پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله همشهری/ مذاکره به سبک تهران مقالات

سرمقاله همشهری/ مذاکره به سبک تهران
  بزرگنمايي:

پیام فارس - همشهری / «مذاکره به سبک تهران» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم امیرحیات مقدم است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
این روزها مسئله مذاکره- چه از نوع مستقیم و چه به‌صورت غیرمستقیم- به یکی از مهم‌ترین مباحث محافل رسانه‌ای و سیاسی بدل شده است. در این میان جمهوری اسلامی ایران بر شیوه گفت‌وگوی غیرمستقیم تأکید دارد؛ حال‌آنکه ایالات متحده آمریکا به‌دنبال آن است که به هر قیمت ممکن ایران را پای میز مذاکره مستقیم بکشاند.
در گام نخست باید تصریح کرد که مراد از مذاکره مستقیم آن است که 2طرف به‌گونه‌ای آشکار در برابر یکدیگر بنشینند و گفت‌وگوهایی را با حضور خبرنگاران و دوربین‌های رسانه‌ای پیش ببرند؛ نشستی که نه‌تنها محتوای آن، بلکه نماد و پیام سیاسی‌اش نیز در عرصه عمومی منتشر می‌شود. در مقابل، الگوی اتخاذشده از سوی ایران، الگویی غیرمستقیم و باواسطه است. در این مدل نمایندگان 2کشور در سرزمینی بی‌طرف - ازجمله عمان-حضور می‌یابند و از طریق میانجیگری مقامات عمانی دیدگاه‌ها، مطالبات و پاسخ‌های خود را به طرف مقابل انتقال می‌دهند، بی‌آنکه با هم روبه‌رو شده و به‌صورت علنی با یکدیگر مذاکره کرده باشند.
اصرار مقامات آمریکایی بر انجام مذاکره مستقیم از سوی جمهوری اسلامی ایران رد شده است. این موضع نه‌تنها نشانه اقتدار و استقلال در فرآیند گفت‌وگو است، بلکه حامل پیامی روشن به جامعه بین‌الملل است: ایران مسیر و منطق گفت‌وگوی خویش را خود برمی‌گزیند و تن به قواعد تحمیلی و صحنه‌آرایی‌های سیاسی واشنگتن نمی‌دهد. افزون‌براین تجربه تلخ گذشته و خلف‌وعده‌های مکرر آمریکایی‌ها - به‌ویژه در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ- عاملی است برای بی‌اعتمادی عمیق و هوشیاری مضاعف تهران در برابر فریب‌های دیپلماتیک.
اصرار ترامپ و تیم او بر مذاکره مستقیم، بیش و پیش از آنکه ناظر به حل‌وفصل مسئله‌ای واقعی باشد، ناظر به طراحی صحنه‌ای تبلیغاتی و رسانه‌ای است؛ نمایشی برای بازگرداندن ابتکار عمل به‌دست واشنگتن و القای نوعی پیروزی در عرصه سیاست داخلی ایالات متحده. اما به همان میزان که آنان می‌کوشند تا ابتکار عمل را در اختیار بگیرند، ایران نیز تلاش می‌کند از رهگذر اتخاذ روش مستقل و مدبرانه، این فرصت را از آمریکا سلب کند و مانع بهره‌برداری یکجانبه آنان شود.
بازار
نکته‌ای که نباید از نظر دور داشت آن است که درنهایت، تفاوت بنیادینی میان مذاکره مستقیم و غیرمستقیم از حیث نتایج نهایی وجود ندارد؛ چه‌آنکه هر توافقی، صرف‌نظر از شکل مذاکرات، نهایتا باید به امضای طرفین برسد و متضمن تعهدات متقابل باشد. تنها تفاوت قابل ذکر در آن است که مسیر غیرمستقیم روند گفت‌وگو را اندکی طولانی‌تر می‌سازد؛ که البته آن نیز به‌سبب تمایل ایران به پرهیز از مواجهه مستقیم و تبلیغاتی با طرف آمریکایی است.
در پایان باید خاطرنشان ساخت که هیچ جنگی در پیش نیست و جای نگرانی وجود ندارد. نه تهدیدهای توخالی و پرهیاهوی آمریکایی‌ها و نه استقرار نمادین جنگنده‌ها در اطراف مرزهای ایران، نشانه‌ای از عزم آنان برای درگیری نظامی نیست. آنچه می‌بینیم بیشتر تلاشی است برای نمایش قدرت در قالب ژست‌های سیاسی، تا واقعیت‌های میدانی.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/942494/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ شرط کافی توافق

