پیام فارس

آخرين مطالب

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟ سیاسی

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
منطقی است که ترامپ و پوتین بخواهند در مورد اوکراین صحبت کنند و احتمالاً به سمت حل و فصل دوجانبه در مورد اوکراین حرکت کنند اما غیرعادی است که آنها تصمیم گرفتند رهبران اروپایی، از جمله ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را از مذاکرات کنار بگذارند، به‌خصوص که ترامپ مدت‌ها جنگ اوکراین را یک جنگ اروپایی توصیف کرده‌است.
جورج فریدمن- استراتژیست| نمی‌توانم ابراز تمایل مکرر ترامپ برای اشغال غزه را درک کنم. ترامپ می‌داند که تصرف غزه بدون حضور نظامی غیرممکن خواهد بود، و می‌داند که تلفاتی که ارتش آمریکا در این اشغال خواهد داشت، آنهم در جایی که دور جدیدی از نظامی‌گری اسلامگرا ریشه‌دار است، ریاست‌جمهوری او را تضعیف خواهد کرد. بنابراین من در ابتدا ابراز تمایل به اشغال غزه را به‌عنوان یک بلوف کم‌هزینه قلمداد کردم.
منطقی است که ترامپ و پوتین بخواهند در مورد اوکراین صحبت کنند و احتمالاً به سمت حل و فصل دوجانبه در مورد اوکراین حرکت کنند اما غیرعادی است که آنها تصمیم گرفتند رهبران اروپایی، از جمله ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را از مذاکرات کنار بگذارند، به‌خصوص که ترامپ مدت‌ها جنگ اوکراین را یک جنگ اروپایی توصیف کرده‌است. شاید ترامپ فکر می‌کند که حضور اروپایی‌ها دعوتی عملی برای اروپا برای مشارکت در بازسازی اوکراین است. شاید او بر این باور است که آوردن اروپا به میز مذاکره، با تمام دیدگاه‌ها و منافع متفاوتش، باعث توقف مذاکرات می‌شود.
شاید منظور او این است که نشان دهد که تمایل دارد روابط اروپا با روسیه بازتعریف شود. احتمالاً پوتین نیز همین احساس را دارد و شاید آنها می‌خواستند زلنسکی را کنار بگذارند، زیرا می‌دانستند که او با هر چیزی که آن‌ها صحبت می‌کنند موافقت نمی‌کند. علاوه بر این، ممکن است موضوعاتی که بین ترامپ و پوتین در این نشست مورد بحث قرار گرفته است فراتر از اوکراین باشد.
شایان ذکر است، فرانسه از آن زمان اجلاسی از کشورهای منتخب اروپایی را برای بحث در مورد این موضوع فراخوانده است. این اقدام منطقی است؛ اروپا در طول جنگ سرد و پس از آن امن و مرفه بوده، اما این امنیت و رفاه شروع به متزلزل‌شدن کرده است. آشتی از هر نوع بین ایالات متحده و روسیه آنچه را که اروپا به آن عادت کرده بود را از بین می‌برد. بن‌بست در اوکراین، شکست روسیه در پیروزی و واکنش‌های محدود ایالات متحده و اروپا نشان‌دهنده پایان دوران پس از جنگ سرد است. روسیه نتوانست ظرف چند روز یا چند هفته یک کشور کوچکتر و ضعیف‌تر را شکست دهد.
حالا روسیه باید استراتژی ملی خود را بر اساس این واقعیت بازتعریف کند. بنابراین ایالات متحده نیز نیاز دارد تا استراتژی خود را بازتعریف کند. اکنون روابط به شکل اجتناب‌ناپذیری مجبور به تغییر هستند. ممکن است استدلال من در مورد همه اینها اشتباه باشد، اما حداقل برخی از حرف‌هایم قابل قبول به نظر می‌رسد. چیزی که مایه تعجب است، مکان مذاکرات است.
البته پوتین و ترامپ نمی‌توانستند در مسکو یا واشنگتن ملاقات کنند، زیرا هیچ‌کدام نمی‌توانستند بدون اینکه ضعیف به نظر برسند، با یکدیگر دیدار کنند. اما مکان‌های زیادی وجود داشت که آنها می‌توانستند انتخاب کنند؛ از جمله مجارستان. ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، روابط بسیار خوبی با ترامپ و پوتین دارد. مگر اینکه آنها می‌خواستند فقط به جایی گرم مثل عربستان بروند. به‌طور کلی درک اینکه چرا باید عربستان سعودی مکان مذاکره باشد، دشوار است. نکته مهم این است که وزیر امور خارجه، مشاور امنیت ملی و فرستاده خاورمیانه ترامپ جلساتی موازی با همتایان روسی خود برگزار کردند.
این نشست مقدماتی احتمالاً منجر به طرح مشترکی خواهد شد که قبلاً تقریباً ترسیم شده است و نشست رسمی ترامپ و پوتین در راستای آن خواهد بود. این روند ما را به تاکید مبهم‌کننده‌ای که ترامپ بر غزه داشته ارجاع می‌دهد و ایده غیرممکن مالکیت ایالات متحده بر غزه که می‌توان یک تله مرگ باشد را در ذهن تداعی می‌کند. سه موضوع روی میز وجود دارد. اولین موضوع اوکراین است.
دوم، درگیری اعراب و اسرائیل است. سومین و مهمترین مورد، جست‌وجوی یک توافق با روسیه است، نه‌تنها درباره اوکراین بلکه درباره مسائل جهانی. در پایان، اهمیت جنگ اوکراین به‌طرز غم‌انگیزی فقط درباره اوکراین نبود. این جنگ معیاری برای قدرت‌نمایی روسیه و عدم تمایل ایالات متحده و اروپا به انجام چیزی بیش از کمک به اوکراین بود. رقابت بین مسکو و واشنگتن بارها در خاورمیانه انجام شده و سعودی‌ها که هرگز از حدی بیشتر از فلسطینی‌ها دفاع نکرده‌‌اند، سعی کردند با طرف‌های گوناگون بازی کنند.
اگر عربستان سعودی ائتلافی متشکل از آمریکا یا روسیه داشته باشد، سلطه اقتصادی‌اش بر منطقه به تسلط استراتژیک تبدیل می‌شود. ریاض می‌تواند جنگ اعراب و اسرائیل و همچنین سایر درگیری‌های منطقه‌ای را مهار کند. خطر رویارویی ایالات متحده و روسیه در ناآرام‌ترین منطقه جهان فروکش خواهد کرد و هر یک آزاد خواهند بود تا یک رابطه اقتصادی ایجاد کنند که اتفاقاً وحدت اروپا را به حاشیه می‌برد و حتی به طور بالقوه تهدید می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/932632/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اره برقی در دستان «ماسک»

