پیام فارس

آخرين مطالب

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز: خطای انسانی عامل بیش از نیمی از تصادفات است/ نیاز به ارتقای فرهنگ رانندگی داریم فرهنگي

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز: خطای انسانی عامل بیش از نیمی از تصادفات است/ نیاز به ارتقای فرهنگ رانندگی داریم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه خطای انسانی عامل بیش از نیمی از تصادفات جاده‌ای است، بر ضرورت ارتقای فرهنگ رانندگی از طریق آموزش به مردم تأکید کرد.
سید بصیر هاشمی امروز، 15 اسفند در نشست خبری اصحاب رسانه که به مناسبت پویش نه به تصادف برگزار شد، اظهار کرد: بیش از نیمی از تصادفات جاده‌ای به دلیل خطای انسانی است که سرعت غیر مجاز، رانندگی ناایمن، خواب آلودگی، کم دقتی راننده و استفاده از تلفن همراه حین رانندگی از عوامل هستند که منجر به ایجاد سانحه شده است.
وی افزود: با توجه به آماری که متأسفانه در کشور وجود دارد، میانگین 20 هزار فوتی و نزدیک به 800 هزار مصدوم تصادفی در طول سال داریم که این افراد اغلب جوان و نیروی مولد کشور هستند و این آمار خسارت بزرگی برای کشور محسوب می‌شود، در همین راستا موضوع کاهش تصادفات اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه استان فارس نیز به عنوان یکی از استان‌های پرتردد در ایام نوروز و یکی از مناطقی است که آمار تصادفات بالایی دارد، افزود: بر همین اساس، تاکید بر پویش «نه به تصادف» که از ابتدای اسفند جاری در سطح ملی آغاز شده است، در استان فارس ضرورت بیشتری دارد؛ از عموم مردم دعوت می‌کنیم به این پویش بپیوندند و دیگران را نیز برای شرکت در آن ترغیب کنند تا با کاهش آمار تصادفات، آسیب‌های جانی و مالی نسبت به سال گذشته کمتر شود.
هاشمی با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی مردم در حوزه تصادفات جاده‌‍ای، بیان کرد: از دلایل دیگر که در کاهش تلفات جاده‌ای موثر است، می‌توان به عوامل زیرساختی مانند ارتقای کیفیت جاده‌ها اشاره کرد، تولید خودروهای ایمن‌تر و با امکانات بهتر هم می‌تواند نقش بسزایی در کاهش تصادفات داشته باشد.
وی تصریح کرد: تصادفات منجر به افزایش مصدومانی می‌شود که بار زیادی را بر بیمارستان‌ها تحمیل می‌کنند، بیمارستان‌های ما در حال حاضر با چالش‌های زیادی مواجه هستند و وقوع تصادفات این بار ناخواسته را افزایش می‌دهد که روند درمان را برای بیماران دشوارتر می‌کند؛ بنابراین هر چقدر بتوانیم با ارتقای فرهنگ رانندگی و افزایش آگاهی عمومی آمار تصادفات را کاهش دهیم، منابع خود را حفظ کرده و مهم‌تر از آن، جان انسان‌های بیشتری را نجات خواهیم داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه نیمی از سوانح رانندگی به عوامل انسانی مرتبط است که این موارد قابل پیشگیری هستند، گفت: ارتقای فرهنگ رانندگی و توجه به توصیه‌های لازم می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش آمار تصادفات داشته باشد، همچنین مسائل مربوط به کیفیت خودروها و زیرساخت‌های جاده‌ای و راه‌ها نیاز به توجه بیشتر و همکاری نهاد های مختلف دارد.
هاشمی ادامه داد: هم‌اکنون ستاد تسهیلات نوروزی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز مستقر شده و برنامه‌ریزی‌های لازم برای آمادگی بیشتر در صورت بروز حوادث انجام شده است؛ امیدواریم که با تلاش جمعی، بتوانیم از این چالش‌ها عبور کنیم و نوروزی ایمن‌تر و شادتر داشته باشیم.
کاهش 30 درصدی مرگ و میر تصادفات جاده‌ای در بیمارستان‌ها
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اشاره به اینکه تصادفات جاده‌ای به عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل مراجعه به بیمارستان‌ها در ایام نوروز معرفی شده است، افزود: آمارها نشان می‌دهد که در سال 1402 نسبت به سال 1401، تعداد مراجعین به بیمارستان‌ها به دلیل تصادفات 7 درصد افزایش یافته است اما با مداخلات انجام شده، مرگ و میر ناشی از تصادفات 30 درصد کاهش یافته است.
