پیام فارس

آخرين مطالب

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد سیاسی

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
الیوت آبرامز-نماینده امور ایران در دولت اول ترامپ| مذاکرات ایران و آمریکا در 12 آوریل آغاز شد و دور اول به‌وضوح به سود ایران تمام شد. چرا؟
اولاً، ایالات متحده خواستار مذاکرات مستقیم بود، در حالی که ایران مذاکرات غیرمستقیم را ترجیح می‌داد. مذاکرات در عمان به‌صورت غیرمستقیم انجام شد و وزیر خارجه عمان نقش واسطه را ایفا کرد. به نظر می‌رسد که بین استیو ویتکاف نماینده آمریکا و عباس عراقچی وزیر امورخارجه ایران، یک گفت‌وگوی ابتدایی و دست دادن انجام شد، اما بیش از این پیش نرفت.
ثانیاً، انتقاد اصلی از برجام، توافق اوباما با ایران در سال 2015، این بود که فقط به موضوع سلاح‌های هسته‌ای پرداخت و از فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران چشم‌پوشی کرد. طبق گزارش‌های رسانه‌ای، مذاکرات عمان فقط به مسائل هسته‌ای پرداخته‌ است. این دقیقاً همان چیزی است که ایران می‌خواهد.
ثالثاً، به نظر می‌رسد ایالات متحده از همان ابتدا علامتی از ضعف فرستاده است- با کنار گذاشتن هدف پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران. به گفته نیویورک تایمز: «آقای ترامپ و آقای ویتکاف نشان دادند که خط قرمز واقعی آنها این است که ایران هرگز قادر به ساخت سلاح هسته‌ای نباشد؛ با وجود درخواست‌های شدید مقامات دولت ترامپ پیش از مذاکرات مبنی بر اینکه ایران باید برنامه هسته‌ای خود را به طور کامل برچیند و همچنین برنامه موشکی‌اش و حمایت از نیروهای نیابتی منطقه‌ای را کنار بگذارد.» (فعلاً نادیده می‌گیریم که تایمز در یک گزارش خبری، درخواست برای توقف حمایت ایران از شبه نظامیان خارج از مرزهای خود و ساخت موشک‌های بالستیک قاره‌پیما را «شدید» توصیف کرده است.)
رویکردهای مذاکره‌ای آقای ویتکاف قابل درک نیست. او درست پیش از مذاکرات به وال استریت ژورنال گفت: «فکر می‌کنم موضع ما با برچیدن برنامه شما آغاز می‌شود. این موضع ما در حال حاضر است. البته این به آن معنا نیست که در حاشیه، راه‌های دیگری برای یافتن سازش میان دو کشورمان پیدا نکنیم. خط قرمز ما این است که برنامه هسته‌ای شما نباید به سمت تسلیحاتی شدن برود.» این تعریف یک امتیاز پیش‌دستانه است: «این خط قرمز من است-اما اگر نمی‌پسندید، خط قرمز دیگری پیدا می‌کنم.»
اگر هدف ویتکاف رسیدن به توافقی است که تنها شامل بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برنامه سلاح‌های هسته‌ای ایران باشد، در حالی که ایران همچنان به حمایت از گروه‌هایی مانند حماس، حزب‌الله و انصارالله ادامه دهد و به توسعه موشک‌های دوربرد ادامه دهد، پس او خواهان همان برجام است.
رئیس‌جمهوری ترامپ در سال 2018 از برجام خارج شد و گفت: «توافق ایران یکی از بدترین و یک‌طرفه‌ترین معاملاتی است که ایالات متحده تاکنون وارد آن شده.» چرا؟ چون به گفته دولت او: «برجام ایران را غنی کرد و به رفتارهای آن قدرت بخشید، در حالی که در بهترین حالت، فقط توانایی ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را به تأخیر انداخت و اجازه داد تحقیقات و توسعه هسته‌ای را حفظ کند» و «برجام به تهدید برنامه موشکی ایران نپرداخت.»
بازار
در آنچه دولت ترامپ در برگه اطلاعاتی خود در 18 مه 2018 اعلام کرده، آمده است:
رئیس‌جمهوری ترامپ صراحتاً اعلام کرده که علاوه بر آنکه ایران هرگز نباید سلاح هسته‌ای بسازد، باید:
­­‐ هرگز موشک بالستیک قاره‌پیما (ICBM) نداشته باشد، توسعه هرگونه موشک هسته‌ای‌ را متوقف کند و از گسترش موشک‌های بالستیک به دیگران خودداری کند.
­­‐ حمایت خود از نیروهای منطقه‌ای نظیر حزب‌الله، حماس، طالبان و القاعده را پایان دهد.
­­‐ به جست‌و‌جوی علنی خود برای ضربه اسرائیل پایان دهد.
­­‐ تهدیدات خود علیه آزادی کشتیرانی بویژه در خلیج فارس و دریای سرخ را متوقف کند.
­­‐ به تشدید درگیری با ارسال تسلیحات به یمن پایان دهد.
­­‐ حملات سایبری علیه ایالات متحده و متحدان ما، از جمله اسرائیل را متوقف کند.
به نظر می‌رسد این خواسته‌ها در حال فراموش شدن هستند. اگر ترامپ به دنبال یک توافق سریع و سطحی باشد، ایران قطعاً با آن موافقت خواهد کرد- در ازای لغو بخشی یا تمام تحریم‌های آمریکا- و بار دیگر، توافقی حاصل خواهد شد که «ایران را غنی کرده و به رفتارهای آن قدرت خواهد بخشید، در حالی که در بهترین حالت، فقط دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای را به تأخیر خواهد انداخت و اجازه ادامه تحقیق و توسعه هسته‌ای را خواهد داشت.»
با وجود یک تهدید نظامی بسیار معتبر علیه برنامه سلاح‌های هسته‌ای ایران، ایالات متحده می‌تواند خواسته‌های بسیار بیشتری را مطرح کند نسبت به آنچه اوباما و وزیر خارجه‌اش جان کری در سال 2015 انجام دادند. اما بر اساس اطلاعات اندکی که فعلاً در دسترس است، ویتکاف قرار است دقیقاً همان چیزی را به ایران بدهد که آنها می‌خواهند.
نیویورک تایمز در 11 آوریل گزارش داد که مقامات ارشد ایران با مذاکرات با ایالات متحده موافقت کرده اند. امتیازدهی پیش‌دستانه یادآور مذاکرات اوباما/کری است، که از همان آغاز پذیرفتند ایران می‌تواند اورانیوم غنی‌سازی کند، در حالی که پیش از آن، موضع واحد ایالات متحده، اروپا، روسیه و چین این بود که ایران نباید غنی‌سازی کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946377/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام سعودی چه بود؟

