پیام فارس

آخرين مطالب

زخمی که سر باز کرد سیاسی

زخمی که سر باز کرد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
بعد از ترور سیدحسن نصرالله، موضوع جلسه اجماع مشهد در ششم تیرماه سال جاری با انتشار نامه «خدامی حسن نصرالله در حرم امام رضا(ع)» از سوی حامیان قالیباف بار دیگر این مجادله را تازه کرد. آنها مدعی شدند که در جلسه معروف تیرماه سال جاری در مشهد برای ایجاد اجماع بین جلیلی و قالیباف، سیدحسن نصرالله هم حضور داشته و خواهان کناره‌گیری جلیلی به نفع قالیباف شده است! که جلیلی از آن سرباززده است.
 سمیه متقی| انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم قریب به 8 ماه پیش برگزار شد و برخلاف انتظار جریان اصولگرا که تا پیش از شروع رقابت‌‎ها و با توجه به تیغ تند شورای نگهبان خود را پیروز بلاتردید و سکاندار و میراث‎دار دولت پس از ابراهیم رئیسی می‌‎دانست؛ مسعودپزشکیان، از جمله چهره‌‎های تغییرخواه با حمایت جریان اصلاحات و خواسته تغییر از سوی مردم پیروز انتخابات شد.
از همان دور اول انتخابات در 8 تیر که نتیجه‌‎اش رقابت مسعودپزشکیان و سعید جلیلی در دور دوم شد؛ بحث‎‌ها و حمله‌‎های دو طیف اصولگرا، تندروهای حامی جلیلی و نواصولگرایان و حامی محمدباقر قالیباف درباره عدم موفقیت هر یک از این دو کاندیدا آغاز شد. هر یک از این دو طیف فارغ از اینکه رقیب رای آورده‌شان کلاً در یک سپهر فکری و سیاسی دیگر است و عملاً رای به او بیش از رای به شخص «نه گفتن به آنها» بوده و البته ضرورت یکی شدن سبد رای این دو کاندیدای مختلف از دو طیف اصولگرا نیز در آن بازه زمانی چندان قابل تحقق نبود؛ آن دیگری و عدم انصراف طرف مقابل را علت شکست اصولگرایان می‎دانستند.
بعد از ترور سیدحسن نصرالله، موضوع جلسه اجماع مشهد در ششم تیرماه سال جاری با انتشار نامه «خدامی حسن نصرالله در حرم امام رضا(ع)» از سوی حامیان قالیباف باردیگر این مجادله را تازه کرد. آنها مدعی شدند که در جلسه معروف تیرماه سال جاری در مشهد برای ایجاد اجماع بین جلیلی و قالیباف، سیدحسن نصرالله هم حضور داشته و خواهان کناره‌گیری جلیلی به نفع قالیباف شده است! که جلیلی از آن سرباززده است.
مثلاً محمدحسین مصباح، از چهره‌های نزدیک به قالیباف در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار تصویر این نامه نوشت: « اف بر شما که شرایط منطقه را شنیدید و با هوای نفس حاضر به کناره‌گیری نشدید و این مصیبت را تحمیل کردید...». همان زمان بهارنیوز در گزارشی مدعی شد که این جلسه با حضور «اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس، محسن رضایی، امیر حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه قدس و مروی متولی آستان قدس رضوی.» برگزار شده و البته اخبار غیررسمی در آن روزها خبر از آن داشت که قاآنی چنین خواسته‌‎ای را مطرح کرده است و حالا اینکه واقعاً نصرالله در آن جلسه بود؛ اطلاعات دیگری در کار نیست.
حالا بعد از چند ماه در پی تشییع نصرالله هم باردیگر این بحث با انتشار تصاویری از سوی کانال رجانیوز و بازنشر امیرحسین ثابتی مطرح شد.چنانچه سعید جلیلی در جلسه «حکمت سیاسی اسلام در قرآن» در این باره گفته است:«من بودم و جناب آقای قالیباف و جناب آقای قاآنی و [در این جلسه] کلمه‌‎ای هم نه درباره مقاومت بحث شده، نه درباره مباحثی مربوط به مقاومت بحث شده است؛ نه تلفنی زده شده نه کس دیگری در آن جلسه بوده و نه چیزی بوده و مطلب کاملاً کذب و غلطی [مطرح شد]... حتی بعد از شهادت عزیزمان سیدحسن نصرالله آن افراد خبر کذب[دادند] و این دروغ نسبت کذب به شهید نصرالله است...»
در ادامه امیرحسین یزدان‌پناه، عضو ستاد قالیباف نوشت: «درباره آخرین جلسه انتخاباتی با حضور دکتر ‎قالیباف سردار قاآنی و دکتر ‎جلیلی در مشهد به دلیل پرهیز از خدشه به وحدت جریان انقلاب و وجود برخی اسامی و جزئیات که ذکر آن به‌خصوص در شرایط جنگی با رژیم صهیونی به مصلحت کشور نبود، تاکنون بنا نداشتیم حرفی بزنیم. با دروغ‌پردازی که انجام شد حجت تمام است و چاره‌ای جز انتشار شرح ماوقع جلسات چهارشنبه و پنجشنبه نیست.»
و با واکنش علیرضا سلیمانی، سردبیر رجانیوز مواجه شد که نوشت:«هشت ماه است که در برابر دروغ‌ها سکوت کردیم و امروز، هیچ هدیه‌ای را بهتر از این نمی‌دانیم که تمام آنچه می‌خواهید را بگویید. همانطور که ادعای دروغین خود درباره جناب سید را پس گرفتید، تمام چیزهای بعدی که خواهید گفت را هم پس می‌گیرید. یک سینه حرف، موج زند در دهان ما...»
البته که حضور همان چهره‌‎هایی مانند قاآنی که یک چهره نظامی است؛ خود جای بحث و نقد بسیار دارد. اینکه چهره‌‎های نظامی در فضای سیاسی اینگونه بخواهند نقش‌آفرینی کنند؛ با توجه به اینکه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران خواهان فاصله‌‎گیری نظامیان از سیاست بودند، نیاز به حتی اعتراض دارد. اما مجادله موجود فعلاً بر سر این است که دبیرکل حزب‌الله لبنان چنین خواسته‌‎ای را از کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری ایران داشته‎‌است یا نه.
فقط سئوال این است دو طرف دعوا به این فکر کرده‌اند که انتخابات ریاست‌جمهوری مسئله سیاست داخلی ما است و این نظر نه در مقوله جایگاه نصرالله بلکه در مقوله جایگاه کاندیداهای ما و اثرگذاران بر فعالیت آنها (از سوی یک چهره سیاسی فعال در لبنان) حائز اهمیت و نگران‌کننده است و در نهایت اینکه اصولگرایان این دوطیف به نظر می‎رسد این‌قدر به بقیه مسائل این ناکامی در انتخابات بی‎توجه هستند که درباره این جلسه و حواشی آن با عبور از 8 ماه فقط باید در پایان این مطلب نوشت:«ادامه دارد...».

