استان فارس؛ رکوردار تصادفات جاده ای/وضعیت قرمز است
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - تین نیوز |
با وجود تلاش های صورت گرفته در قالب پویش ملی «نه به تصادف»، استان فارس، همچنان در زمره استان های با وضعیت قرمز از نظر آمار تصادفات و تلفات جاده ای قرار دارد. این امر، ضرورت نگاهی دقیق تر و تحلیلی عمیق تر به اثربخشی این پویش و شناسایی نقاط قوت و ضعف آن را آشکار می سازد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، پویش «نه به تصادف» با هدف ارتقای آگاهی عمومی و تغییر نگرش نسبت به رفتارهای پرخطر رانندگی اوایل اسفند 1403 از سوی وزارت بهداشت آغاز شد.
استفاده از ظرفیت رسانه های مختلف برای انتشار پیام های آموزشی و هشدارهای ترافیکی، برگزاری کارگاه ها و سمینارها و بهره گیری از چهره های شناخته شده برای جلب توجه مخاطبان و... از جمله اقدامات انجام شده در این پویش بوده است.
با این حال، تداوم وضعیت نامطلوب استان فارس در کثرت تصادفات نشان می دهد که این تلاش ها به تنهایی کافی نبوده و نیازمند رویکردی جامع تر و مبتنی بر شواهد علمی است.
یکی از جنبه های مهم در ارزیابی اثربخشی پویش های این چنینی، سنجش میزان تغییر در رفتار رانندگان و کاهش تخلفات ترافیکی است. آیا این پویش توانسته است به طور ملموس بر کاهش سرعت غیرمجاز، استفاده از تلفن همراه حین رانندگی و سایر رفتارهای پرخطر تاثیر بگذارد؟ پاسخ به این سوال نیازمند انجام مطالعات پیمایشی و تحلیل داده های مربوط به تخلفات رانندگی در طول دوره اجرای پویش و پس از آن است.
در همین راستا به سراغ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز رفتیم تا با بهره مندی از دیدگاه اساتید، تحلیلی دقیق تر و راهکارهای مؤثرتری برای حل این مشکل پیدا کنیم.
اجرای دقیق پروتکل های اورژانس و توسعه پایگاه ها، کلید کاهش تلفات جاده ای
محمدرضا زارع زاده در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اهمیت اجرای دقیق پروتکل های جاری اورژانس و توسعه کمی و کیفی پایگاه های اورژانس در سراسر کشور، این اقدامات را راهکاری موثر در کاهش تلفات و آسیب های ناشی از تصادفات رانندگی دانست.
وی در تشریح راهکارهای کاهش تصادفات، ضمن اشاره به ضرورت توجه ویژه به عوامل انسانی، اظهار کرد: به جای تغییر پروتکل های اورژانس، اجرای دقیق همین پروتکل های موجود می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: علاوه بر این، تحقق مصوبه کشوری مبنی بر ایجاد پایگاه های استاندارد اورژانس، با کاهش فاصله بین پایگاه ها، زمان رسیدن نیروهای امدادی بر بالین مصدومان را به طور چشمگیری کاهش داده و از این طریق از میزان تلفات و آسیب های ناشی از تصادفات کاسته خواهد شد.
زارع زاده با استقبال از نقش هوش مصنوعی و سیستم های هشداردهنده در پیشگیری از حوادث ترافیکی، افزود: هوش مصنوعی با تحلیل داده های تصادفات و شناسایی الگوها و نقاط حادثه خیز می تواند نقش موثری در پیشگیری ایفا کند.
وی ادامه داد: همچنین، سیستم های هشداردهنده، چه در خودروها و چه از طریق دوربین های نظارتی و علائم هشداردهنده در حاشیه جاده ها، می توانند سطح هوشیاری رانندگان را افزایش دهند.
زارع زاده، عدم توجه و حواس پرتی ناشی از استفاده از تلفن همراه را یکی از مهم ترین عوامل انسانی در بروز تصادفات برشمرد و گفت: اهمیت آموزش رانندگی همراه با آموزش تمرکز، اعمال جریمه های سنگین و برگزاری مصاحبه با آسیب دیدگان حوادث رانندگی به منظور عبرت آموزی به شدت موثر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به چالش های موجود در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی اشاره کرد و افزود: ناوگان فرسوده اورژانس 115، در سطح کشور یکی از مشکلات اساسی است که می تواند بر کیفیت خدمات تاثیر منفی بگذارد.
زارع زاده تصریح کرد: تامین تجهیزات کافی و به روز، بهبود زیرساخت های فیزیکی، مدیریت بهینه زمان و ایجاد سیستم های مدیریت زمان انتظار برای بیماران و مسمومین، از جمله اقداماتی است که می تواند منجر به ارائه خدمات مطلوب تر شود.
وی به تاثیر مثبت آموزش عمومی در نجات جان افراد، به کمپین «نه به تصادف» که پیش از تعطیلات نوروز آغاز شد، اشاره کرد و آن را در کاهش تصادفات و مرگ و میر موثر دانست و افزود: افزایش آگاهی عمومی در خصوص نحوه جابجایی مصدومان و ارائه مراقبت های اولیه استاندارد توسط افراد عادی در صورت نیاز، می تواند بسیار حیاتی باشد.
این مدرس دانشگاه، برگزاری دوره های تخصصی برای پرسنل اورژانس را ضروری دانست و یادآور شد: برگزاری دوره های آموزشی ویژه در زمینه مدیریت بحران، تکنیک های احیای قلبی-ریوی (CPR)، ارزیابی سریع مصدومان و تمرینات شبیه سازی شده، به ارتقای مهارت و اعتماد به نفس پرستاران و تکنسین های اورژانس کمک شایانی خواهد کرد.
زارع زاده در پایان سخنان خود با بیان یک پیام تاثیرگذار در راستای پویش «نه به تصادف» گفت: هر ثانیه در جاده می تواند تعیین کننده باشد، رانندگی کنید تا زندگی کنید. توجه، احتیاط و رعایت قوانین رانندگی نه تنها جان شما بلکه جان دیگران را نیز نجات خواهد داد.
به گزارش ایسنا، حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، در اجلاس رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور که 28 فروردین در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به رنگ بندی استان ها بر اساس آمار تصادفات در پویش «نه به تصادف»، افزود: استان فارس در کنار استان های کرمان و سیستان و بلوچستان در زمینه مرگ و میر ناشی از تصادفات و به همراه خراسان رضوی در بیشترین آمار تصادفات، در وضعیت قرمز قرار دارد.
-
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۶:۲۱
-
۸ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946935/