اینگونه سقوط می‌کند

عواقب مسواک نزدن از زبان یک دندانپزشک

شناسایی ویروس کرونای جدید؛ آیا یک همه‌گیری دیگر در راه است؟

رشد ناخن‌ها از سلامت ما خبر می‌دهد

پزشکیان: شفافیت مالیاتی راهی برای کنترل فساد است

همتی: دو چیز گریز ناپذیر است، یکی مرگ است و یکی مالیات!

احتکار برنج عامل اصلی نوسان بازار

پزشکیان: باید از افراد پولدار بگیرند و به کسانی که زندگی شان نمی چرخد بدهند تا بچرخد

همتی: از نیازمندان یارانه نباید مالیات بگیریم

18 هزار میلیارد تومان طرح در صنعت آب و برق شیراز به بهره‌برداری می‌رسد

سرطان روده یکی از چهار سرطان شایع در استان فارس اعلام شد

حمایت وزارت نیرو راهگشای مشکلات صنعت آب و برق فارس است

بی‌صفتی و بدعهدی آمریکا، میانجی‌ها را از اعتبار انداخته است

یک نمونه کوچک از علت اعتراف ترامپ به قدرتمندی ایران

هم دفاع از رهاسازی قیمت، هم اشک تمساح برای گرانی!

نخ دندان یا مسواک؟!

هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه‌های چای

اضافه وزن با یک سری عادت ساده!

دپوی 30 هزار خودرو در پارکینگ خودروسازان!

حمله هکری بی‌سابقه به یک صرافی رمزارز

وزیر نیرو: 10هزار ماینر قاچاق در کشور کشف کردیم

آغاز به کار نخستین خط اتوبوس برقی چینی در تهران

بحران جدی تعطیلی جایگاه‌های CNG در آستانه نوروز

اینفوگرافی/ 6 ترفند طلایی برای پرورش تفکر خلاقانه

افتتاح تونل انتقال انرژی برق و خطوط کابلی شیراز

دیدار مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران با ایثارگران جنوب غرب استان

وزیر نیرو: تابستان آتی با قدرت از ناترازی‌ها عبور می‌کنیم

تبعات گرایش به انجام جراحی زیبایی صورت

راهکار حیاتی برای به حداقل رساندن خطر سکته مغزی

بازار اجاره مسکن؛ از فقر مستأجران تا ضعف سیاست‌های حمایتی

مناسبت روز/ شنبه، 4 اسفند ماه

سازمان‌دهی میدان تبلیغ اولویت جامعه امروز است

مصرف ملاتونین برای این افراد ممنوع

صعود تورم ماهانه خوراکی به سقف 2 ساله

افزایش چربی سوزی بدن با مصرف این مواد غذایی

ارزبری نوین از ایران؛ سوءاستفاده از کارت های بازرگانی یک بار مصرف

بازار طلا در موقعیت جدید؛ شیوه خرید طلا از سوی مردم تغییر کرد

آربیتراژ؛ سکه دو روی بازارها

فدرالیسم و بحران بی‌دولتی

چای عطری، طبیعی یا مصنوعی؟/ تفاوت چای داخله و خارجه در چیست؟

آسیب‌های روانی؛ التهاب‌زاهایی که کمتر در موردش صحبت می‌شود

این علائم می‌تواند نشانه ابتلا به سرطان روده باشد

دستاورد بزرگ دانشمندان؛ شناسایی پرانرژی‌ترین نوترینو در عالم توسط تلسکوپی زیر دریا!

6 علامت کمبود مواد مغذی در بدن

پیش بینی قیمت طلا و سکه 4 اسفند 1403

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

پیش بینی بورس شنبه 4 اسفند 1403

عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی کی پرداخت می‌شود؟

هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز