پیام فارس

آخرين مطالب

تولیت آستان: حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) نماد هنر دینی است اجتماعي

تولیت آستان: حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) نماد هنر دینی است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - حجت الاسلام کلانتری شامگاه یکشنبه در همایش بین المللی «هلال نوروزی در نگین بافت تاریخی شیراز؛ حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام»، به بررسی نوروز در اسلام و روایات اسلامی و اهمیت جایگاه شیراز، به عنوان شهر دین، حماسه و هنر، پرداخت افزود: نوروز، روزی است که ایرانی‌ها برای آن ارزش قائل هستند؛ به تعبیر ما نوروز یعنی روز توحید، همانگونه که در قرآن به آن اشاره شده است«به میان هر ملتی پیامبری مبعوث کردیم، که خدا را بپرستید و از بت دوری جویید».
وی افزود: در بیان امام صادق علیه السلام هم آمده است که نورز آن روزی است که خداوند از بندگانشان عهد گرفت که مسیر ایمان و بندگی را ادامه بدهند؛ روز اول نوروز که شروع سال فارسی است، آن روزی است که خدا از فطرت بشر و در عالم زر، این عهد را گرفت.
کلانتری ادامه داد: امام صادق علیه السلام در روایت مذکور فرمودند که «هیچ نوروزی نیست مگر آن که ما در آن روز منتظر فرج [ظهور قائم آل محمّد صلی الله علیه و آله] هستیم؛ چرا که نوروز از روزهای ما و شیعیان ما است»؛ بر اساس این سخن امام صادق(ع)، فرج امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در نوروز اتفاق می‌افتد، یعنی آن منجی عالم بشریت که تمام ادیان الهی وعده ظهور او را داده‌اند به عنوان کسی که جهان را مملو از عدل و داد می‌کند، روز ظهور ایشان همزمان با آغاز سال شمسی یعنی همان نوروز است. این نشان می‌دهد که نوروز یک ریشه دینی در سراسر دنیا دارد.
وی ابراز کرد: زمانی که به بافت تاریخی شیراز نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که این بافت دقیقاً بر اساس همین روایت شکل گرفته است، یعنی در مرکز این بافت تاریخی، حرم مطهر امین ولایت، حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام قرار دارد، کسی که از ریشه امامت و دعوت‌کننده به توحید خالص الهی است، همان توحیدی که امام علیه السلام فرمودند روز نوروز، روز توحید می‌باشد، همان خورشید فروزانی که محبان اهل‌بیت(علیهم السلام) بر گرد آن اجتماع کرده‌اند و بعد شهر شیراز در این بافت تاریخی به وجود آمده است.
وی عنوان کرد: یعنی مساجد بزرگ شیراز، بر محور حرم مطهر شکل گرفته است، از جمله مسجد جامع عتیق، مسجد جامع شهداء و مساجد متعددی که همه به شکلی به حرم مطهر، این مرکز عظیم، وصل می‌شوند. از طرفی، همین پایگاه بزرگ، محور و مرکز اصلی آموزش علوم دین قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد: مدارس تاریخی شیراز بر محور همین حرم مطهر، به وجود آمده است، یعنی جایی که شخصیت عظیمی مانند صدرالمتألهین شیرازی شکل گرفت و به کل بشریت عرضه شد. مدرسه خان، مدرسه حکیم، مدرسه آقا بابا خان از مراکز قدیمی آموزشی شیراز هستند که پیرامون این بارگاه منور شکل گرفته‌اند؛ حتی مرکز اقتصادی و تجاری شیراز هم بر محور این حرم مطهر می‌باشند.
بازار وکیل که از شمال شیراز به این مرکز وصل می‌شود و بازارهای متعددی که در اینجا شکل گرفته است؛ به لحاظ علمی، شیراز از حیث خدمات ادبی و فرهنگی که در تاریخ به کل بشریت ارائه داده است، کم نظیر می‌باشد و همه بر محور این حرم مطهر شکل گرفته است.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، با بیان اینکه شیراز همزمان دارای سه ویژگی برجسته است، گفت: این سه ویژگی همواره در کنار هم در شیراز وجود داشته است؛ نخست دینداری، که این حرم مطهر و حضور بیشترین امامزادگان در این شهر، نشانی بر تائید آن است و پرورش تعدادی از فقیهان بزرگ در جهان اسلام که از شیراز سرچشمه گرفته، نیز گواه بر این ادعا است.
کلانتری، دومین ویژگی شیراز را حماسی بودن این شهر بیان کرد و گفت: استان پهناور فارس و شهر کهن شیراز در این زمینه همیشه خوش درخشیده است. یکی از افتخارات این استان و شهر، مبارزه جدی با استکبار انگلستان است که در تاریخ نیز ثبت شده است.
مورد دیگر، نقش‌آفرینی در انقلاب اسلامی ایران که بزرگترین انقلاب مردمی تاریخ جهان است. اولین جرقه‌ها در حوزه انقلاب اسلامی در سال‌های 1341 و 1342 زده شد. در 15 خرداد 1342 در میدان احمدی که هم‌اکنون به یکی از بخش‌های حرم مطهر تبدیل شده است، جمعی از مردم شیراز به شهادت رسیدند و خون آنها کف خیابان‌ها و در جوار حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه‌السلام جاری شد.
شیراز، شهری است که از درون آن فرد بزرگی مانند میرزای شیرازی ظهور کرد که با یک سطر نوشته، استعمار انگلستان را به زانو درآورد؛ «بسم الله الرحمن الرحیم، الیوم استعمال تنباکو و توتون در حکم محاربه با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می‌باشد»؛ با همین جمله، هم سلطنت آن روز را از پا درآورد و هم سلطه انگلستان را در هم شکست. این چیزی بود که از یک عالم بزرگ شیرازی در تاریخ ثبت شده است و این روند ادامه پیدا کرد.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، سوّمین ویژگی برجسته شهر شیراز را هنر دانست و گفت: اصالت بزرگترین ادیبان و هنرمندان در تاریخ، به شیراز بر می‌گردد. همین حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام، نماد هنر دینی می‌باشد که توجه بسیاری از جهانگردان جهان را به خود جلب کرده است. فردی که اذن دخول ورودی حرم مطهر را نوشته است، کسی است که اهل و پرورش یافته همین شهر می‌باشد و بزرگترین کاتب زیارتنامه‌های اهل بیت(ع) نیز ایشان هستند.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، در ادامه به تعبیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در مورد شیراز اشاره کرد که می‌فرمایند: شیراز بالاترین تراز همنشینی دین، حماسه و هنر در کشور را دارا می‌باشد. تلفیق همزمان این سه باهم بزرگترین برجستگی استان فارس و شهر شیراز است؛ که همه این‌ها در استان فارس و شهر شیراز دارای نماد می‌باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/937044/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان نمادین 88

