تحریمها فرصت همکاری با شرکتهای کرهای را سلب کرد
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، پویا فیروزی، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی درباره آخرین وضعیت تجارت دو کشور گفت: بنا بر آماری که گمرک کره جنوبی اعلام کرده ارزش صادرات ایران به این کشور در کل سال 2024 میلادی 8.609 میلیون دلار بوده و اتاق مشترک هم همین آمار را منتشر کرده است اما بیان این موضوع نیز ضرورت دارد که آمار گمرک ایران از صادرات کالاهای ایرانی به مقصد کره با این ارقام تفاوت چشمگیری دارد و براساس آمار گمرک ایران در 9 ماهه ابتدایی سال 1403، صادرات ایران به کره جنوبی حدود 63 میلیون دلار و واردات ایران از کره حدود 412 میلیون دلار بوده است.
وی افزود: تفاوت آمار تجارت ایران و کره در دو کشور به این دلیل است که هر کشور این ارقام را مبتنی بر دادههای گمرکی خود منتشر میکند و چون در مسیر تجارت طرفین کشورهای واسطه قرار دارند و این کشورهای واسطه در دادههای گمرکی ایران برخلاف کره لحاظ نمیشود آمار گمرکات متفاوت است به عبارت دیگر راهکارهایی که بازرگانان ایرانی برای دور زدن تحریم و تداوم تجارت در تنگنای تحریمها به کار میگیرند مانع از ثبت آمارهای شفاف میشود.
خبر مرتبط
فیروزی تصریح کرد: با این حال آمارهای تجاری چه مبتنی بر دادههای گمرکات ایران باشد یا کره این واقعیت وجود دارد که واردات ایران از کره در سیر کاهشی قرار گرفته و صادرات ایران به کره هم هر چند در حال رشد است، اما اولا رشد آن بیشتر ارزشی و برآمده از افزایش تورم جهانی است و ثانیا حجم رشد ناچیز است.
نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 90 درصد صادرات ایران به کره جنوبی شامل کنسانتره مس میشود، کره جنوبی کشوری توانمند در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است بنابراین مصرف مس آن بالاست و پیشتر هم اصلیترین گروه کالایی که از ایران به کره میرفت شامل میعانات گازی میشد.
وی از سال 1399 به عنوان سالی یاد کرد که پایینتر حجم صادرات ایران و کره جنوبی رقم خورد و ادامه داد: از آن سال تا سال 1401 سیر کاهشی همچنان ادامه داشت، در سال 1402 اوضاع بهتر از سالهای 1400 و 1401 شد و سیر کاهشی متوقف شد و صادرات اندکی افزایش پیدا کرد اما در نهایت میتوان با اطمینان گفت که اکنون سطح تجارت ایران و کره جنوبی به کمترین میزان ممکن افت کرده و اصلیترین دلیل این امر نبود امکان تبادلات مالی و موانع برآمده از تحریمهاست که فرصت همکاری مستقیم با شرکتهای کرهای را از ایرانیها سلب میکند.
فیروزی از تجهیزات پزشکی، دارویی و به ویژه دندانپزشکی به عنوان اصلیترین اقلامی یاد کرد که ایرانیها از کره جنوبی وارد میکنند.
وی اضافه کرد: از آنجا که واردات لوازم خانگی به ایران ممنوع است فعلا امکان عرضه برندهای کرهای مانند سامسونگ و الجی در بازار ایران وجود ندارد، واردات خودرو به غیر از چند مورد سیاستگذاری خاص و محدود به طور کلی متوقف شده و واردات مستقیم گوشی موبایل کرهای نیز بسیار محدود است.
فیروزی در پاسخ به سوالی در باره آخرین وضعیت داراییهای بلوکه شده ایران در کره گفت: در این مورد کره دیگر مورد مذاکره نیست زیرا پولهای ایران از این کشور خارج شده و در اختیار قطر قرار دارد.
-
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷:۳۲
-
۴ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/907304/