پیام فارس

آخرين مطالب

چرا مصرف انسولین 240 درصد بیش از نیاز کشور است؟/ هیچ داروی خوراکی جایگزین انسولین نیست علمي

چرا مصرف انسولین 240 درصد بیش از نیاز کشور است؟/ هیچ داروی خوراکی جایگزین انسولین نیست
  بزرگنمايي:

پیام فارس - خبرآنلاین / مدیرعامل انجمن دیابت ایران گفت: اگر واقعاً مصرف انسولین در ایران نسبت به نُرم جهانی بالاتر است نباید نگران باشیم بلکه باید به خود ببالیم چرا که تغییرات مثبتی در سیستم آموزش بیماران دیابتی ایجاد شده است.
چند روز پیش مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت در نشستی به مصرف بیش از حد انسولین در کشور اشاره کرد و گفت: «میزان مصرف انسولین در کشور 240 درصد بیشتر از نیاز افراد مبتلا به دیابت است. همچنین در پیشنهادی عجیب، بیماران دیابتی را به افزایش فعالیت‌های بدنی و سبک زندگی سالم تشویق کرد تا بتوانند میزان مصرف انسولین را کاهش دهند.
ارائه این رقم بزرگ یعنی مصرف چندین برابری انسولین در ایران و این آمار در حالی مطرح می‌شود که بیماران دیابتی در همه بیمه‌های تحت پوشش نشاندار هستند و پس از احراز تمامی شرایط لازم از سوی بیمه، می‌توانند انسولین تجویزی از سوی پزشک را به صورت ماهانه دریافت کنند.
حال نکته اینجاست که به گفته مدیرعامل انجمن دیابت ایران، بیمه‌ها معمولاً آنچه را که پزشک برای بیمار تجویز می‌کند به همان میزان تأیید نمی‌کنند و همیشه دریافتی بیماران با کم و کاستی همراه است.
سؤال اینجاست که با احتساب کمبودهای پیاپی بازار در تأمین انسولین که همیشه بیماران مبتلا به دیابت با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، مدیرعامل بیمه سلامت براساس چه فرمولی مصرف مازاد 240 درصدی انسولین را محاسبه و اعلام کرده است؟
موضوع بعدی که واکنش بیشتر مردم را در پی داشت آن است که مگر انسولین را می‌شود بیش از نیاز مصرف کرد؟ در همین زمینه متخصصان دیابت می‌گویند: «مصرف بیش از نیاز انسولین می‌تواند خطر جانی برای بیمار داشته باشد.» و طبعا بیمار چنین ریسکی نمی کند؛ با این سؤال که «چه زمانی برای بیمار دیابتی انسولین تجویز می‌شود؟»
به سراغ دکتر امیرکامران نیکوسخن، مدیرعامل انجمن دیابت ایران رفتیم، او در این باره می‌گوید: «دو نوع دیابت داریم: دیابت نوع یک امروزه فقط یک درمان دارد و آن استفاده از انسولین است و بیماری که به دیابت نوع یک مبتلاست باید بداند هیچ داروی خوراکی برای آنها وجود ندارد. براساس گایدلاین‌های جهانی (دستورالعمل) بسیاری از داروهایی که در دیابت نوع دو استفاده می‌شوند به هیچ عنوان قابل استفاده در دیابت نوع یک نیستند، حال به سراغ دیابت نوع دو می‌رویم که اکثراً به علت مقاومت به انسولین ایجاد می‌شود. مبتلایان به این نوع دیابت با تغییر شیوه زندگی بویژه اگر در مراحل «پیش‌دیابت» شناسایی شوند، می‌توانند تا حد بسیاری بیماری را کنترل کنند. ناگفته نماند، دیابت بیماری پیش‌رونده است و حتی با رعایت تمام موارد مثل تغذیه صحیح، ورزش و... با گذشت زمان لوزالمعده افراد تحلیل رفته و بیمار به دارودرمانی نیاز پیدا می‌کند و به مرور هم روند تجویز داروها تغییر خواهد کرد تا اینکه مبتلایان مجبور به تزریق انسولین می‌شوند.»
دریافت انسولین نیاز به تأیید بیمه دارد
دکتر نیکوسخن با اشاره به روند دریافت انسولین از سوی بیماران می‌گوید: «هنگامی که پزشک تشخیص می‌دهد فرد دیابتی باید وارد پروسه تزریق انسولین شود ابتدا باید نامه‌ای به سازمان بیمه‌ای فرد (تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح، بیمه سلامت و...) بنویسد و مشخص کند فرد دیابتی به چه دوز انسولین نیاز دارد و بعد از تأیید توسط بیمه، بیمار می‌تواند انسولین را از داروخانه‌ها تهیه کند. اینکه هر فردی چه تعداد انسولین نیاز دارد، متفاوت است. بدن برخی افراد به انسولین مقاومت دارد و باید دوز بیشتری دریافت کنند. به طور معمول بین هشت‌دهم تا یک واحد به ازای هر کیلوگرم وزن، بیمار به انسولین نیاز دارد که در برخی موارد این دوزها بیشتر هم می‌شود. مثلاً دیابتی‌های نوع یک در سنین کودکی دوز کمتر و هر چه به سن بلوغ می‌رسند باید دوز بیشتری دریافت کنند. این امر درحالی است که دوزهایی که پزشکان برای بیماران تجویز می‌کنند به همان اندازه توسط بیمه تأیید نمی‌شود و مقادیر کمتری از انسولین را در اختیار بیماران قرار می‌دهند و هر تأییدی در مراجعه اول از سوی بیمه انجام شود، در نسخه‌های بعد هم همان را به بیمار می‌دهند. به همین دلیل بیمار مجبور می‌شود بقیه نیازش را به طور آزاد تهیه کند و به علت کمبودهای گاه و بیگاه، همراه بیماران دغدغه پیدا کردن انسولین را دارند؛ حال افزایش قیمت دارو به جای خودش.»
