پیام فارس

آخرين مطالب

پشت پرده ساخت سریال معاویه به روایت روزنامه جمهوری اسلامی/ نفع اسرائیل از پخش این سریال چه بود؟ اجتماعي

پشت پرده ساخت سریال معاویه به روایت روزنامه جمهوری اسلامی/ نفع اسرائیل از پخش این سریال چه بود؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:
که شبکه تلویزیونی «ام‌بی‌سی» عربستان آن را در 22 قسمت در ماه مبارک رمضان پخش کرد، اهداف ویژه‌ای را دنبال می‌کرد که به هیچیک از آنها نرسید.
کسانی که این مجموعه را بطور کامل دیده‌اند می‌دانند که تقدیس معاویه، دامن زدن به تفرقه در جهان اسلام، جلب کردن توجه مسلمانان و ملت‌های منطقه به یک موضوع انحرافی برای دور ساختن اذهان از موضوعات اصلی، تحریف تاریخ صدر اسلام و حتی جابجا کردن خلفای راشدین با هدف حذف حضرت علی علیه‌السلام و قرار دادن معاویه به جای آن حضرت، ازجمله اهداف این مجموعه تلویزیونی بودند که هیچیک از آنها محقق نشدند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
عده‌ای از صاحبنظران جهان عرب معتقدند در پشت پرده این اقدام، صهیونیست‌ها فعال بودند. در نقد مجموعه تلویزیونی معاویه لازم است صاحبنظران به ویژه تاریخ‌دانان مقالات مفصل و متعددی بنویسند و آن را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهند. آنچه در این مقاله می‌خوانید فقط اجمالی از ضعف‌هائی است که مجموعه تلویزیونی معاویه با توجه به اعتقادات کلامی و مبانی فقهی خود اهل ‌سنت از آن رنج می‌برد و شاید یکی از دلایل عدم موفقیت آن در جهان عرب و اسلام همین باشد. 
مصر و عراق، پخش آن را ممنوع اعلام کردند، ملت‌های عرب از آن استقبال نکردند و صاحبنظران جهان اسلام آن را مورد انتقاد شدید قرار دادند.
عمر زولفو لیوانلی، کارگردان سرشناس اهل ترکیه به مدیر تولید شبکه تلویزیونی «ام‌بی‌سی» که خواستار تأیید مجموعه تلویزیونی معاویه شده بود با ابراز تعجب از اینکه چرا اصولاً معاویه را مطرح کرده‌اید به او گفت: «در ترکیه هیچکس نظر مثبتی نسبت به معاویه ندارد و کسی اسم فرزند خود را یزید نمی‌گذارد بلکه همه او را لعن می‌کنند. این سریال، تحریف تاریخ اسلام است». 
دکتر شیخ ‌عثمان الخمیس که از علمای وهابی متعصب است در پاسخ به درخواست وزارت اوقاف دولت جولانی در سوریه که از او خواست با حذف نام حضرت علی علیه‌السلام از فهرست خلفای راشدین و گذاشتن نام معاویه به جای آن حضرت موافقت کند، با برشمردن فضائل حضرت علی علیه‌السلام با انجام این کار مخالفت می‌کند و می‌گوید علی خلیفه چهارم از خلفای راشدین است و طبق فرموده پیامبر محبت او نشانه ایمان و بغض داشتن نسبت به او نشانه نفاق است.
این وقایع و موارد مشابه دیگر، مربوط به بعد از پخش مجموعه تلویزیونی «معاویه» هستند که همگی شکست دست‌اندرکاران تهیه آن در رسیدن به اهدافشان را به نمایش می‌گذارند. افکار عمومی در مصر با این مجموعه تلویزیونی مخالفت کرد و در سایر کشورهای عربی هم با استقبال مواجه نشد. اهل‌ سنت با اینکه معاویه را از کاتبان وحی می‌دانند معتقدند وی خلافت حضرت علی علیه‌السلام را غصب کرد. جالب است که خود این مجموعه نیز در بخش‌های مربوط به مواجهه معاویه با حضرت علی از روایاتی استفاده کرده که همین اعتقاد اهل ‌سنت را به وضوح نشان می‌دهند.
علاوه بر اینها فقهای اهل‌ سنت، دوران خلفای راشدین را تا پایان خلافت امام حسن علیه‌السلام می‌دانند که 30 سال قمری است. آنها در کتب معروف و مطرح خود با استناد به حدیثی از پیامبر اسلام صلی‌الله علیه وآله تأکید می‌کنند بعد از این 30 سال کسانی که قدرت را در دست می‌گیرند پادشاهانی هستند که با چنگال‌های خونین آن را به دست می‌آورند یعنی استفاده از عنوان خلیفه رسول‌الله برای آنها جایز نیست .
صاحبنظران جهان عرب معتقدند مجموعه تلویزیونی «معاویه» علاوه بر اینکه توطئه‌ای برای به راه انداختن یک فتنه مذهبی به نفع رژیم صهیونیستی بود، تلاشی در جهت ایجاد یک پیوست رسانه‌ای برای تقویت تحرکاتی بود که در سوریه به منظور احیاء دولت اموی در حال انجام است. هرچند این هر دو هدف هم با شکست مواجه شده‌اند ولی ملت‌های مسلمان باید هوشیاری خود را در برابر این قبیل توطئه‌ها حفظ کنند و افزایش دهند.
27302
کد خبر 2046671