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/933505/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

3 خوراکی‌ برای رفع مشکلات گوارشی

اعلام قیمت مصوب زولبیا و بامیه برای ماه رمضان

سیل فروش لنت ترمز کارکرده؛ گرانی قطعات خودرو کار دست مردم داد

طلا برای بزرگترین افت هفتگی آماده شد

صادرات 11 هزار تن چای ایرانی در 11 ماهه امسال

تامین کامل گوشت قرمز و مرغ مورد نیاز بازار

بانک مرکزی: انتظارات تورمی نرخ غیررسمی ارز را 11 درصد رشد داد

مصرف گاز در بخش خانگی به 684 میلیون متر مکعب رسید

قمار اردوغان در چند جبهه

پیشگیری از آلزایمر با 5 ماده غذایی مفید

یارانه دارو و نان افزایش می‌یابد

ایزدخواه: مخالف طرح مولدسازی دولت رئیسی بودم!

ساخت 32 هزار واحد مسکن در شهر جدید پرند

قدردانی رئیس جمهور برای مشارکت در پویش «دو درجه کمتر»

سبد پیشنهادی کارفرمایان برای کارگران اعلام شد

قیمت مصوب زولبیا و بامیه اعلام شد

افزایش 32 درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در فارس

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران و فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) استان با خانواده شهید والامقام مجید عاشوری

اصل امامت ضامن استمرار آموزه‌های قرآن در جامعه است

چرا ترامپ دست رد به سینه متحدان قدیمی زد؟

درمان «ایدز» رایگان است/ ویروس HIV قابل کنترل است به شرط درمان

گروهی که در مصرف قهوه باید احتیاط کند

رشد 3 درصدی بخش کشاورزی در سال جاری

تولید بیش از 896 هزار خودرو در 11 ماه امسال

تعیین حقوق و دستمزد کارگران در سال آینده، موضوع داغ این روزهای جامعه

چرا باید با میلی گلد خرید و فروش طلا انجام دهیم؟

پاداش پایان خدمت فرهنگیان در کانون توجه بودجه 1404

اینفوگرافی/ خواص نبات

افزایش 32 درصدی مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در فارس

میانجیگری به وقت روسیه؟‌

قرارداد چینی زاکانی؛ اتوبوس‌های برقی، اما کمی دیزلی!

زخمی که سر باز کرد

پایان جنگ اوکراین، راه تهران را از پوتین جدا می‌کند؟

ناپلئون شرق و استعمار؛ حمله نادرشاه به هند چگونه به بریتانیا کمک کرد؟

خودرو باز هم گران می‌ شود؟

عرضه برخی از محصولات گروه خودروسازی سایپا از هفته آینده

سوریه بی‌جنوب

نکاتی در مورد کیست های کلیوی

کراتینین کلیه چیست؟

ریزش قیمت خودروهای پُرتقاضا در بازار

فرزین: برای حفظ آرامش بازار برنامه داریم

جلسه راهنمایی مشهد

برای آغاز تنش‌زدایی با اروپا امروز بهتر از فرداست

جدال با مرگ برای زندگی

افشای یک جلسه محرمانه

فواید رژیم فستینگ طبق مقالات علمی

تست سندروم تونل کارپال دست

پزشکیان: ما روی گنج خوابیدیم

ثبات قیمت زعفران در آستانه ماه رمضان

نهایی شدن دستمزد تا 2هفته آینده؛ دستمزد صنفی تعیین می شود؟