استراتژی هوشمندانه از مسکو تا رم

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای

سانتیمانتالیسم روشنفکرانه

روش های پیشگیری از بیماری آندومتریوز زنانه چیست؟

وبینار رایگان آموزش ترید / درآمد 100 دلار روزانه بعد از این وبینار دور از ذهن نیست! + 50 هزار ارز په‌په

خودرو 387 میلیون دلار ارز گرفت

خرید تضمینی گندم توسط تعاون روستایی از 6 استان

تغییرات حقوق بازنشستگان کشوری به اردیبهشت موکول شد

واکنش بازار مسکن به کاهش 22 هزار تومانی قیمت دلار

اتفاق بیمارستان زینبیه شیراز زنگ خطری برای بیمارستان‌های فرسوده بود

تبادل صدها اسیر میان روسیه و اوکراین

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا فارس فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی فارس 24 ساعت آینده + آب و هوای شیراز + هواشناسی شیراز

تبادل 246 سرباز اسیر میان روسیه و اوکراین

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی وارد شیراز شد

پیام پادشاه سعودی چه بود؟

مزدوران 50هزار نفری آمریکا در یمن

جان کری تو هم؟!

فارن افرز: مذاکرات ایران و آمریکا در چه شرایطی موفق خواهد شد؟

بیماری آندومتریوز زنانه چیست؟

ادامه روند ریزش قیمت طلا و ارز؛ دلار به کانال 84 هزارتومان بازگشت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

پیش‌بینی مسیر پرچالش بازار نفت در سال 2025

تظاهرات گسترده در تل آویو در راه است

تجاوزهای رژم صهیونیستی، جان اسرا را به خطر می‌اندازد

تجاوزهای رژیم صهیونیستی، جان اسرا را به خطر می‌اندازد

پیکار ووشوکاران جوان و نوجوان کشور در شیراز آغاز شد

تماشای «روایت‌خانه» از سیمای استان فارس

ورودی شهرک صنعتی خاوران گره ترافیکی منطقه را باز می‌کند

توسعه تعاملات بین دانشگاه‌های علوم‌پزشکی شیراز و دوشنبه تاجیکستان در دستور کار

اسیر اسرائیلی: می بینید کابینه با ما چگونه رفتار می کند+ فیلم

492 اسیر روسی و اوکراینی مبادله شدند

فروردین ماه 1404، گرم‌ترین فروردین 50 سال اخیر در لار

سهام آی‌تی‌ام‌سی با ایران خودرو تعیین‌تکلیف شد

خانواده‌های شهدا و ایثارگران ذخایر ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران هستند/ باید از ظرفیت نخبگان ایثارگری استفاده شود

معاون استاندار مطرح کرد: عدالت آموزشی در فارس؛ جهش با ساخت 3700 کلاس درس تا مهر 1404

افتتاح دفتر مشترک همکاری علمی و پژوهشی بسیج و دانشگاه آزاد کازرون

اتفاق بیمارستان زینبیه شیراز زنگ خطری برای بیمارستان‌های فرسوده است

چرا از کمربند بعد از عمل کمر استفاده می‌شود؟

تضمین سلامت مو با مصرف این مواد غذایی

آیا بیماری آندومتریوز زنانه باعث ناباروری می‌شود؟

آشنایی با مشکلات رایج گیربکس ماشین

انتقال مستقیم پول از باکس پس‌انداز / یک قابلیت جدید و کاربردی در اپلیکیشن بلو

قیمت محصولات ایران خودرو امروز 30 فروردین 1404

برنامه اقدام ایران در مبارزه با پولشویی ابلاغ شد

حقوق ورودی واردات گوشی تلفن همراه در سال 1404 ابلاغ شد

افزایش 29 درصدی صادرات محصولات کشاورزی

مدیر روابط عمومی موسسه بهمن سبز منصوب شد

ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به مددجویان در فارس

آغاز کاوش باستان‌شناسی ایستگاه زائر شاهچراغ