بهرهبرداری از سه تصفیهخانه محلی تا سال آینده
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - - مسعود زارعی در همایش بینالمللی مدیریت محیط زیست در شیراز در بخشی از نشست به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در این سه حوزه طی یکسال گذشته پرداخت و با تاکید بر حفظ جایگاه شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا، گفت: حساسیت شهروندان شیرازی نسبت به نظافت و حفظ هوای پاک بر کسی پوشیده نیست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او گفت: از آنجا که طرحهای جامع، طرحهای اصولی و به نوعی ریل گذار هستند ما نیز اقدام به تدوین 11 طرح جامع کردیم که پس از تصویب و ابلاغ به شهرداری، خوشبختانه بخش اعظمی از آنها اجرایی شده است.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز عنوان کرد: دو طرح آن مربوط به استفاده از بهینه آبهای سطحی و آبخیز دشت شیراز و دریاچه مهارلو است که به عنوان سند مرجع محسوب میشود.
زارعی همچنین یکی از اقدامات شاخص دیگر کمیسیون متبوع را ایجاد فرآیند استفاده از تصفیهخانه محلی (لوکال) ذکر کرد و گفت: یکهزار هکتار باغ برای ما باقی مانده و حدود 350 لیتر بر ثانیه، آب برای حفظ آنها کم داریم. در تابستان دوره آبیاری آنها به 75 روز هم میرسد که یک خطر محسوب میشود.
او اضافه کرد: 70 درصد پیشرفت فیزیکی اولین تصفیه خانه محلی شیراز انجام شده و جانمایی دو تصفیه خانه دیگر هم انجام شده که تا پایان سال آینده با بهرهبرداری از این سه تصفیهخانه، کسری یکهزار هکتار باغ به آب، تامین خواهد شد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز، سرانه فضای سبز با راهاندازی سامانه بوستان را از دیگر اقدامات شاخصی ذکر کرد که دسترسی به سرانه برای شهروندان در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی فراهم آورده است.
زارعی از چالشها هم سخن گفت و افزود: دریاچه مهارلو آلودگی دارد و دشت شیراز هم به دلیل بالا بودن زهکش در یک مقطع، دچار خطر فرونشست شده است. همچنین ظرفت ناقص دو تصفیه خانهای که آبفای شیراز ایجاد کرده مشکلاتی برای اراضی پایین دست به وجود آورده است.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز نیز در ادامه این همایش اظهارداشت: در سال 2024 میلادی مجمع شهرداران آسیایی، کلانشهر و شهرداری شیراز را به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا معرفی کرد.
روحالله خوشبخت هوای پاک را از مهمترین شاخصهای اعطای این عنوان ذکر و عنوان کرد: در یکسال گذشته با بررسی و رصد شاخصهای آلودگی هوا، مشاهده خواهیم کرد که شیراز جزو پاکترین شهرها بوده است.
او همچنین توسعه و احداث فضای سبز با دارا بودن 4200 هکتار فضای سبز شهری، ارتفاعی و پیرامونی را از افتخارات شهر شیراز ذکر کرد و گفت: وجود باغهای قصردشت مدیریت پسماند و حمل و نقل نیز از دیگر مؤلفههایی بوده که شیراز را شایسته کسب عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا کرده است.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز ادامه داد: شیراز تنها کلانشهری است که در حال حاضر 4 خط مترو دارد که دو خط آن در حال احداث است.
خوشبخت همچنین نوسازی ناوگان تاکسیرانی، خرید اتوبوس و حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر را از دیگر شاخصهای انتخاب عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا برشمرد.
او اضافه کرد: برابر با سیاستهای اتخاذی در شورای اسلامی شهر شیراز و درایت شهردار این کلانشهر، در سال 2024 در دبیرخانه پایتخت زیست محیطی آسیا، شورای راهبردی با عضویت و همکاری دستگاههای اجرایی شکل و در این راستا 16 نشست علمی تخصصی با حضور اساتید صاحبنظر برگزار شد.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز افزود: همچنین به دستور شهردار، 566 پروژه بالغ بر 77 هزار میلیارد ریال در بودجه 1403 به سرفصلهای مرتبط با محیط زیست از جمله؛ تکمیل مدیریت پسماند، خرید اتوبوس، نوسازی ناوگان و اختصاص یافت.
خوشبخت در بخش دیگری از سخنانش به محورهای همایش در بحث علمی و هنری اشاره و بیان کرد: 276 مقاله به دبیرخانه همایش بینالمللی مدیریت محیط زیست شهری دریافت کردیم که 120 مقاله آن در خصوص آلایندگیهای شهری و راهکارهای کنترل، 95 مقاله مربوط به بحث مدیریت بهینه پسماندها و اقتصاد چرخشی و 61 مقاله هم به موضوع مدیریت و توسعه چرخه آب شهری اختصاص داشت.
او یادآور شد: در این همایش 40 مقاله به صورت سخنرانی شفاهی و 136 مقاله به صورت پوستر ارائه میشود.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز، برگزاری جشنواره کاریکاتور با عنوان «شیراز، پایتخت زیست محیطی آسیا» را از برنامههای جانبی این همایش بینالمللی عنوان کرد که در این رابطه 1071 اثر از 51 کشور جمعآوری شده است.
خوشبخت در خاتمه سخنانش هدف از برگزاری این همایش را گامی موثر در ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست شهری و بستری سازنده برای تبادل دانش در مسیر توسعه پایدار دانست.
-
پنجشنبه ۶ دي ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۷:۴۸
-
۷ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/894732/