پیام فارس

آخرين مطالب

افزایش 70 درصدی کرایه تاکسی در شیراز اجتماعي

افزایش 70 درصدی کرایه تاکسی در شیراز
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایرنا / افزایش 70 درصدی کرایه تاکسی در شیراز و تغییر نرخ هر «کورس» از پنج هزار به هشت هزار و 500 تومان، در شرایطی که کمبود پول خُرد همچنان معضلی لاینحل است، عملاً شهروندان را مجبور به پرداخت 10 هزار تومان برای هر سفر کرده است. این افزایش که به معنی دو برابر شدن نرخ کرایه برای مردم است، موجب گلایه مندی شهروندان در این کلانشهر شده است.
قصه تکراری «نداشتن پول خُرد» در عصر فناوری! نبود اسکناس‌های خُرد در دست مردم و رانندگان، همچون سریالی قدیمی با عنوان «خُردهای اعصاب خُردکن»، اختلافات بین مسافران و رانندگان را دامن زده است.
این چالش که قدمتی به اندازه تاریخ ورود تاکسی به ایران دارد، در شهری مانند شیراز با زیرساخت‌های نسبتاً توسعه یافته الکترونیکی، سوال‌برانگیز است.
تعیین نرخ‌های غیرمتعارف
مصوبه جدید شورای شهر شیراز (25 اسفند 1403) نرخ هر کورس تاکسی را 85 هزار ریال (هشت هزار و 500 تومان) اعلام کرده، اما عملاً مسافران مجبورند 10 هزار تومان بپردازند، چراکه رانندگان از پس دادن یک هزار و 500 تومان باقی مانده طفره می‌روند.
جنگ بر سر یک هزار و 500 تومان
این اختلافِ به ظاهر کوچک، بارها به درگیری لفظی و حتی فیزیکی بین شهروندان و رانندگان منجر شده است.
افزایش حقوق 20 تا 40 درصدی در برابر کرایه 70 درصدی!
افزایش چشمگیر کرایه تاکسی در حالی رخ داده که حقوق کارگران و کارکنان در سال 1404 به ترتیب تنها 40 و 20 درصد رشد داشته است. این ناهماهنگی، فشار اقتصادی بر دوش شهروندان را دوچندان کرده است.
گلایه مندی شیرازی ها از تعیین نرخ اعصاب خُردکن کرایه
عبدالله دهقان یکی از شهروندان شیرازی در این باره به ایرنا گفت: مسئولان شهری راحت اعلام کنند که کرایه تاکسی 10 هزار تومان است چون پول رایج کشور اکنون 10 هزار تومانی است که اغلب رانندگان اعلام خواهند کرد که هزار و 500 تومان پول خُرد را برای پس دادن ندارند و عملا همان 10 هزار تومان را بر می‌دارند که این مسأله موجب اعصاب خُردکنی خواهد شد.
علی نگهداری، دیگر شهروند شیرازی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: افزایش 70 درصدی نرخ کرایه در شیراز باعث تعجب است که بر چه اساسی این تصمیم گرفته شده که بر افزایش قیمت سایر خدمات نیز اثرگذار است، این تصمیم در حالی بوده که حقوق کارگران حدود 40 درصد و کارمندان دولت هم حدود 20 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: افزایش غیرکارشناسی نرخ کرایه در شیراز بر سایر خدمات و قیمت‌ها نیز اثرگذار است که در پرداخت آن از توان کارمندان ، بازنشستگان و کارگران خارج است.
واکنش مسئولان: برچسب نرخ جدید روی تاکسی‌ها نصب می‌شود
سرپرست سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز با اعلام نرخ سال 1404 ناوگان حمل‌ونقل مسافر شهری گفت: به استناد مصوبه‌های شورای اسلامی شهر در تاریخ 25 اسفند 1403 و تأیید فرماندار شیراز، نرخ کرایه ناوگان حمل و نقل مسافر شهری اعم از تاکسی و اتوبوس افزایش یافت.
آرش نعمتی افزود: نرخ هر کورس کرایه تاکسی برای شهر شیراز در سال جاری مبلغ 85 هزار ریال تعیین و ابلاغ شد.
وی در خصوص افزایش نرخ کرایه انواع تاکسی‌ها نیز تصریح کرد: نرخ کرایه خودرو ون VIP ویژه توان‌خواهان (معلولان) برای هر سرویس 280 هزار ریال و نرخ کرایه انواع تاکسی‌های فعال ویژه فرودگاه، تاکسی بی‌سیم، پایانه‌های مسافربری، راه‌آهن و شرکت‌های حمل‌ونقل نیز به میزان 40درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
سرپرست سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز بیان کرد: در جهت اطلاع‌رسانی بیشتر و ممانعت از اختلاف رانندگان با مسافرین، برچسب نرخ کرایه نیز دراسرع‌وقت تهیه و بر روی شیشه جلوی تاکسی‌ها نصب می‌شود.
نعمتی، هرگونه دریافت کرایه خارج از مبلغ مصوب را غیرقانونی دانست و از شهروندان خواست تخلفات را به شماره‌ تلفن 137 مرکز رسیدگی به شکایات شهرداری و یا 38331612 واحد رسیدگی به تخلفات و شکایات سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز گزارش کنند.
وی در خصوص افزایش نرخ کرایه ناوگان اتوبوس و مینی‌بوس نیز گفت: حسب مصوبه نرخ کرایه ناوگان اتوبوس و مینی‌بوس نیز نسبت به سال گذشته افزایش 40 درصدی داشته و در هفته جاری پس از تغییرات لازم در دستگاه کارت‌خوان اتوبوس‌ها (سیستم کارت بلیت) نرخ کرایه جدید اعمال می‌شود.
سرپرست سازمان مدیریت حمل‌ونقل مسافر شهرداری شیراز بیان کرد: در سنوات گذشته افزایش نرخ کرایه با تأخیر مورد تصویب و اجرا قرار می‌گرفت؛ ولی از سال گذشته تا کنون با دستور شهردار شیراز روند بررسی و کارشناسی نرخ از اواسط سال گذشته در دستور کار سازمان قرار گرفت و با همکاری و همراهی شورای اسلامی شهر شیراز و فرماندار ، تغییر نرخ از ابتدای سال 1404 محقق و گام لازم جهت تحقق افزایش نرخ کرایه برداشته شد.
سوال بی‌پاسخ: چرا در عصر دیجیتال، پول خُرد معضل است؟
با وجود توسعه سامانه‌های الکترونیکی پرداخت، نبود زیرساخت‌های یکپارچه برای استفاده از کارت‌های بانکی یا اپلیکیشن‌ها در تاکسی‌های شیراز، همچنان شهروندان را در دام «جنگ خُردها» نگه داشته است.
مسئولان وعده داده‌اند سیستم کارت‌خوان تاکسی‌ها را توسعه دهند، اما تا تحقق این وعده، مردم شیراز همچنان مجبورند هر روز صحنه‌های تکراری «اعصاب خُردی» را تجربه کنند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/944384/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رمزگشایی از دیدار پرحاشیه؛ چرا قطر میزبان الشرع و السودانی شد؟/ تکاپوی حاکم تاره نفس شام برای تعامل با خلیج فارس و عراق

