می‌تواند ببرد

برنامه افزایش تولید بنزین به 129 میلیون لیتر در روز

سردار فدوی: دشمن از توان ایران بی‌اطلاع است

نوآوری جالب کره‌ای‌ها برای تولید برق از گرمای بدن

اجتماع بزرگ سوگواران هیأت‌های مذهبی منطقه 22 در مراسم «امام صادقی‌ها»

برق منطقه‌ای فارس 36 بسته مدیریت مصرف توانیر را عملیاتی می‌کند

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «بهشتی»