پیام فارس

آخرين مطالب

کف هزینه ساخت مسکن در تهران مشخص شد اقتصادي

کف هزینه ساخت مسکن در تهران مشخص شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اقتصاد آنلاین / اگر چه این روزها بازار مسکن در یک رکود تورمی به سر می برد اما آنطور که کارشناسان، فعالان و انبوه سازان مسکن مدعی هستند این روزها هزینه های تولید مسکن به شکل قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. برخی شهرداری ها و برخی نیز سایر عوامل مثل دلار، تورم عمومی و مصالح ساختمانی را دلیل این رشد عنوان می کنند.
رکود بازار مسکن که گویا قصد ندارد تا دو سال آینده نیز از این وضعیت خارج شود باعث نشده که هزینه های ساخت و ساز کاهش یابد.
 بیش از یک سال و نیم است که بازار مسکن در شرایط رکود به سر می برد و در مهر ماه امسال، تعداد معاملات مسکن تهران، فقط 3 هزار و 700 فقره بوده که نشان از وضعیت رکودی می داد. اما یک سوال مطرح می شود که آیا این رکود معاملات توانسته است هزینه های ساخت مسکن و در نهایت قیمت تمام شده را نیز کنترل کند.
سوالی که این روزها اکثر سازندگان، انبوه سازان و فعالان بازار مسکن به آن اذعان دارند این است که هنوز هم هزینه های ساخت و ساز بالا است و حتی در طی این یک سال رکود، افزایش هم داشته است.
اگر چه طبق روال هر سال سازمان نظام مهندسی هزینه های ساخت مسکن را اعلام و برای امسال نیز در همان روزهای نخست سال پیش بنی هایی کرده بود اما به نظر می رسد تمام این پیش بینی ها محقق نشده و با قیمت های اعلامی سازمان نظام مهندسی فاصله داشت.
سازمان نظام مهندسی ساختمان در اوایل امسال اعلام کرده بود که هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال 1403 از 10 میلیون و 700 هزار تومان تا 19 میلیون و 900 هزار تومان نسبت به تعداد طبقات متغیر است! اما به نظر می رسد رشد هزینه های ساخت مسکن به قدری غیرقابل باور و غیرقابل پیش بینی بود که حتی سازمان نظام مهندسی کشور را نیز غافلگیر کرده و حتی پیش بینی برای سال آینده را نیز سخت کرده است.
اما کارشناسان و سازندگان مسکن به خصوص اعضای انجمن انبوه سازان و سندیکای شرکت های ساختمانی بر این باور هستند که در حال حاضر کف هزینه های ساخت مسکن در تهران به متری 18 میلیون تومان رسیده است.
بهمن دادمان، دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی در پاسخ به این پرسش که قیمت تمام شده ساخت هر متر مربع مسکن در تهران چقدر است می گوید: بدون احتساب نرخ زمین، امروز قیمت متوسط ساخت مسکن در هر متر مربع حدود ٢٢ تا ٢5 میلیون تومان است.
باید مراقب عدم بروز بحران‌های بزرگ در آینده نزدیک باشیم
او با بیان اینکه کم توجهی به سرمایه تملک دارایی تبعاتی داشته گفت: بحران‌های ناشی از سرمایه‌گذاری در توسعه و زیرساخت‌ها، امسال خود را در کمبود در مولفه‌های اصلی انرژی مانند برق، گاز، بنزین و آب خود را نشان داد و باید مراقب عدم بروز بحران‌های بزرگ در آینده نزدیک باشیم.
اما فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور مدعی است که شهرداری ها با افزایش نرخ صدور پروانه های ساختمانی، نقش مهمی در افزایش هزینه های ساخت و در نهایت قیمت مسکن ایفاء می کنند.
کف هزینه های ساخت مسکن در تهران متری 18 میلیون تومان است
او در پاسخ به این پرسش که آیا رشد نرخ ارز موجب رشد هزینه ای ساخت مسکن شده است؟ می گوید: در حال حاضر، کف هزینه های ساخت مسکن در تهران متری 18 میلیون تومان است. اما نکته مهم این است که برخلاف وعده های داده شده، اتفاق خاصی در بازار تولید و ساخت مسکن رخ نداده و مانند 10 سال گذشته، سالی 350 الی 400 هزار واحد مسکونی و شاید هم کمتر ساخته و عرضه شده است. بنابراین نمی توان ادعا کرد که به دلیل طرح های حمایتی دولت، بازار تولید مسکن تغییراتی داشته است.
پورحاجت مدعی است که تمام مدیران دولتی و خصوصی متفق القول می گویند که بازار مسکن، پیشران و موتور محرکه اقتصاد است اما وقتی که قرار است اقدام عملیاتی صورت بگیرد، دیدگاه ها به کلی تغییر می کند. همواره، 99 درصد تولید مسکن کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود اما نتیجه کم لطفی نسبت به بخش خصوصی کاهش تولید و در نهایت عرضه مسکن می شود.
اگر چه دوره رونق و رکود در بازار مسکن شکل سینوسی دارد و تا زمانی که قدرت خرید متقاضیان به هزینه های خرید مسکن نرسد، رکود پابرجا است. اما سوال این است که آیا هزینه های ساخت مسکن تنها به مصالح ساختمانی، عوارض شهرداری و یا زمین است؟
ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان تهران می گوید که قیمت ساخت هر متر مربع واحد مسکونی به عوامل مختلفی بستگی دارد. ممکن است سازندگان، از مصالح مختلفی برای ساخت استفاده کنند که طبیعتاً هزینه ها را تغییر خواهد داد. او معتقد است که قیمت تولید یک واحد مسکونی ساده با هزینه های ساخت یک واحد لوکس کاملا متفاوت خواهد بود. به طور میانگین، هزینه های ساخت در تهران به متری 20 میلیون تومان می رسد.
هزینه های ساخت در تهران به متری 20 میلیون تومان می رسد
این اظهارات فعالان و انبوه سازان مسکن نشان می دهد که مسکن چه بخواهیم و چه نخواهیم یک کالای سرمایه ای است و سهم بالای مسکن در سبد هزینه خانواده‌ها این بازار را در کانون تمام توجهات قرار داده است. پس چنانچه نرخ دلار، هزینه های عوارض شهرداری، هزینه های سازمان های نظام مهندسی، خدمات زیر بنایی و در نهایت تورم عمومی رشد داشته باشند نمی توان تنها با این عنوان که، مسکن در رکود است و قیمت مسکن افزایش چندانی ندارد، هزینه های ساخت مسکن نیز رشد نکند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/935754/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عوارض احتمالی جراحی تیروئید

