پیام فارس

آخرين مطالب

مصرف 40 درصد برق کشور توسط کولر‌ها سیاسی

مصرف 40 درصد برق کشور توسط کولر‌ها
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تسنیم /رئیس گروه فرهنگسازی و آموزش مدیریت انرژی ساتبا گفت: با فرا رسیدن فصل گرما و ورود سیستم‌های سرمایشی به مدار مصرف در کل کشور، شاهد اضافه شدن 32 تا 35 هزار مگاوات مصرف برق معادل بیش از 40 درصد از کل مصرف برق کشور در این فصل هستیم.
هومن صادقی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب و ریاست جمهوری بار‌ها بر اهمیت بهره‌وری و صرفه‌جویی انرژی تأکید کرده‌اند، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف، بهره‌وری انرژی را یکی از راهبرد‌های اساسی کشور دانسته‌اند و همچنین ریاست جمهوری بار‌ها بیان کرده‌اند که در شرایط فعلی، بهره‌وری انرژی و کاهش شدت مصرف، اولویت نخست در حل چالش ناترازی انرژی است.
وی بر ضرورت اصلاح رویه در مصرف انرژی کشور تاکید کرد و ادامه داد: اگر نگاهی به آمار جمعیت و مصرف انرژی در کشور بیندازیم، می‌بینیم که ایران با داشتن تنها یک درصد جمعیت دنیا، حدود 2.7 درصد انرژی دنیا را مصرف می‌کند و به یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی در جهان تبدیل شده است.
صادقی افزود: همچنین به لحاظ مصرف انرژی، ایران هفتمین کشور دنیا است و بالاتر از ایران، کشور‌های چین و هند هر کدام با جمعیتی بالغ بر یک‌میلیارد و 400 میلیون نفری، آمریکا با 400 میلیون نفر، برزیل با 210 میلیون نفر، روسیه با 143 میلیون نفر تا ژاپن 120 میلیون نفری قرار دارند.
بازار
صادقی با بیان اینکه که شدت مصرف انرژی ایران 2 تا 3 برابر میانگین جهانی است، تصریح کرد: از آنجا که مصرف انرژی تابع سطح رفاه، فناوری تجهیزات و استفاده بهینه از انرژی است، برای اینکه مصرف بهینه کشور‌ها را با شاخص مناسب‌تری مقایسه کنیم، از شاخص شدت مصرف انرژی که بیان می‌کند کشور‌ها از یک واحد انرژی چقدر محصول تولید می‌کنند، استفاده می‌کنیم.
رئیس گروه فرهنگسازی و آموزش مدیریت انرژی ساتبا خاطرنشان کرد: خروجی این شاخص نشان می‌دهد که شدت مصرف انرژی ایران 2 تا 3 برابر میانگین جهانی است. این عدد با فاصله زیاد، بالاتر از حداقل استاندارد‌های مصرف انرژی در دنیا قرار دارد و نتیجه این گونه مصرف، عاملی بسیار موثر جهت فشار حداکثری بر منابع، وابستگی شدید به یارانه‌های سنگین و آسیب‌پذیری مضاعف اقتصادی است.
وی اضافه کرد: مصرف گاز طبیعی در کشور ما سالانه 250 میلیارد متر مکعب است که به تنهایی از نصف مصرف 27 کشور عضو اتحادیه اروپا بیشتر است، به عبارتی ما 60 درصد 27 کشور عضو اتحادیه اروپا با جمعیتی 450 میلیونی و اقتصادی که در رتبه دوم دنیاست، انرژی مصرف می‌کنیم.
رئیس گروه فرهنگسازی و آموزش مدیریت انرژی ساتبا با اشاره به افزایش 32 تا 35 هزار مگاوات مصرف برق با فرا رسیدن فصل بهار و به دنبال آن فصل تابستان، تصریح کرد: با آغاز ورود سیستم‌های سرمایشی به مدار مصرف در خطه زیبای جنوب کشور و در ادامه آن در کل کشور، شاهد اضافه شدن 32 تا 35 هزار مگاوات مصرف برق خواهیم بود که این میزان معادل 40 تا 50 درصد از کل مصرف برق کشور در این فصل است. این میزان مصرف سیستم‌های سرمایشی در کشور با کل مصرف کشوری مثل مصر با جمعیتی بیش از 107 میلیون نفر و اوج کل مصرف برق در حدود 31.9 هزار مگاوات و یا کل مصرف برق پاکستان با جمعیت حدود 240 میلیون نفری، برابری می‌کند.
صادقی ادامه داد: در این رابطه ساتبا در نظر دارد در فاز اول با تعویض یک میلیون کولر گازی فرسوده با کولر‌های گازی راندمان بالا و تعویض 5 میلیون الکتروموتور کولر آبی کم بازده با الکتروموتور‌های پربازده القایی (مغناطیس دائم) یا BLDC از طریق ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر نسبت به کاهش 3000 مگاوات از بار شبکه در پیک مصرف برق اقدام کند.
وی عنوان کرد: در این زمان و در شرایط تحریم ظالمانه، بهره‌وری پایین انرژی، یکی از مهم‌ترین عوامل، هدر رفت منابع کشور است و بدون اصلاح این وضعیت، توسعه پایدار و خروج از بسیاری از ناترازی‌ها ممکن نخواهد بود؛ ارتقای بهره وری انرژی می‌تواند میزان یارانه پنهان انرژی در کشور را که بیش از 100 میلیارد دلار در سال است و معادل چندین برابر بودجه عمرانی کشور است را کاهش داده و منابع مالی را برای توسعه زیرساخت‌های حیاتی کشور آزاد کند که این امر نشان‌دهنده ضرورت جدی گرفتن هشدار مقام معظم رهبری و اجرای دقیق قوانین مصوب حوزه بهینه سازی و ارتقای بهره‌وری انرژی و استفاده از فناوری‌های کارآمدتر به خصوص با اولویت بخش ساختمان و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی برای عبور از ناترازی‌های تابستانه و زمستانه در کشور است؛ بنابراین اجرای دقیق قوانین مصوب حوزه بهینه سازی، ارتقای بهره‌وری انرژی و استفاده از فناوری‌های کارآمدتر به خصوص با اولویت بخش ساختمان و سیستم‌های سرمایشی جهت عبور از ناترازی‌های تابستانه در کشور ضروری است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/942565/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جام جم/ ارتش در خدمت ملت و امنیت

