گفتمان صلح طلبانه سعدی نیاز جهان بحران زده امروز
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی: ما به تولید قدرت نرم از گفتمان سعدی نیازمندیم .سعدی کانون قدرت نرم هویت ایرانی است .
در آستانه نه اول اردیبهشتماه روزی که در تقویم رسمی ایران به نام خداوندگار سخن سعدی شیرازی مذین شده است ،مراسم بزرگداشت این شاعر بزرگ پارسیگو، شامگاه شنبه، 30 فروردین با حضور سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جمعی از مسئولان ارشد کشوری و استانی در جوار آرامگاه سعدی برگزار شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وزیر میراث فرهنگی: زبان سعدی ابزار است صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی در برنامه افتتاحیه بیست و هشتمین هفته جهانی سعدی گفت : گفتمان سعدی گفتمان تمدن ساز است. گفتمان سعدی هویت بخش است و ما بیشتر از هر زمان دیگری به گفتمان سعدی نیازمندیم .
صالحی امیری افزود : سخن سعدی سخن وحی است و از این روست که در کلام بشر جاری شد.
وی با تاکید بر اینکه سعدی نسخه شفابخش جهان بحران زده امروز است خاطرنشان کرد:ما به تولید قدرت نرم از گفتمان سعدی نیازمندیم .سعدی کانون قدرت نرم هویت ایرانی است .
وزیر میراث فرهنگی اذعان کرد : سعدی یکی از پربازدیدترین اماکن گردشگری در نوروز امسال بود . تماشای موج جمعیت از حرم مطهر شاه چراغ تا تخت جمشید و حافظیه و ارگ کریمخان و سعدیه انسان را به وجد می آورد.
وی ادامه داد: بارها تاکید کرده ام این سرزمین سرزمین رمزها ورازها است. قطعا نسل های آینده این رازها و رمزها را کشف خواهند کرد و به جهان خواهند گفت که خورشید از جغرافیای سرزمین ایران طلوع خواهد کرد.
صالحی امیری بیان کرد: اگر به دنبال دیپلماسی هستیم، زبان سعدی که زبان تعقل، اخلاق، مدارا و زیبایی است، ابزار دیپلماسی فرهنگی است. دیپلماسی سیاسی دنبال قدرت و منافع است و دیپلماسی فرهنگی به دنبال همیزیستی مسالمتآمیز با جهانیان است .
وی افزود : در تاریخ ایران نماد خشونت را پیدا نمی کنید. ایرانی ها همیشه صلح طلب بوده اند. رمز ماندگاری فرهنگ ایرانی انطباق پذیری است.
وی در ادامه گفت : ما باور داریم تا زمانی که قدرت نرم سعدی و حافظ داریم همیشه ماندگار خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ایکاش جهانیان ایران را از منظر نفت و گاز و پتروشیمی نمیشناختند، بلکه آن را زبان حافظ و سعدی میدانستند، گفت: دنیای خشونتطلب امروز از سعدی و فرهنگ او فاصله گرفته است. میتوانستیم با زبان و رسانه و دانشگاه خود زبان سعدی را در دنیای امروز به گفتمان تبدیل میکردیم تا جهانیان از این چشمه جوشان سیراب شوند. ما در کنار اقیانوسیم اما همچنان تشنهلبان به دنبال قطره آب میگردیم و این جای بسی تأسف دارد.
وی فرهنگ سعدی را مایه افتخار، غرور و نشاط ایرانیان دانست و افزود: این ستونهای بلند عمارت سعدیه، ستونهای هویت، فرهنگ، اخلاق، معرفت و معنویت است که به نام سعدی ثبت شده است. این خشت و آجر نیست این هویت ما در دنیای امروز است و جهانیان باید ما را از دروازه سعدی بشناسند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش، دانشگاه، روحانیت، حوزههای علمیه و همه نهادهای فرهنگی باید بدانند که راه نجات بشر و دنیای امروز سعدی و حافظ است، سعدی را نیاز امروز و ضرورت فردای ایران دانست و گفت: ایران ما یک جغرافیا نیست بلکه خاستگاه جهانبینی حکمت و فرهنگ است و شیراز ما، یک شهر نیست یک تمدن و خاستگاه فرهنگ و تمدن ایرانزمین است.
