پیام فارس

آخرين مطالب

پشت‌پرده توهمات اردوغان مقالات

پشت‌پرده توهمات اردوغان
  بزرگنمايي:

پیام فارس - آگاهی نو / متن پیش رو در «آگاهی نو» منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
رجب طیب اردوغان با مواضع و سیاست‌های جنجالی‌اش در پی اشاعه پان‌ترکیسم در منطقه است. به نظر می‌رسد او توهم احیای امپراتوری عثمانی را در سر می‌پروراند. به منظور آگاهی بیشتر از ریشه تفکرات وی خواندن این مطلب را به شما توصیه می‌کنیم.
بازار
محمد قوچانی در سرمقاله آگاهی نو با عنوان «موازنه‌ی نوصفوی-نوعثمانی؛ زمینه‌های تاریخی و نظری سقوط دمشق» درباره افکار اردوغان این‌گونه توضیح می‌دهد: «یک دهه قبل هنگامی که دولت اسلام گرای ترکیه از اخوان المسلمین سوریه حمایت می‌کرد رجب طیب اردوغان در پاسخ به منتقدان داخلی و خارجی مداخله ترکیه در سوریه چنین جواب داد که از ما در مورد دلایل مشغول شدنمان به سوریه می‌پرسند پاسخ بسیار ساده است زیرا ما کشوری هستیم که بر روی بقایای امپراتوری عثمانی بنا شده است ما از نسل سلجوقیان هستیم و از نوادگان عثمانی‌ها ما در طول تاریخ از نوادگان اجدادمان که برای حق، صلح، خوشبختی و برادری جنگیدند هستیم... حزب «عدالت و توسعه حزبی است که در ریشه های عمیق خود روح سلجوقیان و عثمانیان را در بردارد»(کلیب، سامی: جنگ سوریه به روایت اسناد سری، ترجمه نورعامری، محمد رزیجی، انتشارات ایران، 1402: 234)
در واقع اردوغان در حال طراحی راهبرد جدید ترکیه بر بستر میراث عثمانی بود: « ما حق نداریم که بگوییم بوسنی و هرزگوین، مصر، فلسطین، سوریه و عراق به ما مربوط نیستند زیرا ترکیه بر میراث امپراتوری عثمانی و سلجوقی نشسته است بنابراین حق نداریم بگوییم که به کشورهای اطرافمان اهمیت نمی‌دهم ما باید همیشه دغدغه این کشورها را دغدغه خودمان قرار دهیم این وظیفه ترکیه جدید است.» (همان، 236)
اردوغان در درون ترکیه به تغییراتی هویتی دست زد او آموزش زبان عثمانی را برگرداند و برای اولین بار پس از سقوط خلافت سرود عثمانی (مارش را در کاخ جمهوری به جای سرود ترکیه نواخت او این کار را در ژانویه 2015 هنگام استقبال از رئیس جمهوری آذربایجان انجام داد(همان) و به اقداماتی نمادین دست زد در اول ژوئن 2015 به مناسبت جشن پانصد و شصت و دومین سالگرد فتح قسطنطنیه (استانبول اردوغان در میان 478 نفر از ارتش ترکیه ظاهر شد که همگی لباس نظامی عثمانی بر تن داشتند و او آنان را گردان فتح عثمانی نامید.»(همان)

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/938668/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدور 794 پروانه بهره‌برداری معادن فارس

توانمندی پزشکان ایرانی در درمان اختلالات حرکتی

دعای روز بیست و پنجم ماه رمضان + تفسیر

رژه 3000 فروندی شناور‌های سپاه

تصویری شوکه‌کننده از عکس دسته‌جمعی مردم حافظیه شیراز!

از راه اندازی گشت ویژه پلیس برای مقابله با اسکیمر تا کشف 210 میلیارد ریال کالای قاچاق در فارس

مراجعه بیش از 17 هزار بیمار به مراکز خدمات جامع سلامت و درمانی فارس

اختصاص 2.5 همت به طرح‌های باقی مانده مسکن مهر

توقیف یک کشتی در خلیج فارس/ یک میلیون لیتر سوخت قاچاق کشف شد

از راه اندازی گشت ویژه پلیس برای مقابله با اسکیمر تا کشف 210 میلیارد ریال کالای قاچاق

معمار تحریم ایران: مسیر اختلافات واشنگتن و تهران به کجا ختم می‌شود؟

تأثیر تغذیه بر سلامت روان

خبر مهم سخنگوی دولت درباره بنزین

پاسخ به یک شبهه درباره دخالت رهبری در برنامه‌ریزی اقتصادی

دومینوی شهرداری شیراز در بهار طبیعت به دورگرد شهید سرتلی رسید

دعای روز 25 بیست و پنجم ماه مبارک رمضان + تفسیر

اجرای جشن روز ملی داراب در پارک داربگرد

افزایش مبتلایان به سرطان ریه در غیرسیگاریها در جهان

کاهش 13 درصدی آمار تصادفات نسبت به سال گذشته در فارس

واکاوی نقش «واسکو» در پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران

نشنال اینترست: آیا تحریم‌های جدید ترامپ جریان نفت ایران را قطع می‌کند؟

چرا ایران باید هر دو گزینه مذاکره و جنگ را جدی بگیرد؟

ترک عادت ریزه‌خواری با چند راهکار ساده

زمان فروش بلیت قطار‌ برای نیمه دوم فروردین 1404 اعلام شد

سردار رادان: رکورد مصرف سوخت در روزهای اخیر شکسته شد

مصرف 122 میلیون لیتر بنزین در چهارم فروردین

یاسر جبرائیلی: سیستم بانکی ما اسلام‌مالی شده نه اسلامی‌سازی!

میلیون لیتر مشتقات نفتی توقیف شد | عملیات موفق مرزبانان هرمزگان

اشتهای بازار نفت کور شد؛ پلن عربستان و امارات برای خروج از بحران/ گاز طبیعی و انرژی هسته‌ای شکل رقابت‌ نفتی را تغییر می‌دهد؟

توقیف یک کشتی در خلیج فارس+ جزئیات

جزییات مراسم یادبود و ترحیم زنده نام استاد حاج علی اصغر توکلی کازرونی

زمین گیر شدن یک سوداگر مرگ با بیش از 48 کیلو مواد مخدر در حاجی‌آباد

9 کشته و مصدوم در تصادف جاده داراب

آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها امروز 5 بهمن 1404/ بیت کوین رکورد زد

نگاه مسئولان قضایی فارس به شعار سال عمل به یک دستور لازم الاجرا و تحقق راهبرد ملی است

تهران مخوف

جرم‌گیری دهان و دندان با پوست پیاز

قیمت مرغ در بازار

سد مقاومتی قیمت جهانی طلا شکست

خدمت در هلال احمر مصداق بارز عمل صالح است

تصادف جاده داراب - بندرعباس یک فوتی و 8 مصدوم بر جای گذاشت

تأمین کافی مرغ برای مصرف مردم فارس

کشف انواع کالای قاچاق در لارستان

ریاست‌ جمهوری ترامپ؛ عصر طلایی برای آمریکا یا عصر سیاه برای جهان؟

نویسنده مشهور آمریکایی: رویای تولید ترامپ سرابی بیش نیست

وال استریت ژورنال: اروپا به دنبال سپر هسته‌ای خود است

اهمیت تشخیص و درمان به موقع بیش فعالی

مراکز فروش قطعات اصلی بیل کوماتسو در ایران

جشنواره‌های فرهنگی و هنری رضوی؛ سفری در دنیای هنر و معنویت

تصویری شوکه‌کننده از حافظیه شیراز!