سرمقاله هم میهن/ کدام نماینده؟
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام فارس - هم میهن / «کدام نماینده؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
شاید هیچ نهادی در دنیای جدید به اندازه مجلس اهمیت سیاسی و کارکرد مفید نداشته باشد. البته مجالسی که اعضای آن نماینده واقعی مردم باشند و در برابر انتخابکنندگان خود مسئول و پاسخگو باشند. چنین مجلسی یک نعمت برای توسعه و رشد و ترقی و ایجاد عدالت و سلامت مالی کشور است.
نمایندگانی که از طرف اکثریت مردم انتخاب شوند و نه با 3درصد واجدین حق رای. نمایندگانی که در یک رقابت سالم با نامزدهای دیگر انتخاب شده و به مجلس راه یافته باشند و نه از طریق حذف دیگران و در مسابقهای ناعادلانه برنده شده باشند. نمایندگانی که از شفافیت دفاع کنند و خودشان نیز شفاف باشند.
نمایندگانی که به دنبال ایجاد اشتغال برای همه مردم و جوانان باشند و نه برای افراد نزدیک خود. شاید مشکلات مورد نظر ما در این مجلس حادتر از گذشته شده باشد؛ ولی بخش مهمی از این مشکلات ریشهدار است و از مجلس چهارم به بعد تشدید شد. اکنون بد نیست بخش کوچکی از اقدامات نمایندگان را از قول خودشان مرور کنیم که چگونه چرخ اقتصاد و صنعت و بودجه دولت را پنچر میکنند؟
عضو سابق هیئت رئیسه مجلس گفت: «8000نفر از کارمندان ایران خودرو را نمایندگان مجلس برای استخدام به ایرانخودرو معرفی کردهاند. فقط یک نماینده مجلس 300نفر به ایران خودرو معرفی کرده است. چون نمایندگان مجلس پشت افراد معرفیشده قرار دارند باید آنها در سطح و جایگاه خوبی استخدام شوند. اگر افراد مدنظر را استخدام نکنند نمایندگان مجلس میروند دنبال سوال و تحقیق و تفحص و!...»
از سوی دیگر، چند روز پیش استاندار مازندران در جلسه شورای اداری بابل گفت: «نماینده از ما میخواهد در گلیا(گلوگاه با جمعیتی زیر ده هزار نفر) بیمارستان بسازم. آنجا آب ندارد، من بیایم بیمارستان بسازم؟ از من بخواهید مراکز آنجا را قوی کنم. آب آنجا را حل کنم. با فشار مضاعفی که بود الان آمدیم کلاردشت بیمارستان زدیم. ضریب اشغال تخت صفر است. عباسآباد تنکابن بیمارستان زدیم. ضریب اشغال تخت 10درصد! در شهر نکا بیمارستان دوم زدیم. ضریب اشغال تخت 20درصد! من این کارهای غیرعلمی بیمارستانسازیها را نمیکنم. در دوران من انجام نخواهد شد. فشار مضاعفی که نمایندگان محترم بگذارند زیر بار نمیروم.»
این وضعیت بخش اثرگذاری از نمایندگان مجلس است. حالا چنین مجلسی در جلسه غیرعلنی خود به موضوع FATF پرداخته؛ درحالیکه قانون آن در مجالس قبلی تصویب شده و مجمع تشخیص باید رسیدگی کند. این کار را در جلسه غیرعلنی انجام دادند و حتی جرأت نکردند که بهصورت علنی رسیدگی کنند تا معلوم شود کدام نماینده برخلاف منافع عمومی نظر و رای میدهد.
در پایان این نشست، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبر داد که: «بررسی درخصوص FATF نشان میدهد، عمده مبادلات پولی ما متاثر از تحریم ثانویه آمریکا است و FATF تاثیری در مناسبات ما نخواهد داشت. عضویت اسرائیل نیز، چالشی دیگر است.»
از روی همین خبر میتوان فهمید که یک جناح تندرو دنبال ایجاد مانع در برابر تحقق وعدههای رئیسجمهور است. هدف آنان ایجاد بحران در ارتباطات خارجی و در نتیجه افزایش قیمت ارز است تا بعد به دولت بگویند چرا ارز گران میشود؟
لحظهای تامل نمیکنند که اولاً همه مشکلات از تحریمهای آمریکا نیست بلکه بخش مهمی هم در خودتحریمی آقایان است که با عدم تصویب FATF امکان مبادله و نقل و انتقال آزاد و کمهزینه ارز را از مردم و کشور سلب کردهاند. تازه اگر امروز اقدام کنند، شاید دو سال دیگر مسئله حل شود.
از سوی دیگر، عضویت اسرائیل هم بهانه است؛ چون در اغلب نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل که ما عضو هستیم، اسرائیل هم عضو است. مخالفان دولت را در هیچ جلسه عادی و غیرعلنی و محرمانه نمیتوان قانع کرد، چون آنان بر اساس منطق رفتار نمیکنند. آنان تصمیم خود را گرفتهاند. رئیس مجلس باید به این واقعیت دقت داشته باشد.
-
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲:۲۱
-
۹ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/917772/