پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ ختم منازعات سیاسی

سرمقاله سازندگی/ ختم منازعات
  بزرگنمايي:

پیام فارس - روزنامه سازندگی / «ختم منازعات» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم فریدون مجلسی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض با محوریت اوکراین نشان از آن دارد که دولت ترامپ به دنبال ختم این منازعه است. در این میان دو نکته وجود دارد. نخست آنکه زلسنکی به‌عنوان رئیس‌جمهور اوکراین در رخ دادن این رویارویی خونین چندان بی‌تقصیر نیست. او مدافع اقداماتی بود که علیه اکثریت روس در اوکراین انجام می‌شد و حتی در قضیه الحاق جزیره کریمه به روسیه که ساکنان آن ریشه روسی دارند و خودشان به این الحاق رای مثبت دادند به صورت متفاوتی عمل کرد. در این راستا، عیب و ایراد پوتین این بود که از ابزار خشونت‌آمیز و تجاوزکارانه برای مقابله با اوکراین پرداخت و موجب کشتار انسان‌هایی شده که نزدیک‌ترین اشخاص به لحاظ فرهنگی و زبانی به روسیه قلمداد می‌شوند. بر این اساس، اعتقادم این است که جنگ روسیه و اوکراین باید یک جنگ داخلی محسوب شود؛ چراکه یک قوم و یک ملت با تفاوت‌های فرهنگی رایج در کشورها و ملت‌ها رودرروی هم قرار گرفتند که بهتر بود این اختلافات این‌گونه حل‌وفصل نمی‌شد.‌‌
از این جهت امیدوارم که کمک‌های بیشتر به زلنسکی تعلق نگیرد که اگر این‌گونه شود، باز هم کشته و زخمی‌های زیادی به بار خواهد آمد و این کشور زیبا بیش از هر زمان دیگر ویران می‌شود. این درحالی است که همین حالا هم میلیون‌‌ها اوکراینی در سراسر اروپا آواره هستند و تمام این مسائل نیاز به بازگشت شرایط عادی را بیش‌ازپیش ملموس می‌کند. باید توجه شود که در اوکراین دو بار کودتا به تحریک خارج انجام شد و این دو اقدام خسارت‌هایی به این کشور بار کرد. بر همین اساس باید گفت که صلح و زندگی بشر در هر جای این کره‌ خاکی مقدم بر هر سناریویی است و به این جهت ختم جنگ در اوکراین می‌تواند به این وضعیت پایان دهد. اما نکته دوم این است که ختم جنگ در اوکراین هم می‌تواند فشار بر ایران را هم کاهش دهد؛ چراکه اروپایی‌ها همچنان درحال برجسته کردن موضوع همکاری ایران و روسیه هستند و به همین دلیل پایان جنگ در این کشور می‌تواند ما را از این قید آزاد کند.
در این میان اروپایی‌ها هم نگران توافق ترامپ و پوتین بر سر اوکراین هستند اما اروپایی‌ها باید عادت کنند که «عادی» شوند. اروپایی‌ها از همه توقع عادی شدن رفتارشان را دارند اما آنها هم باید یاد بگیرند که اربابان دنیا نیستند و نمی‌توانند برای دیگران تصمیم بگیرند. اروپا از گذشته به دلیل ثروث انبوهی که در روسیه وجود دارد، نگران پیشرفت و توسعه و تعمیق نفوذ مسکو بوده و حالا هم نگران همین مساله هستند. حتی خط لوله گاز که به اروپا می‌رود هم از روسیه سرچشمه می‌گیرد و اروپایی‌ها با تحرکات خود به دنبال ایجاد خلل در این راستا بودند. اروپایی‌ها باید بتوانند منافع خود را از مسیر مصالحه و صلح و در بازارهای سنتی خود بیابند. اروپایی‌ها بیش از حد خود را به آمریکا وابسته کرده بودند و حتی در قضیه پیروی از اجرای تحریم‌های آمریکا، جز خسارت چیزی نصیب آنها نشده است. خاورمیانه به‌ عنوان بازار سنتی اروپا، حالا در اختیار چین قرار گرفته است و قاره سبز باید بداند که اگر منافعی دارند، باید آن را با مذاکره و در شرایط برابر کسب کنند. از طرفی دیگر، کشورهای عربی منطقه بسیار ثروتمندتر و غنی‌تر از گذشته شده‌اند و صنایع آنها از نفت و گاز عبور کرده و به صنایع دیگر روی آورده‌اند و بازار آنها بزرگ‌تر شده است. این در حالی است که اروپایی‌ها سعی می‌کنند برای دفاع از اسرائیل و قرار گرفتن در پشت سر ایالات متحده، خاورمیانه را از دست ندهند.
بر این اساس امیدوارم این صلح نه تنها در اوکراین بلکه در خاورمیانه هم برقرار شود و اسرائیل هم به مرزهای قانونی که در شورای امنیتی بدان اشاره و تاکید شده، احترام بگذارد و منطقه بعد از 50 سال التهاب به آرامش برسد و به سمت توسعه صنعتی پیش برود؛ چراکه در جنگ نمی‌توان به هیچ‌وجه به این پیشرفت دست یافت. به عنوان نمونه، چین با اجتناب از هرگونه جنگ و درگیری توانست از عقب افتاده‌ترین کشور دنیا به پیشرفته‌ترین کشور جهان بعد از آمریکا تبدیل شود و اقتصاد قوی برای خود ایجاد کند.

