آیا پیامبر اسلام (ص) به شهادت رسیدند یا به مرگ طبیعی از دنیا رفتند؟
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - امام حسن (ع) در یکی از فرمایشات خود میفرمایند: «هیچ یک از معصومین نیست مگر اینکه مسموم شده یا مقتول.» با این حال در مورد پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله عنوان "رحلت به مرگ طبیعی" به کار میرود. این در حالی است که در منابع تاریخی و دینی شیعه و اهل سنت به مسموم شدن پیامبر اشاره شده است؛ برخی این مسمومیت را در آخرین لحظات زندگی و برخی دیگر آن را به جنگ خیبر نسبت میدهند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
پیامبر اسلام در سن 63 سالگی از دنیا رفت پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله در سن 63 سالگی وفات یافتند، در حالی که هنوز زمان زیادی برای ادامه تبلیغ اسلام داشتند. اما با این حال، بسیاری در تاریخ سعی کردهاند که وفات ایشان را به عنوان مرگ طبیعی ثبت کنند.
تأکید بر مسمومیت پیامبر اسلام در منابع دینی مطابق با روایتهای مختلف در کتابهای شیعه و اهل سنت، مسمومیت پیامبر اسلام (ص) مورد تایید قرار گرفته است. به عنوان مثال، در کتاب المستدرک علی الصحیحین حاکم نیشابوری آمده است: «به خدا قسم رسول خدا مسموم شد و از دنیا رفت.»
همچنین عبدالله ابن مسعود از صحابه پیامبر نیز بیان کرده است: «اگر 9 مرتبه قسم بخورم که پیغمبر اکرم کشته شده، برای من محبوبتر است از اینکه یک بار قسم بخورم که آن حضرت کشته نشده است.»
در کتابهای شیعه همچون المقنعه شیخ مفید و تحریر الاحکام شیخ طوسی نیز آمده است که پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله در حالی که مسموم شده بود، در روز دوشنبه از دنیا رفت.
شهادت یا مرگ طبیعی؟ در بررسی دقیقتر از نظر شیعیان و اهل سنت، اتفاق نظر وجود دارد که پیامبر اسلام مسموم شده و در اثر آن از دنیا رفته است. اختلافات بیشتر به جزئیات مربوط میشود که آیا این مسمومیت در جریان جنگ خیبر صورت گرفته یا در آخرین روزهای زندگی پیامبر به ایشان سمی داده شده است.
مسئله جنگ خیبر و مسمومیت پیامبر در جنگ خیبر که حدود چهار سال قبل از وفات پیامبر اسلام رخ داد، زنی یهودی به حضرت پیامبر صلیالله علیه و آله گوشت مسمومی هدیه داد که ایشان آن را خوردند. با این حال برخی منابع به این موضوع شک دارند چرا که در فاصله چهار ساله بعد از این حادثه، پیامبر هیچگاه از درد ناشی از این سم سخن نگفتند.
مسمومیت پیامبر؛ نتیجهگیری در نهایت، در منابع شیعه و اهل سنت مسمومیت پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله قطعی است. این مسأله همچنان محل بحث است که چه کسی این سم را به حضرت داد. برخی اهل سنت بر این باورند که سم در جنگ خیبر به حضرت داده شد، در حالی که در منابع دیگر نقل شده که در روزهای پایانی زندگی ایشان سم دیگری به حضرت خورانده شده است.
چرا تاریخ در مورد وفات پیامبر آدرسهای غلط دارد؟ در تاریخ وفات پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله، گاهی با نقلهای متناقض و آدرسهای غلط روبهرو میشویم. این موضوع بهویژه در تاریخنگاریهای بعدی و تغییرات در نقل قولها مشهود است. برای مثال، در برخی منابع اهل سنت آمده که در دوران بیماری پیامبر، دارویی به ایشان خورانده شده که خود حضرت به آن اعتراض کرده و آن را دوا ندانسته است.
-
سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۰:۲۲
-
۲۸ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/888322/