امین نیاکان با اشاره به اینکه راه‌اندازی سامانه یکپارچه داده‌های بیماران تصادفی، استفاده از پروتکل‌های یکسان در تمام بیمارستان‌ها و تلاش مضاعف کادر بهداشت و درمان ، از جمله اقدامات مؤثر در این کاهش مرگ و میر بوده است، بیان کرد: سال گذشته در استان فارس، تقریباً هزار و 500 نفر بر اثر سوانج رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که عامل انسانی به عنوان اصلی‌ترین دلیل تصادفات معرفی شده است و یقینا فرهنگ‌سازی به صورت مستمر در این زمینه منجر به کاهش تلفات جاده ای خواهد شد.
به گفته وی، وزارت بهداشت در تحقق هدف اصلی این پویش نقش اساسی دارد که بهبود امکانات اورژانس از جمله افزایش آمبولانس‌ها و پایگاه‌های جاده‌ای، تجهیز بیمارستان‌ها به وسایل و ابزارهای نوین و همچنین جذب متخصصان بر عهده ماست که در تلاشیم با تلاش‌های مضاعف این بخش از مسئولیت خودمان را به بهترین شکل به انجام رسانیم.
2 برابر بودجه سلامت به سوانح رانندگی اختصاص یافته است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اشاره به اینکه 7 الی 9 درصد سهم درآمد ناخالص ملی کشور به تصادفات اختصاص یافته است، افزود: این در حالی است که سهم بودجه وزارت بهداشت کمتر از 4 درصد است؛ یعنی تصادفات جاده‌ای و سوانح رانندگی 2 برابر بودجه سلامت را به خود اختصاص داده است.
اورنگ ایلامی با اشاره به اینکه بیش از 300 هزار مصدومین تصادفی در کشور دچار، نقص عضو و ناتوانی شده‌اند، افزود: آمار تصادفات در استان فارس نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر، تعداد تلفات به ترتیب یک هزار و 567 نفر در سال 1402، یک هزار و 614 نفر در سال 1401 و در شش ماهه نخست سال 1403، 782 نفر در تصادفات جان خود را از دست داده‌اند.
وی با اشاره به اینکه بیشترین تلفات مربوط به جاده‌های برون‌شهری با آمار 64 درصدی است، افزود: استان‌های فارس، تهران، خراسان رضوی، اصفهان و خوزستان در صدر فهرست بیشترین تصادفات هستند؛ عامل انسانی با 50 درصد به‌عنوان سهم اصلی در این سوانح نقش دارد، در حالی که راه‌ها 20 درصد، وسایل نقلیه 12 درصد و شرایط محیطی و جوری 16 درصد بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه ارتقای فرهنگ عمومی راهنمایی و رانندگی به عنوان اصلی‌ترین عامل کاهش تصادفات جاده‌ای است، گفت: ارتقای کیفیت خودروها، افزایش نظارت پلیس با ارائه راهکارهای هوشمندانه و همکاری نهادهای مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازی در اصلاح نقاط حادثه‌خیز نیز در کاهش این آمار موثر خواهد بود.
ایلامی در ادامه به تجربه موفق کشور سوئد اشاره کرد و افزود: این کشور با اجرای برنامه‌هایی با چشم انداز کاهش تصادفات جاده‌ای به صفر از سال 1998 تاکنون، میزان مرگ‌ومیر حوادث جاده‌ای را به کمتر از 2 نفر در هر صد هزار نفر رسانده است؛ این در حالی است که این رقم در میانگین جهانی 18 در صد هزار و در استان فارس تقریبا 35 در صد هزار است.
20 آمبولانس به ناوگان اورژانس فارس اضافه شد
رئیس اورژانس فارس نیز در ادامه با اشاره به اینکه طی یکسال اخیر 20 امبولانس به ناوگان اورژانس فارس اضافه شده است، گفت: از این تعداد 13 آمبولانس با تخصیص اعتبار از وزارت بهداشت و مابقی به کمک خیرین به چرخه سلامت فارس اضافه شده است.
به گفته مسعود عابد، طبق استاندارد اورژانس کشوری 306 پایگاه جاده‌ای باید در فارس فعال باشد که در حال حاضر با کمبود 120 پایگاه مواجه هستیم و این عوامل ممکن است در کیفیت خدمت رسانی به مردم، چالش هایی را ایجاد کند و ما به دنبال ایجاد راهکارهای موثر در رسیدن به استاندارد کشوری هستیم.
وی با اشاره به اینکه سن فرسودگی برخی آمبولانس‌ها بالا رفته است و با وجود بسیاری از تلاش‌ها در این حوزه همچنان چالش‌هایی وجود دارد، افزود: آمبولانس‌هایی که به عنوان استوک شناخته می‌شوند، باید به سرعت جایگزین و به چرخه خدمت بازگردند. همچنین هزینه‌های بالای تعمیرات و ارزش آمبولانس‌ها از دیگر چالش‌های ماست؛ با این حال، اقدامات مثبتی با تلاش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال انجام است که این تغییرات به زودی محقق خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/935438/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقشه آلمان برای خاورمیانه

