پیام فارس

آخرين مطالب

کیهان نوشت: عملیات فریب جدید برای تصویب لوایح خسارت بار FATF سیاسی

کیهان نوشت: عملیات فریب جدید برای تصویب لوایح خسارت بار FATF
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در حالی که هیچ تغییری در رویکرد خصمانه FATF به ایران رخ نداده و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم تصمیمی درباره تصویب لوایح دوگانه نگرفته، برخی رسانه‌ها نوسانات ارزی را به FATF نسبت دادند!
بازار
در این زمینه خبرگزاری دولتی ایرنا، در گزارشی القایی با عنوان «واکنش مثبت بازار ارز به تصویب لوایح FATF/ نرخ‌ها کاهشی شد»، نوشت «انتشار خبر موافقت کمیسیون ویژه مجمع تشخیص مصلحت نظام با عضویت در کنوانسیون‌های پالرمو و CFT که پیش نیاز الحاق ایران به گروه اقدام مالی (FATF) است، با استقبال فعالان بازار ارز رو‌به‌رو شده به طوری که نرخ‌ها در بازار رو به کاهش گذاشته است. پس از آنکه سیدمحمد صدر عضو مجمع، اواخر هفته گذشته از تصویب لوایح CFT و پالرمو در کمیسیون ویژه مجمع خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در صحن مجمع نیز تصویب شود، نرخ ارزهای عمده در فضای مجازی کاهشی شد. فعالان بازار غیررسمی ارز می‌گویند که با توجه به تصویب لوایح مرتبط با FATF در کمیسیون مجمع، احتمال تصویب آن در صحن مجمع تشخیص هم بالاست و به این ترتیب یکی از موانع اصلی برای مبادلات مالی برداشته می‌شود و قیمت دلار از این رقم پایین‌تر نیز خواهد آمد».
روزنامه غربگرای دنیای اقتصاد هم که در ماه‌های اخیر از گران شدن ارز و خودرو دفاع کرده، تیتر زد: «شاخص ارزی کاهشی شد؛ چراغ سبز FATF به دلار». این روزنامه نوشت: «برخی تحلیلگران بر این باورند که بازارساز با افزایش عرضه ارز به دنبال حفظ ارزش پول ملی است و این موضوع را عامل کاهش قیمت دلار در بازار غیررسمی می‌دانند. همچنین اخباری مثبت درباره پیشرفت تصویب لوایح CFT و پالرمو بر بازار ارز تاثیر گذاشت. یک عضو مجمع بیان کرده که کمیسیون‌های مشترک مجمع این لوایح را تصویب کرده و پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی که می‌تواند تاثیر بسزایی در مبادلات تجاری ایران با کشورها داشته باشد تنها نیازمند تصویب در صحن مجمع است. به گفته سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصویب این دو لایحه به دو‌سوم رأی اعضا نیاز دارد و جلسات مربوط به بررسی این موضوع در جلسات ابتدائی سال 1404 برگزار خواهد شد. کارشناسان معتقدند که در صورت تصویب این لوایح ارزآوری به کشور تسهیل خواهد شد.»
دنیای اقتصاد همچنین نوشت: سیـگنال مـثبت سیـاسی در کـنار آرامش نسبی قیمت دلار، بورس تهران را به حرکت واداشت. سیگنال‌هایی که از FATF و مباحث سیاسی پیرامون آن به بازارها داده شد، سبب شد تا قیمت دلار به‌طور مقطعی روندی کاهشی را دنبال کند.
روزنامه جمهوری اسلامی هم ضمن بازنشر تحلیل باسمه‌ای و القایی ایرنا، تیتر اول خود را به عنوان «واکنش مثبت بازار ارز به روند تصویب لوایح FATF»، اختصاص داد.به نظر می‌رسد این فضاسازی رسانه‌ای غیر واقعی، برای گمراه کردن ذهن برخی اعضای مجمع تشخیص یا تحت فشار قرار دادن آنها انجام شده تا به جای دیدن خسارت‌ها و عبرت‌های سال‌ها همکاری یکسویه با FATF، بر خلاف مصالح کشور رأی بدهند.
ادعای بهبود بازار ارز و بورس در حالی است که هیچ اتفاقی در مجمع رخ نداده و فراتر از آن، حامیان و بزک گنندگان FATF مانند همیشه حاضر نیستند که تضمین بدهند در صورت تصویب و اجرای لوایح باقی‌مانده، تحریم‌ها لغو یا حتی تعلیق و کاهش پیدا کند. بر عکس و در حالی که دولت روحانی، 39 بند از 41 بند برنامه اقدام دیکته شده FATF را به اجرا گذاشته بود، شمار تحریم‌ها از 850 مورد به 2000 تحریم افزایش یافت. اکنون هم FATF هیچ تضمین یا حتی وعده‌ای درباره کاهش تحریم‌ها نمی‌دهد و نمی‌تواند هم به خاطر سرسپردگی به آمریکا و غرب، وعده‌ای بدهد.
نکته تلخ و عبرت‌آموز این که FATF با وجود شعار مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و جرائم سازمان یافته، هرگز سراغ متهمان اول این جرم‌ها در آمریکا و انگلیس و فرانسه و... نرفته است. ضمناً از نگاه مافیای غربی حاکم بر FATF، گروه‌هایی مانند حماس و جهاد اسلامی و حزب‌الله و انصار‌الله که از کشور خود در برابر اشغالگران دفاع می‌کنند، تروریست هستند اما اشغالگران جنایتکار جزو اعضای FATF هستند و آنها هستند که باید درباره عضویت ایران یا خروج از لیست سیاه تصمیم بگیرند.
مجموعه این واقعیت‌ها‌، تردیدی باقی نمی‌گذارد که FATF نه می‌خواهد و نه می‌تواند تحریم‌ها را لغو کند و بنابراین تبلیغات رسانه‌ای فوق‌الذکر، صرفاً عملیات فریب برای هُل دادن ایران به وسط تله غرب ارزیابی می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/937059/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان با تفسیر آیت‌الله مجتهدی تهرانی + صوت