سرمقاله سازندگی/ تبعات خودتحریمی

شایع‌ترین عوامل خطر بیماری عروق کرونر در زنان

لاغری شیشه‌ای! پشت پرده مصرف قرص‌های پرطرفدار

پرداخت 50 میلیون تومان پاداش برای این افراد

توقف شماره‌گذاری خودروهای تولیدی ایران خودرو به دلیل به‌روزآوری سامانه‌های دولت و فراجا

بازدید خبرنگاران گروه رسانه‌ای مهر از خبرگزاری رسمی قطر

نوکری درب خانه حضرات معصومین (ع) عالی‌ترین عنوان در این عالم است

مناسبت روز/ شنبه، 30 فروردین‌ماه

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ شرط کافی توافق

اختلال رایجی که احتمال سکته مغزی را 70 درصد افزایش می‌دهد

وقتی دخل و خرج دولت باهم نمی خواند

جلسه بررسی مشکلات ناترازی انرژی

پیام تسلیت استاندار فارس به مناسبت درگذشت جانبازسرافراز زنده یاد عوض آزموده

سرمقاله خراسان/ ده‌ها «پایتخت» می‌خواهیم

درآمد روزانه ثروتمندترین و فقیرترین افراد در برخی کشورها

با مشارکت خیران نیک اندیش، مهر و برکت در ماه مبارک رمضان، همزمان با آغاز سال نو به نیازمندان اهدا شد

مهر و موم جدید بیرانوند با چاشنی جیمی‌جامپ!

دومین جشنواره قرآن و عترت حیات در فارس برگزار شد

تعیین تکلیف سهام itmc با ایران خودرو فارس

یکی از مولفه‌های امنیت ملی نیروی نظامی هر کشور است

کارگروه‌های راهبردی، عقل منفصل مدیران هستند

رمزگشایی از دیدار پرحاشیه؛ چرا قطر میزبان الشرع و السودانی شد؟/ تکاپوی حاکم تازه نفس شام برای تعامل با خلیج فارس و عراق

صفحه نخست روزنامه های استان فارس شنبه 30 فروردین ماه

رمزگشایی از دیدار پرحاشیه؛ چرا قطر میزبان الشرع و السودانی شد؟/ تکاپوی حاکم تاره نفس شام برای تعامل با خلیج فارس و عراق

3 کشته در تصادف تریلر و خودروی سواری در نیشابور

تأکید ائمه جمعه اهل سنت گلستان بر جهاد با صهیونیست های غاصب

اظهارات عجیب پیشکسوت پرسپولیس: یک نفر برای کاپیتانی، جام‌ها را فدا کرد؛ 8 بازیکن جیره‌خور درویش هستند!

تصادف خودرو سواری با تریلر در جاده نیشابور با 3 کشته و یک مصدوم

آداب الصلوه؛ حجتی از سوی مولا بر امام خمینی

این هافبک کره‌ای فصل بعد پرسپولیسی می شود؛ جین هو جو کیست؟ + رزومه

3 فوتی در تصادف محور نیشابور- سبزوار

بسته خبری فارس 29 فروردین را بخوانید

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

6 کشته و مصدوم در تصادف جاده مرودشت

علائم کمبود مواد مغذی در کودکان

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

تصاویر: رژه اقتدار بیخ گوش نظامیان آمریکایی در خلیج فارس

امکان درآمدزایی قابل ملاحظه برای قشم و کشور از طریق سوخت‌رسانی

اتفاق عجیب در کاخ سفید/ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

ارادت به امام رضا(ع)، بخشی از هویت ملی ایرانیان است

قول شهردار برای پیگیری جدی آسفالت معابر و کوچه‌های شهر خرم‌آباد

اگر عدالت رفتاری حاکم بود، این اتفاق نمی افتاد که بخش هایی از سرزمین به عنوان مناطق محروم شناخته شوند

علائم سکته قلبی!

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

امکان جدایی کیم مین جائه از بایرن مونیخ؛ یوونتوس و دو باشگاه انگلیسی به‌دنبال مدافع کره‌ای