صالحی امیری ادامه داد: جامعه امروز بیش از هر زمان دیگر به حافظ و سعدی و مولوی نیاز دارد و بدانیم که اگر ما هستیم به خاطر هویتی است که آنها برای ما خلق کردند.
وی گفت: نسل جوان، زنان و مردان و دختران و پسران ایرانی امروز بیش از هر زمان دیگر به اخلاق و عرفان و معرفت و صلح سعدی نیاز دارند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود:امشب در آرامگاه سعدی جمع شدیم تا از او طلب اخلاق و معرفت و فضیلت کنیم و یادآوری کنیم که اگر ایران و ایرانی به مثابه خورشیدی دردنیا میتابد و نور و حرارت میدهد بخاطر بزرگانی چون او است.
صالحی امیری ادامه داد: اگر امروز در دنیا شاهد جنگ و انتقام هستیم و رژیم کودک کش صهیونیستی جز انتقام و خون و خشونت چیزی نمی فهمد برای آن است که از زبان و معرفت و فضیلت سعدی بویی نبرده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: شیراز تنها یک جغرافیا نیست بلکه خاستگاه جهانبینی ایرانی و فرهنگ و تمدن ایران زمین است.
او افزود: سعدی چشمه جوشانی است که همواره زنده است، تنها یک شاعر یا میراث ملی کشور نیست بلکه نقشه راه ایرانیان است.
استاندار فارس: جهان امروز بیش از هر زمان دیگر به اندیشه سعدی نیاز دارد دکتر حسینعلی امیری استاندار فارس نیز در این آیین اظهار کرد: سعدی حکیمی است که گرچه قرنها از عمر خاکیاش میگذرد اما اندیشههایش، پیامش و شعرش همچنان در رگهای این دیار بزرگ جاری است.
استاندار فارس ادامه داد: سعدی فرزند شیراز است اما به جغرافیای شیراز محدود نمیشود؛ او آموزگاری جهانی است، سخنش از دمشق تا دهلی، از بلخ تا بخارا و از پاریس تا پکن رفت و دلها را تسخیر کرد.
او اضافه کرد: جهان امروز بیش از هر زمان دیگر به اندیشه سعدی نیاز دارد؛ به زبان اخلاق، به مدارا و به حکمت زیستن در کنار یکدیگر چراکه به قول شیخ « بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند» آیا این پیام جهانی نیست؟ آیا در عصری که خشونت، تبعیض و بیعدالتی سیمای جهان را در هم کشیده ما بیش از هر زمان دیگر به سعدی و اندیشههایش نیاز نداریم؟
امیری یادآور شد: سعدی که کلامش زینتبخش سازمانهای جهانی است باید در جان ما نیز خانه کرده باشد.
او سعدی را شاعری چندوجهی دانست و گفت: سعدی هم در بوستان و هم در گلستان معلم اخلاق است و هم در غزلهای عاشقانههایش مرشد دلهای شکسته است هم زبان عقل است و هم سخنگوی دل؛ این جامعیت و توازن راز ماندگاری اوست؛ سخنش ساده است اما ژرف، شیرین است و اما استوار.
استاندار فارس گفت: امروز در استان فارس و پایتخت فرهنگی ایران زمین وظیفه بزرگ بر دوش خود احساس میکنیم؛ باید میراث سعدی را از سطح شعار و ستایش به بطن زندگی ببریم؛ باید حکمت و اخلاق را از قابهای طلایی بیرون کشیده و در رفتار شهروندی، در تعلیم و تربیت، در مدیریت شهری و روابط اجتماعی حاری کنیم.
