پیام فارس

آخرين مطالب

بازنشستگان کارگری در انتظار حقوق فروردین؛ ده روز زندگی با 500 هزار تومان! اقتصادي

بازنشستگان کارگری در انتظار حقوق فروردین؛ ده روز زندگی با 500 هزار تومان!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایلنا /به تازگی سازمان تامین اجتماعی در حرکتی بی سابقه، اقدام به واریز مستمری تمامی بازنشستگان در انتهای ماه کرده است که این سیاست برای بازنشستگان که درگیر شرایط سخت اقتصادی هستند، قابل قبول نیست.
حقوق فروردین بازنشستگان کارگری برخلاف رویه‌ی معمول همیشگی، به روزهای آخر ماه (30 و 31) موکول شده است؛ این در حالیست که بازنشستگان کارگری، آخرین حقوقی که گرفته‌اند مربوط به 20 تا 25 اسفند سال قبل است و مبلغ عیدی پایان سال آن‌ها هم فقط 3 میلیون تومان بوده است.
با این توصیف، اکثریت قریب به اتفاق بازنشستگان به خصوص حداقل‌بگیرانی که حقوق ماهانه‌شان 11 میلیون تومان یا حتی کمتر است، هفته‌های متوالی‌ست که پولی برای گذران امور زندگی ندارند؛ حتی پرداخت معوقات 7 ماه متناسب‌سازی نیز دردی از این گروه دوا نکرده است.
سال گذشته در ابتدا اعلام شد متناسب‌سازی شامل حال حداقل‌بگیران کارگری نمی‌شود؛ در ادامه تامین اجتماعی تصمیم گرفت ماهی 700 هزار تومان به عنوان علی‌الحساب یا پاداش و ذیل عنوان متناسب‌سازی به حداقل‌بگیران پرداخت کند؛ در خردادماه نیز 3 میلیون تومان علی الحساب متناسب‌سازی برای همه مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی ورایز شد. در پرداخت روزهای اخیر تحت عنوان معوقات 7 ماه متناسب‌سازی، این مبلغِ 3 میلیون تومانِ واریزی خرداد از مطالبات بازنشستگان کسر شده است.
بازار
در نتیجه 25 و 26 فروردین‌ماه، به حسابِ حداقل‌بگیری که 7 ماه معوقه متناسب‌سازی‌اش با احتساب مبلغ 700 هزار تومانِ مصوب، 3 میلیون و 500 می‌شود، پس از کسر 3 میلیون تومان علی‌الحساب خرداد، فقط 500 هزار تومان واریز شده است. آیا قرار است بازنشسته‌ای که دهم یا پانزدهم فروردین موجودی حسابش ته کشیده و پولی در بساط ندارد، با 500 هزار تومان، تا پایان ماه دوام بیاورد؟ این 500 هزار تومان پول یک کیلو گوشت هم نیست و برای ده روز نان خالی خوردن هم جواب نمی‌دهد!
«حالِ بازنشسته‌ای را تصور کنید که بعد از تعطیلات عید هیچ پولی ندارد و ناگهان تامین اجتماعی اعلام می‌کند پرداخت حقوق فروردین ده روز عقب افتاده و سی‌ام ماه واریزی‌ها شروع می‌شود»؛ خسرو رنجبر فعال صنفی بازنشستگان کارگری در توصیف این شرایط می‌گوید: چنین بازنشسته‌ای باید روزهای متوالی شرمنده خانواده باشد و با موی سپید جلوی فک و فامیل و فرزند و داماد دستش را برای قرض گرفتن دراز کند.
او نام این رفتارِ سازمان تامین اجتماعی را «بازی با روح و روان بازنشسته» می‌گذارد و ادامه می‌دهد: متاسفانه درکی از شرایط زندگی ما بازنشستگان ندارند و هرازچندگاهی با به تعویق انداختن واریز مستمری‌ها به بهانه‌های واهی، در زندگیِ بسیار سخت و نامطلوبِ بازنشستگان بحران ایجاد می‌کنند؛ این تاخیر ده روزه‌ی پرداخت حقوقِ فروردین، به راستی یک ابربحران درست و حسابی‌ست. ارکان زندگی خانواده‌های بازنشسته را به هم ریخته است.
رنجبر در توضیح بیشتر افزود: به تازگی سازمان تامین اجتماعی در حرکتی بی سابقه، اقدام به واریز مستمری تمامی بازنشستگان در انتهای ماه کرده است که این سیاست برای بازنشستگان قابل قبول نیست. زیرا آنان بر اساس واریزی‌های قبل، برای هزینه‌های زندگی از جمله خرید خوراکی‌های مورد نیاز خانه، پرداخت اقساط بانک و بدهی‌های خود برنامه‌ریزی کرده‌اند و با سیاستگذاری جدید که یک‌شبه در دستور کار قرار گرفته، زندگی آن‌ها دچار بحران جدی، اختلال و آسیب فراوان شده است.
این فعال صنفی بازنشستگان می‌پرسد: «چه کسی پاسخگوی بحران در زندگی بازنشستگان خواهد بود؛ آیا مدیرعامل تامین اجتماعی یا مدیران میانی این سازمان جوابگوی آسیب‌های وارده بر زندگی مستمری‌بگیران هستند؛ زندگی پیرمردان و پیرزنانی که شب عید هزینه های زندگی‌شان چند برابر بوده و آن 11 میلیون تومان استفند را چند هفته است تمام کرده‌اند؟»
 بازنشستگان نگران تداوم این روند معیوب هستند و رنجبر در این رابطه می‌گوید: چه تضمینی وجود دارد که واریزی‌ها در آینده به ماه بعد موکول نشود؟ مثلاً تا چهارم و یا پنجم ماه بعد تاخیر شود و همینطور هرازچندگاهی چند روز پرداخت‌ها را به تعویق بیندازند تا دست آخر یک‌ماه مستمری بازنشستگان را در حساب‌های خودشان نگه دارند و دیرتر بپردازند، یعنی پرداخت حقوق بازنشستگان یک ماه عقب بیافتد.
این بازنشسته در پایان تاکید می‌کند «ما بازنشستگان با این نوع سیاست‌گذاری‌ها که معیشت‌مان را دچار بحران می‌کند، مخالفیم» و خطاب به مدیران سازمان تامین اجتماعی و مسئولان امر می‌گوید: دست از این بحران‌زایی بردارید و شرایط زندگی کارگران بازنشسته را درک کنید؛ عمری سازندگی و تولید و سپید کردن موها در کارگاه‌ها و کارخانجات و حالا ناداری و بی‌پولی و جیب خالی و شرمندگیِ همیشگی.... زندگی ما این‌گونه می‌گذرد....

