کشف 6 هزار لوح گلی و اثر مُهر در تپه تیلینه کرمانشاه
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - داریوش فرمانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در جریان کاوشهای باستانشناسی در تپه تیلینه کرمانشاه، بیش از 6 هزار لوح گلی و اثر مُهر کشف شد که در نوع خود در ایران بینظیر است؛ این آثار که به دوران آغازین تمدن ایلامی بازمیگردند، اطلاعاتی ارزشمند از زندگی و ساختارهای اقتصادی 5 هزار سال پیش ارائه میدهند و اهمیت این محوطه تاریخی را دوچندان کردهاند.
وی با اشاره به این دستاورد مهم افزود: کاوشهای امسال نهتنها اطلاعاتی بیسابقه از تمدن ایلامی را آشکار کردهاند، بلکه قدمت دادههای باستانشناسی کرمانشاه را نیز به حدود یک میلیون سال افزایش دادهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان کرمانشاه تصریح کرد: این یافتهها از جمله 6 هزار اثر مُهر کشفشده در تپه تیلینه، بازتابی از مراکز دادوستد و سیستمهای ذخیرهسازی آغازین تمدن ایلامی هستند.
تپه تیلینه: میراثی از تمدن و تجارت
فرمانی ادامه داد: این محوطه که بهعنوان یکی از مراکز اقتصادی دوران ایلامی شناخته میشود، نشاندهنده نقش برجسته کرمانشاه در تاریخ تمدن بشری است. کشف این تعداد اثر مُهر در یک فصل کاوش، بیسابقه و نشاندهنده اهمیت این سایت تاریخی است.
از کاوش تا توسعه گردشگری
وی با تأکید بر تداوم کاوشهای باستانشناسی افزود: هدف اصلی ما ایجاد موزهها و سایت موزههایی است که علاوه بر حفظ این گنجینههای تاریخی، بتوانند زمینه جذب گردشگر و رونق اقتصادی منطقه را فراهم کنند.
فرمانی در پایان یادآور شد که تاکنون 4200 اثر تاریخی در کرمانشاه شناسایی شده که بیش از 2200 اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند.
کد خبر 6311610
-
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۷:۰۸
-
۱۵ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/887895/