پیام فارس

آخرين مطالب

«دلالان خرده‌پای ترامپ»؛ انتقاد «کیهان» از پیشنهاد مذاکره مقالات

«دلالان خرده‌پای ترامپ»؛ انتقاد «کیهان» از پیشنهاد مذاکره
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
معاون وزیر کشور دولت خاتمی با استناد غلط به صلح حدیبیه می‌گوید از مذاکره هوشمندانه وشرافتمندانه با ترامپ ضرر نمی‌کنیم.
محمد ابراهیم انصاری لاری(مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش) در روزنامه هم‌میهن نوشت: «مذاکره بالذات قابلیت ارزیابی ندارد و از ملاحظه نتایج است که می‌توان آن را خوب یا بد دانست. معاهده صلح حدیبیه در میانه مشاجرات نسبتاً تند و وهن‌آمیز مشرکان با مسلمانان آن ‌هم در حضور رسول خدا به نگارش درآمد و ظاهر این معاهده، آن‌قدر تحقیرکننده به نظر می‌رسید که هنگام انشای مفاد آن و موافقت پیامبر با بندهایی که به‌صراحت نوعی عقب‌نشینی حضرت تلقی می‌شد، اعتراض و خشم برخی از مسلمانان را به دنبال داشت. با این وصف در کمال شگفتی آیه شریفه «انا فتحنا لک فتحا مبینا» در شأن همین معاهده نازل شد.
کمترین درسی که از این نحو سلوک نبی‌مکرم می‌توان گرفت، این است که اگر با مذاکره و گفت‌وگو کمترین احتمال برای رسیدن به یک توافق منصفانه و شرافتمندانه و در نتیجه پرهیز از تقابل‌های فرساینده و پرخسارت وجود داشته باشد، از آنجایی که محتمل، یعنى موضوع احتمال، امر بزرگ و مهمی است، بر اساس سیره پیامبر باید تا جایی که ممکن است نه‌تنها از بستن درهای گفت‌وگو جلوگیری شود؛ بلکه از کوچک‌ترین بهانه و مجال ممکن برای گشودن باب گفت‌وگو باید بهره‌برداری شود تا بدین وسیله، حداکثر مساعی و تلاش برای حفاظت از جان و صیانت از مال مسلمین صورت گرفته باشد. البته، اگر همه این راه‌ها بسته شد و لجاجت و زیاده‌خواهی و خوی استکباری طرف مقابل سبب شد مجال و فرصتی برای برون‌رفت از وضعیت مقابله و درگیری باقی نماند، زمان مقاومت شجاعانه و عزتمندانه فراخواهد رسید. برای ایران و شرایط پیش رو، تجربه بزرگ و تلخ برجام بدفرجام نیز می‌تواند چراغ راه این دور از گفت‌وگو‌ها باشد که هم مذاکرات در مسیری هدایت شود که بیشترین و بهترین نتایج را به همراه آورد و هم این‌بار، از طرف مقابل ضمانت اجراهای محکم برای پایبندی به تعهدات‌شان اخذ شود تا اتفاق شوم خروج یکجانبه از برجام تکرار نشود. 
اخیرا رئیس‌جمهور گفته‌اند: «آنها نمی‌خواهند مذاکره کنیم، می‌خواهند پیش آنها برویم و ذلیل شویم». آقای رئیس‌جمهور عزیز و محترم! این «آنها»، همزمان با انتشار یادداشتی، دائماً و به تکرار از آمادگی برای گفت‌وگو و توافق هم سخن گفته‌اند. آیا احتمالی ولو ناچیز نمی‌دادید که در صورت گفت‌وگو به نتیجه اندک بهتر از ادامه فشار حداکثری برسید؟ ساده‌ترین و روشن‌ترین برداشت برخورنده و آزاردهنده‌ای که می‌توان کرد، این است که از نظر شما عزت ما آن‌قدر لرزان و شکننده و اعتمادبه‌نفس ما آن‌قدر ضعیف و هیبت و هیمنه طرف مقابل آن‌قدر گیرا و مسلط است که به صرف نشستن بر سر میز گفت‌وگو خود را ذلیل و حقیر خواهیم دید که قطعاً منظور شما این نبوده و نیست.
آیا بهتر نبود و نیست که شما هم با شجاعت و اعتماد به ‌نفس، برای گفت‌وگو اعلام آمادگی کنید و بعد از چهل سال و برای اولین بار مذاکره مستقیم میان دو رئیس‌جمهور کشور ایران و آمریکا را جامه عمل بپوشانید و هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه از منافع ملک و ملت دفاع کنید؟ این‌بار فرصتی نادر برای ایران فراهم شده تا عَلَم ِمذاکره را از دست آمریکا بگیرد و همزمان توپ فربه چهل‌ساله دشمنی و اختلاف را با درایت و ذکاوت به زمین طرف مقابل بیندازد و نتیجه چه یک توافق باشد و چه سرکشی طرف مقابل و ادامه خصومت، اما همزمان عزت و سربلندی ایرانیان نیز به دنیا ثابت خواهد شد».

