پیام فارس

آخرين مطالب

وزیر نیرو: میزان بارش‌ها در 19 استان با کاهش چشمگیر مواجه بوده اقتصادي

وزیر نیرو: میزان بارش‌ها در 19 استان با کاهش چشمگیر مواجه بوده
  بزرگنمايي:

پیام فارس - انتخاب / وزیر نیرو با بیان اینکه میزان بارش‌ها در 19 استان با کاهش چشمگیر مواجه بوده و با خشکسالی جدی رو به رو هستیم، گفت: در چنین شرایطی رویکردهای مبتنی بر «سازگاری با کم آبی» ضروری‌ترین اصل در دستیابی به امنیت پایدار آبی و همچنین توسعه پایدار کشور است.
عباس علی آبادی روز یکشنبه در پیامی به مناسبت روز جهانی آب نوشت: روز جهانی آب مصادف با 22 مارس (دوم فرودین ماه) با هدف آگاهی بخشی و ارزش گذاری جهانی به عنصر حیات‌بخش زندگی یعنی آب و همچنین یادآوری عدم دسترسی صدها میلیون انسان به آب شرب سالم و پایدار نامگذاری شده است.
این در حالی است که با گذشت بیش از یک دهه از تلاش و تمرکز سازمان ملل متحد و تحت تاثیر تغییرات شتابان اقلیمی، چالش‌های موجود هر روز شدیدتر و پیچیده‌تر از گذشته خود را به زندگی بشر و محیط زیست او تحمیل کرده است، چنانکه مناطق پربارش با بارندگی بیشتر و مناطق کم آب با تشدید کم آبی و خشکسالی‌های متوالی دست و پنجه نرم می‌کنند.
بازار
در این بین سرزمین کهن و بزرگ ایران به عنوان بخشی از خاورمیانه و با اقلیم تاریخی خشک و نیمه خشک بیش از دیگر نقاط با معضلات تغییر اقلیم دست به گریبان است و هم اکنون اثرات این پدیده را در قالب تغییر الگوهای بارشی، افزایش دمای هوا و خشکسالی های تکرار شونده شاهدیم، چنانکه در سال آبی جاری نیز میزان بارش‌ها در 19 استان کشور با کاهش چشمگیر مواجه بوده و در سال آبی جاری با خشکسالی جدی رو به رو هستیم.
خوشبختانه وزارت نیرو با درک صحیح شرایط و تمرکز بر مسئله آب در برنامه‌ریزی‌های کلان خود تدابیر و اقدامات متعددی را به کار بسته است، از جمله اینکه منابع آب شیرین از چرخه مصارفی چون صنعت و آبیاری فضای سبز خارج شده و آب نامتعارف همچون آب دریا و پساب بازچرخانی شده جایگزین شود؛ آب‌های سطحی و رواناب‌های فصلی تا حد امکان مهار و به منابع پایدار آبی تبدیل ‌شوند، اتلاف آب به ویژه در بخش کشاورزی مدیریت شده و راندمان آب در تولید محصولات کشاورزی افزایش یابد، هدر رفت آب در شبکه کاهش یافته و به طور کلی بهره‌وری منابع آبی کشور با مدیریت علمی و فناورانه به بیشترین حد ممکن برسد.
به عبارت دیگر رویکردهای مبتنی بر «سازگاری با کم آبی» همانگونه که پیشنیان خردمند ما به آن دست یافته و سرلوحه کار و زندگی خود قرار داده بودند، ضروری‌ترین اصل در دستیابی به امنیت پایدار آبی و همچنین توسعه پایدار کشور است.
بر این اساس ضروری است به پشتوانه میراث کهن و ارزشمند خود پاسداشت آب را سرلوحه زندگیمان قرار داده و با رفتار مسئولانه در برابر آب در خانواده، مدرسه، محل کار، مزرعه، کارخانه و کارگاه تداوم رفاه و آسایش اکنون خود و آینده فرزندانمان را تامین و تضمین کنیم.
سازمان ملل متحد شعار روز جهانی آب در سال 2025 را «حفاظت از یخچال‌های طبیعی» اعلام کرده است، چرا که پدیده نامیمون تغییر اقلیم با شتاب بخشی به روند آب شدن این ذخایر دائمی و طبیعی، جریان رودخانه‌ها و رواناب‌های پایدار را به خطر انداخته و در نتیجه زندگی بشر را با مخاطره تامین امنیت غذایی، ناپایداری جمعیتی و اکوسیستم‌های طبیعی مواجه کرده است.
ضروری است ما نیز همسو با رویکردهای بین المللی و با پیش‌دستی بر بحران‌ها علاج واقعه را پیش از وقوع کرده و ضمن اتخاذ تدابیر و اقدامات لازم، تمامی امکانات خود را در راستای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان شاه بیت کاهش هر بیشتر گازهای گلخانه‌ای و عامل گرمایش زمین و آب شدن یخچال‌ها و همچنین مدیریت خشکسالی و کم آبی به کار بندیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/938341/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حجاب از شعائر دین و نماد اسلام است