بیش از 7 میلیون دیابتی در کشور داریم
سال 1400 نتایج هشتمین پیمایش «استپس» (پیمایش عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در ایران) که آخرین دوره انجام آن بود، منتشر شد. بر اساس این پیمایش 14 درصد از جمعیت بالای 25 سال کشور(در آن بازه زمانی حدود 52 میلیون نفر بودند) به دیابت مبتلا هستند، یعنی بیش از 7 میلیون و 500 هزار نفر در کشور دیابت دارند. حال اگر فرض کنیم ده‌ها هزار نفر از این بیماران باید روزانه انسولین که مایع حیات آنهاست، دریافت کنند هر تأخیر یا وقفه در دریافت این دارو، می‌تواند شرایط جسمی و روانی آنها را دچار اختلال جدی کند. بویژه اینکه دیابت، تنها یک بیماری مزمن ساده محسوب نمی‌شود، بلکه با سبک زندگی و رژیم غذایی بیمار گره خورده و کنترل آن نیازمند ثبات در تأمین دارو و تجهیزات است.
هیچ داروی خوراکی جایگزین انسولین نیست
دکتر نیکوسخن در واکنش به صحبت‌های مدیرکل بیمه سلامت می‌گوید: «گفته شده داروهای خوراکی داریم که می‌توانند جایگزین تزریق انسولین باشند، باید بگویم هیچ داروی خوراکی جایگزین انسولین نیست. در دیابت نوع یک، فقط انسولین جوابگوست و در نوع دو هم، تا زمانی می‌توانیم روی داروهای خوراکی درمان را پیش ببریم که لوزالمعده تحلیل نرفته باشد.
از سوی دیگر دکتر ناصحی آماری اعلام کردند مبنی بر اینکه مصرف انسولین در کشور 240 درصد بیش از نیاز بیماران است، در این زمینه هم باید بگویم انسولین داروی مُسکن نیست که یکی بیشتر مصرف شود عوارض خاصی نداشته باشد، مصرف بیش از نیاز انسولین می‌تواند جان بیمار را به خطر اندازد. گفته شده استفاده بیش از اندازه از سوی بیماران صورت می‌گیرد که این امر غیر ممکن است چرا که اگر انسولین بیش از نیاز مصرف شود بیمار را با افت قند روبه‌رو می‌کند و عوارض آن از قند بالا بیشتر است.
فرض بگیریم آمار 240 درصد درست باشد، اگر واقعاً این آمار درست باشد نه‌تنها ابراز تأسفی وجود ندارد بلکه باعث خرسندی است که درمان‌های درستی به انسولین صورت می‌گیرد. چرا که نشان می‌دهد آموزش‌هایی که بیماران دیابتی در سال‌های گذشته از سوی انجمن‌های مرتبط و پزشکان دریافت کرده‌اند سبب شده است پذیرش دریافت انسولین‌درمانی در کشور روند خوبی را طی کند، چرا که بارها گفتیم بیماران دیابتی نباید از انسولین‌درمانی هراس داشته باشند. انسولین آخر خط نیست بلکه مایع حیات بیماران است و به آنها کمک می‌کند از عوارض دیابت به دور باشند و زندگی باکیفیتی را تجربه کنند. اگر واقعاً مصرف انسولین در ایران نسبت به نُرم جهانی بالاتر است نباید نگران باشیم بلکه باید به خود ببالیم چرا که تغییرات مثبتی در سیستم آموزش بیماران دیابتی ایجاد شده است.»
به گفته وی، بیماران و پزشکان رغبتی به شروع انسولین‌درمانی ندارند و زمانی به سمت تزریق می‌روند که سطح قندخون افزایش بسیاری پیدا کرده است. در اکثر کشورها سدهایی برای انسولین‌درمانی وجود دارد یکی از این سدها به خود بیمار بازمی‌گردد، چرا که بیماران دیابتی اصولاً راغب به تزریق انسولین نیستند. بیماران بر این باورند که اگر انسولین برایشان تجویز شود یعنی به مرحله آخر دیابت رسیده‌اند، بعضی هم از سوزن ترس دارند و برخی هم از افت قند بعد از تزریق هراس دارند و نمی‌خواهند انگی در جامعه به واسطه انسولین به آنها زده شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/916982/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جوان/ اگر انقلاب‌ اسلامی یک قرن پیش پیروز شده بود

سکته پیشرفتِ آمریکا با وجود ترامپ!