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/942121/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

3 کشته در تصادف تریلر و خودروی سواری در نیشابور

تأکید ائمه جمعه اهل سنت گلستان بر جهاد با صهیونیست های غاصب

اظهارات عجیب پیشکسوت پرسپولیس: یک نفر برای کاپیتانی، جام‌ها را فدا کرد؛ 8 بازیکن جیره‌خور درویش هستند!

تصادف خودرو سواری با تریلر در جاده نیشابور با 3 کشته و یک مصدوم

آداب الصلوه؛ حجتی از سوی مولا بر امام خمینی

این هافبک کره‌ای فصل بعد پرسپولیسی می شود؛ جین هو جو کیست؟ + رزومه

3 فوتی در تصادف محور نیشابور- سبزوار

بسته خبری فارس 29 فروردین را بخوانید

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

6 کشته و مصدوم در تصادف جاده مرودشت

علائم کمبود مواد مغذی در کودکان

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

دختر 6 ساله در کاخ سفید غش کرد؛ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

تصاویر: رژه اقتدار بیخ گوش نظامیان آمریکایی در خلیج فارس

امکان درآمدزایی قابل ملاحظه برای قشم و کشور از طریق سوخت‌رسانی

اتفاق عجیب در کاخ سفید/ پاسخ ترامپ درباره ایران نیمه‌کاره ماند

ارادت به امام رضا(ع)، بخشی از هویت ملی ایرانیان است

قول شهردار برای پیگیری جدی آسفالت معابر و کوچه‌های شهر خرم‌آباد

اگر عدالت رفتاری حاکم بود، این اتفاق نمی افتاد که بخش هایی از سرزمین به عنوان مناطق محروم شناخته شوند

علائم سکته قلبی!

پیش بینی قیمت دلار 30 فروردین

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

امکان جدایی کیم مین جائه از بایرن مونیخ؛ یوونتوس و دو باشگاه انگلیسی به‌دنبال مدافع کره‌ای

مراسم رژه روز ارتش جمهوری اسلامی در شیراز برگزار شد| تصاویر

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

این دمنوش‌های گیاهی دندانهایتان را نابود می‌کنند

طرح کالابرگ به کجا رسید؟

رشد آلت کوین‌ها در 2025

داور چهارمحال و بختیاری دیدار پرسپولیس و سپاهان را سوت زد

درگذشت 2 قاضی در یک سانحه تصادف+ عکس

اردکان در مسیر توسعه زیرساخت‌های ورزشی

ورزشگاه 30 هزار نفری در اردکان ساخته می‌شود

پیش بینی هواشناسی فارس 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا فارس فردا شنبه 30 فروردین ماه 1404 | آب و هوای شیراز + هواشناسی فارس

تصاویر/ بازدید مسئولان آمل از ستاد گرامی‌داشت حماسه اسلامی ششم بهمن و جنگل آمل

بازدید مسئولان آمل از دفتر حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت آمل

اجازه نمی‌دهیم به اصفهان ظلم شود

شیاطین سرخ فوتبال ایران اسیر طوفان زرد؛ پرسپولیس درویش در کمای قهرمان

جدول لیگ برتر خلیج فارس | پایان هفته بیست و هفتم

چهره تیم‌های فینالیست جام حذفی هندبال مشخص شد

حساب و کتاب‌ها در طرح کالابرگ الکترونیکی؛ کوپن ادامه پیدا می‌کند؟

تجمع مردم حاجی آباد در حمایت از مردم غزه

سرطان روده؛ بیماری خاموشی که با تشخیص زودهنگام قابل کنترل است

پیش‌بینی بانک آمریکایی از طلای 3500 دلاری

آنچه سرمایه گذاران طلا باید در سال 2025 بدانند؛ بحران ذخایر در راه است؟

انجام مطالعات طرح توجیهی بازگشایی جاده خور و بیابانک-عشق آباد با دستور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد

واکنش مردم به دیدن مراسم رژه روز ارتش/ استانداران اهل سنت پزشکیان هم آمدند/ تصاویری از حاشیه مراسم رژه روز ارتش

امام جمعه شیراز: از جنگ هراسی نداریم

وزیر راه:راه‌های 2 بانده خور تا پایان سال جاری تکمیل می‌شود

نگرانی جمهوری‌خواهان از به زیر کشیده شدن با سیاست های ترامپ