نویسنده متن، نه تنها سواد تاریخی ندارد بلکه می‌خواهد تجارب تلخ دهه اخیر را هم به فراموشی بسپارد و نسخه تجربه چندباره عبرت‌ها را دوباره بپیچد! در موضوع صلح حدیبیه، یاران و همراهان رسول خدا(ص) با پیامبر بیعت کردند که تا پای جان در برابر تهدید دشمنان بایستند و در میان آنها، کسی نسخه تسلیم‌طلبی نپیچید. این در حالی است که برخی منافقین علی‌الدوام خواستار تسلیم در برابر تهدید‌ها و فشار‌های غرب بوده‌اند.
از سوی دیگر، هنگامی که مشرکان پیمان صلح را زیر پا گذاشتند، دستور اردوکشی برای فتح مکه رسید. اما برخی عناصر غربگرا با وجود تجربه برجام که به غلط آن را با صلح حدیبیه مقایسه می‌کردند، امروز هم برای چندمین‌بار(با وجود اثبات عهدنشناسی آمریکا) باز هم نسخه مذاکره و سازش می‌پیچند که این نشانه سفاهت یا عاملیت آنها برای دشمن است.
اگر به ادعای نویسنده «مذاکره را باید با ملاحظه نتایج و ثمرات آن ارزیابی کرد»، جنازه پایمال شده برجام، برای سنجیدن مذاکره با شیطان بزرگ کفایت می‌کند. روشن است که در این‌باره حتی امثال روحانی و ظریف هم مذاکره دوباره را دیوانگی و یا خریدن دوباره اسبی که پول آن پرداخته شده، خوانده‌اند و با این وجود عجیب است که هنوز کسانی در نقش دلالان خرده‌پای ترامپ، حرف می‌زنند و حاضرند خود را به خاطر یاغی بی‌عقلی مکه حتی متحدان آمریکا را تحقیر می‌کند و باج می‌خواهد، ضایع کنند.
آیا نویسنده خبر ندارد که ترامپ می‌گوید یا برنامه هسته‌ای را تعطیل کنید یا تهدید می‌شوید؟! کدام کشوری زیر فضای تهدید و شرط گذاری و طلبکاری دشمن خود که توافق موجود را زیر پا گذاشته، مذاکره مجدد را می‌پذیرد؟ اما اگر باید تضمین معتبرگرفت، سراغ از شیدایان مذاکره این است که چرا در برجام تضمین نگرفتید اما با دست و دلبازی، چوب حراج به منابع پیشرفت و اقتدار کشور زدید و با این وجود شمار تحریم‌ها را به بیش از دو برابر رساندید؟!

