باسوادی نزدیک به 100 درصدی در فارس؛ مهمترین مشکل یافتن بیسواد است
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - رحیم کامیاب، افزود: استاندار فارس دستگاههای مختلف استان بویژه بنیاد شهید، کمیته امداد، مخابرات، بهداشت و درمان، جهاد کشاورزی، ثبت احوال و فرمانداران و بخشداران را مکلف کرده تا در شناسایی افراد بیسواد، آموزش و پرورش را یاری کنند.
او بیان کرد: فارس از نظر باسوادی با بیش از 99 درصدی، جایگاه مناسبی در کشور دارد و در حالی که میانگین باسوادی در کشور 97.
2 درصد است.
کامیاب اظهار کرد: آموزش و پرورش در 1403، دو رویکرد مدرسهمحور و محله محور را برای سوادآموزی دنبال میکند؛ در قالب طرح مدرسه محوری، مدیران و معلمان مدارس والدینی که نیازمند سوادآموزی هستند را شناسایی و معرفی میکنند تا در ساعتهایی غیر از ساعت فعالیت مدارس، از سوی معلمان یا آموزشدهندگان سوادآموزی، آموزش ببینند.
معاون سوادآموزی آموزش و پروش فارس افزود: در رویکرد محله محور نیز آموزش دهندگان فعال در محلهها باید افراد بیسواد را شناسایی و کلاسبندی کنند تا در فضایی اعم از مدرسه یا دیگر مکانهای مورد تایید، آموزش ببینند.
کامیاب اضافه کرد: هر کلاس سوادآموزی باید شامل 2 بیسواد، پنج سوادآموز دوره انتقال و پنج سوادآموز دوره تحکیم سواد باشند.
وی ادامه داد: بر اساس آنچه در سامانه قید شده و از وزرات آموزش و پرورش به فارس ابلاغ شده، این استان 15 هزار بیسواد دارد که هشت هزار و 21 نفر باید در یکسال پیش رو سوادآموزی شوند اما از آنجا که این آمار بر اساس سرشماری 1395 است، نیازمند پایش مجدد است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس عنوان کرد: این آمار رصد و پایش نشده؛ ممکن است برخی از این افراد فوت کرده باشند، برخی از آنها از استان خارج شده یا بسیاری از آنها از نظر ذهنی آمادگی سوادآموزی را نداشته باشند.
کامیاب گفت: گروه هدف سوادآموزی آموزش و پرورش، افراد فاقد سواد 10 تا 59 ساله و بازماندگان از تحصیل هستند.
او با بیان اینکه آمار بازماندگان از تحصیل، هنوز در سال تحصیلی جاری پایش نشده، گفت: سال گذشته 2 هزار و 700 نفر از بازماندگان تحصیلی فارس جذب مدارس شدند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس گفت: در زمان حاضر در حال کلاسبندی دورههای سوادآموزی برای سال تحصیلی جدید هستیم و از آموزش دهندگان دعوت میشود تا هر چه زودتر کلاسبندیهای خود را مشخص و تکمیل کنند.
کامیاب گفت: در زمان حاضر فارس یکهزار و 884 آموزش دهنده فعال دورههای سوادآموزی دارد که 89 درصد آنها خانم و 11 درصد مرد هستند.
او اعلام کرد: امسال شیوه پرداخت حقالزحمه آموزش دهندگان تغییر کرده و به صورت حق التدریس، ماهانه به آنها پرداخت میشود. پیش از این دستمزد آموزش دهندگان سوادآموزی در پایان دوره هفت ماهه و بر اساس آمار قبولی آنها محاسبه و پرداخت میشد.
-
دوشنبه ۱۰ دي ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۶:۲۳
-
۶ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/895778/