اختلال رایجی که احتمال سکته مغزی را 70 درصد افزایش می‌دهد

وقتی دخل و خرج دولت باهم نمی خواند

جلسه بررسی مشکلات ناترازی انرژی

پیام تسلیت استاندار فارس به مناسبت درگذشت جانبازسرافراز زنده یاد عوض آزموده

سرمقاله خراسان/ ده‌ها «پایتخت» می‌خواهیم

درآمد روزانه ثروتمندترین و فقیرترین افراد در برخی کشورها

با مشارکت خیران نیک اندیش، مهر و برکت در ماه مبارک رمضان، همزمان با آغاز سال نو به نیازمندان اهدا شد

مهر و موم جدید بیرانوند با چاشنی جیمی‌جامپ!

دومین جشنواره قرآن و عترت حیات در فارس برگزار شد

تعیین تکلیف سهام itmc با ایران خودرو فارس

یکی از مولفه‌های امنیت ملی نیروی نظامی هر کشور است

کارگروه‌های راهبردی، عقل منفصل مدیران هستند

رمزگشایی از دیدار پرحاشیه؛ چرا قطر میزبان الشرع و السودانی شد؟/ تکاپوی حاکم تازه نفس شام برای تعامل با خلیج فارس و عراق

صفحه نخست روزنامه های استان فارس شنبه 30 فروردین ماه

رمزگشایی از دیدار پرحاشیه؛ چرا قطر میزبان الشرع و السودانی شد؟/ تکاپوی حاکم تاره نفس شام برای تعامل با خلیج فارس و عراق

3 کشته در تصادف تریلر و خودروی سواری در نیشابور

تأکید ائمه جمعه اهل سنت گلستان بر جهاد با صهیونیست های غاصب

اظهارات عجیب پیشکسوت پرسپولیس: یک نفر برای کاپیتانی، جام‌ها را فدا کرد؛ 8 بازیکن جیره‌خور درویش هستند!

تصادف خودرو سواری با تریلر در جاده نیشابور با 3 کشته و یک مصدوم

آداب الصلوه؛ حجتی از سوی مولا بر امام خمینی

این هافبک کره‌ای فصل بعد پرسپولیسی می شود؛ جین هو جو کیست؟ + رزومه

3 فوتی در تصادف محور نیشابور- سبزوار

بسته خبری فارس 29 فروردین را بخوانید

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

6 کشته و مصدوم در تصادف جاده مرودشت

علائم کمبود مواد مغذی در کودکان

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

تصاویر: رژه اقتدار بیخ گوش نظامیان آمریکایی در خلیج فارس

امکان درآمدزایی قابل ملاحظه برای قشم و کشور از طریق سوخت‌رسانی

اتفاق عجیب در کاخ سفید/ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

ارادت به امام رضا(ع)، بخشی از هویت ملی ایرانیان است

قول شهردار برای پیگیری جدی آسفالت معابر و کوچه‌های شهر خرم‌آباد

اگر عدالت رفتاری حاکم بود، این اتفاق نمی افتاد که بخش هایی از سرزمین به عنوان مناطق محروم شناخته شوند

علائم سکته قلبی!

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

امکان جدایی کیم مین جائه از بایرن مونیخ؛ یوونتوس و دو باشگاه انگلیسی به‌دنبال مدافع کره‌ای

مراسم رژه روز ارتش جمهوری اسلامی در شیراز برگزار شد| تصاویر

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

این دمنوش‌های گیاهی دندانهایتان را نابود می‌کنند

طرح کالابرگ به کجا رسید؟

رشد آلت کوین‌ها در 2025

داور چهارمحال و بختیاری دیدار پرسپولیس و سپاهان را سوت زد

درگذشت 2 قاضی در یک سانحه تصادف+ عکس

اردکان در مسیر توسعه زیرساخت‌های ورزشی

ورزشگاه 30 هزار نفری در اردکان ساخته می‌شود

پیش بینی هواشناسی فارس 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا فارس فردا شنبه 30 فروردین ماه 1404 | آب و هوای شیراز + هواشناسی فارس