3 کشته در تصادف تریلر و خودروی سواری در نیشابور

تأکید ائمه جمعه اهل سنت گلستان بر جهاد با صهیونیست های غاصب

اظهارات عجیب پیشکسوت پرسپولیس: یک نفر برای کاپیتانی، جام‌ها را فدا کرد؛ 8 بازیکن جیره‌خور درویش هستند!

تصادف خودرو سواری با تریلر در جاده نیشابور با 3 کشته و یک مصدوم

آداب الصلوه؛ حجتی از سوی مولا بر امام خمینی

این هافبک کره‌ای فصل بعد پرسپولیسی می شود؛ جین هو جو کیست؟ + رزومه

3 فوتی در تصادف محور نیشابور- سبزوار

بسته خبری فارس 29 فروردین را بخوانید

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

6 کشته و مصدوم در تصادف جاده مرودشت

علائم کمبود مواد مغذی در کودکان

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

تصاویر: رژه اقتدار بیخ گوش نظامیان آمریکایی در خلیج فارس

امکان درآمدزایی قابل ملاحظه برای قشم و کشور از طریق سوخت‌رسانی

اتفاق عجیب در کاخ سفید/ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

ارادت به امام رضا(ع)، بخشی از هویت ملی ایرانیان است

قول شهردار برای پیگیری جدی آسفالت معابر و کوچه‌های شهر خرم‌آباد

اگر عدالت رفتاری حاکم بود، این اتفاق نمی افتاد که بخش هایی از سرزمین به عنوان مناطق محروم شناخته شوند

علائم سکته قلبی!

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

امکان جدایی کیم مین جائه از بایرن مونیخ؛ یوونتوس و دو باشگاه انگلیسی به‌دنبال مدافع کره‌ای

مراسم رژه روز ارتش جمهوری اسلامی در شیراز برگزار شد| تصاویر

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

این دمنوش‌های گیاهی دندانهایتان را نابود می‌کنند

طرح کالابرگ به کجا رسید؟

رشد آلت کوین‌ها در 2025

داور چهارمحال و بختیاری دیدار پرسپولیس و سپاهان را سوت زد

درگذشت 2 قاضی در یک سانحه تصادف+ عکس

اردکان در مسیر توسعه زیرساخت‌های ورزشی

ورزشگاه 30 هزار نفری در اردکان ساخته می‌شود

پیش بینی هواشناسی فارس 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا فارس فردا شنبه 30 فروردین ماه 1404 | آب و هوای شیراز + هواشناسی فارس

تصاویر/ بازدید مسئولان آمل از ستاد گرامی‌داشت حماسه اسلامی ششم بهمن و جنگل آمل

بازدید مسئولان آمل از دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت آمل

اجازه نمی‌دهیم به اصفهان ظلم شود

شیاطین سرخ فوتبال ایران اسیر طوفان زرد؛ پرسپولیس درویش در کمای قهرمان

جدول لیگ برتر خلیج فارس | پایان هفته بیست و هفتم

چهره تیم‌های فینالیست جام حذفی هندبال مشخص شد

حساب و کتاب‌ها در طرح کالابرگ الکترونیکی؛ کوپن ادامه پیدا می‌کند؟

تجمع مردم حاجی آباد در حمایت از مردم غزه

سرطان روده؛ بیماری خاموشی که با تشخیص زودهنگام قابل کنترل است

پیش‌بینی بانک آمریکایی از طلای 3500 دلاری

آنچه سرمایه گذاران طلا باید در سال 2025 بدانند؛ بحران ذخایر در راه است؟

انجام مطالعات طرح توجیهی بازگشایی جاده خور و بیابانک-عشق آباد با دستور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد

واکنش مردم به دیدن مراسم رژه روز ارتش/ استانداران اهل سنت پزشکیان هم آمدند/ تصاویری از حاشیه مراسم رژه روز ارتش

امام جمعه شیراز: از جنگ هراسی نداریم

وزیر راه:راه‌های 2 بانده خور تا پایان سال جاری تکمیل می‌شود