ترامپ حریص برای دوره سوم؛ تیر خلاص به قانون اساسی یا خیال‌پردازی؟

ساندویچ کالباس، بهترین غذای بین راهی در سفرها!/ به این باکس‌ها می‌توان اعتماد کرد؟

مصرف بنزین 16 درصد رشد یافت

تعلیق مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش توسط سازمان هواپیمایی

ناترازی گاز در سال جدید تشدید می‌شود؛ اصلاح تدریجی قیمت‌ها کلید حل بحران انرژی

شیراز-سپیدان، پرترددترین محور جاده‌ای فارس

اجرای طرح از سبزه تا کمپوست در شیراز

انتقاد تند فارس از نحوه برخورد با متحصنین حجاب!

بار سنگین ترافیک در 4 محور خروجی شیراز/ 3 نفر جان باختند

بن سلمان احتمالا مخالفت عربستان با حمله آمریکا به ایران را به ترامپ اعلام خواهد کرد

شیوع سرخک منجر به مسمومیت خطرناک ویتامین A می‌شود

افزایش خطر مرگ در میان افراد مبتلا به آرتروز و بیماری انسداد ریوی

یک انتخاب خوشمزه برای موقعی که رژیم هستید

تأمین برق عشایر با نیروگاه‌های خورشیدی

نسخه ویژه یک اقتصاددان برای سرمایه‌گذاری مولد

یک کشته و 8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای جاده نورآباد

خلیج فارس در سواحل استان بوشهر متلاطم می‌شود

ویتامینی که مصرف زیاد آن سبب خونریزی می‌شود

قطار گردشگری امسال به کدام شهرها می رسد؟

سهم 300 میلیون دلاری ایران از گردش مالی زعفران

بزرگترین صادرکنندگان چای به ایران را بشناسید

دورکاری ادارات و دستگاه‌های فارس در روز 15 فروردین‌ماه

یک جانباخته و 8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای جاده نورآباد

2 عملیات پروازی در یک روز برای نجات بیماران تصادفی در فارس

خنج گرم ترین و صفاشهر سردترین شهر استان فارس

رفع یبوست با مصرف این میوه خوشمزه

جنگ تجاری ترامپ قیمت بیت‌کوین را تثبیت کرد

تعداد میلیاردهای جهان رکورد جدیدی ثبت کرد

از صدور کیفرخواست سارقین مسلح تا دستگیری قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران

خلیج فارس متلاطم می‌شود

کدام محورهای فارس در شبانه‌روز گذشته پرتردد بودند؟

بهترین مکمل‌های غذایی چیست؟

بانک های کشور فردا 14 فروردین باز هستند

نفت برنت نزدیک 75 دلار ایستاد

نظر بن سلمان درخصوص حمله نظامی آمریکا علیه ایران

توقف وانت بارهای دارای سرنشین در محورهای کهگیلویه و بویراحمد

پویش مردم جزیره هرمز برای حفاظت از خاک‌های رنگی جزیره

اگر ما نتوانیم نفت را از خلیج فارس صادر کنیم هیچ کشوری هم نمیتواند صادر کند

مرگ تلخ 2 کودک در جاده‌های ناایمن خرم‌بید

تصادف زنجیره‌ای 6 خودرو سواری در جاده بابامیدان-گچساران

تمامی محورهای استان فارس باز است

مصرف مواد مخدر قند و چربی خون را کاهش می‌دهد؟

پیش‌بینی جدید کارشناسان از قیمت مسکن بعد از عید

کاهش تولید نفت اوپک در آستانه برنامه افزایش عرضه

حال و هوای بهاریِ طبیعت روستای گلستان در کازرون + فیلم و تصاویر

نجات فرد گمشده در ارتفاعات جنوبی استهبان

بهترین زمان شروع پاکسازی بهاره کبد

فرزین: 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای بخش گردشگری در نظر گرفته شد

دومین آیین فرهنگی «پویش بنی‌آدم» در شیراز برگزار شد