کاهش عجیب تعداد واحدهای صنفی مصالح‌ فروشی از سال 90

تولید 20 میلیون قطعه لوازم خانگی در سال 1403

خودروسازان، پسته‌ فروش شدند؛ صادرات 25 میلیون دلار پسته

مصدومیت 2 نوجوان بر اثر انفجار ترقه در روستای جرسقان شیراز

سال سخت برای پایتخت نشینان؛ موجودی آب سد لار در بدترین وضعیت ممکن به یک درصد رسیده

انس با قرآن انسان را از غفلت‌ها نجات می‌دهد

امام جمعه کازرون: بی اعتمادی از روی تجربه مانع مذاکره با آمریکا است

فوت یک نفر بر اثر سقوط پاراگلایدر در شیراز

جلوگیری از سهم خواهی اولین قدم برای پیشبرد اقتصاد ملی

انقلابی که ترامپ در طول پنجاه روز به پا کرد

مهم‌ترین فواید ورزش برای سلامت بدن

زنگ خطر برای اقتصاد ایران به صدا درآمد

ریزش 15 درصدی یک شاخص مهم در بورس

سقوط پاراگلایدر تفریحی در محدوده دریاچه مهارلوی شیراز

پیام خطرناک حذف به تیم پرستاره والیبال ایران

مساجد باید احیا و تجهیز شوند/ لزوم حفظ حرمت ایام شهادت حضرت علی(ع)

رشد 9 درصدی فروش در “فخوز”

برگزاری جشن بزرگ فردا در امامزاده یحیی(ع)

تقویت ایستگاه میمند، گام مهم کهگیلویه و بویراحمد در مبارزه با قاچاق

خیران شیراز با کمک 70 میلیاردی خود در جشن گلریزان سنگ تمام گذاشتند

تجلیل روسای کارگروه‌های تخصصی شاهد و ایثارگر از مدیرکل نخبگان و دانش پژوهان بنیاد

روزنامه نگار آمریکایی: ترامپ همان‌ کسی است که آمریکا را نابود می‌کند

کالری انجیر خشک چقدر است؟/ خواص شگفت انگیز انجیر خشک

تحویل بیش از 46 هزار مگاوات برق به شبکه از مجتمع گاز پارس جنوبی

اسکناس جدید 200 هزار تومانی منتشر شد

500 هزار تومان هدیه اپلیکیشن آبانک با افتتاح حساب و دعوت از دوستان

کمبودی برای تامین کالاهای مورد نیاز ماه رمضان و ایام عید وجود ندارد

مسافران نوروزی شیراز را با خاطره‌ای خوش ترک خواهند کرد

با افتتاح زیر گذر گویم مشکل ترافیکی شیراز حل می‌شود

وضعیت قرمز سد لار؛ سالی سخت در پیش است

جزئیات حادثه مرگبار در محور کهورستان-لار/ یک فوتی و شش مجروح در پی این حادثه

نظارت اصناف فارس بر فروش مواد اولیه برای ساخت ابزار آتش‌زا

پخش زنده هندبال ایران و بلاروس از شبکه ورزش

کتاب نمایشنامه سراب در شیراز رونمایی شد

توجه جامعه به فرهنگ ایثار و شهادت تسکینِ درد فراغ خانواده‌های شهدا

بازدید استاندار فارس از آخرین وضعیت اجرای پروژه زیرگذر گویم

عملیات اجرایی قطعه 8 آزادراه شیراز - اصفهان بزودی آغاز می شود

پایان گلایه های مردم شیراز با احداث زیرگذر گویم

از کجا بفهمیم کمبود ویتامین D داریم؟/ 5 نشانه کمبود ویتامین D

انجام 1071 پرواز فوق‌العاده به 30 کشور در نوروز 1404

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی: انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی نیاز به بررسی دارد

33 شهید والامقام سند رشادت امدادگران کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس هستند

زمان قطعی برق شیراز امروز جمعه 24 اسفند 1403

نظارت و بازرسی از صنوف فارس تشدید می‌شود

زمان قطعی برق شیراز امروز جمعه 24 اسفند (خاموشی برق)

درخشش کودکان کار و کوشش شهر شیراز در رشته های ورزشی

قطعی برق ساکنان محله اف 5 مسکن مهر فولاد شهر اصفهان را به دردسر انداخت + فیلم

تشدید نظارت و بازرسی‌ها از صنوف فارس

حرم شاهچراغ (ع) میزبان جشن ولادت امام حسن مجتبی (ع)