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946105/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام سعودی چه بود؟

استراتژی هوشمندانه از مسکو تا رم

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای

سانتیمانتالیسم روشنفکرانه

روش های پیشگیری از بیماری آندومتریوز زنانه چیست؟

وبینار رایگان آموزش ترید / درآمد 100 دلار روزانه بعد از این وبینار دور از ذهن نیست! + 50 هزار ارز په‌په

خودرو 387 میلیون دلار ارز گرفت

خرید تضمینی گندم توسط تعاون روستایی از 6 استان

تغییرات حقوق بازنشستگان کشوری به اردیبهشت موکول شد

واکنش بازار مسکن به کاهش 22 هزار تومانی قیمت دلار

اتفاق بیمارستان زینبیه شیراز زنگ خطری برای بیمارستان‌های فرسوده بود

تبادل صدها اسیر میان روسیه و اوکراین

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا فارس فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی فارس 24 ساعت آینده + آب و هوای شیراز + هواشناسی شیراز

تبادل 246 سرباز اسیر میان روسیه و اوکراین

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی وارد شیراز شد

پیام پادشاه سعودی چه بود؟

مزدوران 50هزار نفری آمریکا در یمن

جان کری تو هم؟!

فارن افرز: مذاکرات ایران و آمریکا در چه شرایطی موفق خواهد شد؟

بیماری آندومتریوز زنانه چیست؟

ادامه روند ریزش قیمت طلا و ارز؛ دلار به کانال 84 هزارتومان بازگشت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

پیش‌بینی مسیر پرچالش بازار نفت در سال 2025

تظاهرات گسترده در تل آویو در راه است

تجاوزهای رژم صهیونیستی، جان اسرا را به خطر می‌اندازد

تجاوزهای رژیم صهیونیستی، جان اسرا را به خطر می‌اندازد

پیکار ووشوکاران جوان و نوجوان کشور در شیراز آغاز شد

تماشای «روایت‌خانه» از سیمای استان فارس

ورودی شهرک صنعتی خاوران گره ترافیکی منطقه را باز می‌کند

توسعه تعاملات بین دانشگاه‌های علوم‌پزشکی شیراز و دوشنبه تاجیکستان در دستور کار

اسیر اسرائیلی: می بینید کابینه با ما چگونه رفتار می کند+ فیلم

492 اسیر روسی و اوکراینی مبادله شدند

فروردین ماه 1404، گرم‌ترین فروردین 50 سال اخیر در لار

سهام آی‌تی‌ام‌سی با ایران خودرو تعیین‌تکلیف شد

خانواده‌های شهدا و ایثارگران ذخایر ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران هستند/ باید از ظرفیت نخبگان ایثارگری استفاده شود

معاون استاندار مطرح کرد: عدالت آموزشی در فارس؛ جهش با ساخت 3700 کلاس درس تا مهر 1404

افتتاح دفتر مشترک همکاری علمی و پژوهشی بسیج و دانشگاه آزاد کازرون

اتفاق بیمارستان زینبیه شیراز زنگ خطری برای بیمارستان‌های فرسوده است

چرا از کمربند بعد از عمل کمر استفاده می‌شود؟

تضمین سلامت مو با مصرف این مواد غذایی

آیا بیماری آندومتریوز زنانه باعث ناباروری می‌شود؟

آشنایی با مشکلات رایج گیربکس ماشین

انتقال مستقیم پول از باکس پس‌انداز / یک قابلیت جدید و کاربردی در اپلیکیشن بلو

قیمت محصولات ایران خودرو امروز 30 فروردین 1404

برنامه اقدام ایران در مبارزه با پولشویی ابلاغ شد

حقوق ورودی واردات گوشی تلفن همراه در سال 1404 ابلاغ شد

افزایش 29 درصدی صادرات محصولات کشاورزی

مدیر روابط عمومی موسسه بهمن سبز منصوب شد

ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به مددجویان در فارس

آغاز کاوش باستان‌شناسی ایستگاه زائر شاهچراغ