استاندار فارس پیگیر مشکلات کارگران کارخانجات مخابراتی ایران
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام فارس - کارکنان شرکت کارخانجات مخابراتی ایران از تأخیر طولانی در پرداخت حقوق گلایهمند هستند. استاندار فارس به معاون اقتصادی خود دستور داده که موضوع را پیگیری کند و در صورت لزوم شخص استاندار از طریق دولت پیگیر حل مشکل باشد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سالهاست که صنعت در استان فارس با مشکلات متعددی دستوپنجه نرم میکند و تغییر مدیران اقتصادی نه تنها گره کور صنعت را باز نکرده که روزبهروز شاهد افزایش مشکلات در واحدهای تولیدی و صنعتی در فارس هستیم.
مشکلات در سرمایهگذاری و تولید به چنان مرحلهای رسیده که فارس در شاخص محیط کسب وکار وضعیت مناسبی ندارد.
شرکت کارخانجات مخابراتی ایران (زیمنس) از سال 45 پایه گذاری و سه سال بعد در 48 به بهره برداری رسید، در شمار صنایعی است که طی سالهای اخیر مورد بیمهری مسئولانی قرار گرفته که بیش از عمل وعده دادهاند؛ بی مهری که بر دوش پرسنل آن سنگینی میکند؛ کارخانهای که از دیرینهترین واحدهای صنعتی شیراز محسوب میشود که پس از سالها فعالیت دچار رکود و ورشکستگی شد و سال 1401 حل مشکلات این کارخانه روی میز آیتالله رئیسی، رئیس جمهور فقید وقت قرار گرفت.
این کارخانه به عنوان یک شرکت مادر تخصصی از 1353 تولید تجهیزات و زیرساختهای مخابراتی کشور را آغاز کرد و در نهایت سال 1382 در فرآیند خصوصی سازی قرار گرفت و این فرآیند یکسال بعد به سرانجام رسید، اما این کارخانه به مرور زمان دچار سوء مدیریت، بدهیهای کلان و در نتیجه رکود و ورشکستگی شد و سال 88 با تصمیم دولت دهم به هیات حمایت سپرده شود.
12 سال پس از آن، کارخانه صنایع مخابرات راه دور ایران در خاموشی و رکود کامل روزگار گذراند تا بالاخره با ورود رئیس جمهور فقید دولت سیزدهم، رئیس دستگاه قضا و استاندار فارس، صدای چرخش دوباره تولید در کارخانه به گوش رسید.
16 مرداد ماه حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به استان فارس از این کارخانه بازدید کرد، با کارکنان بخشهای مختلف این کارخانه از جمله مهندسین و کارگران آن به گفتگو پرداخت، در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت و دستوراتی در راستای حل مشکلات این کارخانه صادر کرد.
21 روز پس از سفر رئیس قوه قضاییه به استان فارس بخشی از مشکلات این واحد تولیدی حل شده و کارگاههای الکترونیک شرکت مخابرات ایران در شیراز شروع به کار کردند.
بعد از ظهر جمعه 21 مهر ماه 1402 هم معاون اجرایی رئیس جمهور فقید وقت به همراه وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات از کارخانه مخابراتی راه دور ایران که به همت مهندسین آن راهاندازی مجدد شد، بازدید کردند.
در جریان آن بازدید معاون اجرایی رئیس جمهور مسئله اصلی این کارخانه را مالکیت مجموعه دانسته بود و اعلام کرد که با پیگیریهای انجام شده، مقرر شده است با همکاری 4 مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بانک ملی ایران، شرکت آیتیامسی و آسیاتک کنسرسیومی تشکیل شود تا با خرید کارخانه، مالکیت مجموعه را به عهده بگیرند.
عیسی زارعپور وزیر ارتباطات در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران عنوان کرده بود که این کارخانه نیاز به فیبر نوری، تار و دیگر تجهیزات فنی دارد.
عمر کم دلخوشیها
پس از این بازدید و آمد و شد مسئولان، اگرچه تغییرات ملموسی شروع شد، اما عمر دلخوشی این کارخانه و نیروهایش کوتاه و کمتر از یکسال در سایه بیتدبیری، تجربیات تلخ گذشته در حال تکرار است؛ تا جایی که حدود 3.5 ماه عدم پرداخت حقوق داشته است.
در حالیکه تنها چهارماه دیگر تا سال جدید زمان باقی مانده، اما عیدی سال گذشته به حساب کارکنان واریز نشده است.
تعدادی از پرسنل متخصص این کارخانه در گفتوگو با تسنیم هم اذعان کردند که نیمی از حقوق اردیبهشت ماه و کل حقوق شهریور و مهرماه را دریافت نکردهاند.
از موضوع معوقات حقوق هم که گذر کنیم، ظاهرا بیمه تکمیلی پرسنل هم از یک ماه پیش قطع شده است.
موضوع کارخانه را در سطح ملی پیگیری میکنم
استاندار فارس در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه اولویت ما عدم تعطیلی واحدهای تولیدی و حل مشکلات آنهاست، گفت: موضوع کارخانه آیتیامسی را به معاون هماهنگی امور اقتصادی و سیاسی استانداری ارجاع دادهام و در صورت نیاز بنده نیز شخصا در سطح ملی این مهم را پیگیری خواهم کرد.
حسینعلی امیری که دو ماهی است سکان مدیریت ارشد فارس را به عهده گرفته اهتمام به حل مشکلات کارگری در طول خدمتش را اولویتی جدی دانست و عنوان کرد: البته دستگاههای ذیربط و ادارات کلی که واحدهای اقتصادی، تولیدی و صنعتی به آنها مربوط است تلاش و برنامهریزی کنند و با شناسایی مشکلات اجازه گسترش آنها را ندهند.
وی تصریح کرد: یکی از معیارهای ارزیابی بنده از مدیران استان همین موضوع است که در حوزه خود چقدر دارای تحلیل و برنامه هستند و مشکلات فرا رو را از قبل شناسایی و از بروز آنها پیشگیری کردهاند.
شرکت همراه اول ضمانتنامه کارخانه را ضبط کرده است
جعفر قادری نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در خصوص مشکلات این کارخانه عنوان کرد: در حالیکه مطالبات کارکنان و بخش بدهی به بانک تجارت و بحث خرید سهام کارخانه به ایران خودرو را حل کرده بودیم، به یکباره شرکت همراه اول ضمانتنامه آنها را ضبط و فرآیند کاری کارخانه را با مشکل مواجه کرد.
وی تصریح کرد: در حال رفع و پیگیری مشکلات این کارخانه هستیم.
علیرغم تماسهای مکرر با مدیرعامل شرکت کارخانجات مخابراتی ایران و ارسال پیامک مبنی بر تعیین زمان مصاحبه با خبرنگار، اما موفق به برقراری ارتباط تلفنی با ایشان نشدیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، این کارخانه بزرگ با 400 نیروی انسانی که حق اعتراض ندارند، منتظر تصمیمات جدی مسئولان قضایی، استاندار فارس و نمایندگان مجلس است.
انتهای پیام/424
-
يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۷:۳۳
-
۱۱ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/882060/