امدادرسانی به 5 هزار و 40 مصدوم تصادفی در سال 1403 در کازرون

خیابانی در تهران که مثل حافظ‌ شیراز، شادی‌بخش است

تاخیر در تحویل مسکن مهر اهواز صدای متقاضیان را درآورد

در ازای چند میلیارد دلار ترامپ به عربستان خواهد رفت؟

چادرملو اردکان؛ امیدِ یزدی‌ها و پدیده جدید لیگ برتر فوتبال در نخستین فصل حضور

آماده‌باش 3500 نفر در شهرداری شیراز در ایام نوروز 1404/ هم‌دلی و وفاق حاکم است

فیروزآبادی: بسته‌های حمایتی خادمیاران نکا در سایه مهر رضوی توزیع شد

راهنمای بازارهای معروف شیراز ؛ از بازار وکیل شیراز تا خیابان پشت ارگ کریمخان + آدرس و مسیر دسترسی

پلمب خانه‌های مسافر بدون مجوز در فارس/آرامگاه آبش‌خاتون مرمت می‌شود

توقف فجر سپاسی در شیراز مقابل مس سونگون

مهربانی در آستانه نوروز؛ توزیع 1000 بسته معیشتی به همت خیرین و بنیاد گلستان / کمک به خانواده‌های نیازمند، تجلی همدلی در روزهای سخت اقتصادی

آزادی یک زندانی مالی در سایه همدلی رسانه های شیراز / حرکت بی نظیر خبرنگاران و عکاسان خبری استان فارس برای نخستین بار

از ریخت و پاش و پول‌پاشی‌های بیجا خودداری کنید

کارکنان بنیاد از لحاظ رضایت‌مندی نسبت به سایر دستگاه ها بالاترین نمره را داشته باشند

آقای رییس‌جمهور! ساعت رسمی کشور را 2 ساعت جلو بکشید

مردم عراق اجازه نمی‏‌دهند دولت‌‏شان علیه منافع ایران اقدام کند

سخنران تندرویی که حکم عزل پزشکیان را داده کیست؟

عکسی که ماجرای مرگ مارادونا را بار دیگر شعله‌ور ساخت

چگونه ورق به نفع پوتین برگشت؟

عوامل موثر در ایجاد گره‌های تیروئیدی

بودجه 1404 در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد

15 هزار لیتر نفت‌گاز قاچاق در فارس کشف شد

دعوت امام جمعه شیراز از مردم برای پیوستن به پویش نه به تصادف

عرضه میوه ویژه شب عید در بازارچه‌های شه راز شیراز

پلمب خانه‌های مسافر بدون مجوز در فارس / آرامگاه آبش‌خاتون مرمت می‌شود

کلاهبرداری‌های نوروزی به بهانه بلیط ارزان هواپیما

10 سریال کره ای پیشنهادی شبیه دکستر

بازی ایران و امارات را داوران کره ای قضاوت میکنند

تقسیم بسته‌های معیشتی در بین نیازمندان در روستای بلیان کازرون

فردا سه شنبه تکلیف مزایده در پتروشیمی خلیج فارس مشخص می شود/ مزایده را رد یا تأیید نمی کنیم

فعالیت 185 مرکز عرضه تنظیم بازار توزیع میوه در فارس

رشد حجم نقدینگی در سال 1403

سرپرست خبرگزاری مهر در استان کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد

مراسم «به طعم مقاومت» در شیراز

مدیرکل آموزش و پرورش استان: مدارس فارس آمادگی میزبانی 70 هزار نفر میهمان نورزی را دارند

نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی اعلام شد

چرا مکران مهم است؟!

صدور حکم اعدام برای عامل قتل نیان دختر 7 ساله بوکانی

موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در دام پلیس کازرون گرفتار شد

چطور به فلان موسسه چند برابر بودجه می‌دهند اما به ورزش نه؟

حرکت نو در بازی کهنه‌ هسته‌ای

افزایش دستمزد کارگران؛ بالاتر از تورم

ویترین روسی در دل اژدها

مشت ترامپ باز شد!

اندیشکده آمریکایی مطرح کرد: حذف ایران از عراق

سبزی ‌های مفید برای دستگاه گوارش

درباره غده تیروئید بیشتر بدانید!

سوزن سوزن شدن دست و پا می‌تواند به این دلیل باشد

نرخ نقدینگی 27.8 درصد شد؛ رشد 22 درصدی پایه پولی