امیری که معتقد است شعر سعدی فقط برای انجمنهای ادبی نیست بلکه برای زیستن است، افزود: گلستان و بوستان تنها برای آزمون سراسری و جشنوارههای شعر نیستند بلکه راهنمای زندگی هستند؛ او به ما میآموزد که در ارتباط با دیگران و در ارتباط با طبیعت، با خود و با آفریدگار بزرگ چگونه انسان باشیم؟
استاندار فارس اضافه کرد: بزرگداشت سعدی نباید صرفاً یک مناسبت تقویمی باشد بلکه باید سعدی را در مدرسه، مسجد، خیابان و رسانه، در بازار و مدیریت بازخوانی و بازآفرینی کنیم.
مدیرکل ارشاد فارس: بازگشت به سعدی، بازگشت به گفتوگوی اصیل انسانیاست مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: امروز در جهانی که بیش از هر زمان دیگری به صدای خردمندانه، آرام و انسانی نیاز دارد، بازگشت به سعدی، بازگشت به گفتوگوی اصیل انسانیاست.
مهدی رنجبر اظهار کرد: امروز در آغازین روز از هفته بزرگداشت جهانی شیخ اجل، گرد هم آمدهایم تا بزرگمردی از دیار سخن، استادِ بیبدیلِ نثر و نظم، حکیمِ نازکخیالِ شیراز، سعدی شیرینسخن را گرامی بداریم؛ مردی که قرنهاست کلامش نهتنها بر لب ایرانیان، که بر زبان جهانیان جاریست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: سعدی، فرزند مهر و معرفت، در بوستانش از فضیلتها گفت و در گلستانش، از انسان. او معلم جانها بود؛ نه از برای اندرز خشک، که با بیانی شیرین، با نگاهی عاشقانه، با قلبی تپنده برای انسان و انسانیت.
او اضافه کرد: کلام سعدی، آیینهایاست که در آن، نهفقط چهره ایران، بلکه چهره تمام بشریت را میتوان دید. او شاعر عدالت بود، راوی رنج تهیدستان، و مبلغ مهر و دوستی.
رنجبر یادآور شد: سعدی نه تنها شاعر بزرگ اخلاق و معرفت بود بلکه نمونهٔ تمامعیاری از مداراگری، گفتوگومداری و فرهنگدوستی بود؛ مردی که در هر سطر کلامش، مهربانی موج میزند و در هر حکایتش، خرد و انسانیت تنیده شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس ادامه داد: سعدی شیرینی بیان را با عمق معنا درآمیخت، چنانکه تلخی حقیقت را نیز در جامی از لطف و لبخند به مخاطب مینوشاند؛ این ویژگی را مردم شیراز، پارس و ایرانیان از او به ارث بردهاند، مردمانی که سخنپرورند، مردمانی که قرنهاست با زبان مهر، با روح صلح با لبخند و با احترام به دیگری زیستهاند.
رنجبر گفت: شاید راز ماندگاری سعدی نیز در همین باشد که کلامش نه زبانی برای سلطه، بلکه پلی برای تفاهم است؛ نه ابزاری برای قضاوت، بلکه چراغی برای درک متقابل و امروز در جهانی که بیش از هر زمان دیگری به صدای خردمندانه، آرام و انسانی نیاز دارد، بازگشت به سعدی، بازگشت به گفتوگوی اصیل انسانیست.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی : سعدی ابعاد مختلفی دارد رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ادامه این آیین با خوانش اشعاری متنوع از سعدی شیرازی، گفت: سعدی ابعاد مختلفی دارد.
محمود شالویی اظهار کرد: استاد سخن از یک سو در عشق از نوادر روزگار است و عاشقی دلسوخته است و از سوی دیگر عقل خویش را با حکمت و شرع در هم آمیخته است.
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۴:۱۹
-
۵ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946977/