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/932882/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چه چیزی تغییر کرده است؟

نگاهی به سفر یک‌روزه لاوروف به تهران

اول؛ آموزش و پرورش

دولت نهان

آقای پزشکیان به داد بیت‌المال برسید

آزمون خردورزی؛ تحلیل مرعشی از استیضاح وزیر اقتصاد

مذاکره می‌خواهید چرا به ضرب‌المثل رحم نمی‌کنید؟!

باید از تفوق دیدگاه‌های رادیکال جلوگیری کرد

سناریوهای استیضاح

نقش تغذیه در پیشگیری از پوسیدگی دندان

ادامه روند کاهش نرخ طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی پرچمدار کاهش قیمت شد

پیش بینی بورس هفته اول اسفند 1403

فردا بورس‌ها فعال هستند

صادرات سیب زمینی و حبوبات به مدت 2 ماه ممنوع شد

فردا بانک‌های استان تهران تعطیل اما شعب کشیک دایر است

مراحل پوسیدگی دندان

مناسبت‌ترین ظروف برای گرم کردن غذا در مایکروویو

هم وام بگیرید، هم سود کنید / تنها 5 روز مانده تا ساخت یک باکس و دریافت وامی معادل 10 برابر موجودی آن

برنامه تشکیل کمیته مشترک ایران و روسیه برای توسعه همکاری‌های معدنی

ریزش قیمت دلار، طلا و سکه را در مسیر نزولی قرار داد

تشییع پیکر 2 شهید دوران دفاع مقدس، فردا در لامرد

استان تهران فردا تعطیل شد

مدارس و ادارات فارس فردا تعطیل شد

سرخپوشان شیرازی به دنبال سرمربی جدید

تشییع نمادین سیدالشهدای مقاومت در شیراز برگزار شد

علائم پوسیدگی دندان‌ها

تفاوت‌های پوسیدگی و تغییر رنگ دندان

جزئیات شرایط جدید واردات اتوبوس و کشنده اعلام شد

سرویس «سفر اشتراکی» اسنپ در تهران و کرج آغاز به‌کار کرد / کمک به کاهش آلودگی هوا با یک سفر ارزان‌تر

زنگنه: شورای هماهنگی سران قوا مصوبه‌ای درباره ارز نداشته است

3.4 میلیارد برگه سهم در فرابورس خرید و فروش شد

روایت تجارت نیوز از زنگ خطر جیره‌بندی آب

جدال بر سر سقف درآمد سردفتران

افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد

فوکویاما: ترامپ به دموکراسی‌های لیبرال خیانت بزرگی کرد

استفاده از آبگوشت شیر و خربزه برای افزایش وزن!

جزئیات پرداخت وام فرزندآوری؛ 394 هزار نفر هنوز در صف هستند

عضو هیات رئیسه مجلس: افزایش حقوق کارگران براساس نرخ تورم باشد

افزایش قیمت تمام شده ساخت مسکن تا 25 میلیون تومان

پیشنهاد افزایش 30 تا 40 درصدی حقوق در کمیسیون اجتماعی و موافقت ضمنی رییس جمهور

فقیرترین کشورهای جهان بر اساس سرانه تولید ناخالص داخلی

تنوع خدمات بیمه دی پاسخگوی نیازهای جامعه ایثارگری است

نهمین جشنواره ملی «تئاتر ایثار» 6 تا 10 اسفند در تهران برگزار می‌شود/ اجرای 17 نمایش در بخش خیابانی و صحنه‌ای

تصادف عمدی منجر به قتل در خرامه فارس

حمایت از گسترش فناوری های نوین در بخش کشاورزی

8 تولیدکننده کشاورزی فارس نمونه ملی شدند

مشکلات صنعت برق را برای تابستان سال آینده برطرف می‌کنیم

سالم‌ترین نوشیدنی‌ها برای کودکان

هفته وکیل مدافع و استقلال کانون وکلا

نماینده مجلس: دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارند که با خرید یک جای برنج قیمت تعیین می‌کنند