هنگام غش و ضعف چه کنیم؟
علمي
بزرگنمايي:
پیام فارس - خبرآنلاین /زمانی که خونرسانی مغز برای مدت کوتاهی ناکافی میشود، دستوارت مغز برای عملکرد عضلات اسکلتی و قدرت آن ها برای نگهداری بدن در شرایط ثابت از بین میرود، عضلات شل میشوند و فرد میافتد.
غش، در اثر افت موقتی هوشیاری رخ میدهد که البته بلافاصله فرد در مدت کوتاهی هوش و حواساش را به دست میآورد. در بیشتر موارد غش جدی نیست و مصدوم سریع بهبود مییابد. البته از دست رفتن ناگهانی هوشیاری در محیط های پرخطر ممکن است فرد را در معرض آسیب های جدی قرار دهد. نکته قابل توجه اینکه فردی که در اثر غش بر روی زمان افتاده را مجبور به نشستن یا ایستادن نکنید.
اغلب افراد وقتی با فردی که دچارغش شده مواجه میشوند گمان میکنند که او بیماری خطرناکی دارد و بلافاصله با اورژانس تماس می گیرند اما لازم است بدانید اغلب غشها در نتیجه غمگینی شدید، خستگی مفرط، گرسنگی کشیدن، واکنش به درد، ترس، هراس یا نشستن و ایستادن های طولانی آن هم بدون حرکت رخ میدهد.
وقتی خون به مغز نمی رسد
زمانی که خونرسانی مغز برای مدت کوتاهی ناکافی میشود، دستوارت مغز برای عملکرد عضلات اسکلتی و قدرت آن ها برای نگهداری بدن در شرایط ثابت از بین میرود، عضلات شل میشوند و فرد میافتد. غش در اثر قطع موقت جریان خون به مغز موجب بروز یک وقفه کوتاه و گذرا در هوشیاری فرد نیز می شود. اما لازم است بدانید بهبودی در وضعیت غش معمولا سریع و کامل است و فرد پس از افتادن به سرعت هوشیاری اش را به دست آورده، ریتم ضربان قلبش به حد طبیعی می رسد و توانایی بلند شدن را پیدا می کند.
بیشتر بخوانید:
5 علامت ابتلا به زوال عقل
فردی که نزدیک است غش کند، پوستش رنگ پریده و سرد میشود، شروع به تعریق میکند، نبض فرد ضعیف میشود و سپس افت هوشیاری بروز میکند. فردی که احساس گیجی و ضعف دارد میتواند با دراز کشیدن یا نشستن از غش کردن جلوگیری کند.
مصدوم را وادار به نشستن یا بلند شدن نکنید
یکی از اقدامات اشتباهی که اطرافیان در مواجهه با فرد دچار غش و به زمین افتاده انجام میدهند این است که به سرعت فرد را به حالت نشسته یا ایستاده در میآورند. در حالی که افتادن فرد بر روی زمین، واکنش طبیعی بدن برای خونرسانی به مغز است و پوزیشن خوابیده بهترین حالت برای بهبود فرد دچار غش است. بنابراین تا زمانی که فرد تمایلی به نشستن و ایستادن ندارد او را سرپا نکنید تا خونرسانی به مغز کامل شود.
پاهای مصدوم را در وضعیت خوابیده به اندازه 20 سانتی متر یا یک وجب بالا ببرید. امکان تنفس در هوای تازه را برای مصدوم فراهم کنید و یا اگر در خانه هستید پنجره را باز کنید. تا وقتی فرد در حالت بی هوشی و منگی است به او چیزی نخورانید چرا که دستگاه گوارش آمادگی پذیرش هیچ خوردنی یا نوشیدنی را ندارد و احتمال استفراغ و ورود محتویات معده به سیستم تنفسی و در نهایت خفگی زیاد است. مالیدن یک دستمال سرد و مرطوب به صورت فرد، اغلب به بهبودی کمک می کند. در زمان بازیافتن هوشیاری به مصدوم آرامش خاطر دهید و کمک کنید به تدریج بنشیند. در این موقع می توانید به مصدوم هوشیار، مقداری مایعات دهید تا کاهش حجم خون او جبران شود. اگر مجدد فرد احساس غش کردن داشت، مجدد او را بخوابانید و پاهایش را بالا ببرید.
-
دوشنبه ۱۰ دي ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷:۲۶
-
۹ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/895697/