393 رأس دام در بارندگی اخیر در فارس تلف شد
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - عبدالحمید کریمی گفت: بارندگی اخیر و سرمای بعد از آن موجب شد، کوچ عشایر استان فارس زودتر انجام شود و عشایر از مناطق ییلاق و میانبندها به سمت قشلاق حرکت کنند.
او افزود: عشایر استان از مناطق آباده، بوانات، سرچهان، اقلید، بیضا، کامفیروز و اطراف مرودشت به سمت مناطق قشلاق و میانبندها مانند فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین، نورآباد ممسنی، لار و لامرد و.
.. کوچ کردند.
کریمی با بیان اینکه بارندگی موجب بروز خساراتی هم در بعد تلفات دام هم از بین رفتن علوفهها، هم خسارت به چادرها و وسایل زندگی و ایل راهها شد، گفت: با توجه به شدت بارندگی اخیر، ایلراهها دچار آسیب شدند البته تلاشهایی برای رفع این آسیب انجام شده است.
مدیرکل امور عشایر فارس ادامه داد: راههای عشایری راههای درجه 3 روستایی و بدتر هستند به همین خاطر، با هر بارندگی شدیدی دچار بحران میشوند و قطعی راه داریم.
او در ادامه به تشریح میزان خسارات وارد شده به عشایر استان در بارندگی اخیر پرداخت و افزود: طول راههای عشایری آسیب دیده از بارندگی اخیر در سطح استان 4555 کیلومتر، تعداد چادر آسیبدیده عشایر فارس 367 باب، تعداد دام آسیب دیده 393 رأس، از بین رفتن علوفه پسچر مزارع 4630 هکتار، علوفه دستی خریداری شده و انبار شده 1760 تن بوده است.
اعزام تانکرهای آبرسانی به مناطق عشایرنشین
کریمی در ادامه در پاسخ به اینکه تمهیدات برای عشایر برای فصل زمستان چیست، گفت: نخستین مشکل ما برای عشایر، بحث کم بارشی است. با توجه به اینکه بارندگی چندانی تاکنون رخ نداده است و در آب انبارها، رودخانهها و... آب جاری چندان نیست، مشکل اول ما تأمین آب شرب انسانی و دام است؛ لذا تمام امکانات خود اعم از تانکرهای آبرسان را به مناطق قشلاقی برای تأمین آب عشایر گسیل کردیم و در برخی مناطق که شرایط حادتر بوده است، تانکرهای آبرسان بخش خصوصی را برای آبرسانی به عشایر اجاره کردیم.
مدیرکل امور عشایر فارس با بیان اینکه هم اکنون در حال خدماتدهی برای بحث آبرسانی به عشایر استان هستیم، افزود: همچنین با توجه به بارندگی که در مناطق گرمسیری و قشلاقی در فصل تابستان و پاییز رخ داد هر آنچه که از ابتدای سال علوفه سبز و خشک جمع شده بود، از دست رفته است و در بسیاری از مناطق دچار کمبود علوفه برای دام عشایر هستیم البته بخشی از نیاز خوراک دام به صورت مدتدار سه ماهه را تأمین کرده و در اختیار عشایر قرار دادیم.
او اظهار کرد: هم اکنون در حال تلاش هستیم تا با هماهنگی شرکتهای پشتیبان و سازمان جهادکشاورزی بتوانیم خوراک دام یارانهای مدتدار را برای عشایر استان تأمین کنیم و در اختیار آنان قرار دهیم که هم در بحث تولید دام اشتغال داشته باشند، هم تولید گوشت.
کریمی با بیان اینکه تلاش میکنیم تا امسال حفظ دام موجود داشته و دام مولدی از چرخه تولید خارج نشود، گفت: در سال 1401 به دلیل خشکسالی چندین سال پی در پی، قیمت دام در حداقل بود و هزینههای نگهداری کفاف نمیداد لذا عشایر مجبور بودند برای نگهداری دام از خود دام استفاده کنند به همین دلیل بسیاری از دامها روانه بازار شدند که البته این شرایط هم برای عشایر هم برای روستاییان بود.
مدیرکل امور عشایر فارس با بیان اینکه عشایر نخستین قشری هستند که از بحرانها آسیب میبینند، زیرا امکانات ندارند، گفت: سال گذشته تلاشهای خوبی برای تأمین خوراک دام انجام شد و فارس نخستین استانی بود که تأمین مدتدار خوراک دام برای عشایر را انجام داد که این مسئله به زندگی عشایر کمک بسیاری کرد.
منبع: ایسنا
-
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷:۱۶
-
۳ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/878915/