ضرورت توجه به تقویت هویت در بین نوجوانان و جوانان
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش خبرنگار مهر، علی فرخنده یکشنبه شب در محفل ادبی ابنحسام خوسفی اظهار کرد: سیاست ما در برنامهریزی فرهنگی در دوران مسئولیتی بر اساس سند تحول بود و دو اصل مسئلهمحور بودن و توجه به هویت ایرانی اسلامی است که سعی کردیم در برنامهریزی رعایت کنیم.
وی افزود: آنچه که حائز اهمیت بود در عصر کنونی که دوران جنگ ترکیبی است تا داشتهها و ظرفیتهای خود را قدر بدانند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه 29 آذر سال گذشته کنگره ملی ابن حسام خوسفی در استان آغاز شد، به برگزاری اختتامیه این کنگره با حضور شاعران برجسته و مسئولان در بیرجند اشاره کرد.
فرخنده بیان کرد: در اختتامیه کنگره ملی ابن حسام خوسفی از یک اثر مستند از زندگینامه ابن حسام، کتاب چکیده مقالات برگزیده همایش علمی ابن حسام و کتاب «لؤلؤ مکنون» شامل آثار خوشنویسی اشعار منتخب دیوان ابن حسام رونمایی خواهد شد.
وی به برپایی نمایشگاه لؤلؤ مکنون در نگارخانه سرو باغ جهانی اکبریه بیرجند اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه تا 2 آذر ماه عصرها از ساعت 16 تا 19 به روی علاقهمندان باز است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین در مراسم اختتامیه کنگره ملی ابن حسام خوسفی از کتاب «نیام حیدر» حاوی 30 اثر تصویرنگاری از متن ابیات خاوراننامه رونمایی میشود.
فرخنده عنوان کرد: نمایشگاه تصویرگری اشعار خاوراننامه با عنوان «نیام حیدر» نیز در نگارخانه استاد اسماعیلی مود در بیرجند برپا شده و تا 2 آذر ماه از ساعت 18 تا 20 پذیرای علاقهمندان است.
وی با بیان اینکه برای اولین بار از تمبر ابن حسام در میان تمبرهای فاخر کشور فردا با همکاری اداره کل پست در مراسم اختتامیه رونمایی خواهد شد، گفت: حدود 250 نفر از نوجوانان و جوانان به ویژه در بیرجند، قاین و سرایان با شرکت در کارگاههای آموزشی، شعر آئینی را فرا گرفتند و امیدواریم استمرار راه پرفروغ ابن حسام خوسفی را با حضور این جوانان شاهد باشیم.
محمد بهنامفر عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند هم اظهار کرد: ابن حسام از شاعران شیعی قرن نهم است که بذری را که فردوسی کاشته در دیوان و خاوراننامه به درختی تنومند تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه خاوراننامه یک حماسه آئینی و ملی میباشد که موضوع آن درباره سفرها و قهرمانیهای حضرت علی (ع) است، افزود: بیش از 90 درصد دیوان اشعار در مدح و منقبت پیامبر (ص) و حضرت امیرالمومنین (ع) سروده شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند ادامه داد: ابن حسام خوسفی سراسر ارادت به فردوسی داشته و در جای جای خاوراننامه این ارادت خود را بیان میکند.
بهنامفر عنوان کرد: ابن حسام خوسفی به حدی به فردوسی ارادت دارد که در خاوراننامه از خوابی سخن میگوید که فردوسی را در باغی چون بهشت ملاقات میکند و پس از این دیدار است که طبع او شکوفا و قلبش مخزن گنج اسرار الهی میگردد. در این ابیات کاملاً مشخص است که فردوسی الهامبخش ابن حسام در انجام رسالت فرهنگی او بوده است.
استاد گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند گفت: شباهتهای بسیار بین خاوراننامه و شاهنامه است لذا اینها در تقابل هم نیستند بلکه مکمل یکدیگر هستند و این دو اثر دو جلوه از هویت ملی ایرانیان است.
کد خبر 6291025
-
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶:۳۶
-
۷ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/879582/