اینکه ترامپ بتواند با ارتباطاتی که با روسیه دارد، جنگ اوکراین را به پایان خود نزدیک کند یک مساله مهم است اما مهم‌تر از آن این است که او نگاه متفاوت از پرونده اوکراین به جنگ غزه دارد. سخنان ترامپ در مورد غزه به جای آنکه آرامش‌آفرین باشد، تنش‌زاست. در غزه وقایعی رخ داد و اسرائیل به گونه‌ای عمل کرد که فجایع بی‌شماری برای ساکنان این منطقه پدید آمد و حالا وقت آن رسیده که آمریکا در نهایت اسرائیل را به پشت مرزهای خود بازگرداند و شهرک‌های اشغال شده، آزاد شود و خسارات به فلسطینی‌ها پرداخته شود. حتی کمک‌های بین‌المللی هم باید صرف آبادانی شود نه اینکه این کمک‌ها بر آتش جنگ دامن بزند. بر این اساس شرایط جنگی نه تنها در اوکراین بلکه در غزه هم باید تمام شود و ترامپ هم باید به این درک برسد که بحث انتقال جمعیت و خروج از غزه عملاً یک طرح ناشدنی است. این در حالی است که کشورهای عربی هم در حال قدرتمند شدن هستند و آمریکا نمی‌تواند آنها را به اجبار وارد یک فرآیند جدید کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/932563/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بی‌صفتی و بدعهدی آمریکا، میانجی‌ها را از اعتبار انداخته است

یک نمونه کوچک از علت اعتراف ترامپ به قدرتمندی ایران

هم دفاع از رهاسازی قیمت، هم اشک تمساح برای گرانی!

نخ دندان یا مسواک؟!

هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه‌های چای

اضافه وزن با یک سری عادت ساده!

دپوی 30 هزار خودرو در پارکینگ خودروسازان!

حمله هکری بی‌سابقه به یک صرافی رمزارز

وزیر نیرو: 10هزار ماینر قاچاق در کشور کشف کردیم

آغاز به کار نخستین خط اتوبوس برقی چینی در تهران

بحران جدی تعطیلی جایگاه‌های CNG در آستانه نوروز

اینفوگرافی/ 6 ترفند طلایی برای پرورش تفکر خلاقانه

دیدار مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران با ایثارگران جنوب غرب استان

وزیر نیرو: تابستان آتی با قدرت از ناترازی‌ها عبور می‌کنیم

تبعات گرایش به انجام جراحی زیبایی صورت

راهکار حیاتی برای به حداقل رساندن خطر سکته مغزی

بازار اجاره مسکن؛ از فقر مستأجران تا ضعف سیاست‌های حمایتی

مناسبت روز/ شنبه، 4 اسفند ماه

سازمان‌دهی میدان تبلیغ اولویت جامعه امروز است

مصرف ملاتونین برای این افراد ممنوع

صعود تورم ماهانه خوراکی به سقف 2 ساله

افزایش چربی سوزی بدن با مصرف این مواد غذایی

ارزبری نوین از ایران؛ سوءاستفاده از کارت های بازرگانی یک بار مصرف

بازار طلا در موقعیت جدید؛ شیوه خرید طلا از سوی مردم تغییر کرد

آربیتراژ؛ سکه دو روی بازارها

فدرالیسم و بحران بی‌دولتی

چای عطری، طبیعی یا مصنوعی؟/ تفاوت چای داخله و خارجه در چیست؟

آسیب‌های روانی؛ التهاب‌زاهایی که کمتر در موردش صحبت می‌شود

این علائم می‌تواند نشانه ابتلا به سرطان روده باشد

دستاورد بزرگ دانشمندان؛ شناسایی پرانرژی‌ترین نوترینو در عالم توسط تلسکوپی زیر دریا!

6 علامت کمبود مواد مغذی در بدن

پیش بینی قیمت طلا و سکه 4 اسفند 1403

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

پیش بینی بورس شنبه 4 اسفند 1403

عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی کی پرداخت می‌شود؟

هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز

پیش بینی قیمت دلار 4 اسفند 1403

ویلاهای خالی بی‌گاز شدند

الاکلنگ بازی خودرو در شب عید

اولین جلسه میز تخصصی دیپلماسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

ضعیف نیستیم

در عربستان چه خبر بود؟

اندرو هوبرمن: مصرف مداوم نوشیدنی انرژی‌زا برای مغز خطرناک است

پیدا و پنهان تبلیغات ایمپلنت 30 ثانیه‌ای چیست؟

شکر باز هم کمیاب شد

روایت تجارت نیوز از تاثیر معیشت ناپایدار و فقر در بروز آسیب های اجتماعی

خبر افزایش قیمت محصولات گروه سایپا صحت ندارد

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

هشدار درباره علائم چشمی مرتبط با بیماری‌های تیروئیدی

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو