پیام فارس

آخرين مطالب

فرزین: تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بین‌المللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد را دنبال می‌کنیم اقتصادي

فرزین: تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بین‌المللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد را دنبال می‌کنیم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / رئیس کل بانک مرکزی، برنامه‌ریزی برای تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بین‌المللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد، تامین مالی بنگاه‌های تولیدی، استفاده بهینه از شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت افزایش صادرات محصولات فناورانه را در دستور کار بانک مرکزی دانست.
جلسه مشترک و تعاملی رئیس‌کل بانک مرکزی با روسا و اعضای هیأت رئیسه اتاق‌های مشترک همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی بخش خصوصی ایران با اسپانیا، آلمان، چین، هند، ارمنستان، استرالیا، کره جنوبی، امارات متحده عربی، آفریقا، یونان عراق و ترکمنستان برگزار شد.
در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی در مناسبات تجاری و اقتصادی بین‌المللی، از مدیران معاونت بین‌الملل بانک مرکزی خواست با همکاری دبیرخانه اتاق‌های مشترک بازرگانی بخش خصوصی، میزهای تخصصی‌ای درقبال موضوعات مربوط به بریکس، شانگهای و اوراسیا را به منظور افزایش تعاملات بانکی و پولی و تقویت مناسبات تجاری بخش خصوصی با کشورهای مقصد، تشکیل دهند.
فرزین، برنامه‌ریزی برای تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بین‌المللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد، تامین مالی بنگاه‌های تولیدی، استفاده بهینه از شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت افزایش صادرات محصولات فناورانه را در دستور کار بانک مرکزی دانست و گفت: با تشکیل بازار ارز تجاری، حمایت از صادرات و مرجع‌سازی نرخ ارز را بر مبنای عرضه و تقاضا و به روش جورسازی (مچینگ) دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به افزایش حجم تجارت خارجی کشور تاکید کرد : حجم تجارت غیر نفتی ایران در 10 ماهه امسال به بیش از 100 میلیارد دلار رسیده است و در صورتی که به این میزان، حجم تجارت نفت را نیز اضافه کنیم به بیش از 140 میلیارد دلار خواهد رسید. 
دکتر فرزین در ادامه گفت: سهم این حجم تجارت در GDP کشور نشانگر آن است که اقتصاد ایران با وجود تحریم های گسترده، یک اقتصاد باز با حجم تعاملات گسترده بین المللی است. 
رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین تاکید کرد: با توجه به شرایط خوبی که در حجم تجارت خارجی پیش آمده است هم‌اکنون شاهد افزایش 18 درصدی ارزش صادرات در 10 ماهه امسال هستم و در این شرایط نیز تامین ارز مورد نیاز واردات و نیازهای خدماتی توسط بانک مرکزی به 57.8 میلیارد دلار رسیده است.
فرزین با اشاره به افزایش معاملات بازار ارز تجاری در دو ماه گذشته افزود: ارزش معادل دلاری معاملات بازار ارز تجاری، تنها در روز گذشته 15 بهمن ماه 111 میلیون دلار و امروز 16 بهمن ماه 98 میلیون دلار بود که با احتساب آن، حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از ابتدای فعالیت این بازار تا امروز به بیش از 2 میلیارد و 486 میلیون دلار رسیده است.
گچ‌پز زاده سرپرست معاونت ارزی بانک مرکزی نیز با اشاره به پیش‌بینی پذیر کردن فرآیند و رویه‌های اقتصادی برای بخش خصوصی در قالب بازار ارز تجاری، به بسترسازی های انجام شده در کشورهای مختلف از جمله در چین و روسیه برای تسهیل مناسبات پولی و بانکی اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون لایه‌های اعتباری خوبی در روسیه ایجاد شده که تجار بخش خصوصی می‌توانند از آن استفاده کنند
در این جلسه آرام رئیس‌هیات مدیره مرکز مبادله ارز و طلا نیز آخرین اقدامات در بازار ارز تجاری و تسریع معاملات ارزی برای بخش خصوصی و صادرکنندگان و واردکنندگان را تشریح کرد.
بر اساس این گزارش، روسا و اعضای هیأت رئیسه اتاق‌های مشترک همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی بخش خصوصی ایران نیز در این جلسه به ارائه دیدگاهها و دغدغه های خود پرداختند که رئیس کل بانک مرکزی نیز در جهت تسهیل کار تجار و بازرگانان در حوزه های پولی و بانکی دستوراتی صادر کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/919427/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چند نکته برای خرید آجیل و شیرینی شب/ چگونگی تشخیص آجیل سالم