زیباکلام: سال 1404 یا زنگی زنگ خواهیم شد یا رومی روم

چرا آمریکا به یمن حمله کرده است؟

فعال اصولگرا: امید به تغییر ریل سیاست خارجی برای 1404 دارم

1403 آخرین رمق ما معمولی‌‏ها بود...

روش جدید سنگ شکن کلیه

دلیلی که خطر سکته مغزی در زنان جوان را افزایش می‌دهد

بحران در سد کرج

پایان طوفانی قیمت‌ طلا و سکه در سال 1403

معاون سازمان ملی هوش مصنوعی: از نیروهایمان فقط 15 نفر مانده‌اند که آنها هم کار خاصی نمی‌کنند

افزایش کارت سوخت جایگاه ها متناسب با تقاضای بنزین

«لا اله الا الله» بزرگ‌ترین پیام توحید است

وزیر امور خارجه یمن: با آمریکا در حال جنگ هستیم/ ایران در تصمیم‌های ما دخالتی ندارد

نماینده شیراز: ملی شدن صنعت نفت باعث تقویت روحیه خودباوری و هویت ملی شد

گزارش فارس از حمله مجازی به ناو زاگرس

یمن: ایران در تصمیمات ما دخالتی ندارد

معاون خدمات پس از فروش گروه بهمن از اجرای طرح امداد نوروزی تا 15 فروردین خبر داد

شادترین سریال‌های کره‌ای برای تماشا در نوروز

شادترین سریال‌های کره‌ای برای تماشا در نوروز را بشناسید

رصد فعالیت بانک‌های فارس طی نوروز / شعب کشیک فعالند

یکی از نشانه‌های جامعه مهدوی پاسداری از ارزش‌های دینی است

یمن: با آمریکا در حال جنگ هستیم/ ایران در تصمیم‌های ما دخالتی ندارد

لطیفی: در تعطیلات اجباراً در خانه می‌مانم!

خدمت‌رسانی 9 کتابخانه عمومی استان فارس در نوروز

افراد صالح چه ویژگی‌هایی دارند؟

یک مسئول در استانداری: اتباع خارجی دارای برگ سرشماری در فارس نسبت به خروج از کشور اقدام کنند

امانت‌داران آرمان‌هایی هستیم که از ایثار نشأت گرفته است

عملیات سخت برای انتقال پیکر کوهنورد فقید لارستانی

کشف پیکر دختر کوهنورد لارستانی پس از 40 روز در دماوند

سرمقاله خراسان/ 1404، سال شجاعت در تصمیم گیری

از مصرف باقاله قاتوق در ماه رمضان غافل نشوید

سنگ در کالیس کلیه

معامله 16 تن شمش طلا در سال 1403

17 طرح زیبای فرش / رکوردار فروش 1403

هشدار به خریداران طلا؛ حباب آب‌شده به بیش از 10 درصد رسید

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق: 60 درصد تغییر نرخ ارز، غیراقتصادی است

زنان 3 استان مردان را از صنعت کنار زدند!

گزارش تازه حماس از میزان تلفات شروع جنگ؛ اسیر اسرائیلی کشته شد

حملات رژیم صهیونیستی به غزه موجب کشته و زخمی شدن 3 اسیر صهیونیست شد

3 اسیر صهیونیست در حملات اسرائیل کشته و زخمی شدند

قیمت گوشت قرمز امروز 28 اسفند 1403 + جدول

935 نیروگاه خورشیدی حمایتی در فارس راه اندازی شد

القاصی‌مهر: سه پرونده مهم قاچاق سوخت به دادگاه جرایم اقتصادی ارجاع شد

ما هم روزی خواهیم رفت

پیش بینی آب و هوای فارس برای فردا چهارشنبه 29 اسفند 1403

توحید ناب؛ تنها راه نجات از انحرافات اعتقادی

دستگیری سارقان طلا از منازل در فارس

پایان تلخ یک رؤیا؛ انتقال پیکر سارا پس از 40 روز خفته در برف دماوند

در سوریه چه خبر است؟

ارتباط سن اعضای بدن با خطر ابتلا به بیماری‌ها