ترافیک سنگین در محور مواصلاتی بین استان‌های بوشهر و فارس

ماه چهارم 1403؛ ناکامی اصولگرایان، پیروزی پزشکیان

با میوه خوردن هم باهوش می‌شویم؟/ 5 میوه مفید برای ارتقای ضریب هوشی

سفر به جاده چالوس ممنوع | احتمال ریزش بهمن در جاده چالوس

زیباترین ییلاقات اطراف شیراز برای یک روز بهاری

نماینده ولی فقیه در استان فارس به پویش «نه به تصادف» پیوست

مراسم احیای شب 23 ماه مبارک رمضان در حرم مطهر علی بن حمزه شیراز برگزار شد+عکس

پایان تاریخ یا جنگ تمدن‌ها؟ (بخش دوم و پایانی)

راهکار اصولی طب سنتی برای درمان چاقی

پیام اسرای صهیونیستی از غزه: جنگ را متوقف کنید

پیام ویدیویی دو اسیر صهیونیست در غزه

اهدای مدال قهرمان تکواندوی جهان برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد

بهره‌برداری از دوربرگردان غیرهمسطح میلاد در نوروز 1404

هزار و 343 بازدید نظارتی نوروزی از تأسیسات گردشگری فارس

چه غذاهایی «سلول‌های بنیادی» بدن را تقویت می‌کنند؟

هشدار وزیر نیرو به مشترکان پرمصرف انرژی

نگاهی به روند بازار ارز در 1403

تعاون روستایی در تامین و توزیع محصولات باغی ورود کند

خبرگزاری فارس مدعی شد؛ پول آمریکایی‌ها دیگر به خرید چیپس و پفک نمی‌رسد!

وظیفه دولت، کنترل قیمت در بازار است

تعاون روستایی در تامین و توزیع محصولات باغی ورود کند/ جایگاه ویژه فارس در تولید محصولات دریایی

استقبال گردشگران از آثار تاریخی دوره زندیه بسیار خوب است

آمار بازدید از اماکن تاریخی اعلام شد؛ استان فارس در صدر فهرست پربازدیدترین‌ها

چین و ترامپ؛ هنر جنگ یا هنر صبر

اهمیت وزن ایده‌آل آقایان در باروری

مصرف این نوع مکمل می‌تواند چهار سال به عمر شما اضافه کند

کارشناس اقتصادی: طلا بخرید تا سفره‌تان کوچک‌تر شود

دستور پزشکیان برای اصلاح شیوه‌نامه سرمایه‌گذاری صندوق توسعه

سردرگمی مسافران نوروزی در کازرون

ببینید : المان آرامش جاذبه جدید شیراز/فیلم

تهدید نظامی علیه ایران | پیامدهای جهانی در راه است

اهدای بسته‌های معیشتی بین نیازمندان در میانشهر فسا

مادر شهیدان «فتاحی‌زاده» به فرزندان شهیدش پیوست

برندینگ سیاسی پزشکیان؛ بین مردم برجسته شد چون رقبایش قالیباف و جلیلی بودند

عطسه‌های بهاری را رام کنید

اعتبار سبد غذایی مادران باردار واریز شد

ورزش فارس در سوگ پدر هندبال استان

تشدید نظارت بر فعالیت مجتمع‌های خدماتی- رفاهی بین راهی در فارس

احیای سومین شب قدر ماه مبارک رمضان در حرم کریمه اهل‌بیت (س)

جشن بزرگ روز ملی داراب برگزار می شود

5 استان رکورددار جانباختگان تصادفات نوروزی شدند

پایان تکمیل مسکن مهر در 1404 | خداحافظی با پروژه بزرگ خانه‌سازی

ایرانی‌ها نمی‌توانند به ترکیه سفر کنند / ممنوعیت ورود و خروج از استانبول در سایه اعتراضات

سازمان ملل بر استفاده از نام خلیج فارس تاکید کرد

دوران سالمندی از چه سنی آغاز می‌شود؟

اخذ مالیات یک درصدی از خودروهای سواری بالای 5 میلیارد تومان

اجرای طرح تنظیم بازار با حمایت از حقوق مصرف کنندگان

تأکید مدیرعامل پترول بر ضرورت فعالیت شبانه روزی سایت تا راه اندازی طرح

تشدید نظارت بر فعالیت مجتمع‌های رفاهی بین راهی در فارس