سرمقاله فرهیختگان/ سینماگرِ جریان سوم

سرمقاله وطن امروز/ محمد ضیف؛ میهمان خدا

سرمقاله صبح نو/ چرا پروژه «ایران ضعیف» واقعی نیست؟

بیماری خونی تالاسمی ماژور چیست؟

بهترین راه پیشگیری از بارداری‌های عارضه دار چیست؟

مراقبت های قبل از بارداری در چه بازه زمانی باید انجام شود؟

چگونه از مسمومیت های دوران بارداری جلوگیری کنیم؟

قندی که یبوست را حل می‌کند!

آینده واکسن‌ها؛ پیشرفت‌ها و تاثیر روی بیماری‌های عفونی

آیا سرطان خون درمان قطعی دارد؟

اولین نشانه های بیماری آلزایمر

چگونه سوخت‌وساز بدن را افزایش دهیم؟

معاون وزیر نفت: با جدیت به‌دنبال کاهش قاچاق سوخت هستیم

رییس مرکز پژوهش های مجلس: ناترازی شبکه بانکی به 2 هزار همت رسیده است

عضو کمیسیون صنایع: ناترازی ها ناشی از عملکرد مقطعی برخی از مسئولین است

دلایل طولانی شدن فرآیند پذیرش‌ها در فرابورس و بورس اعلام شد

رئیس کمیسیون کشاورزی: اگر به سند چشم انداز 1404 به خوبی عمل می شد مثل برخی کشورها به نقطه مطلوبی رسیده بودیم

یک پیش‌بینی از سال آینده؛ منتظر تورم سی‌درصدی نباشید

وجود ظرفیت فرآوری 1.2 میلیون تن سیب‌زمینی در کشور

وضعیتی عجیب/ رییس کمیسیون معدن اتاق ایران: 65 درصد معادن ایران تعطیل هستند

تعطیلی مدارس قم فردا دوشنبه 15 بهمن 1403 به دلیل افزایش آلودگی هوا

کارت های بازی پیکسل ورس امروز یکشنبه 14 بهمن 1403

قیمت دلار امروز 14 بهمن 1403

گدایی جولانی نزد اعراب خلیج فارس!

جزئیات تصادف آرمان برنامه عصر جدید

فال حافظ دوشنبه 15 بهمن 1403

تعطیلی مدارس تهران برای فردا 15 بهمن‌ماه؟

تایید خبر شهادت یکی از فرماندهان ارشد حماس

گزارش زنده باز ی یوونتوس مقابل امپولی سری آ / 14 بهمن 1403 + ویدیو

تعطیلی مدارس قزوین فردا دوشنبه 15 بهمن 1403 به دلیل افزایش آلودگی هوا

پیگیری ویژه استاندار خوزستان و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای وضعیت آرمان امیدی، خواننده نوجوان مسجدسلیمانی

جزئیات تصادف آرمان امیدی/ بستری شدن در ICU و انتقال احتمالی به اهواز

حاج‌محمود عاطفی محور اتصال سپاه و رسانه بود

رزاقی نیا امشب در اردوی جوانان/ غیبت عجیب بازیکنان گل محمدی!

تعطیلی مدارس مشهد/ آلودگی هوا مشهد فردا تعطیل است؟ دوشنبه 15 بهمن

رونمایی از کلان‌پروژه «شهر من» با 16 ریزپروژه در حوزه شیرازشناسی

مروری بر مهم‌ترین وقایع روز 14 بهمن 1357 + فیلم

حادثه دلخراش برای شرکت‌کننده معروف عصر جدید/ چه بلایی بر سر آرمان امیدی آمده است؟

قیمت دلار، یورو و پوند امروز یکشنبه 14 بهمن/ دلار همچنان بر مدار گرانی

تصمیم استانداری برای تعطیلی تهران فردا دوشنبه 15 بهمن 1403

ادارات و مدارس البرز فردا دوشنبه 15 بهمن تعطیل می‌شود؟

قیمت طلا ، سکه امروز یکشنبه 14 بهمن ماه/ طلا گران شد

2100 سری جهیزیه به نوعروسان جوان استان فارس اهدا شد

باران در تهران از این روز آغاز می شود

تعطیلی مدارس تبریز فردا دوشنبه 15 بهمن 1403 به دلیل آلودگی هوا خیلی شدید

وضعیت هوای شهرهای کشور امروز یکشنبه 14 بهمن /3 شهر پاک و 1 شهر آلوده

فال قهوه امروز 15 بهمن:یک رازی مربوط به همسرتان اگر متاهل هستید ...

آخرین وضعیت درمانی خواننده جوان عصر جدید