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

پیشنهاد افزایش 40 درصدی دستمزد کارگران توسط مجلس

اتصال نیروگاه هنگام به شبکه خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی

انفجار ترقه نوجوان 16 ساله شیرازی را راهی بیمارستان کرد

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

رشد 18 درصدی پرداخت زکات در فارس

آتش زدن تسلا در آمریکا؛ ماجرا چیست؟

مهم‌ترین علائم سنگ کلیه

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

بازار برنج آرام گرفت؛ دلالان تعیین‌کننده قیمت شدند

آیین تجلیل از پاکبانان شیراز

چند نماد بورسی و فرابورسی در بهمن سال جاری متوقف بودند؟

زمان پخش سریال کره‌ ای فرمانروا ته جویونگ

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

اعلام نفرات برتر هفته اول مسابقه «زندگی با آیه ها» در فارس

سوال روز سیزدهم مسابقه «زندگی با آیه‌ها» در فارس

علت توقف این نمادهای بورسی چیست؟

حال و هوای آخرین پنجشنبه سال در امامزاده بی بی سکینه خاتون (س) ماهدشت + عکس

سایه ابهام بر سر معامله 24 هزار میلیارد تومانی/ سازمان بورس نامه زد؛ شریعتمداری شفاف‌سازی می‌کند؟

هواشناسی کردستان 24 اسفند/ احتمال وقوع بهمن وجود دارد؟

حواشی دیدار هندبال روسیه و بلاروس در استان فارس

آخرین 5 شنبه سال در کنار اموات / ثواب زیارت اهل قبور در 5 شنبه آخر سال

تیم ملی هندبال روسیه برابر بلاروس پیروز شد

از قتل جوان 23 ساله تا دستگیری عامل تیراندازی در فارس

مصدومیت نوجوان 16 ساله بر اثر انفجار ترقه

کشف 170 رأس احشام فاقد مجوز در فارس

تفسیر دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان

مرگ دلخراش شهروند کرجی درپی ریزش بهمن در آسارا

بازدید مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از شرکت صبا فولاد خلیج فارس

پایان تلخ یک صعود؛ انتقال پیکر 2 کوهنورد لارستانی از قله دماوند

معاویه آل‌سعود

توپ در زمین مسکو

درس‌‏هایی از دیپلماسی فنلاندی برای ایران

با افزایش قد کودکان خطر این بیماری ها در بزرگسالی بیشتر و این بیماری ها کمتر می شود

مصرف این آجیل سبب کاهش وزن می‌شود

پزشکیان: قدم نخست در حل ناترازی‌ها مصرف منطقی است

فرار مشتریان پژو و تارا از بازار خودرو

بررسی مزدا 3 مدل 2024 ؛ بازگشت سدان محبوب بهمن موتور

آکسیوس از طرح جدید برای تمدید آتش‌بس غزه خبر داد

معروف‌ ترین افطاری شیرازی چیست؟

ریزش بهمن در کرج جان یک کوهنورد را گرفت

انجام بیش از 500 عملیات امدادی از سوی نیروهای عملیاتی هلال‌احمر

ریزش بهمن در کرج؛ یک کوهنورد جان باخت

شرایط طرح فروش نقدی محصولات بهمن موتور با قیمت قطعی در اسفند 1403 اعلام شد

یک کشته بر اثر وقوع بهمن در کرج