رمزگشایی از واژههای میرسلیم
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام فارس - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیاوش پورعلی| واکنشها به اظهارات «مصطفی میرسلیم»، سیاستمدار قدیمی را باید به 2 دسته تقسیم کنیم. طیفی که او را از ابتدای انقلاب میشناسند و طیفی از جوانان و میانسالها که عمدتا با توئیتها و اظهارات واکنشبرانگیزش او را بهخاطر میآورند.
تحلیلها در مورد عملکرد او بهعنوان یک سیاستمدار و یا نماینده مجلس با هم متفاوت است. طیف اول معتقدند که او همچنان مهره تاثیرگذاری است که بهعنوان یکی از ارکان حزب موتلفه اسلامی فعالیت میکند و براساس این دیدگاه اظهاراتش را بررسی میکنند. دسته دوم اما تاکید دارند که دوره اخیر دیگر نه چنان است که روزگاری شاهد فعالیت و تاثیر قطعی امثال میرسلیم بودهایم و از این نظر نقشآفرینی بسیاری از چهرههای قدیمی عالم سیاست دیگر مانند گذشته نیست. یک اظهار نظر از میرسلیم درباره خودروهای داخلی و خارجی به شکل عجیبی در خاطرهها مانده است. میرسلیم هنگامیکه نماینده مجلس بود در مناظرهای بهعنوان مدافع خودروسازان داخلی ایفای نقش کرد اما دفاع او از خودروسازهای داخلی آنقدر که انتظار میرفت موثر نبود و انتقادهای فراوانی را برانگیخت. حالا این چهره قدیمی عالم سیاست انتقادهایی را در مورد آزاد شدن واردات گوشیهای «اپل» و همچنین روند واردات «خودروهای کارکرده» بیان کرده و به دولت چهاردهم تذکر داده که بهجای این موارد باید فکری بهحال بهبود معیشت شهروندان کند. کنعانیمقدم معتقد است که نباید به این راحتیها در حوزه مسائل اقتصادی ورود کرد.
نگاه سیاسی در اقتصاد
حسین کنعانیمقدم، تحلیلگر مسائل سیاسی در واکنش به اظهارات نماینده سابق مجلس در مورد رفع برخی محدودیتها در حوزه واردات خودرو و تلفنهمراه، بهخبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «ابتدا باید ببینیم میرسلیم از چه جایگاهی به این موضوع نگاه میکند. اگر فرض را بر این بگیریم که او از جایگاه یک نمانیده این موارد را میگوید، نیاز است در مجلس و با استفاده از تذکرات پیش از دستور و دیگر موارد قانونی عمل کند نه اینکه در فضای مجازی این موضوعات مطرح شود. اگر از جایگاه یک سیاستمدار صحبت کرده است، باید ببینیم که بحث اقتصادی این موضوع در جامعه ما توسط کدامیک از گروههای اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و ریشه این دیدگاه کجاست. در واقع باید ببینیم چه افرادی به این نتیجه رسیدهاند که رفع محدودیت در واردات خوردو و موبایل، نقشی در معیشت شهروندان ندارد.» این تحلیلگر با بیان اینکه آیا در دولت قبل هم، چنین واکنشی از میرسلیم مشاهده میکردیم، ادامه میدهد: «البته این موارد در اولویت جامعه و نظام قرار ندارد و برخی از حامیان دولت این موارد را بهنوعی بیان میکنند که گویی همه جامعه را دربر خواهد گرفت. در اینکه بحث معیشت جامعه که به تورم، ارزش پول ملی، اشتغال و... ارتباط دارد و در اولویت است شکی نیست. اگر کسی بخواهد مشکل معیشتی را حل کند باید به این موارد توجه داشته باشد. این موضوع باید بررسی شود که آیا این نوع نگاه به مسائل کشور، کارکرد جناحی دارد و یا کارکرد سیاسی؟ آیا در دولت قبل اگر این موارد مطرح میشد آیا دوستان موافقت میکردند یا اینکه همچنان مخالف چنین مواردی بودند؟ اگر بنا باشد مسائل اقتصادی کشور جناحبندی شود و نظرات جناحی در آن اعمال شود نابسامانی رخ خواهد داد. در واقع اعمال نگاههای سیاسی در موارد اقتصادی ممنوع است. توجه داشته باشید که اقتصاد یک علم است و با نظرهای شخصی و سیاسی در واقع اقتصاد کشور را منهدم خواهیم کرد.» کنعانیمقدم در همین مورد و در پاسخ به اینکه میرسلیم تا چه حدی به موضوعات روز اشراف دارد، گفت: «او مدتها در مجلس و دولت حضور داشت و با بحثهای اقتصادی و اجتماعی آشنایی کاملی دارد و نمیتوانیم بگوییم که نسبت به اینگونه موارد بیاطلاع است. اگر بخواهیم این اظهارات را با کشورهای توسعه یافته مقایسه کنیم، میبینیم از اینگونه چالشها بهراحتی عبور کردهاند.»
دوران تندروها
میرسلیم، نماینده مجلس یازدهم در شبکه اجتماعی نوشت: «رفع ممنوعیت از گوشی اپل، تسهیل واردات خودرو و رفع محدودیت از فضای مجازی، چه پیامی برای عامه مردم و مشکلات روزمره معیشتی آنها دارد؟» اما نماینده سابقی که مناظرهاش با میرسلیم جنجالی شد، بلافاصله در توئیتی جواب میرسلیم را میدهد. «جلال رشیدی کوچی»، نماینده مجلس یازدهم در حساب کاربریش در شبکه اجتماعی، به اظهارات مصطفی میرسلیم درخصوص معیشت شهروندان واکنش نشان داد و نوشت: «مهمترین پیامش این است که دوره شما و دوستان تندروتان تمام شده و قرار است مردم کمی نفس بکشند».
-
يکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۴:۴۶
-
۷ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/879477/